Пролет идва, ще запеят птички, растат си ДЕКЕМВРИйчетата добрички! 💚

• 25 823
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Сладурче, честита половин годинка, колко бързо лети времето. Да са ти живо и здрави, страхотни са 🤗❤️❤️
Много неприятно с този лекар 😔
Аз поръчах лятна количка, чакам я тези дни. Незнам дали вече ще мога да я слагам там като дойде ще пробвам. За сега се побира в коша за новородено. Ние в понеделник сме на консултация, предполагам че ще е към 7 кг, 68,70см.Но сигурно скоро ще я местя в лятната количка,незнам само дали ще ѝ е удобно за сън. 🤷‍♀️

# 616
Ние сложихме летния кош с идеята да вижда повече съвсем леко вдигната. Не ѝ харесва. Но, и зимния кош не ѝ допадаше. Будна ли е реве в количката. Вчера я изведох за кратко с кенгуру. Остана доволна. Разглежда, мирува. Ще купувам ергономична раница...

# 617
  • Sofia
Ние днес бяхме на консултация. Малкият шоши е 7.7 кг о 64.5 см. Едричък си е. Поставихме 6-валентната плюс ротарикса. Дра се зверски в кабинета, за малко да се захласне...
Сладурче, да са живи и здрави девойките, пу-пу. Аз съм водила баткото при проф. Литвиненко. Много се чака за него обаче, прецени къде да ви види, ние бяхме в центъра срещу Педиатрията. На мен ми допадна, весел едни такъв, не се кара. Бих го препоръчала.
Аз съм вече с Макларъна, има пълно легнало положение, а и се побира на балкона. Летния кош на основаната количка още не съм го слагала. Ще изчакам 6м, тъй като той няма пълно легнало.

# 618
Честита половин годинка на Дария и Бориса 💗💗 Как върви захранването?
Сладурче, Чавдаров си е малко краен, но ако е препоръчал рехабилитация я направете. Чувала съм  добри отзиви за Литвиненко.

От няколко седмици сме с летния кош, в леко повдигнато положение. Харесва ѝ.

Продължаваме захранването, картофа не го харесва дори и в комбинация с тиква. Ако изяжда например 120 г пюре, колко мл трябва да се додава АМ?
Как мислите да захранвате : първо само зеленчуци или паралелно и плодове? Чета различни теории и се чудя, но май ще го карам и с двата вида заедно.

# 619
честити месечинки и половин годинки Birthday

и ние бяхме днес на консултация + ваксини. засега няма температура, държи се нормално Hands V първи ваксини са ни след родилното - големи вълнения ме тресат.

поликлиниката беше много добре организирана - спираха на вратата и пускаха само майки с бебета, на етажа бяхме две майки чакащи, всички бяха по разписание. Но реших да сложим 2 ваксини наведнъж, за да не ходим пак след 2 седмици и да го вардя през това време от социални интеракции и да го мисля.

ние сме с летния кош от месец някъде - просто му стана скучно в зимния и понеже има пълно легнало, не се поколебах. като заспива го хоризонтирам, като е буден си разглежда и ритка с крачета.

# 620
Честити месечинко на бебоците! И Нико днес прави 5 месеца-времето лети.
Ние сложихме две ваксини минашата седмица,а днес ни извикаха за Ротарикс-първи прием.
С летен кош сме от месец-има пълно легнало,но аз го возя малко по-изправен поне докато заспи. В зимния му беше много топло и много скучно вече. Количката ми е много лека и удобна и за сега няма да взимам друга.
Относно спането-през нощта е чудо ако пропусне хранене, последно време се буди много често и иска да го гушкам и нося-дано е период, но мисля, че му е топло.
Захранването ще е като направи 6 м. За сега това от нас Simple Smile

# 621
  • Пловдив / София

Продължаваме захранването, картофа не го харесва дори и в комбинация с тиква. Ако изяжда например 120 г пюре, колко мл трябва да се додава АМ?
Как мислите да захранвате : първо само зеленчуци или паралелно и плодове? Чета различни теории и се чудя, но май ще го карам и с двата вида заедно.

