Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 705
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Нашата дата за 2021 е заета, но се чудя дали ако се отложи за догодина въобще да е юли. Минават ми мисли за април, но да видим. Като цяло не мисля много за сватбата в момента, стовариха ми се един куп сериозни проблеми на главата и вече не знам за какво по напред да мисля..

# 106
Дами, в тази потискаща обстановка, аз имам повод за хвалене - вчера си изпратих дипломната работа в университета. За много хора сигурно не е кой знае какво, но моят път дотук беше осеян с толкова завои, че няма как да не съм щастлива. И макар да не знам кога ще я защитавам, кога ще успеем да се приберем в България, какво ще стане с местенено и сватбата, днес съм доволна, че мога да дишам спокойно без краен срок, който да ми диша във врата.
Тия дни започвам поканите. В мен се таи надежда, че ще имаме повод да ги ползваме. Изненадващо спокойна съм по отношение на сватбата предвид създалата се ситуация, но тя е чак през септември и сигурно е заради това.
Прегръдки за всички дами, които в момента седят на тръни. Стискам палци за благоприятно развитие на нещата, за проведени сватби и след 50 години като празнуваме златните да си спомняме какви притеснения сме имали и колко свито ни е било отвътре.
Сега изчезвам да правя торта Гараш за любимия.
През октомври защитих моята дипломна и напълно разбирам напрежението,което постоянно дебне докато я завършиш.
Нашата сватба също е през септември и не сме отчаяни все още. Макар поканите да са готови ,няма да ги раздаваме преди Юни. То така или иначе всички вече знаят за сватбата.... В краен случай, или ще я отменим,или ще подпишем с кумовете и децата ни. Както дойде.

# 107
Нашата сватба е много далеч, но ударихме паузата, защото точно се бяхме приготвили да ангажираме залата и всичко се разпадна. С целият този ад, който се изсипва върху икономиката, не съм на 100% сигурна, дали ще я има догодина. Диджеите и фотографите съм ги подбрала, след залата трябваше да започнем срещите с тях, но и това не е удачно сега (не ми се иска да го правим онлайн). Много се шегувах, че щеше да е по-удобно да си я спретнем набързо тази зима, идея си нямах колко права ще изляза.

# 108
Ние ще подпишем в деня на сватбата - за сега 29.05. Мисля, че ще я отменим само, ако все още има забрана за събиране и/или ако от Англия не им дават да пътуват. Макар, че като гледам как го дават спокойно, може и да няма проблем с идването. Ако се окаже, че трябва да я отложим...е тогава не знам. Ще го мислим като дойде.
Но ми падна камък от сърцето като взехме това решение да не подписваме сега. Ние нямаме нито пръстени, защото са в родителите на ММ, а те няма да дойдат. Според мен това положение не може да продължи повече от месец, месец и нещо. Хората няма да го издържат, трябва да се ходи на работа, децата на детска градина и т.н., сметки да се плащат. А и като се постопли времето със сигурност трудно ще си стоят вкъщи... Все пак не сме като англичаните всички с дворове.

# 109
  • София
Вие звъните ли на подизпълнителите? Ако да какво ви казват. Ние сме за началото на юли и изобщо нямам настроение да се чувам с когото и да е било...казах на ММ ако иска той да звъни и да проверява какво се случва, ако продължава до тогава това положение ( той искаше да звъним, а до сега аз всичко координирах и вече нямам никакво желание)... не знам не искам да мисля, ама го мисля и се изнервям още повече.. Утре става година от както ми предложи в Испания Sad  оставихме сватбата за тази година поради ред причини, изобщо не искам да отлагам за догодина... исках лятна сватба и точка. И сега какво всичко е нагоре с главата.
Останаха ни още много неща, ако до средата на юни наистина нещата са се подобрили как ще насмогнем не знам.
Той е без костюм, роклята ми трябваше сега да я занеса на шивач да й сложат закопчалка за шлейфа, нямат рокли шаферките ( не е болка за умиране), нямам було Grinning
Като цяло съм на приливи и отливи...ту се отчайвам, ту имам надежда.
Сори че ви се оплаквам...

# 110
Днес бях вдъхновена и записах час за гримьор за мен и леля за сватбата.
Снощи почнах поканите.
Засега не се обаждам на никого. Положението е твръде несигурно, за да може днес да се каже какво ще е след два месеца.
Всички дреболии като подаръчета за гостите, чаши, кутии, свещи, чаши, шампаснки могат да се набавят бързо дори и два дни преди сватбата. Вярно, че ще ви е стресово и няма да го има момента на това да сте готови месец преди сватбата, но това определено не е причина за тревоги.

# 111
Още не сме звъняли на никой. Щом от ресторанта не са ми се обадили, че се отлага, няма да звъня излишно на водещата, фотото и т.н. Цялото отлагане ще стане супер бързо, така че няма смисъл отсега да го правя.
Иначе за набавянето на неща в последния момент, на мен ми се струва забавно. Както сме си по къщите засега и ми се ходи до по- различни магазини от кварталния, после ще съм като отвързана сигурно Joy И така... По- добре в последния момент, отколкото зимата/догодина. Мисля да поръчам другия месец материали за подаръците за гости, ако се удължи стоенето вкъщи поне тях да направя.

