Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 802
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Днес в Преди обед даваха снимки от сватбата на Антоанета Попова и мъжът ѝ. Тя разказваше как е протекло. Щастливи са, че са се оженили, но каза, че е било странно, с маски и ръкавици задължително, само с кумове, други гости е било забранено наистина, не е имало ритуали и музика, но жената ги е бракосъчетала, не знам точно как обаче дали само са се подписали. Те не са имали и пръстени, не са им били готови, обаче и с ръкавиците, така или иначе щяло да е сложно.

# 316
Днес в Преди обед даваха снимки от сватбата на Антоанета Попова и мъжът ѝ. Тя разказваше как е протекло. Щастливи са, че са се оженили, но каза, че е било странно, с маски и ръкавици задължително, само с кумове, други гости е било забранено наистина, не е имало ритуали и музика, но жената ги е бракосъчетала, не знам точно как обаче дали само са се подписали. Те не са имали и пръстени, не са им били готови, обаче и с ръкавиците, така или иначе щяло да е сложно.
Ако някой иска да го изгледа :
https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/svatba-po-vreme … na-karantina.html

# 317
Здравейте, момичета,
Изчетох цялата тема и адски много ви съчуствам. Нашата сватба беше миналата година, но още ме държи емоцията. Точно преди една година преживявах същите чувства като вас, дори на тази дата обикалях магазините в Асеновград. Не искам да си представям какво изживявате. На тези, които сватбите ще се състоят непосредствено след отпускане на мерките - не се сърдете на гостите, които няма да дойдат. Причините може да са много - здраве, финанси, възможности. Наши много близки приятели буквално на предният ден ни казаха, че няма да дойдат. Причините, които изтъкнаха бяха много нелогични и абсурдни. Ние винаги успявахме да бъдем на техните лични празници - рожденни дни, сватба, раждане на дете, годинка, кръщене... Гадно е, но минава, за това влезте в положение, ситуацията наистина е сложна и решенията, които се взимат са трудни.
Тези, които са мечтали за сватба - Не се отказвайте! Подпишете сега, отложете, помислете, но не се отказвайте от тържество, то някога трябва да се случи. Емоцията, която ще ви донесе и спомените, които ще създадете, са неуписуеми.
Споделям ви любимата си снимка (да връзките не трябваше така да стоят 😣, малко поотслабнах, ходих на корекция, но не остана време за втора)

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 08:49 от VaniaK

# 318
Ваня, много хубава снимка!
Утре става половин година откакто сме сгодени. Малко ми е криво, че така се закучиха нещата, но какво да се прави - живот. И това ще мине.

# 319
Welt , споко , ние сме годеници - над 4 години ... има си дата и ден и те си ни чакат.

Ваня , разкошна снимка , много ме надъха. Нямам търпение да се задействаме и да почна пак със записки и подготовка . Да си извадя тефтера и започна да отмятам и да звъня за срещи и ... ❤

# 320
  • София
Ние сме годеници от 7 години и май чупим рекорда 😁
Днес купихме свещи от църковния магазин на ул. Иларион Макариополски 2. Най-обикновени, жълти, восъчни. Имаше и изчистени бели, но те се чупят по-лесно, а идеята на тези свещи, както и на свещта от кръщене, е да изкарат много години, да се палят на специални поводи и т.н. Купихме и панделка от кинкалерия и взехме медицинско. Процедурата за медицинските навсякъде е различна. В Торакс става за час и струва 55лв. Дано съм била полезна 🌷Днес синът ми става на 1 и ви черпя вкусна и полезна торта 🤗

# 321
Ние сме годеници от 7 години и май чупим рекорда 😁
Днес купихме свещи от църковния магазин на ул. Иларион Макариополски 2. Най-обикновени, жълти, восъчни. Имаше и изчистени бели, но те се чупят по-лесно, а идеята на тези свещи, както и на свещта от кръщене, е да изкарат много години, да се палят на специални поводи и т.н. Купихме и панделка от кинкалерия и взехме медицинско. Процедурата за медицинските навсякъде е различна. В Торакс става за час и струва 55лв. Дано съм била полезна 🌷Днес синът ми става на 1 и ви черпя вкусна и полезна торта 🤗
Алегра,вие "водите" със седем години,после сме ние с 5 ...май,май 😁
Да ти е здрав и палав рожденика! 🎂

# 322
Welt , споко , ние сме годеници - над 4 години ... има си дата и ден и те си ни чакат.

Ваня , разкошна снимка , много ме надъха. Нямам търпение да се задействаме и да почна пак със записки и подготовка . Да си извадя тефтера и започна да отмятам и да звъня за срещи и ... ❤

Радвам се, че съм те надъхала. Това беше и целта. Вярвайте и искайте. Този мечтан ден ще дойде и ще бъде прекрасен ❤️
Аз също имах сватбен тефтер (прилагам снимка). Това беше първото, което си поръчах за сватбата. Толкова го харесвам, че ми беше жал да пиша в него 😆 Писах на листи и после си преписвах на чистичко 😊😄🥰

# 323
Здравейте момичета!

Най - вероятно и нашата сватба ще бъде отменена за догодина. Не по вина на корона вируса, а по вина на живота, който има край. Баба ми е в много тежко състояние. Не пие вода, не се храни, не може да стане от леглото, по телефона почти не може да говори. Млада е .. не е примерно на 90г

Майка ми ми се моли да отменя сватбата, защото ще и е тежко и грях на душата, ако има сватба няколко месеца след смърта на баба ми. Говорила е даже с хора от църквата, които са казали при смърт в семейството е грях да се венчае някой от 6месеца до 1година след това.

Помощ ... не знам какво да правя....