Е, това и аз се чудя за милилитрите. Може би се допълва до милилитрите, които бебето изпива като мляко само.
Напр., ако към момента пие 170мл. мляко, като изяде 120гр. пюре, се дават около 50 мл мляко. Макар че грам и милилитър не са еднозначни.

А иначе аз ще започна само със зеленчуци, докато не заместим обяда.
След това следобеда ще видя какво ще давам. Вероятно безглутенови каши. Ще питам др. месец педиатърката.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 18:16 от fam

# 622
Ехее, момичета, здравейте!❤

Сладурче, много са сладки Бубси и Дари😍❤ Съжалявам за неприятното ти преживяване при този “лекар”. Обикновено лекарите са по-прями и хладнокръвни, което е нормално да върви с професията, но все пак малко тактичност никога не липсва, а когато става въпрос за детето ти е още по-неприятно.

Аз започнах вече да се побърквам. Изобщо дори спряхме да си пускаме телевизия, само музика, защото е безумно това постоянно облъчване с ужасии, поне нещо позитивно да дадат.
Тази седмица ми се обади педиатърката на Анна и Виктория. Накара ме да ги измеря колко тежат и колко са високи. Аз имах няколко въпроса към нея и така приключи нашата консултация. За момента ваксините ще ги отлагаме. Ани започна да си върти главата и да седи само на едната страна, респективно и погледът ѝ беше все натам. Попитах какво да правя и засега ми казаха да я въртим, да слагаме по-интересни и цветни неща от по-нежеланата страна и да правим масажчета.
Коша на количката все още не съм го извадила, но ние излизаме единствено на двора и ако дължа на количка с кош за 6+ мога да извадя тази на Вики, която седи сглобена в подземието. За момента се отказах от лятна количка, да видя дали изобщо ще ни потрябва тази година, защото другата вече вероятно ще имаме други нужди и няма да ни е нужна двойна например.
Това е при нас за момента.
Пазете се и бъдете здрави!

# 623
Alex, и нашия малчо си вуртеше главата все на дясно, така спеше. Той и сега така спи в повечето време, но започна да се обръща и на другата страна. Ние също го обръщаме. Бяха ни казали и на нас да слагаме интересните играчки от другата му страна. Сега взех една ергономична възглавничка (благодарности на Марти за споделената идея?) да видим дали ще му хареса. Обаче я изпрах и кой знае кога ще изсъхне.
Относно захранването и аз се чудех с тия грамове и милилитри, но разликата не е много голяма. Обаче днес на обяд му дадох пюре от тиква 125 грама, не потърси млякото и не го дохранвам. Но след два часа и половина беше вече нервен и гладен. Ще му давам вече повече пюренце. Пие мляко 150мл значи толкова пюре ще си му давам. За после не знам, ще питам педиатърката.
Още не сме ходили на консултация, чакам да ми даде час.. Времето си минава и ваксините ни чакат. Дано не плаче много, какъвто си е ревлив.

# 624
Алекс, имат си предпочитана страна бебоците. Вики заспива наляво обърната, но после си  върти главата. Обратно докато играе предпочита дясно. Ани, върти ли я все пак докато спи или играе на другата страна? Чела съм, че по-закучвни блокажи от ъози род ги лекуват остеопати.

Днес и аз дадох 100г пюре морков и дохраних с 60 мл АМ и доста бързо изгладня след това.
Има ли някоя мама с по-големите деца опит в новата мода от 5-6 месеца да се учат да се изхождат не в памперс, като след всяко спане го държите в седяща поза да си свърши работата? Малко ми е странно, но бих опитала. Препоръчват задължително преди да започне да ходи да е научено на гърне.

# 625
Ирмирче, тя се върти, но главата ѝ започна да седи леко на една страна, а и ме е страх да не стане кривогледа. Казаха ми, че е често срещано и се оправя с по-активна провокация на интереса в по-нежеланата посока. В общи линии както и очилата, ако имаш лениво око, го натоварват повече, за да функционира по-активно.
Вече се върти от корем по гръб и обратно, докато спи също, така че тя сама избира как да застане.

Не смея да се изказвам за това с гърнето, но според мен не е особено добра идея. Великият ми ентусиазъм да слагам Виктория на гърне още от 8-месечна, приключи с повече от неуспех. После имаше период, в който се огъваше на мост, не искаше да сяда и беше голяма паника. Сега, вече на 1г. и почти 9 месеца сяда, но се водят сериозни преговори преди това.

# 626
Има ли някоя мама с по-големите деца опит в новата мода от 5-6 месеца да се учат да се изхождат не в памперс, като след всяко спане го държите в седяща поза да си свърши работата? Малко ми е странно, но бих опитала. Препоръчват задължително преди да започне да ходи да е научено на гърне.
Да аз голямата ака в гърне от 5 месечна.Не съм следвала мода ревеше когато и се ака стискаше се. Вземах гърне след храна я слагах докато се изходи. Исках да махна изцяло памперса след годинка, но забременях не трябваше да вдигам тежко. После секцио та до сега. Сега на 2 години за 3 дена махнахме изцяло и дневния и нощния памперс.
Сега издържам и малката след сън след храна при смяна на памперс и преди баня. Ака изцяло в гърнето .
Има такава фейс група ЕБХ.
http://bezpeleni.info/

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 21:41 от kikair

# 627
И аз се зинтересувах от ебх, но не съм пробвала. Със сигурност има нещо вярно, защото съм забелязала, че бебето почти винаги предпочита да се изака след като съм отворила памперса за смяна( понякога така пишка също) - даже ми се струва, че рипка с крачета понякога,защото я дразни и иска да го махна, за да успее спокойно да се изходи. Майката на мм също разказва, че едно време с пелените рано са се опитвали да ги приучат на гърне заради неудобствата и един вид без да искат са следвали съветите на ебх.

# 628
Честита половин годинка на Дария и Бориса 💗💗 Как върви захранването?
Сладурче, Чавдаров си е малко краен, но ако е препоръчал рехабилитация я направете. Чувала съм  добри отзиви за Литвиненко.

От няколко седмици сме с летния кош, в леко повдигнато положение. Харесва ѝ.

Благодаря момичета за милите думи 💚
Честита месечинка и на Нико,жив и здрав са ви е💚
Ние със захранването за сега сме добре, днес ще давам батат,да видим дали ще го харесват.Аз първо зеленчуци ,после плодове ще давам,след това каши.
На обяд изяждат пюрето и си дояждат с мляко.
След ваксината вчера, Бубси цял ден мрънка, вечерта Дария имаше малко температура и докато спеше,се събуди с писъци 2 пъти,гушках я и после заспиваше пак.Вие давате ли пробиотик по време на захранването?
След колко време се замества обяда?
Ирмир, препоръча рехабилитация,само че аз вчера при друг лекар ходих,каза че проблема е минимален,ще идва човек вкъщи и след няколко месеца всичко ще е наред.
Нямам намерение да ги слагам толкова рано гърне,нямат проблеми с изхождането.
Алекс те децата да въртят ,както им харесва,не мисля че има повод за притеснение 💚Каква е тази консултация,ужас
Днес се очертава хубави време,ще ги разходя после.
Хубав ден и много усмивки 💚

# 629
  • Пловдив / София

След колко време се замества обяда?

Мисля, че като почнат да изяждат цялото пюре обядът се счита за заместен.
А иначе, за продължителността, докато се замести обяд, седмица или според детето? Така поне мисля. Някой с опит в захранването може да каже.

Общи условия

Активация на акаунт