Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 154
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Медицински ние правихме в частна клиника в София, не помня колко излязоха, но не беше много.  Сутринта се ходи да могат да вземат и кръв за Васерман и след 14ч. на същия ден беше готово медицинското.

Ние решихме да отложим за догодина и да ви кажа... олекна ми. Всичките тия нерви и притеснения просто се вдигнаха и сега мога да си се притеснявам спокойно за съвсем други неща Grinning
Трябва да отидем до ресторанта да преподпишем капарото и да си запазим твърдо датата за да я обявим, но всички гости са информирани че се отлага.

За догодина не смятам че е необходимо от сега да се притесняваме. Дори и вируса да остане, живеенето с него ще се улесни, прекаралите го ще стават все повече, а лечението му ще става все по-сигурно и лесно. Поне в това избирам да вярвам.

Едит:
Аз съм за да е следващата тема 2020-2021. Чувствам се като булка и на двете години Wine Glass

# 601
  • София
Следващата година ситуацията ще е същата според мен. Вирусът ще затихва през летните месеци, а иначе ще го караме на пикове и спадове.
Вероятно сватби ще има още тази година и то през горещите летни месеци. С настъпване на есента и падането на Т очаквам нов пик и нови мерки.

Последното ми попълнение за сватбата са бижутата. Остават ми обувките и съм готова. Започнахме да се оглеждаме за костюм на кума.

# 602
Следващата година ситуацията ще е същата според мен. Вирусът ще затихва през летните месеци, а иначе ще го караме на пикове и спадове.
Вероятно сватби ще има още тази година и то през горещите летни месеци. С настъпване на есента и падането на Т очаквам нов пик и нови мерки.

Последното ми попълнение за сватбата са бижутата. Остават ми обувките и съм готова. Започнахме да се оглеждаме за костюм на кума.

Сподели снимки на бижутата, моля, за да видим малко красоти, а не само коментари за вируса. Simple Smile
От къде ги купи? Онлайн магазин или физически?

# 603
  • София
midna, интересно ми е да разбера коя е клиниката, защото сега пак трябва да си вадя медицинско за подмяна на шофьорската книжка, а не ми се дават 35 лв в Торакс (толкова е за шофьорска, 50 лв е за брак) и освен това нямам път натам. Ако не ти е удобно да и напишеш името в темата, ще съм благодарна да ми я кажеш на ЛС.

Момичета, съчувствам ви! Не в смисъл, че ви съжалявам, а че много добре разбирам как се чувствате. Като човек, преминал през 7 години годеж, през който имаше периоди на "правим ли го?" и несигурност, мога да кажа, че станах истински щастлива в момента, в който взехме решението. Не камък ми падна от сърцето, ами не знам какво. Гадно е да чета как се правят политически ходове от днес за днес и хората се държат в постоянно състояние на масова истерия и несигурност. Ако приемете съвет от мен, той е да си решите с годениците какво правите и трайно да си стоите зад решението, без да позволявате вирусът или други хора да бъдат фактор и без да се съобразявате какво е позволено и какво - не. Когато човек е целеустремен, всичко е много по-лесно. Може би се повтарям, но пак казвам, че съжалявам, че не се оженихме по-рано - и без това в началото имахме идея само да подпишем, без празненство. Бяхме раздали покани на 60 души и за ден-два казахме на всички, че празненство няма да има. Никой не се е обидил, само един приятел на мъжа ми се обади като публикувахме фотосесията във ФБ да пита дали не е изпуснал сватбата Sweat Smile Просто снимките са толкова хубави, ние сме толкова елегантни и усмихнати, щастливи, че от снимките изглежда, че е имало "сватба". Замислих се, че на някои от гостите може да им е станало гадно, че уж им казваме, че отменяме, а после виждат сватбена фотосесия, но.. какво от това? В крайна сметка го правим за нас, а не за другите и не, за да парадираме.

sea.sea, Кога е твоята сватба? Simple Smile Разбирам, че ти е станало неприятно, че булката от сватбата, на която си щяла да присъстваш не ти се е обадила, но има много фактори - може да и е толкова гадно, че да не и се мисли и занимава и да е делегирала всичко на кумата. Това не е неуважение към гостите, защото в крайна сметка не те са най-важното, за което да се мисли. Това е лично мое мнение, разбира се. За Торакс - и аз бях само с негативни впечатления, но кумата ми, която подписа на 25.04 и аз проверихме какви ли не опции и се оказа, че при тях е най-лесно издаването от всички частни клиники в София. Има една особеност обаче - трябва човек да се обади предварително и от регистратура ще му кажат в кой ден и час да отиде, за да са налични всички специалисти и издаването да стане в рамките на час-два. За сравнение - Вита, която ми е най-удобна, като им се обадих да питам за медицинското, последва мълчание и момичето с потресен тон ми отговори: "по принцип издаваме, но.. сега е извънредно положение (гробовен тон)", при което аз и отговорих: "да, но браковете не са забранени". Много ме издразни Smile

П.С. ако вадите медицинско от ЛЛ и той иска психо, то се вади по постоянен адрес.

# 604
  • София
О, аз в събота имам 5-та годишнина от сватбата. Simple Smile
 Три пъти ходихме до клиниката и три пъти преди това се обаждах и все нещо ставаше- пък не знам кой лекар го нямало, пък трябва да изчакате един час, но пак казвам- мина много време, дано са си подобрили обслужването.
  Иначе ми стана гадно, защото уж се водим добри приятелки, тя ми беше шаферка даже. Определено не е нещо лично, защото не е било само на мен да не ми се обади, но все пак...

# 605
  • София
Това са! Онлайн си ги взех.

Скрит текст:
Скрит текст:

Няма да имам нищо на врата, защото роклята ми е много богата и ще стане малко претруфено.

Скрит текст:
Пак да уточна, че не съм булка, а ще кумувам.

# 606
И аз като missence относно коронавируса смятам, че летните месеци ще затихва, а студените пак ще бъдат с пикове и спадове. Но да видим.

Иначе, още сме на stand by, затова и нищо не действам по сватбата. Даже поканите не сме раздали.

И ние ще подписваме предварителен договор за имущество.

И последно - ако не стане тази година сватбата, сигурно такава няма да имаме изобщо. Планираме други събития за догодина,  та, няма да съм във форма з сватба 😂

# 607
Добре, искам да се поправя относно психото. Значи сега виждам на старата медицинска бележка, че има преглед.
Просто той го е подписал и аз така и не съм разбрала Grinning

За името на следващата тема и аз да добавя, че е добра идея. Също както някой каза преди мен и аз се чувствам булка и в двете години. Grinning

# 608
Момичета, предлагам да вземем нещата в свои ръце. Значи протест с хора колкото за 2 доста големи сватби и то изцяло от непознати хора може, а сватба с роднини и приятели не.. Възмутих се Joy Може да излезем пред народното събрание облечени в булчинските си рокли Joy

# 609
Ние мислиме тази събота да обиколим за халки.Решихме все пак на 17-ти юли да си подпишем,нищо че местиме сватбата за следващото лято,и без това сме с изнесен ритуал и заради него трябва да сме женени преди това.Надявам се с църквата да нямам проблем,че сменяме датата.То пък избиране на нова дата ми беше по трудно от това да си намеря агенция за украса.Тази година бяхме канени на 4 сватби,които се изместиха за др лято.Имах доблиране с една от тях 😂Отделно кумовете и те решиха да се женят до година.Да не говоря,че всички капарирани хора и с тях беше малко трудно да ги събера на една дата.Вече и те бяха заети за следващото лято от младоженци решили да си местят сватбата,и такива които по принцип са си избрали др лято.Надявам се целия този бранш да издържи,че като гледам как вървят нещата доста фалирали фирми май ще има.Държавата трябва да обърне внимание и на тях,не само на туризма който май тази година си отива на кино.Този месец трябва да ми пристигнат бутониерите,гривните за шаферки,подаръчетата за гости (без дата) и кутията за пликове.Избрах цвят пудра като основен.И така всичко ще е готово,пакетирано и ще се чака да види бял свят 😄

# 610
  • София
Радост, ако помня правилно, сте в Света София и вие? Ние нямахме проблеми с църквата, сменихме я по телефон, мисля, че ни бяха казали към 11 часа да звъннем, за да е там отчето. Първо пробвахме намясто, но бяха заети тогава и като цяло казаха по телефон да се свърши това, за да може да говорим директно.
Това е телефонът на църквата: 02 987 0971

# 611
Радост в коя ритуална зала ще подписвате на 17 юли? Не помня дали съм те питала. Интересно ми е понеже и нашата дата е тогава. Ние сме от 16:00 в Красно село. Ако всичко върви по план разбира се.
Иначе ние вече сме уговорили нещата с ресторанта и водещата за новите ни дати (наречени от ресторанта План А и План Б Joy ). Най- много държахме водещата да е свободна, за другите не че не държим, просто не искам да стопирам на още няколко човека 2 допълнителни дати докато не сме взели окончателно решение.

# 612
Ние сме от 13ч в Оборище.Бяхме решили седмица преди големия ден да отидем и да подпишем само с кумовете.
Отваряли моловете 😀там 5000 непознати може,но да събереш приятелите и роднините не може!Туко виж се заразят 😡😡😡

# 613
Да, не мога да повярвам, че отварят моловете, а фитнес залите все още са затворени.

Някакви отзиви за водещата от ритуална зала Триадица? Grinning

# 614
Ние сме от 13ч в Оборище.Бяхме решили седмица преди големия ден да отидем и да подпишем само с кумовете.
Отваряли моловете 😀там 5000 непознати може,но да събереш приятелите и роднините не може!Туко виж се заразят 😡😡😡

Точно това чета в момента. Принципно нямам против, че ги отварят. Ядосва ме това, че си махнаха сватбите от главите като разрешиха градинските да се провеждат по такъв безумен начин, че хората сами да се откажат. После ще има "ааа това си е ваше решение, ние ги позволихме, като не искате, ваш си проблем".

Отзиви за водещи честно казано никакви не съм чувала за която и да е ритуална зала.

Общи условия

Активация на акаунт