Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 362
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Усмивка, бях поръчвала от тях, но преди може би повече от 2-3 години. Останах доволна от тениската, ще я снимам ако успея да я изровя. Естествено понеже и моята е бяла, а аз съм прасе, я петносах на третото обличане и много ме е яд, а след това я махнаха като модел от сайта. Може би са си развалили качеството от тогава. Наистина е кофти, че картинките са толкова малки.
Така и така няма да правим сватби тази година, та може да си спамим с офф-топик. Grinning
От бяло.бг и аз преди около 3 години поръчах 2 пъти и приключих. Ти поне си си ги лекьосала сама. Моите станаха на отвратителни петна след елементарно пране в пералня. Платът е отвратителен. Не говоря за боядисване от друго пране и нямам обяснение, защото други светли дрехи преминават многократно през същото третиране без подобни аварии.

Моята също не изглежда добре вече, личи си, че плата е пожълтял. Не знам дали от това как съм я прала или от какво, но факт. Аз честно казано за 15лв не съм очаквала нещо кой знае какво, даже бях изненадана, че картинката изглежда добре. Това дано не прозвуча така, все едно си купувам само скъпи дрехи или че 15 лв са нищо, напротив. Много обичам парцалки до 10 лева, които после няма да ме е яд да хвърля. Да кажа от какво съм доволна, че сега се сетих. В Ринг мол има един магазин Sinsay. Миналата година си купих 2 тениски по 3-4 лв бройката- не са мръднали досега.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 19:14 от Juicy Pigeon

# 631
Да и аз съм доволна от Sinsay, също имам от тях доста неща.

А за bqlo.bg до колкото разбрах от друг потребител и от лични наблюдения от фейсбук снимки, дамските тениски са по-добро качество от мъжките. Пропуснах да кажа може би, че съм поръчала мъжки. Честно казано за 15лв съм купувала много хубави неща и затова очаквах след многото лайкове във фейсбук да е така. Но не искам да превръщам булчинската тема в друг вид тема, извинявайте!

# 632
Последно по темата - лайковете са, защото картинките им са много красиви. С много воля си наложих да спра да ги следя и да се изкушавам. Намерих обаче една много добра фирма за печат на щампи по поръчка - такова качество на принта не съм се и надявала да получа, докато не си разопаковах пратката! Ако на някой му трябва за ергенски, момински и т.н. поводи, може да ми пише на лично.

# 633
При мен има малко раздвижване.
Пристигнаха ми двата воала, които поръчах. И двата са дълги три метра в цвят Ivory. Единият е поръбен с дантела, другият е напълно изчистен. В понеделник с една приятелка ще се видим, за да ми помогне да пробвам и двата и да ме наснима с тях. В бутика, от който купих роклята, пробвах дантеления, но тук го намерих на по-ниска цена,  с която прекрачвам бюджета със съвсем малко. Кумата и леля ми казаха хич да не се чудя и да го вземам. Та, ще си накъдря косата уж в някаква прическа и ще пробвам. После ще докладвам кой съм задържала.
Дойде ми и роклята, която исках да облека за гласенето сутринта, понеже със сигурност няма да съм с халат. Много ми хареса, обаче хич не е подходяща. Няма никаква еластичност и надеждата ми да я съблека през краката, а не през главата не се изпълни. Жалко, ще продължавам да търся. Ако има някоя друга дама, която няма да се облича в халат, какво мисли да облече?
Завърших поканите и ги пратих на cmyk.bg за оферта. След малко ще ги пратя и на print.bg. Искам да има доста детайли със златно фолио, така че ми е интересно какви цени ще ми предложат. Като не съм се интересувала от поръчка на покани от някоя от страниците, нямам представа какво да очаквам.
Хареса съм си пликове, които ще ми излязат по 20 цента и на покана повече от три лева не ми се дават.
Очаква се роклята ми да пристигне следващия петък в София и нямам търпение да получа имейл. Heart

# 634
  • София
Откъде поръча воалите, може ли линк?

# 635
Браво Welt, ще чакаме да споделиш кой воал си избрала.

И аз няма да бъда с халат, а с къси спортни панталонки и подобен суичър (който все още не съм търсила откъде да купя):
Скрит текст:

Може на някои да им се стори странно, ама искам да ми е комфортно и широко до последно преди да облека роклята, за да не се изпотя.

# 636
Ния, воалите са от този немски сайт, така че не знам дали ще ти свършат работа.
Juicy Pigeon, аз те разбирам, макар моите съображения да са други. Първо, смятам, че с халат ще ми е хладно (и в момента парното ми е пуснато на пет). Второ, аз няма да се чувствам комфортно само по халат докато вкъщи се мотаят хора.
Забравих да кажа, че и бижута си харесах в etsy, но се колебая да поръчам ли. Доставката е от Америка и ако не ми харесат, опцията да ги върна на теория съществува, но на практика разходите са твърде големи, за да си заслужава.

# 637
Браво Welt, ще чакаме да споделиш кой воал си избрала.

И аз няма да бъда с халат, а с къси спортни панталонки и подобен суичър (който все още не съм търсила откъде да купя):
Скрит текст:

Може на някои да им се стори странно, ама искам да ми е комфортно и широко до последно преди да облека роклята, за да не се изпотя.
Не, странно е, че аз дори не се бях замисляла, че трябва да имам специални дрехи И за това. Joy
Но пък не мисля да ме снимат по време на тази част, така че ще си нося каквото ми хрумне на момента. Въпреки това с удоволствие ще гледам какво споделяте.

