Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 835
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Сега пък малко ме хвана страх с тези ваксини по време на карантина.. Оф, то няма угодия. Но щом са преценили, че е по-добре да се сложат ваксините ОК. Значи ще чакаме обаждане да ни кажат кога да отидем. А и на ортопед трябва да отидем, отмениха ни часа, който беше за края на март, значи трябва и от там да се обадят. Ще настане лудница.

# 541
  • Пловдив / София
Фам, същността на метода е, че не се въвеждат едно по едно нещата по Н на брой дни и Н на брой лъжички, а че детето има право на избор и най - важното - храни се самостоятелно. Т. Е - предлагаш храни, нарязани на парчета и готвени на пара или печени. Например нареждаш пред детето - авокадо, морков, батат и то хапва каквото поиска. За мен това е по - естествения метод, защото тези мерилки колко е изяло, броене на дни, лъжички хич не са ми по вкуса.

Хмм, да, звучи добре. Ще го обмисля и ще потърся инфо. Единственото, което би ме спряло е страхът ми от задавяне. Знам ли и аз Rolling Eyes

# 542
Снимките, които публикувах по-рано в темата са от книга за ЗВБ. В нея пише, че децата не се задавят повече и по-често, спрямо тези с пюрета. И аз мисля да започна с този метод. Мисля морков и картоф на пара или тиквичка за начало.
Предстои ни избор на столче за хранене. Обърквам се от всичките модели.

# 543
Да вметна само когато захранвате ако сложите ваксина, седмица след това не се дава нова храна.

# 544
Честит рожден ден кикаир! Желая ти здраве, късмет и сбъдва е на най-съкровените мечти! Hug
Аз днес се обадих на личния да го питам какво ще правим след като разреши ха вече имунизациите, попита ме кога какво сме слагали последно и ми даде час за четвъртък, каза че има да наваксваме. Ако чаках той да ми се обади, надали щеше да се случи Grinning
Ще говоря с него за захранването и че мисля да почна от 5м, да видим и той какво ще каже, нямам си на идея той от кой тип педиатри е за ранно, късно захранване ли и т.н., защото никога не сме говорили на темата.

# 545
И аз досега не съм обсъждала с педиатъра нищо за захранване. Не ми е давал съвети да почвам нещо рано. Но не знам как е по отношение на ЗВБ. Но така или иначе той не ми е фактор за захранването.🙂
Не съм за ранното захранване, няма и да бързам да замествам хранене. Когато - тогава. Тя да си яде колкото и ако иска и сама да избира от предложеното пред нея. Както е свиканал и сега с кърменето - сама се храни, сама спира. То хем ми се иска, защото ми е интересно, хем не, защото сега с кърменето е толкова лесно да не го мисля какво ще яде - вадя и давам 😂Прочетох и нещо, което ми хареса "Food before one is just for fun". А самата идея за някои от храните в пюрирана форма ми звучи блякс😀😀 месото например. Ще ми е кеф да я гледам как е захапала и смуче парче пържола 🤣
Надявам се никой да не се засяга, аз само си обосновавам моя избор 🤗

# 546
Маги, същите са ми мислите, с тази разлика, че не кърмя, за жалост. Аз пюрирана храна просто не мога да ям, освен картофено пюре. Имам проблем с консистенцията. Та, надявам се да ни потръгне ЗВБто.

# 547
Марти, ще отнеме време докато стане ядене хаха това е ясно. В началото ще е мачкане и мазане най-вече, но си мисля, че ще се получи🤗 като гледам разни видеа как сладко си хапват бебоците.
fam, задавянето не трябва да се бърка с гадене, прокашляне и плюене на парчета. И аз малко се притеснявам разбира се, но задавяне може да стане и с пюре със същия успех.
Иначе аз в началото си мислех да комбинирам с пюрета и ЗВБ. Но сега като чета вече повече, разбирам, че така е по-опасно и по-голяма вероятност има от задавяне (не рефлексът за гадене, това е друго).  Дават му се грешни сигнали на малкия бебешки мозък😀 и може да забрави да дъвче и да гълта като пюре ии така. А и цялата концепция се е променя и вече няма да е водено от бебето, а традиционно захранване с даване на finger foods, та се отказах от тази идея да ги смесвам.
Намерих една много полезна фейсбук група, английска, има и много снимки коя храна как трябва да се реже, инфо, идеи, файлове и отделно постове кое и как. Та ако някой се интересува, ще му я изпратя.

Моята пръдла е в някъв досадно мрънкащ и неспящ период😂  Реве, пръцка, гризе си настървено юмруците и всичко друго също бива осмукано хаха
Много ѝ е разпокъсан и неспокоен съня нещо ии не знам какво е🙆🏻‍♀️ Забавлява се иначе, смее се, играем си и по някое време рязко обръща палачинката и почва рев. Това се случи тая нощ..в 3:00🤐 игра, говори, обръща се и после - рев..та в 5 заспа чак и пак за кратко🥴🙄
Ай стига съм писала, лека вечер и спокойна нощ на всички💚

# 548
Кикаир, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и много щастлива!
Фам, 2я прием на ротавирусната не беше ли до 24 седмица или се бъркам? Говорих този месец с педи и тя ми каза, че следващия път ако разрешат ваксините (тогава само се обмисляше за зелените коридори за ваксините) ще дадем и 2я прием на ротавирусната. Ние имаме записан час за консултация за май месец, но и аз ще звънна тези дни на педи ако може по-рано да ни вземе. Или като се замисля по-добре да си изчакаме часа, че сега всички ще се втурнат. Grinning
Харесва ми идеята на ЗВБ, но не е за мен. Аз съм от страхливите и отделно Кати много се дави като пие млякото. На по-късен етап имам желанието да го включа и да комбинирам методите. Ще видим дали ще ми се получи. Като цяло много ми е каша в главата с това захранване. По принцип съм си мислител Grinning хаха и обичам да обмислям нещата и се чудя дали да не почна от сега, дали да изчакам ваксините да минат. Пък ако изчакам да не стане късно. Тя ще е на 5 месеца и половина. Ама пък не чувствам да е готова. 😁 Другото, което се чудя е, че ако започна сега и дам примерно морков и после въведа картоф ще дойде време за ваксините и не мога да въведа нещо разхлабващо и да не я запече. Абее май ще чакам да минат ваксините пък каквото такова.
Иначе съм подготвена за захранването. Имаме столче за хранене, Нутри булет, прибори, купички, кутийки за съхранение и онзи ден ММ купи и пюрета. Само искам да взема още от тези силиконовите лигавници и има едни дрешки, които са като мушама и се обличат на детенцето (не знам как се казват точно).

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:23 от *Femme*

# 549
5 месеца и половина са си идеална възраст за захранване, при все, че сте на кърма. И ние тогава ще започнем, важно ми е да може да седи що годе стабилно.
Аз днес купих една паничка с вакуумно дъно, в комплект с лъжичка и лигавник с ръкави. Хубаво е, че като захранваме децата ще е лято, та моята планирам да е само по памперс и после направо да се къпем 😂

# 550
5 месеца и половина са си идеална възраст за захранване, при все, че сте на кърма. И ние тогава ще започнем, важно ми е да може да седи що годе стабилно.
Аз днес купих една паничка с вакуумно дъно, в комплект с лъжичка и лигавник с ръкави. Хубаво е, че като захранваме децата ще е лято, та моята планирам да е само по памперс и после направо да се къпем 😂
Това с памперса е идея Марти. 😁 Не се бях замисляла.

# 551
Лятно време Вики яде по памперс също, защото иначе е ....манджа с грозде.
Виждам един единствен минус на това децата да се хранят сами и той е, че може да мамят😅
Редовно наблюдавам как Вики прибутва храна към краищата на таблата на столчето и хвърля на кучетата. Доставя ѝ удоволствие да ги храни, направо си умира от кеф.
Не е нищо страшно, де😆

Иначе използваме една като блузка-лигавник и вакуумна купичка или купичка без разсипване, като я храним.

# 552
  • Пловдив / София

Фам, 2я прием на ротавирусната не беше ли до 24 седмица или се бъркам?

и има едни дрешки, които са като мушама и се обличат на детенцето (не знам как се казват точно).

И аз така знам, но педиатърката вчера нещо такова ми измрънка по телефона. Е, ще видя, като отидем утре.
А иначе, не че ти се бъркам, от любопитство питам, то ще има прозорец на ваксините юли и август (поне това гледам по имунизационния календар), няма ли да е късно тогава да захранваш?

Може ли линк към тези дрешки, ако си ги виждала някъде из нета.

# 553

Фам, 2я прием на ротавирусната не беше ли до 24 седмица или се бъркам?

и има едни дрешки, които са като мушама и се обличат на детенцето (не знам как се казват точно).

И аз така знам, но педиатърката вчера нещо такова ми измрънка по телефона. Е, ще видя, като отидем утре.
А иначе, не че ти се бъркам, от любопитство питам, то ще има прозорец на ваксините юли и август (поне това гледам по имунизационния календар), няма ли да е късно тогава да захранваш?

Може ли линк към тези дрешки, ако си ги виждала някъде из нета.
Фам, явно не съм се изразила правилно. Сега май месец имаме записан час за консултация и ваксини и след тях мисля да почна да захранвам. Тогава ще е на 5+ месеца. Намерих дрешката води се лигавника с ръкави. Такъв тип:

https://www.baby.bg/cangaroo-ligavnik-s-rakavi-messy-cherven.html

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 14:47 от *Femme*

# 554
Христос воскресе!
Да сме здрави и с надежда, доброта и любов да отглеждаме децата си ⭐

Ето, че разрешиха имунизациите. То не е само корона вирус я, остава и да пламнем с коклюш, морбили и т.н, не че периодично няма епидемични огнища, заради антиваксъри и сред гетата...

Започнахме захранване с тиква -5 дни+дохранване с АМ. Разделях количеството пюре на обедното и следобедното хранене. Всеки ден увеличавах с 2-3 лъжички повече. Ползвам лъжичка на Кампол и е доста добра. От 6-ти ден включих морков за 3 дни, след това броколи 2 дни, като първия ден давам 3-4 лъжички, 2-рия 7-8 лъжички. Скоро нямам намерение да замествам обедното хранене. Досега всичко хареса, но най-много тиквата 🎃 Започна да пие доста вода. Храня я в шезлонга засега.

Както се вайках за обръщането от гръб по корем от две седмици започна нонстоп, като няколко пъти пробва и докато се храни 😂.

Мами, имам няколко въпроса:
Спят ли бебчетата ви боси?

Мислите ли да пробивате ушите на момиченцата още като бебета?

Държите ли бебешорите седнали във вас при проявено желание от тяхна страна?Моята сладурка все се напъва да сяда и аз я държа, но си мисля че е рано предвид 4-те ѝ месеца коригирана възраст 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт