Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 864
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Усмивка, може да видиш за идеи в Пинтерест. Гледах за букети, сами да си направиш предполагам, че има и за прически.

# 496
Здравейте, прекрасни младоженки и младоженци.. Ще карам на право.. Сватбата ни е на 13 юни изнесена от София в Петрич.. Заради положението в страната за момента имам големи притеснения, че сватбата ще се отложи.. А ако не се отложи мисля, че доста от гостите няма да присъстват заради ужаса който се е втълпил, а някой от финансова гледна точка (в това положение много хора са без работа и средства) та има ли други булки на които сватбата ще се състои юни? Как процедираме? Какво е мнението ви? Кое е редно в момента да се направи? И какво ще направите самите вие? 🙂

# 497
Много благодаря за пожелания, да ви се връщат двойно  Heart
Роклята е от Christinefashion - като изработка е добре, доста по-добре от тези на Мегз, единствено ми падаше малко, но мисля, че е нормално предвид това, че е бюстие и не ми е шита по мярка.
Залата, в която подписахме е Средец на ул. Леге 6. Беше супер, тъй като е на центъра, а там има много места за снимки (народния театър, президентството и всички градинки и улички там)
https://www.chichiclothing.com този сайт  мисля, че бях го срещала като препоръка от булки 2019 има булчински и официални рокли, както и големи размери. Не знам обаче как е доставката сега.

# 498
Здравейте, прекрасни младоженки
 и младоженци.. Ще карам на право.. Сватбата ни е на 13 юни изнесена от София в Петрич.. Заради положението в страната за момента имам големи притеснения, че сватбата ще се отложи.. А ако не се отложи мисля, че доста от гостите няма да присъстват заради ужаса който се е втълпил, а някой от финансова гледна точка (в това положение много хора са без работа и средства) та има ли други булки на които сватбата ще се състои юни? Как процедираме? Какво е мнението ви? Кое е редно в момента да се направи? И какво ще направите самите вие? 🙂

Нашата сватба ще бъде на 20 юни. Говорих с управителя на ресторанта( който между другото е открит и е част от летен комплекс). Той ме успокои, че никой не е отменил сватба до сега, като първата е на 06.06. Възобновихме подготовката и вече не мислим за отлагане.

# 499
В аутлета на Ремикс се намират доста рокли на Chi Chi.

# 500
Здравейте, прекрасни младоженки и младоженци.. Ще карам на право.. Сватбата ни е на 13 юни изнесена от София в Петрич.. Заради положението в страната за момента имам големи притеснения, че сватбата ще се отложи.. А ако не се отложи мисля, че доста от гостите няма да присъстват заради ужаса който се е втълпил, а някой от финансова гледна точка (в това положение много хора са без работа и средства) та има ли други булки на които сватбата ще се състои юни? Как процедираме? Какво е мнението ви? Кое е редно в момента да се направи? И какво ще направите самите вие? 🙂

Заповедта на Ананиев,която ще влезе в сила от 06.05 разрешава отваряне на ресторанти и заведения,при спазване на на дистанция от 2м. между масите, не мисля че това означава разрешаване за провеждане на мероприятия и събития.
Няма логика според мен защото сватбата не е само ядене на маса... Едно хоро и всички изисквания за спазване на социална дистанция отиват по дяволите.
Ситуацията се променя постоянно и отхлабването на мерките е факт и все пак събития с 50-100-200 души не мисля, че са позволени на този етап.
С времето и според заболеваемостта ще преценяват още колко може да се разхлабват мерките,а това си е напредък.
До Юни може да позволят мероприятията,а може и не.. не мисля,че някой знае със сигурност.
Учениците ще държат матури в края на Май/началото на Юни,но за техните балове нищо не се говори на този етап.
Не искам да звуча песимистично защото все пак говорим за сватби,които би трябвало да са щастлив повод, но здравето на близките ни е на първо място.
Никой не е очаквал или искал подобна ситуация и ще трябва да се научим да живеем с обстоятелствата докато пандемията го налага.

Момичета,роклите ви са прекрасни!!🤗
Честито и на всички вече омъжени дами!! 💐

# 501
Момичета, аз съм на мнението, че трябва да постъпим като Алегра. Да се оженим, каквото и както и да е.

Има много "ами, ако?" .. никой не може да каже.
Не мисля, че догодина нещата ще са много по-различни, дори и да има ваксина или лекарство. Надявам се! Обаче кой би могъл да си го позволи?
За финансите и подаръците на сватбата - съвсем в началото сме на финансовата криза. Всички ще я почувстваме в даден момент.

Аз например се надявам скоро да мога да отида да си купя рокля - булченска, дълга с воал!
И да си я облека на датата и да се оженя. В крайна сметка хората, които винаги ще са до мен - близките ми, бабите и дядовците (да са живи и здрави). Те ще са до нас.

