Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 774
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
  • София
tulip, цифрите ти са много яки.
Ние тръгнахме просто от... и аз не знам от къде. Скоро отново започнах пак да се занимавам с оригами (не съм почти от дете) и Пинтерест довя оригами цветя в нашата посока и сега... това е.. темата. Оригами.
Лошото е че по стечение на обстоятелствата цвета на сватбата е "шарено", та все още не знам точно как ще изглеждат цветята по масите. Само знам че за моя букет ще го направя да включва модели на цветя от Zelda: Breath of the Wild. Не че някой ще ги разпознае, но си е моя букет Grinning
И аз се притеснявам как идеите ми ще се сглобят в едно цяло, но си мисля че никой друг няма да обърне внимание на някакви леки неконсистентности.

Juicy Pigeon, тема WoW би било нещо невероятно Open Mouth. Все пак ако имате желание може да си "скриете" някъде елемент Grin

usmvka, AllegraA е казала общо взето нещата покрай бебето - аз само да потвърдя. Приятелки успешно си свалиха килограмите и си тренират/ха с малко бебе, но мен например не можеше да ме бутнеш да свалям килограми почти докато не го отбих. Първата ми диета беше след това даже.
И за другото съм съгласна, но нямам много какво да добавя :Д

winnie_bgw, какви фигурки от Юск?

AllegraA, честито за роклята! Дано караниците с годеника стихнат скоро. Гелче за бебче, неща да гризе, само не давайте да хапе силно пръстите ви. И това ще мине и после пак. На 2 години почти сме и вадим още кучешки Grin

# 211
tulip, цифрите ти са много яки.
Ние тръгнахме просто от... и аз не знам от къде. Скоро отново започнах пак да се занимавам с оригами (не съм почти от дете) и Пинтерест довя оригами цветя в нашата посока и сега... това е.. темата. Оригами.
Лошото е че по стечение на обстоятелствата цвета на сватбата е "шарено", та все още не знам точно как ще изглеждат цветята по масите. Само знам че за моя букет ще го направя да включва модели на цветя от Zelda: Breath of the Wild. Не че някой ще ги разпознае, но си е моя букет Grinning
И аз се притеснявам как идеите ми ще се сглобят в едно цяло, но си мисля че никой друг няма да обърне внимание на някакви леки неконсистентности.

Juicy Pigeon, тема WoW би било нещо невероятно Open Mouth. Все пак ако имате желание може да си "скриете" някъде елемент Grin

usmvka, AllegraA е казала общо взето нещата покрай бебето - аз само да потвърдя. Приятелки успешно си свалиха килограмите и си тренират/ха с малко бебе, но мен например не можеше да ме бутнеш да свалям килограми почти докато не го отбих. Първата ми диета беше след това даже.
И за другото съм съгласна, но нямам много какво да добавя :Д

winnie_bgw, какви фигурки от Юск?

AllegraA, честито за роклята! Дано караниците с годеника стихнат скоро. Гелче за бебче, неща да гризе, само не давайте да хапе силно пръстите ви. И това ще мине и после пак. На 2 години почти сме и вадим още кучешки Grin
То май само аз така им викам, защото там съм ги виждала😁😁 Прикачвам снимка.

# 212
Марина, много мило включване.
Усмивка, радвам се, че вече си по-добре.
Малинка, надявам се да се наредят нещата в професионален и сватбен план.
Алегра, честита рокля вече официално!
Аз по принцип пиша в темата, че трябва да се сме позитивни и да не се отчайваме, а вчера самата аз бях в много скапано настроение. Слава Богу, подновиха договора на годеника и ще има работа юни месец, което значи, че ще се местим юли... Хем се радвам, понеже няма да ни се стопят спестяванията, а даже ще успеем да спестим още малко, хем ми е кофти как всичко се обърка буквално от днес за утре. Знам, че има хора, на които им е къде-къде по-зле, обаче това безсилие и неизвестност направо ме побъркват. Не ми се мисли как ще си търсим работа при задаващата се обстановка в страната. Отвътре съм се сковала от страх.
Колко до темата - ние нямаме тема. Преди години се възхищавах на сватби с различна тематика, на която е подчинен всеки детайл, обаче в процеса на планиране на нашата осъзнах, че ако го направим така, младоженецът хич няма да се чувства на място при тема Спящата красавица, Алиса в страната на чудесата, портокали, книги или друго. Заради това се спряхме на определени цветове и класически стил: цветовете са пепел от рози/пудра и за акценти тъмносиньо и златно.
От доста време искам да говоря с флористката, но се чудя дали е удачно в този момент да я занимавам.