# 112
  • София
Абе не е толклва бързо отлагането, за който всичко е запазил вече, аз си направих списък:
- залата/ресторант
- ритуална зала
- църква
- агенция
- диджей
- фотограф
- кетъринг
- торта
- гримове
- прически
- всички гости

Сънувах кошмар, че сватба има, но нямам токля и бях по нощница, не спрях да рева, с младоженеца отидохме в магазина, най-накрая беше дошла роклята, докато направят и корекциите и се върна на сватбата, беше станало 11 вечерта и трябваше да си тръгваме.

# 113
Ния вашата дата е скоро и няма да е бързо отлагането, факт. Ние църква нямаме, торта нямаме, фризьорка не сме ангажирали, кетъринга искат заявка 3 дни преди датата, ще подпишем в ритуалната на нашата дата. Общо взето трябва да говоря с ресторанта, фотото, водещата и украсата.

# 114
  • София
Ния вашата дата е скоро и няма да е бързо отлагането, факт. Ние църква нямаме, торта нямаме, фризьорка не сме ангажирали, кетъринга искат заявка 3 дни преди датата, ще подпишем в ритуалната на нашата дата. Общо взето трябва да говоря с ресторанта, фотото, водещата и украсата.

О, да, да, ако сватбата би беше лятото, нищо нямаше да правим. Щяхме да чакаме, аз вярвам, че дотогава ще е приключило. То ние още нищо не сме предприели, само на залата се обадихме и чакаме отговор, за да задвижим напред, но кой знае кога ще е. Казах и на гостите от чужбина, но то и те ми бяха писали вече, че сигурно няма да могат да дойдат, защото повечето си бяха комбинирали отпуската Великден + сватбата, а някои вече имат отменени полети, не е моментът за купуване на нови.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 16:06 от Niya-

# 115
Ние също няма да се обаждаме никъде. Опитвам се да не чета новини, но те ни заливат на всяка секунда. Уж пикът щял да е септември, а сега казват май. Не знам, но дори и да не е пик то пак не е гаранция, че ще се разрешат мероприятия. Честно казано нямаше да ме е толкова яд, ако не беше факта, че семейството му живеят в друга държава. Така не знаем, ако на едни им е разрешено празнуване и пътуване, а на другите - не, какво да правим.
Личното ми усещане е, че ще трябва да преместим датата. Всичките му роднини си купиха билети много рано за май и ще ми е тъпо да сменяме дата и пак да трябва да купуват билети. Ако стане така може и да мислим вариант с втора мини сватба в Англия, за да е честно все пак и за двете страни.
Като си помисля, че една позната направи точно това, когато се жени за нейния англичанин и си помислих колко е откачена...
Медения месец ни е септември в Португалия - Лисабон и Мадейра. Там пък никакъв шанс да ни върнат парите.

Аз съм готова с почти всичко. И искам да ви кажа, че ще си раздам подаръците с датата 29.05.20 дори и да трябва да сменяме датата.

Още нещо искам да кажа - това е урок за всяка от нас, особено за такива като мен, които са перфекционисти и обичат всичко те да си правят, за да стане (уж) най-добре. Изключително голям урок, че колкото и да се стараеш може да стане нещо, което никой няма да предвиди. Затова ще се опитам вече да съм по-спокойно (много трудно) и не толкова емоционално да ги взимам нещата (още по-трудно), защото ето - човек никога не знае.

# 116
Здравейте момичета ! 👰

Да се оплача и аз ... В Лондон паниката започна.. Спираме да работим от утре и това ще продължи 3 седмици. Ще ни платят нормално за Март , но след това ще трябва да си ползвам отпуската, за да ми платят някакви пари до 14 Април когато се очаква да сме пак на работа. Ако това нещо продължи няма да мога дори наема да си платя. За да ми платят означава, че не се прибирам в България за седмица през Май, а бяхме купили билети. Трябаше да ходя на проба за роклята, е няма да ида явно. Натъжавам се изнервям се и ММ няма работа от сега до не знаем кога.. всичко се срива за минути. Ако не се подобрят нещата си хващаме багажа и обратно за България. А ни трябват още много, за да може да си платим сватбата. Общо взето лудница....

Хубав ден 🌸

# 117
Здравейте момичета, не знам дали е тук мястото да пиша, но наскоро ми предложиха брак Heart Eyes Hug
И съм бъдеща булка през 2021г, имам много време до тогава, но все пак исках да попитам някоя от Вас свързвала ли се е със СВАТБЕНА АГЕНЦИЯ ДИАМАНТИ... и дали знае нещо повече за цените , които предлагат там. Горе долу, ориентировъчно ми трябва. И колко по-рано трябва да се запази всичко.
Благодаря и още веднъж се извинявам, ако темата не е за тук!

# 118
Здравейте момичета, не знам дали е тук мястото да пиша, но наскоро ми предложиха брак Heart Eyes Hug
И съм бъдеща булка през 2021г, имам много време до тогава, но все пак исках да попитам някоя от Вас свързвала ли се е със СВАТБЕНА АГЕНЦИЯ ДИАМАНТИ... и дали знае нещо повече за цените , които предлагат там. Горе долу, ориентировъчно ми трябва. И колко по-рано трябва да се запази всичко.
Благодаря и още веднъж се извинявам, ако темата не е за тук!

Здравей!

Със сигурност трябва да имаш голям бюджет. Между 20-30хиляди лева за да си позволиш всичко за и около сватбата + украса от тяхната агенция.

Хубава вечер 👰

# 119
Нашата сватба е на 16 август, много се надявам всичко до тогава да се нареди, защото е дълго чакана сватба.

Общи условия

Активация на акаунт