Просто този вирус ни показа, че няма нищооо сигурно. Защо да отлагаме?

# 502
Аз предлагам да сменим темата, че много зациклихме. Всеки да си решава, всеки си носи последствията, ако има такива.

Показвала ли съм ви обувките? Освен драмата с майка ми тогава, която каза, че няма да мога да ходя с тях, защото по принцип не нося токчета. И излезе от магазина след това, ама аз пък ги купих Grinning  Мислех да ги пазя за догодина, но пък супер много си отиват с роклята за подписа и ще ги нося с нея. Абе, удобни са, мекички, 'ся... Колко ще мога да вървя, 'де да знам. Grinning

# 503

happy.women,  и нашата сватба,която беше планирана за края на юни, беше отменена. Решихме да оставим новата дата отворена, като наистина срещнахме разбиране и подкрепа от всяка страна. В този случай всичко остава на standby.  В крайна сметка, важното е да сме здрави и сигурни, да не треперим до последният момент, а както се казва, предвид че всичко е нагласено , можем да организираме всичко и за седмица.
Всяка от нас усеща нещата индивидуално , съответно дали ще се изчака или ще се подпише само с родители е изцяло личен избор . Подкрепям и двете страни и се радвам за тези,които решават да подпишат сега 😊.

# 504
Здравейте момичета, и нашата сватба се отложи, беше на 20.06. и се измести чак след половин година на 31.10. Кофти ми беше, но и се успокоих, защото неизвестността от това ще има или няма да има сватба, много ме изнервяше. Сега ще ми е тъжно на 20ти обаче се надявам есента всичко да е наред и да няма втори вълни и т.н. Успяхме да си запазим целият екип такъв, какъвто го искаме, а се оказа че в комплекса, където е сватбата, се състои и най-голямото Halloween party така че ще бъде щуро Simple Smile

Надявам се всичко отново да се върне към нормалния ритъм и всички събития да се проведат без страх и притеснение, както за гостите, така и за самите нас.

Тъй като моят мъж е от бранша, имаме контакт с много хора и тук във Варна повечето сватби до средата на юли са отменени.

# 505
Добре дошли на новите момичета в темата. Заповядайте да прочетете предните ни теми и на булките преди нас.

malinka92, Бенчита, fitabella, изгубиха се. Надявам се да са добре Heart

# 506
Малинка беше писала, че няма да влиза в темата повече, понеже отложиха сватбата за догодина до колкото си спомням.

На другите- добре дошли и от мен.

# 507
  • София
Не знам откъде да започна да разказвам. Може би хронологично, като предупреждавам, че ще има продуктово позициониране просто, защото съм много доволна от някои хора и недоволна от други и искам мнението ми да достигне до повече хора.
Седмица-две преди сватбата се чувствах зле, защото удрях на камък с довършителните покупки. Освен, че голяма част от физическите магазини просто не работят, има и много фалирали онлайн магазини. Няколко примера:
1. Пием много вино, но все няма цял комплект чаши у нас. За да съберем най-близките роднини на коктейл у нас, ни трябваха чаши за шампанско, както и чаши за бяло/червено вино. Два пъти съм купувала от този сайт, страхотни са: http://www.barmagazin.net/, но сега като се обадих, казаха, че не работят. В Casavino, Lidl, Billa и случайни квартални магазинчета нямаше чаши за шампанско, с изключение на едно магазинче за левче. Изгубих няколко часа в търсене и в крайна сметка се сетих за един комплект ракиени чашки със столче и реших, че няма да се напрягам - ще пием от тях.
2. За детето ни беше пристигнало специално костюмче-носия още преди 1-2 месеца. Добре, но 1) още му е голямо и бяха нужни корекции; 2) нямаше да се върже стилово с нас. Реших да поръчам отново от същия магазин - https://bebeshkidreshki.com/media/catalog/product/cache/1/image/ … is-il101z1-32.jpg - ни вест, ни кост. Телефонът им - изключен. Поръчах от H&M - доставка след 2 седмици, т.е. пристигна днес. Започнахме да обикаляме по отворените физически магазини - в никой нямаше хубаво ОФИЦИАЛНО костюмче. В Точици имаха ЕДИН модел - тъмносиньо и това се оказа единственият ни вариант.
3. Нямаше откъде да си купя бели гащи Grinning и друго секси бельо. В кварталните китайски магазинчета нямаше, а онлайн евентуално с доставка до много дни и неяснота. Ходих с детето в раницата на гръб до Гео Милев, където имаше отворен магазин и взех нещо.
4. Същото с бижуто за коса и украсата за автомобил. Украси от Интернет - бавна доставка или нежелание на продавачите за лично предаване. Търсих в отворените дрогерии - Лили, ДМ - нищо, освен грозни шноли Sad За косата майка ми ходи в четвъртък до Сватбения център. Не ми хареса нищо, само едни бутониери, които, слава богу, спасиха положението. Колата я украсихме с панделки от местна кинкалерия и една бяла хартиена топка, останала от погачата на сина ми Тервел.

