Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 735
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета, не знам дали е тук мястото да пиша, но наскоро ми предложиха брак Heart Eyes Hug
И съм бъдеща булка през 2021г, имам много време до тогава, но все пак исках да попитам някоя от Вас свързвала ли се е със СВАТБЕНА АГЕНЦИЯ ДИАМАНТИ... и дали знае нещо повече за цените , които предлагат там. Горе долу, ориентировъчно ми трябва. И колко по-рано трябва да се запази всичко.
Благодаря и още веднъж се извинявам, ако темата не е за тук!

Аз се бях свързала с тях.Офертата ми беше над 6000лв (10бр стойки с цветя,нашата маса) 🙂

# 121
Здравейте момичета, не знам дали е тук мястото да пиша, но наскоро ми предложиха брак Heart Eyes Hug
И съм бъдеща булка през 2021г, имам много време до тогава, но все пак исках да попитам някоя от Вас свързвала ли се е със СВАТБЕНА АГЕНЦИЯ ДИАМАНТИ... и дали знае нещо повече за цените , които предлагат там. Горе долу, ориентировъчно ми трябва. И колко по-рано трябва да се запази всичко.
Благодаря и още веднъж се извинявам, ако темата не е за тук!

Здравей!
И ние сме за 2021, но вече си запазихме зала и сме в процес на търсене и запазване на диджей, фотограф, видео.
Не знам как ще се промени ситуацията с тоя вирус за една година, но според мен е хубаво бавно да започвате с организацията. Simple Smile

# 122
Здравейте момичета ! 👰

Да се оплача и аз ... В Лондон паниката започна.. Спираме да работим от утре и това ще продължи 3 седмици. Ще ни платят нормално за Март , но след това ще трябва да си ползвам отпуската, за да ми платят някакви пари до 14 Април когато се очаква да сме пак на работа. Ако това нещо продължи няма да мога дори наема да си платя. За да ми платят означава, че не се прибирам в България за седмица през Май, а бяхме купили билети. Трябаше да ходя на проба за роклята, е няма да ида явно. Натъжавам се изнервям се и ММ няма работа от сега до не знаем кога.. всичко се срива за минути. Ако не се подобрят нещата си хващаме багажа и обратно за България. А ни трябват още много, за да може да си платим сватбата. Общо взето лудница....

Хубав ден 🌸

Да, следим английските медии и говорим със семейството на ММ. Там паниката дори бих казала, че е повече от тук. Изкупуват всичко в хранителните магазини, а същевременно не си стоят вкъщи и се оплакват, че трябва да има карантина. Проблемът там според мен е, че приемат всичко на политическа основа и се делят на привърженици и противници на правителството на Борис.

Успех ти пожелавам, защото няма да ви е лесно сега за съжаление. Знам колко струва да живееш в Лондон, че и на други места не е много по-евтино. Но, ако нещата се удължат, може би наистина ще е по-добре да се прибереш поне за известно време. Тук не е розово, но поне е вариант. Мисля, че много сънародници се връщат поради такива причини.

# 123
Ние ще подпишем в деня на сватбата - за сега 29.05. Мисля, че ще я отменим само, ако все още има забрана за събиране и/или ако от Англия не им дават да пътуват. Макар, че като гледам как го дават спокойно, може и да няма проблем с идването. Ако се окаже, че трябва да я отложим...е тогава не знам. Ще го мислим като дойде.
Но ми падна камък от сърцето като взехме това решение да не подписваме сега. Ние нямаме нито пръстени, защото са в родителите на ММ, а те няма да дойдат. Според мен това положение не може да продължи повече от месец, месец и нещо. Хората няма да го издържат, трябва да се ходи на работа, децата на детска градина и т.н., сметки да се плащат. А и като се постопли времето със сигурност трудно ще си стоят вкъщи... Все пак не сме като англичаните всички с дворове.
Здравей usmivka и нашата сватба е в края на май 22.05. Всичко е резервирано, капарирано. Всички ни казват да спра с организацията, а хич не ми се иска да мисля, че може да отложат сватбата. Дори не знам дали е възможно. От ресторанта казаха, ме май месец всеки ден има сватба, за кога ли биха ги отменили 2021🙄🙄😬😬 не мога да си го представя или късна есен , когато сватбения сезон е приключил. То се губи смисъла на красивия изнесен ритуал... реших ако я отложат да няма сватба.. не искам да стоя на stand by до 2021 и да сложа на изчакване неща като собствено жилище или деца.. много се отчаях .. 😭😭😭

# 124
А защо да се отказваш от сватбата изцяло? Ако само подпишете и се съберете само най-най близките да отпразнувате? Все пак най-важна е любовта ви, пък и предполагам вече имаш рокля, подготвила си се. Ако успеете да си върнете капарото, знам ли.. Ние сме на 09.05, но поне не сме дали капаро никъде, но и на мен не ми се чака есента или другата година, в същото време искам да имам сватба, за каквато съм си мечтала, подготвила и настроила психически...

# 125
  • София
Аз не бих подписала само със свидетели, то така или иначе живеем от толкова години заедно. Ако ще го правим официално, ще е с роднините поне, а доклото разбрах към момента не пускали роднини, само свидетели.
До края на май има много време, де, може и всичко да е минало дотогава, но до нашата дата не ми се вярва.

