Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 394
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, има светлина в тунела. От понеделник отварят моловете. Там има по-голям риск да се разболееш отколкото на сватба. Все пак разчитаме на отговорното отношение на роднините и приятелите. Нашата дата е 11 юли и още се надяваме, че ще разрешат сватбите. И на 50 човека ще ме доволни. Нищо, че поканените са почти 100. Ох, а дано! Simple Smile

# 616
Не знам колко са водещите в Триадица, но със сигурност знам за една от тях, че е легендарна и много търсена. Не знам името обаче. На нас това ще ни е най-удобната като локация зала, ако тържеството е където го мислим, така че също ще се ослушвам за мнения.

Халките решихме да ги правим със собствено злато. Намерих известно количество бижута, които не могат да се ползват по друг начин. Имате ли препоръки за място в София, което може да се направят, и препоръки за какво да внимаваме?

# 617
Градинските не са разрешени.Иначе градината на ресторанта побира до 150 човека което щеше да е супер.От РЗИ им казали че уж е разрешено,НО до 10 човека макс 😀😀😀И каква сватба е това.Иначе без приреснение щяхме да се преместиме в градината.Тъкмо щеше да е по красиво.

# 618
Evenfall, ще ти споделя нашия опит с халките, понеже също давахме злато. Шансът халките ви да бъдат изработени от точно вашето злато клони към нула (споделено от приятели и златари).

Имате 2 варианта- да търсите замяна грам за грам или да ви го изкупи златаря. Ще дам пример с 10 грама злато, че се смята по- лесно Joy
- Първия вариант е най- удачен. В София намерихме 2 места, на които заменят грам за грам  (като не претендирам, че сме ходили при всеки възможен златар). Тоест давате примерно 10 грама злато, вашите халки се получават общо 10 грама за двете и доплащате само за изработката (мисля между 30-40лв е на грам за изработка в София). Друга опция-  халките ви излизат примерно 6 грама общо (тоест по- малко от грамажа на златото, който имате), доплащате кеш изработката или давате останалите 4 грама за изработка + малко доплащане ако не стига златото. При този вариант, ако халките ви са 10 грама ще доплатите 400 лева, но ще имате и 10 грама злато във вашите халки. Ако са 6 грама ще трябва да доплатите кеш 240 лева за изработка или да дадете от останалото злато.
- Втория вариант (да ви го изкупят) не е удачен защото в повечето магазини го изкупуват на борсовите цени, които до онзи ден бяха 52-53лв за грам 14 карата, което според мен си е загуба отвсякъде. Тоест за 10 грама злато ще получите около 530 лева.

Бих ти дала следните препоръки- първо трябва да разберете какъв карат злато имате. Занесето го за проби в няколко различни магазина. Нашето злато баба ми го прати, носила го да определят карата и й казали, че всичкото е 14 карата. Занесохме го и ние да проверим- оказа се, че въобще не е вярно и имаше неща с по- висок карат. Спрете ли се на варианта замяна грам за грам, който отново препоръчвам, внимавайте при калкулациите колко точно трябва да доплащате за изработката ако ви остане злато и искате да доплатите с него вместо с парички. Ако ви се разхожда до Хасково отидете. Ние от там ги взехме, понеже за изработка ни казаха 15-20 лв. Халките ни общо са 5.9 грама и трябваше да доплатим 106 лева.

Извинете за дългия пост, мислех на лично да пиша, но пък може да е полезно за някоя друга булка. Ако нещо не се разбира, питайте, ще отговарям.

# 619
  • София
Ама наистина всичко е толкова безсмислено. Ако имаш ресторант с градина за 150 човека можеш да си  клиентите настаниш през 2 метра и по 4 човека, ама ако не са клиенти, а гости не може. 🙄

# 620
Ама наистина всичко е толкова безсмислено. Ако имаш ресторант с градина за 150 човека можеш да си  клиентите настаниш през 2 метра и по 4 човека, ама ако не са клиенти, а гости не може. 🙄

Идеята е, че непознатите хора (на отделни маси) сядат, обядват/вечерят и тръгват. При сватба хората се здрависват, целуват, играят т.е. контакта е изключително близък. Като разрешат моловете и фитнесите ще дойде и нашия ред. Simple Smile

# 621
Момичета, днес е ден на християнското семейство, честит празник! Обичайте се, бъдете здрави Heart

След 29-ти ще споделя отзив за Триадица.

Момичета, хич не ми се ходи в болницата за тая бележка. Мега много се дразня, че не разрешиха да използваме документите от март месец. Това е малоумно да караш хора да ходят в болница и да се излагат на риск само заради едни документи. Разбирам, че по принцип е хубаво да се изследваш, но не го намирам за толкова наложително в тази ситуация. И както каза някой преди мен, всичко в момента се прави само и само да се откажем.