🌸

# 324
  • София
Алегра, честит рожденик! Да ти е жив и здрав! Може ли рецепта за тортата, изглвжда ми много вкусна.

Флауър, ако за майка ти ще е тежко, може би е редно да отложите, щом ви се моли, ще е трудно да не се съгласиш, но може да изчакате да видиш как ще се развие ситуацията. Вашата дата кога беше?
Моята сватба трябваше да е сега, а дядо почина октомври, толкова се вълнуваше, че ще присъства... Въпреки това решихме да не я отлагаме, но и в семейството ми никой не е искал, даже казаха, че тъкмо ще се съберем по хубав повод. Новата дата е пак няколко дни преди да стане 1 година, но никой няма против или поне не ми е казал.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 00:24 от Niya-

# 325
Алегра, честит рожденик! Нека да е здрав, щастлив и жизнерадостен!

Флауърче, съжалявам заради това, през което преминавате. Аз не съм от хората с особена вяра в чудеса, но ви пожелавам да се случи чудо!
Как би постъпил човек в подобна ситуация е много индивидуално, така че ще споделя моето мнение без да твърдя, че е правилно.
Ако майка ми ми се моли да я отложим, понеже ще се чувства зле, сигурно бих я отложила след разговор с младоженеца. И ще говоря надълго и нашироко с нея по въпроса... Има хора, които изпадат в дупка и болката е толкова голяма, че мисълта за празник, хора и веселие им се струва непоносима.
Не бих си отложила сватбата, понеже някой заявява, че е грях, понеже Х, У, Z. Съжалявам, но за толкова неща около църквата е измислена вратичка, че ми се струва ужасно да вменяваш на някого вина и грехове. Всички сме грешници така или иначе. Около мен толкова хора са си отишли, че единственото, което ми е останало е да се отръсквам и да си казвам, че животът продължава.
В общи линии, според мен става дума за това как ти, мъжът ти, майка ти се чувствате, а не кой го определя за грешно или праведно.
Желая ви нещата да се подобрят и да намерите най-доброто решение за всички ви.

# 326
Алегра, честит рожденик! Нека да е здрав, щастлив и жизнерадостен!

Флауърче, съжалявам заради това, през което преминавате. Аз не съм от хората с особена вяра в чудеса, но ви пожелавам да се случи чудо!
Как би постъпил човек в подобна ситуация е много индивидуално, така че ще споделя моето мнение без да твърдя, че е правилно.
Ако майка ми ми се моли да я отложим, понеже ще се чувства зле, сигурно бих я отложила след разговор с младоженеца. И ще говоря надълго и нашироко с нея по въпроса... Има хора, които изпадат в дупка и болката е толкова голяма, че мисълта за празник, хора и веселие им се струва непоносима.
Не бих си отложила сватбата, понеже някой заявява, че е грях, понеже Х, У, Z. Съжалявам, но за толкова неща около църквата е измислена вратичка, че ми се струва ужасно да вменяваш на някого вина и грехове. Всички сме грешници така или иначе. Около мен толкова хора са си отишли, че единственото, което ми е останало е да се отръсквам и да си казвам, че животът продължава.
В общи линии, според мен става дума за това как ти, мъжът ти, майка ти се чувствате, а не кой го определя за грешно или праведно.
Желая ви нещата да се подобрят и да намерите най-доброто решение за всички ви.

Благодаря за милите ти думи ! Според мен, ако се случи най - лошото ще я отложим за догодина, но да речем Май месец. Не ми се чака пак до Септември 2021.

@Niya

Датата ни за момента е 12 ти Септември ❤

# 327
Според мен е рано още да взимате решение дали да отмените сватбата. Може пък и баба ти да се възстанови.
Дядо ми също беше зле около моята сватба и имах такива опасения, но за радост не се случи нищо, но пък не успя да дойде, защото не се чувстваше добре, баба ми също, за да не го остави сам.
Ако майка ми ме помоли за такова нещо, сигурно няма да мога да й откажа, но това го решава всяко семейство индивидуално.
На моя близка приятелка вуйчо й почина седмици преди сватбата. Тя искаше да отмени сватбата, но майка й не й разреши. Баба й не дойде, защото все пак сина й е починал, няма как да се радва. Църковен брак имаха, а нямаше дори 40 дни от смъртта му.
В крайна сметка живота продължава и това са нещата от него. Сватбата е събитие, което се планува дълго, влагат се средства, време, енергия... Не знам, помислете добре. Сигурна съм, че баба ти ще иска тази сватба да се сътои. Поговори и с нея.

# 328
Флауър, много съжалявам за състояние на баба ти. Моята беше така до скоро, защото трябваше да живее с нашите в един апартамент за няколко месеца. Като стана проблема с вируса и като разбра, че не може да си отиде в къщата направо се поболя. И ние мислехме, че може да стане ...сещате се какво и слава богу успяхме да я закараме до къщата ѝ. Сега е по-добре.
Не искам да те разпитвам за състоянието на баба ти, но ако има начин да я види лекар, може би ще помогне. Може да ѝ е "мъка", както казва моята за нещо. Надявам се да се оправи Heart

Колкото за греховете - казаха и по-напред, всички сме грешни. За мен това са глупости, с извинение. Единственото правилно решение е как вие ще се чувствате от ситуацията. Плюс това, ако някой толкова е притеснен, има си специални ритуали по време на сватба за такива случаи (недай си боже) - определени стъпки на булката по време на хоро и т.н., които са един вид за почитане на човека, ако не е минал въпросния период.

Пожелавам ви на всички да сте много здрави, Алегра, да ти е живо и здраво момченцето, с много любов и радости да те дарява Heart Много е трудно за всички, но обичайте се с половинките си и щом сте двамата заедно, всичко ще бъде наред! Heart

# 329

Общи условия

Активация на акаунт