# 213
Juicy Pigeon, ММ ако те прочете с тази идея за тема на сватбата (WoW) , сигурно ще предпочете да дойде на твоята сватба, вместо на моята Joy
Нашата тема си е също много наша и изборът беше лесен, логичен, романтичен, но пак имахме много разправии на тема защо няма нищо от нещата, които той харесва. Уж се кротна, ама пак продължавам да мисля къде да мушна нещо по-дискретно.

# 214
Evenfall, за съжаление нямаше как да направим тема WoW. Всичко трябва да се прави по поръчка Joy Питай мъжа ти какво си представя и го сложи някъде. Примерно както и Midna препоръча да се мушне елемент. Сега се замислих за топера за торта да се свържа с някой, който прави 3D фигурки и да ми направи нашите герои от играта Joy

# 215
Еее, това за топера  е супер яко и ако успееш да го запазиш в тайна от него ще се зарадва много в денят .

За тема - не ми се мисли - като знам , че бяха само зала, фото и дрехи , а да и халки да се купят и решат , а то от там още 100 неща излизаха всеки ден , не ми се мислеше , ако трябваше да мисля и тема . Нашият дж ни даде много идеи и ни показа нагледно, защото каза ,’че както тръгне песента за влизане така ще тръгне цялата сватба . От там почна с лего, Карибски пирати , народна , приказка някаква , Междузвездни войни, травел  .... и не можех да си представя да измисля и направя всичко сама.  За това от ресторанта казаха ,че имат зелени , червени , сини , прасковени ... панделки за столовете и от там решихме да е всичко прасковено и до там .

Алегра за мъжО , не му обръщай внимание , с моя от както сме нон стоп заедно , това защо е там , защо онова е иначе .... и не знам като сме били отпуска по 2 седмици не сме се дразнили така. Мисля си и за него , отмениха сватбата , както написах в началото той много се разочарова , два дни беше като гръмнат , сега мисли новата работа , учи по цял ден , притеснен е дали ще се представи добре , отделно харчим стабилно от парите за сватбата, на море само мрънкам , че дори и да може да се ходи ние няма да можем да идем , защото пак ще събираме за сватбата ... и тея неща него го напрагят и притесняват , защото иска всичко да имам и да съм щастлива . Така че , помисли дали има и него нещо дето го тормози, притеснява или мъчи.

Бъдете здрави и се пазете !

# 216
Малинка и ние сме в Акорд и точно от панделките тръгна избора на цветове Grin Реших, че не ми се дават 100-200лв за други панделки и ще ползваме техните. Ще пробвам да поръчам топер, да видим дали ще е възможно да се изработи.
Двете сватби, на които щяхме да ходим тази година се отложиха, едната от май за октомври, другата от август за незнайно кога, а толкова ми се ходи на сватба...

# 217
  • София
Да дам само отчет относно таблицата, явно няма да мога да я върна. Сетих се имейла, паролата е сменена, а беше 12 цифри и букви, иска ми да въведа стара парола, приема ми я, както и имейла за потвърждение, казва, че са те, но няма да ми го върнат. Както и да е, не ми се занимава да влизам надълбоко, няма смисъл и да я върнат, ще минат седмици. Не ми е до още негативни емоции сега. Да е жив и здрав, който я е хакнал.

Аз започнах да си мечтая пак за пътувания. Отмениха ни официално медения месец и трябва да сменим датите, сега пак четем и се ориентираме и се потопихме малко пак в Карибски мечти. За съжаление, ще трябва да е януари, а тогава може на някои места да не е топ времето, но на другите ще е, а и... Надявам се най-накрая да ни се усмихне късметът. Снимките на плажове и палмички така ме стоплят, че мечтите пак се пробудиха.

# 218
Много ви благодаря мили дами, че споделихте идеи/истории, и всяка една оригинална!

AllegraA честито и от мен за роклята! Наистина за една булка това сигурно е най-голямата мечта и цел, да намери нейната рокля. Ще споделиш ли от къде я поръча (може да си писала в предишни страници, но аз не съм видяла)

Niya , usmvka , malinka92 само мога да си представям как се чувствате с вашите половинки, но наистина всяко зло за добро, и може би е имало защо да преместите датата за по-нататък. Malinka, aко бях на твое място, бих изчакала да видя какво ще стане с работата, и ако затворят би трябвало и да ви дадат някакъв период предизвестие, за да може да се ориентирате. Thinking Ние също сме в подобна ситуация, говори се че може да затвори цялата ни компания, но чакам..