Извод: купувайте всичко отрано, набелязването не е достатъчно. Гледайте дори и най-малките неща да са при вас две седмици преди сватбата, за да не трябва да се примирявате с каквото има, или по-точно с каквото успеете да намерите. Мисля, че в соца хората са се чувствали така, както аз се чувствах преди сватбата.

На 2ри към 11 часа, с букетче здравец в ръка, вкъщи дойде фризьорката ми от 4 години. Няколко дни преди това си пращахме снимки на желаната прическа. Прическата, която ми направи, се получи по-добра от снимките. Тук ще я видите, заедно с координатите на салона: https://www.facebook.com/studio7popovashapka47/photos/a.22192831 … ype=3&theater

След това се гримирах сама и тръгнахме към гражданското, като първо взехме букета. НЕ препоръчвам този цветарски магазин (с красивата фасада на ул. Шипка): https://www.facebook.com/lamoredecoration/. Миналият понеделник направих поръчката на букета на място - да има основно лалета, малки божурчета (забравих как се казват) и фрезии. Обсъждахме си с цветарката как фрезиите ще бъдат акцентът на букета, защото стърчат, имат пъпки и като цяло те ще го направят по-интересен. Тя ме успокои, че няма за какво да се притеснявам, че до събота ще имат още повече цветове и всичко ще бъде ок. Уговорихме се за цена до 70 лв и цветовете. На 2ри мъжът ми паркира, за да вземе букета, а аз останах в колата. Донесе ми го, 75 лв бил. Ок, но нещо не ми изглеждаше наред, а и той спомена, че е доста постен. След 5 минути се сетих - няма фрезии! Вече вървяхме към гражданското и им се обадих, да не са го сбъркали случайно. Отговорът беше, че сутринта е нямало фрезии на борсата. Ок и това разбирам - работят със свежи цветя и всичко се променя на самия ден, но ТРЯБВАШЕ да ми се обадят. Мълчаха ми след като им казах, че е трябвало да ми се обадят. В поръчката изрично записаха трите вида цветя, които трябва да има в букета, както и телефона ми. Не взимат капаро и така си обяснявам защо не ми се обадиха - да не би случайно да не си взема букета. Некоректни! Много се бях ядосала и сипех огън и жупел пред гражданското, а всички ми казваха колко е красив букетът. Красив беше, да, но аз знаех какво искам и не го получих! Няма възможност да се слага рейтинг на магазина във Фейсбук, но все пак ще намеря начин за обратна връзка.
Това е единственият подизпълнител, когото не препоръчвам Simple Smile
В обредна зала Оборище сключихме граждански брак и сме изключително доволни от длъжностното лице и от отношението. Не можеше да има ритуали, освен ако не са били платени преди епидемията (защото сега не могат да издават фактури), но въпреки това имаше музика и след казването на "да" длъжностното лице ни покани да се целунем, да си разменим пръстените и да се снимаме. За сравнение - сватбата в Средец, на която кумувах на 25.04 беше много неприятна - бяхме с маски и ръкавици, длъжностното лице беше неприятна и лицемерна, забрани ми да снимам, както и да правим каквото и да било извън подписването. Излязохме с усмивка на лице, поснимахме се. Обожавам фотографа ни: https://www.facebook.com/petersavovphoto/!
Ритуалът в Св. Параскева беше страхотен, тържествен. Всички останахме доволни. След него се поснимахме още из града. Заваля и стана студено, но на нас не ни пречеше. Почерпихме се у нас и отидохме с мъжа ми на хотел. https://www.facebook.com/Sofia-Residence-220628777966934/. Препоръчвам с две ръце и два крака!
Ето и малко снимки:

П.С. продавам си обувките Grinning Много са красиви, но са неудобни. Ок са за фотосесия до 2 часа: https://www.obuvki.bg/sandali-r-polanski-0720-bialy-lico.html. 37ми номер са моите.

Пожелавам успех на всички бъдещи булки и кураж. Няма да забравя нашия ден и всички клаксони и хора, които се радваха, заедно с нас. Съжалявам, че не се оженихме по-рано Grinning

# 508
  • София
Ехааа, страхотен разказ! Така и с препоръки е и много полезно. Изглеждате много щастливи, красива булка!
А какво стана с тортата?

# 509
Алегра, страхотен разказ. Чак мен ме хвана емоцията само от прочитането. Изключително зареждащо! Представям си на теб какво ти е било! Честито! Пожелавам ви много щастливи моменти заедно!
Нямам търпение и аз да се омъжа. Каквато и сватба да е - няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт