Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 774
  • 727
  •   2
Отговори
# 225
Evenfall, за съжаление нямаше как да направим тема WoW. Всичко трябва да се прави по поръчка Joy Питай мъжа ти какво си представя и го сложи някъде. Примерно както и Midna препоръча да се мушне елемент. Сега се замислих за топера за торта да се свържа с някой, който прави 3D фигурки и да ми направи нашите герои от играта Joy

Здравей.
Един колега се занимава с 3д принтиране на всякакви неща. Не знам дали е правил нещо подобно, но прави страхотни джаджи за улеснение на живота на хората.

Мисля че ще може да направи каквото и да е. Мога да ти дам мейла му да му кажеш точно какво искаш. Мисля, че ще ти помогне.

Здравей, може да ми пратиш имейла на лично. Ще му пиша май месец обаче Blush Благодаря!

# 226
Усмивка , благодаря . Аз бях  харесала едни други , но те бяха по 6,50 ако не се лъжа и моя приятел ги хареса и каза тези са , но го убедих, че не си заслужава да се дадът 200 лева , който ще отидат в кофата , даже няма да се отворят някой ( имам случай ) една ми звъни и ми вика: какво да ви подаря , от какво имате нужда и аз от там с леден глас : Пише в поканата ! А тя от там : Аааа така ли . И вместо да каже еее ще видя , продължи да пита ...
И бях харесала няколко странички във фейса , но след като  отидохме в експото и там ги видяхме Луксевент  и ги харесахме .
А за гостите и ние за сега имаме трима аут  хаха .

А за темата за капарото и т н , аз не съм имала проблеми , защото само им звънях да им кажа, че отменят и не знам кога ще е . Всички доста ме подкрепиха и в крайна сметка всичко е ок. А тези дето се правят на разсеяни  мисля , че трябва да се напише тук там , за да си знаят другите булки. Но когато клиента е прав , а не да се разнасят кокошкарски истории .
А за момичето дето си дава датата , четох и аз и мисля, че не е честно , само казвам моето си мнение и не задължавам никой . Горе долу коментара й : То може да няма сватба , щото ще я забранят , но аз искам да си взема капарото поне , защото съм бременна . Anguished
Малко е подло. Пък и не знам коя булка ще капарира ресторант и ще направи сватба за след месец .
Лека вечер  Ви желая ! Бъдете здрави !

# 227
Дами, има ли някоя сред вас, която да е сключвала договор с флорист или агенция и би ми го пратила като пример? Искам да сключим договор, но тя досега не е сключвала и ми каза, че е отворена за мои идеи. Да, но и аз нямам идеи. Като цяло ми трябва нещо съвсем базово, ясно ми е, че в договорите е описана цялостната услуга за конкретната сватба, но аз просто искам да ползвам нещо като отправна точка.

# 228
Момичетата, DJ Емил Андреев е зает за новата ни дата. Виждам в сайта на Бедрос, че е свободен. Да го изберем ли него още от сега или да изчакаме? Трябва ни DJ, който да е и водещ на български и английски език. Но не си падаме по смешките "Айде, куме, наливай и пий". В смисъл хем да е забавен, да има настроение, но да не е онзи кръчмарския тип.

# 229
Момичетата, DJ Емил Андреев е зает за новата ни дата. Виждам в сайта на Бедрос, че е свободен. Да го изберем ли него още от сега или да изчакаме? Трябва ни DJ, който да е и водещ на български и английски език. Но не си падаме по смешките "Айде, куме, наливай и пий". В смисъл хем да е забавен, да има настроение, но да не е онзи кръчмарския тип.

Ние говорихме с него миналата седмица и бяхме доста впечатлени. Това е човек, който има безкрайно много опит и е готов да се съобрази с всяко желание, а и дава много идеи. Съветвам те поне да поговорите с него, наистина е интересно и разказва страшно интересно.
На нас ни хареса и го запазихме.

# 230
Здравейте, момичета! Чета Ви от доста време, но сега се престраших да се включа в темата. Тъй като в момента всички се чудят дали ще има сватби, публикувам какво ще правим ние (отговорих също и в темата 'Отменена сватба').
С моя бъдещ съпруг бяхме планирали датата 20/06/20. Бяхме започнали организацията на тържество с 80 гости, които бяха само устно уведомени, бяхме капарирали фото, дж, гримьор и фризьор. Ресторанта беше само запазен, не капариран и уикенда, в който обявиха извънредното положение трябваше да уговорим меню и други детайли със заведението. Бях започнала да правя дизайна на поканите и украсата, тъй като всичко щях да правя сама. Предвид създалата се ситуация изчакахме до края на месец март и сега взехме окончателното решение, че отменяме голямото тържество от чисто икономическа гледна точка. Всички, които подготвят сватби знаят за какви суми става въпрос и решихме определения за сватбата бюджет да си приберем за черни дни, защото не знаем какво тепърва ни очаква. В близките няколко седмици ще подпишем в обредния дом само със свидетели. А на планираната от нас дата или в момент, когато положението свърши ще съберем родителите си и ще сключим църковен брак, а след това малка фотосесия и почерпка. Положителното от нещата, които бяхме свършили по-рано е, че имаме вече халки и чаши. Относно платеното капаро, всички които бяхме ангажирали, бяха изключително разбрани и обещаха, че ще ни го върнат, без да сме имали предварително сключени договори.

# 231
Здравейте, момичета. Писах в предишната тема, а сега се включвам и в тази да ви кажа колко съжалявам за развалените планове на всички. Нашата сватба планирахме за февруари 2021, в края на март тази година трябваше да се видим с организаторите на събития в новия гранд хотел Милениум в София, където мислехме да запазим, но по очевидни причини нито сме се чували, нито сме се виждали.

Чувствам се много несигурна какво да правя с предстоящата организация, защото ми минават всякакви мисли през главата - възможно ли е тази година да се изчистим горе-долу от вируса, да се отворят граници и да се започне със събития, а следващата зима това чудо да се повтори отново. Нали вирусът се задържа в студено и влажно време. Тези мисли ме навеждат на мисълта дали да не преместим сватбата за по-топъл месец, а не февруари. Гаранция за нищо няма, но се чудя как бих могла да минимизирам неочаквани изненади.

Една от най-добрите ми приятелки, която също е с дете като нас, ми заяви, че на подобни събития като сватби с много хора на едно място може да дойдат гости, които са по-млади и неангажирани, така да се каже по-смели, но семействата с деца няма да поемат риска да се събират със 100 човека. Говореше уж от името на всички с деца, но си визираше тяхното семейство. Аз също съм притеснена за вируса и здравословното състояние на всички мои познати и роднини, но мисля че след като се овладее това положение, животът трябва да продължи. Не смятам да живея като затворник цял живот и ми е тъпо, че някой мой близък приятел веднага ми намеква, че няма да дойде на сватбата ми заради параноите си.

# 232
Здравейте, момичета. Писах в предишната тема, а сега се включвам и в тази да ви кажа колко съжалявам за развалените планове на всички. Нашата сватба планирахме за февруари 2021, в края на март тази година трябваше да се видим с организаторите на събития в новия гранд хотел Милениум в София, където мислехме да запазим, но по очевидни причини нито сме се чували, нито сме се виждали.

Чувствам се много несигурна какво да правя с предстоящата организация, защото ми минават всякакви мисли през главата - възможно ли е тази година да се изчистим горе-долу от вируса, да се отворят граници и да се започне със събития, а следващата зима това чудо да се повтори отново. Нали вирусът се задържа в студено и влажно време. Тези мисли ме навеждат на мисълта дали да не преместим сватбата за по-топъл месец, а не февруари. Гаранция за нищо няма, но се чудя как бих могла да минимизирам неочаквани изненади.

Една от най-добрите ми приятелки, която също е с дете като нас, ми заяви, че на подобни събития като сватби с много хора на едно място може да дойдат гости, които са по-млади и неангажирани, така да се каже по-смели, но семействата с деца няма да поемат риска да се събират със 100 човека. Говореше уж от името на всички с деца, но си визираше тяхното семейство. Аз също съм притеснена за вируса и здравословното състояние на всички мои познати и роднини, но мисля че след като се овладее това положение, животът трябва да продължи. Не смятам да живея като затворник цял живот и ми е тъпо, че някой мой близък приятел веднага ми намеква, че няма да дойде на сватбата ми заради параноите си.

Здравей. Имаш тооолкова много време до 2021. Все пак сега сме март '20. Мисля, че можеш да говориш с ресторанти, хотели, агенции и само по телефона или във видео разговор по zoom или fb.
Проведи си разговорите, помислете с ММ и капарирайте след края на това положение.

Но моля те, не пиши така за срок, който е чак 2021, защото в тази група повечето булки все още нищо не сме отменяли и се надяваме да отшуми това в най-скоро време. Не мисля, че има нужда от такива въпроси за бъдещето. Все пак ситуацията е динамична и постояяно се изменя.

Не съм виждала тази група за отменени сватби, но това тук е група за БЪДЕЩИ БУЛКИ и не мисля, че ни е нужна такава нагласа. Да не забравяме и че имаме момичета, които ще се разпишат на дадена дата и ще направят по нататък голямото тържество.

Нека тук да си говорим как ще се състой сватбата и как се е състояла в това положение в момента .. не за това какво ще стане след месец - два или повече от година ...

# 233
Raulgirl, според мен няма нужда да се притесняваш от сега за февруари. Ако ситуацията продължи, тогава според мен всичко пак ще спре и няма да има проблеми с преместване на датата, защото всички ще са съгласни.
Скрит текст:
Аз мисля, че има възможност да се върне пак другата година, но по-големият въпрос е кога ще се разпространи ваксина или лекарство във всички държави. Защото няма как например една държава да се изчисти и всички около нея да са все още заразени. Според мен всички държави в Европа трябва да се изчистят, за да тръгне живота по старому. Не вярвам, че веднага след карантината ще разрешат купони, дискотеки и събития. Предполагам, че поне още един месец след карантината ще имаме рестрикции все още и чак след това ще видим...
Но за всички тези неща никой не може да е сигурен.Аз мисля, че има възможност да се върне пак другата година, но по-големият въпрос е кога ще се разпространи ваксина или лекарство във всички държави. Защото няма как например една държава да се изчисти и всички около нея да са все още заразени. Според мен всички държави в Европа трябва да се изчистят, за да тръгне живота по старому. Не вярвам, че веднага след карантината ще разрешат купони, дискотеки и събития. Предполагам, че поне още един месец след карантината ще имаме рестрикции все още и чак след това ще видим...
Но за всички тези неща никой не може да е сигурен.
Вие защо искате февруари точно?

Marchelsi, след като публикувах отговор си видях, че си писала и ти. Напълно съм съгласна, че не трябва да сме негативно настроени и че всички тук пишем, за да се надъхаме и да се заредим с позитивна енергия, да се разсеем от случващото се в момента. Въпреки това не смятам, че това е и мястото, където можем да си споделяме и своите притеснения. Тя има право да напише каквото ѝ е на душата, както и всяка една от нас е правила и ще прави. И като съфорумни приятели, които си помагат със съвети за букети, рокли, торти и т.н. смятам, че е редно и когато някой е в криза, както аз бях до преди няколко дни и вие ми помогнахте, така и всяка друга го заслужава. Както казах, според мен, ако нещата продължават, просто ще се наложи някои хора да си преместят сватбите. Аз също щях да преместя моята през септември тази година, ако кумата ми не беше бременна.

Сега да сменя и аз темата с нещо друго - мислили ли сте да сте с изкуствени мигли/извиване на естествени или само със спирала?