Значи вчера станах свидетел точно на двете противоположности в поведението на хората. Един, който пиеше бира в тролея (без маска естествено) и в момента на слизането се подигра с контролата, която се качваше с "Ето ти едно билетче да си имаш". Веднага след това жена, която също слезе и беше с ръкавици и маска реши да се движи в насрещното само, за да не върви пред мен по тротоара.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 13:18 от usmvka

# 622
Денят на християнското семейство е на 21. 11.
"С решение на Светия Синод на Българската православна църква от 1929 г. празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж "

# 623
  • София
Моловете отварят, след тях фитнес залите и след седмица вероятно се очаква да отворят детските градини. Ако всичко върви добре, то към края на м. юни всичко ще е back to normal.

Германия отменя карантирана за граждани на EU и UK. Очаква се и други страни да последват примера ѝ.

Продължавам да съм на мнение, че сватби през юли и август ще има.

# 624
Някоя булка от Бургас може ли да сподели дали е вярно това ако има информация?
https://dnes.dir.bg/burgas/gostite-na-svatbi-na-zakrito-samo-s-m … vv28BWIyrHDquO6wA

Малко ме съмнява, ама да видим.

# 625
И аз го четох това и ми е интересно дали е вярно.

# 626
Аз съм от Бургас, но от заведението нищо не са казали. Онзи ден си писах с тях и казаха, че за сега а отменили само сватби до 13 май. Имало възможност да направим сватбата в клуба им/ако се наложи/. Това мен не ми харесва, първо, защото в съседната зала има още една сватба. Как ще се реши коя от двете двойки да вземе клуба? Второ, не го харесвам, има басейн, огромна сцена и всичко е  на сепарета.. Предпочитам в градината на наща зала. Както и да е. Казаха, че ако има промени ще ни уведомят  да следим страницата им във фб. Все пак смятам юни месец пак да ги прослушам, така или иначе трябва да уточняваме менюта.

# 627
Момичета, пускам тук един пост, който публикувах днес в една друга група за нещата, които никога повече няма да си купим. Не правете моята грешка.

Искам да кажа колко съм разочарована от сайта https://bqlo.bg/!

Поръчах две мъжки тениски от там. Качеството е ужасно. Картинките въобще не са с наситени цветове и са по-малки. Не си заслужава 15лв бройката!

Ще покажа и снимки:

Вместо:  https://bqlo.bg/product/1406

Вместо: https://bqlo.bg/product/1522

Да, 15лв са и доставката е 5лв, което според мен е прекалено много - да платиш реално 20лв за една... буквално кирлива тениска, която се разтяга и с некачествена материя. Писах им, че не съм доволна и искам да ги върна, но не вярвам да стане. Не видях и в сайта им информация за това, а във фейсбук страницата явно умишлено са си махнали опцията за рейтинг. Уж са много известни, много си поръчват...

И да изясня за картинката, която най-много ме подразни. Значи в сайта им първо няма информация колко голям е печатът. На снимките е показано как картинките заемат доста голямо пространство отпред, което би следвало логично да е така за всеки размер тениска (защото никъде не се упоменава размера на примерната тениска от сайта). Да не говорим, че и няма опция какъв вид тениска да бъде - нормал фит или слим. А за цветовете - просто катастрофа е на живо.

За жалост не помислих за всички тези подробности преди да поръчам, затова съветвам други да не правят моята грешка!

# 628
Усмивка, бях поръчвала от тях, но преди може би повече от 2-3 години. Останах доволна от тениската, ще я снимам ако успея да я изровя. Естествено понеже и моята е бяла, а аз съм прасе, я петносах на третото обличане и много ме е яд, а след това я махнаха като модел от сайта. Може би са си развалили качеството от тогава. Наистина е кофти, че картинките са толкова малки.

П.п Ето я. "Малко" е смачкана ама не я нося и си стои така в гардероба.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 19:01 от Juicy Pigeon

# 629
Усмивка, бях поръчвала от тях, но преди може би повече от 2-3 години. Останах доволна от тениската, ще я снимам ако успея да я изровя. Естествено понеже и моята е бяла, а аз съм прасе, я петносах на третото обличане и много ме е яд, а след това я махнаха като модел от сайта. Може би са си развалили качеството от тогава. Наистина е кофти, че картинките са толкова малки.
Така и така няма да правим сватби тази година, та може да си спамим с офф-топик. Grinning
От бяло.бг и аз преди около 3 години поръчах 2 пъти и приключих. Ти поне си си ги лекьосала сама. Моите станаха на отвратителни петна след елементарно пране в пералня. Платът е отвратителен. Не говоря за боядисване от друго пране и нямам обяснение, защото други светли дрехи преминават многократно през същото третиране без подобни аварии.

Общи условия

Активация на акаунт