Ние за всичко сме давали капаро, а за залата, изненадата, църквата, ритуалната зала са си целите суми. Не знаех, че някой се навива да го наемеш без капаро, при мен всички си искаха и ги разбирам.

Радост, за църквата, не е законно църковен без граждански брак, та ще ги видя какво ше кажат, но не вярвам да ми предложат вашия вариант за кръщенето.

# 126
От малък град съм и може би за това не са искали капаро, само ни записаха и казаха да идем април да уточним подробностите и да платим. Аз не знам вече какво искам и дали няма да съжалявам ако направя компромис със себе си и не направим сватбата както сме искали, в същото време вече нито съм ентусиазирана, нито ми се занимава с агенции за украса и тн..

# 127
Ния : за църковния брак е така да,трябва първо граждански и след него църковен.Но ако не искат да ти върнат сумата,може да го сключите и лятото да направите самото празненство.Макар,че лично аз не бих се навила на този вариант.

# 128
И на мен не са ми искали капаро, само в църквата. Не съм от малък град, явно тук такава е практиката. В гражданското ни записа, в ресторанта също и ни казаха месец преди датата ще им платим, като всичко може да си внесем без такси.

В църквата ми казаха, че може да ме венчаят преди гражданският, защото е в един ден и няма да "излъжа", но това си зависи от отеца, моят е много готин. Трябва да се разберете с него.

Аз не искам да подписвам само с кумове. Ако нямаш основателна причина не го разбирам, щом сте чакали толкоз време, може да се изчака още малко. Аз чаках една година и ако не стане на датата ще го отложа за август/септември. Не ми се чака до догодина. Но всичко зависи и от гостите ни, защото имаме много близки роднини от Англия и Германия, ако не дойдат вече ще отллагаме...

# 129
Има промени в Семейния кодекс и вече е разрешено църковният брак да е преди гражданския. Не е до отец или църква.
Аз почти завърших поканите за гости и тези за шаферки. Остава да направя за семействата и кумовете. После ще поискам оферти от две печатници и ще реша къде ще печатам.

# 130
Здравейте прекрасни момичета!😊 От няколко дни чета форума и реших най-накрая да пиша. Към всички булки, които се притесняват за сватбите си - силно се надявам всичко да отмине бързо и да имате сватбата на мечтите си💕. Аз реших да се включа, защото ММ ми намекна, че като отмине всичко ще ми предложи и тъй като винаги трябва да съм изключително подготвена реших лека полека да почна да разпределям бюджета, но тъй като нямам никаква идея кое колко пари е се надявам да ми помогнете. Ще съм ви изключително благодарна ако споделите колко са ви излезли фотографи, видеографи, агенции, украси, подаръци, покани, торти и тн.
Ако има и някоя булка от Бургас със съвети, с радост ще ги приема. Засега съм се спряла на сватбена агенция "Harmony", но нямам идея и там как вървят цените😂

Благодаря ви предварително и пращам прегръдки на всички✨

# 131
Момичета,вече имаме няколко излекувани 🤗🤗🤗много се радвам.Първо заради самите хора,няма по важно от здравето.Второто е,че щом вече имаме излекувани,вероятно до месец макс два ще свърши свичко.Вече съм по оптимистична,че до лятото това ще е един лош спомен.👍👍👍

# 132
Момичета не се паникьосвате, няма какво да направим -единствено можем да чакаме. Както ви казах и аз няма да отменям сватбата, защото няма как да сме сигурни каква ще е ситуацията утре! Просто си стоим вкъщи и се наслаждаваме на домашното кино, четем книги и редим пъзел🙂 Също така напазарувахме провизии за  бабите, за да не обикалят из магазините, и да ви кажа това носи и удовлетворение, че си помогнал, че си бил полезен някому. Единствено се дразня на опашките, които са пред магазините, но няма как.
  Ако си спомняте бях ви споменала за моя приятелка, която трябваше да се омъжи - е за съжаление единствено се подписаха и просто предварително ни уведомиха, че се налага да отменят сватбата за по-нататък. Мога да ви кажа, че бяха абсолютно спокойни и може би така е редно, все пак човешкия живот е безценен и отговорността трябва да е взаимна!
  Пожелавам усмихнат ден на всички❣️

# 133
  • София
Според мен не е сега моментът за правене на бюджет, защото цените могат много да се променят. Примерно вчера се чух с агенцията и Алекс каза, че борсите за цветя са затворени, холандците си изхвърлят цветята и не доставят. Та в този ред на мисли не се знае какво ще стане с много от бизнесите, както и със златото. Цените тази година може и да не важат догодина.

# 134
Според мен не е сега моментът за правене на бюджет, защото цените могат много да се променят. Примерно вчера се чух с агенцията и Алекс каза, че борсите за цветя са затворени, холандците си изхвърлят цветята и не доставят. Та в този ред на мисли не се знае какво ще стане с много от бизнесите, както и със златото. Цените тази година може и да не важат догодина.

Даа, така е, но за фотографи, видеографи, дж-еи, покани и тн. мисля че няма много да се променят цените😊

Общи условия

Активация на акаунт