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 12:04 от usmvka

# 234
usmvka , на мен същия въпрос ми мина през ума преди няколко дни.. имам приятелка, която си слагаше и й се възхищавах, но някъде четох, че тези, които ще си слагат за пръв път най-вероятно ще чувстват дискомфорт та затова и аз се замислих дали да рискувам с такова нещо на деня. Може да се пробваме месец преди сватбата, за да сме сигурни как ще се чувстваме с тях Thinking
Най-вече мисля, че ще зависи и от грима, който ще се избере - ако се залага на по-натурален вид, сякаш не подхождат, но това са мои размишления Smiley

# 235
За мигили: Ако искате такива които се лепят не мисля, че ще имате проблем дори и преди да не са ви слагали. Стига да нямате алергии. Има доста видове и може да се заложи на нещо, което да изглежда наторално.

Ако питате обаче за тези които се слагат косъм по косъм. Аз съм имала. Много са красиви. Реално грим не ти трябва на очите, когато ставаш сутрин, но все пак това е сватба и повечето ходим на грим не знам дали самите гримьори нямат проблеми с нанасянето на грима от миглите. Все пак миглите са големи и трябва да ги пазят да не ги повредят нещо.

Най-добре би било, ако някоя има опит с мигли и поставяне на професионален грим или просто да се попита съответната гримьорка дали няма да пречат при самото нанасяне на грима.

И другото което се сещам. Аз като бях с тях ми бяха казали да не слагам спирала и сенки. Аз сенки си слагах няколко пъти за повод и ми се беше събрала сянка между новите снопчета и моите мигли. Не беше красиво ..
И после с какво ще се маха грима като се ползват тези мигли? Това също е въпрос, за който ни трябва отговор. Иначе - да красиви са много!

# 236
Аз пробвах мигли, които уж бяха косъм по косъм, но после като започнаха да падат видях, че са снопчета. Тази явно беше някаква шарлатанка. Отделно и много ме сърбяха очите. Не знам дали пък нямам някаква алергия, аз по принцип имам проблем с чувствителността на очите. Иначе изглеждаха естествено първите няколко дни, но после като започнаха да падат и бях като оскубана кокошка. Grinning

Пробвали ли сте с извиване на естествени? Аз го правя от една година и съм много доволна. Не знаех, че даже имам толкова дълги мигли, защото ми стоят направо по принцип и все едно нямам. Обаче всеки път като си ги извивам и много се харесвам как ми се отваря лицето. Казват, че издържа 3 месеца, ако ги извиваш редовно, но на мен горе долу месец, месец и малко. Също кофти е че сутрин понякога имам гурелчета Grinning - искам да кажа, че като не са извити не ми се получава!

# 237
  • София
Най-добре е това да се види на пробния грим. Ох, яд ме е, че Боряна няма да може за новата ми дата и ще трябва да търся нова гримьорка. Аз съм с много чувствителни очи и с висок диоптър и алергии, от месец много ме сърбят, дано септември е по-спокойно. Косъм по косъм не бих си сложила, не ми харесва като започнат да падат, според приятелките ми им седят добре 3 седмици, но според мен - седмица.

Много ми хвалят боядисването и ламиниране на мигли, било ставало много естествено и красиво, но не съм виждала наживо, само на снимки. Пробвали ли сте?

# 238
Да, точно това имах предвид под "извиване". Ламиниране и боядисване. Аз съм доволна определено. Естествен резултат, има някои минуси, които споменах вече, но като цяло доста ми харесва.

# 239
Аз съм ЗА изкуствените мигли, поставени непосредствено след гримирането, разбира се от гримьорката. Бях кума преди 3 год и в цената на грима си влизаше и поставянето на миглите. Много добре се беше получило и нямах никакъв проблем през целия ден с тях. Simple Smile
Косъм по косъм не съм пробвала и не мисля да пробвам. Виждам на моите приятелки как почват да им падат.. И едва ли не като са с тях не трябва да ги мокрят.Веднага ми изниква въпроса как си мият очите... С тампони и тем подобни...

Общи условия

Активация на акаунт