# 638
Ния, воалите са от този немски сайт, така че не знам дали ще ти свършат работа.
Juicy Pigeon, аз те разбирам, макар моите съображения да са други. Първо, смятам, че с халат ще ми е хладно (и в момента парното ми е пуснато на пет). Второ, аз няма да се чувствам комфортно само по халат докато вкъщи се мотаят хора.
Забравих да кажа, че и бижута си харесах в etsy, но се колебая да поръчам ли. Доставката е от Америка и ако не ми харесат, опцията да ги върна на теория съществува, но на практика разходите са твърде големи, за да си заслужава.

Основното ми съображение, което е срещу халата, е че ще ми се "отваря" и пързаля на бюста, просто защото моя е минимален и няма как да задържи хлъзгавия сатен опънат и на място Grinning Разбирам те, за ходенето по халат вкъщи пред други хора, то едвам ти се покрива дупето Joy Какви бижута търсиш? Моите ги взех на изложението през ноември от VonTrexler, имат страница във Фейсбук. Много си ги харесвам, особено нещото за коса.

Evenfall, има дори чехли за сватба, на които пише Bride. Готини са и те, и халатите, но за нас са излишен разход. Мен искам да ме снимат докато не гледам Joy Непринудените снимки са ми най- приятни.

# 639
  • София
Аз като гледам повечето не са голи под халатите, а с потник и къси панталонки примерно, тип сатенени примерно.
Белият суитчър е малко рисков, ако искаш после пак да го носиш, може да не се изчисти от грима, така че не залагай на някой скъп.

# 640
  • София
При нас булката е взела халати за мен и нея с дължина до коляното (даже малко под него). Моят е черен, а нейният- бял. Пристигнаха, пробвахме ги, идеални са.

При нас по време на подготовката няма да има никой. Аз, тя + фризьорки и гримьорки (4бр.) В последствие ще пуснат и фотото. Видеото ще започне с first look реално. Основната фотосесия ще е преди гостите, за да ни е спокойно. Гостите на сватбата ще чакат пред църквата т.е. няма да има стрес преди часа на сватбата. Булката иска да се приготвим спокойно и да имаме време за снимки.

Welt, в Германия карантината пада, нали? Сега четох, че от 01.06. в Австрия и др. страни от ЕС позволяват събития до 100 човека.

Кажете нещо за сватбените колИ. Нашите младоженци ще използват колата на един познат и нашата кола. Още не са решили, дали искат да сме в една кола или да сме в две коли и да се возим двете двойки отзад т.е. да сме с шофьори.

# 641
Ния мен лично сатена ме спарва, а ако имам нещо и под него, съвсем ще се изпотя. За суичър въобще не търся скъп, нещо до 10-15-20лв. Преди години си бях взела точно такъв модел, само че е тюркоазен за около 10 лева, но сега не мога да намеря нищо подходящо. В краен случай- тюркоазен, какво толкова Joy

Missence, много готина идея с черно и бяло, супер!
При нас ще има взимане и по време на подготовката ще има хора. Всъщност кой когато дойде. Ние понеже живеем заедно с мъжа, аз ще отида при майка ми в съседния квартал за през нощта и направо от там ще ме взимат. При него ще са роднините му и видеооператора, като бабите и дядовците ще останат на хладно, пък той ще ходи за кумовете. При мен фотографа и малко по малко ще се изсипват моите роднини, нали някой трябва да я затиска тая пуста врата Grinning

Въпроса с колите е доста интересен и нямаме конкретно решение. Със сигурност ще бъдем с един от джиповете на кумовете, защото нашата кола е ниска и няма да ми е комфортно в нея. Мислехме да наемем лимузина и да сме повече хора вътре, но отпадна като вариант. Ще има много коли, да ме прощава софийския въздух, но е така, като сме се пръснали из цяла България, че и в чужбина. Много ми допада идеята за шофьор защото леко ме притеснява, че кума и младоженеца ще бъдат разсеяни от всичкото вълнение, но така ще трябва да се разделим в 2 коли, а те искат да сме задължително заедно. Цялата процедура кой в коя кола и с кого ми е много трудно да измисля. Информация за Австрия и другите страни е много обнадеждаваща.

П.П относно колите- возила съм се в багажника на нашата, краен вариант, но възможен Joy

# 642
За подготовката аз се спрях на една фейсбук страница - Кремка.Халатите са си класическия тип с надпис Bride ,но имат опция на ревера да изпишат инициалите на двамата плюс датата.Така той си става поне според мен специален,халат с твойта дата и инициали.Ще взема за мен и шаферките,като само на моя на ревера ще има датата и буквите ни.На шаферките просто ще пише -Шаферка.Под халата ще съм с най обикновен потник бял и къси панталонки.Разбира се и с чехли с надпис Булка 😂

# 643
  • София
Ние задължително ще сме с шофьори, които ще са наши познати, защото младоженецът и кумът ще се приготвят заедно и ще изпият по питие преди first look. Няма да има маси, кетъринг и т.н. Ние с булката ще пием по кафе от специални чаши с нашите имена, а в ранния следобед и по аперитив. Мъжете ще се приготвят, ще пият по питие. Младоженците си го представят без стрес, гости и какафония до църквата.

Горе-долу така си представят подготовката, first look и тръгването към църквата.

https://www.facebook.com/ShapeStyleStudio/videos/848929602151354 … s&__tn__=kC-R

Дано се отваря.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 22:59 от missence

# 644
  • София
Баща ми има ретро коли и ще сме с една от тях, баща ми ще кара нас, чичо кумовете.

Общи условия

Активация на акаунт