Marina Angelova 657541 благодаря за коментара Simple Smile вашата идея звучи много свежо и интересно. По-долу добавих някои снимки, които може и да са ви от полза, от времето когато запазвах хаотично всичко що ми се виждаше красиво Smile

Midna благодаря - взех си една идея от видео да обвия картонените цифри с тюл, и отгоре да сложа цветя, така поне и гърба ще стои красиво. А относно цветята, мои приятелки ми казват, че цветята на масите за гости трябва да са същите или поне да са част от украсата от цветя и на младоженската маса. Много си права, дори тези с които говоря ме убеждават, че в деня на сватбата дори и няма да забележа тези неща, за които сега се притеснявам, защото ума ми ще е съвсем другаде.

winnie_bgw фигурките са много ефектни! Сега се сетих и за една снимка, която видях вчера с такива:

Welt много благодаря, накара ме да се замисля след коментара ти, как ще се чувства и младоженеца все пак. Супер цветове сте избрали, и аз ги бях харесала съвсем в началото. Ние поддържаме някакъв контакт с нашата агенция за украсата, дори и в момента да не работят, та според мен няма да изгубиш нищо ако опиташ да говориш с флористка.

evenfall реакцията на годеника поне показва, че иска да се включи в нещата, което е хубаво! При нас малко аз бутам напред, но не искам и всичко да решавам без той да положи усилие и да даде мнение и някое друго предложение.

Имайте хубав ден Flowers Hibiscus

# 219
Аз да ви ъпдейтна, че вече датата ни е 04.09.21. Свързах се с хотела, агенцията за декорация и гримьорката ми до сега. Абсолютно никакъв проблем нямахме да сменим датата, нямаше и нужда да доплащаме. Много се радвам, че най-големите пера (хотел и агенция) ги отметнахме успешно.
Виждам, че във фейсбук има хора, подписали с ресторанти/хотели, които не искат да им върнат капарото. Момичетата пишат дали някой има желание да им вземе датата като така чрез новите желаещи ще си възвърнат парите. Това доказва, че дори и да нямаш голям бюджет за сватба е много важно да се заложи на професионалисти в бранша, които слагат нуждите на младоженците на първо място. За да не се стига до такива неприятни ситуации. Дано и другите подизпълнители, които сме наели да се навият за смяна на дата без доплащане.

Ния, дано имате късмет с почивката. Януари поне е далеч и тези вирусни проблеми би трябвало да са приключили.

Това с кутийката с бонбон е готино. Аз със сигурност ще искам да направим нови покани. Старите и без това не ми харесваха толкова много. Особено след като на срещата с булките видях тази на Малинка. Изработката е много хубава и осъзнах, че това си е важно, прави все пак впечатление. Макар, че като си знам гостите ...едва ли всички ще ѝ обърнат внимание каквато и да е. Което ме навежда на мисълта, че ситуацията ми дава шанс да преосмислим списъка с гости. Grinning

# 220
  • София
Evenfall, за съжаление нямаше как да направим тема WoW. Всичко трябва да се прави по поръчка Joy Питай мъжа ти какво си представя и го сложи някъде. Примерно както и Midna препоръча да се мушне елемент. Сега се замислих за топера за торта да се свържа с някой, който прави 3D фигурки и да ми направи нашите герои от играта Joy
Това би било туууууурбо яко! Само дано не струва прекалено много, че принтирането ясно, ама май моделирането за да се принтира е по-особено. Мисля. Май така съм чувала. Колега на моя се е хванал да експериментира с 3D принтер, та ми долита някаква информация от време на време.

А мушкането на елементи никога не трябва да се подценява. Понякога е като "вътрешна шега". Или е като.. като една малка изненада. Да намериш някакво скрито нещо хубаво, нещо като easter egg, е като да си намериш 10лв в джоба Grinning

--
Едит:
Niya, не я мисли таблицата. То ние май не можем да сме напълно сигурни кога ще са ни сватбите и без това Grinning

# 221
  • София
И ние искахме топер по поръчка, бях, гледала керамични, но бяха по 200 долара, после ми попаднаха плоските с надписи и картинки, добре изглеждаха, но в крайн сметка сменихме концепцията на тортата и няма да има топер, а фигурка вътре.

Относно капарото, аз не виждам основание да го връщат, нали точно това му е идеята, защита за тях, ако се откажем. Не би било коректно, ако не дават смяна на дата, предвид ситуацията. И без това сега им е доста сложно и на тях, специално ресторантите, ако връщат пари, направо ще съкратят служителите. Около мен всички бяха много отзивчиви, много лесно сменихме датата.

# 222
Да, точно да го връщат не, имах предвид вместо да те накарат да го платиш отново за друга дата просто да смениш старата единствено с преподписване.

# 223
  • София
tulip, от Light in the Box Simple Smile

# 224

Здравей.
Един колега се занимава с 3д принтиране на всякакви неща. Не знам дали е правил нещо подобно, но прави страхотни джаджи за улеснение на живота на хората.

Мисля че ще може да направи каквото и да е. Мога да ти дам мейла му да му кажеш точно какво искаш. Мисля, че ще ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт