Сватба, булките на 2020 г., тема 4

• 31 135
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Ръкавиците и мен ми харесват.

Аз не вярвам да се оправи положението до юли, че и до август...
Хубаво ще си намалим хората, трудно ще е, но е проблем. Проблем е, да не може да се танцува, тогава няма смисъл, езък че ги позваляват цсватбите. За мен това не е сватба.
Четох във форумите във фейса как се радват, че позволяват сватби и на какво се радват, че ще седът на дистанция и без танци, айде не благодаря....

# 571
Някоя от вас може ли да препоръча добър онлайн магазин за сватбено бельо Или работещ в момента? Нещо готино И интересно. Иска ми се да си имам и да съм подготвена😀 Може и да не сме толкова изморени след големия ден.

# 572
Някоя от вас може ли да препоръча добър онлайн магазин за сватбено бельо Или работещ в момента? Нещо готино И интересно. Иска ми се да си имам и да съм подготвена😀 Може и да не сме толкова изморени след големия ден.

Аз често пазарувам от Oysho.com. Цените им са достъпни, гледах даже, че имат колекция Bride

# 573

Хубаво ще си намалим хората, трудно ще е, но е проблем. Проблем е, да не може да се танцува, тогава няма смисъл, езък че ги позваляват цсватбите. За мен това не е сватба.
Четох във форумите във фейса как се радват, че позволяват сватби и на какво се радват, че ще седът на дистанция и без танци, айде не благодаря....

Във фейсбук групите всички са в някакъв транс. На какви ли не глупости попадам даже без да влизам, то ми излиза на стената.

Oysho и аз много ги харесвам. Ще проверя тази булченска колекция. Иначе има едно друго, за което се сещам, но то стилът му е доста...буквално си е бельо за с*кс. Качеството е окей, но не е нещо супер луксозно като материя и не мисля, че спада към всекидневното бельо. Аз имам две неща от там. Удобни са ми, ефектът беше много добър. Като цени на комплекти 25-30лв, може и отделно да поръчвате. Шият ги в България. Изпращат с доставка. Amirass Lingerie
https://instagram.com/amirass_lingerie?igshid=1uhuh0pr3bkm4

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 09:33 от usmvka

# 574

Във фейсбук групите всички са в някакъв транс. На какви ли не глупости попадам даже без да влизам, то ми излиза на стената.

Oysho и аз много ги харесвам. Ще проверя тази булченска колекция. Иначе има едно друго, за което се сещам, но то стилът му е доста...буквално си е бельо за с*кс. Качеството е окей, но не е нещо супер луксозно като материя и не мисля, че спада към всекидневното бельо. Аз имам две неща от там. Удобни са ми, ефектът беше много добър. Като цени на комплекти 25-30лв, може и отделно да поръчвате. Шият ги в България. Изпращат с доставка. Amirass Lingerie
https://instagram.com/amirass_lingerie?igshid=1uhuh0pr3bkm4
Колко секси неща имат в Amirass. Heart Exl Влюбих се. Grinning
Marchelsi дори и да не успеете същата вечер, едно секси бельо никога не остава нязабелязано или неизползвано. Аз честно казано не си представям да имам каквато и да е енергия, защото обикновено рано ми се доспива и ставам доста сърдита.Joy

# 575
  • София
Ръкавиците не съм ги закупила, само ги споделих понеже ми харесаха 😂

От вчера започвам да изпадам в паника, защото организацията е до никъде, имаме нераздадани покани(повечето са от негова страна), младоженеца не си дава ама никакъв зор за каквото и да е било. Ако наистина се окаже че са позволени истинските сватби от юни-юли, не знам какво ще правя. А започвам работа редовно от юни 😬 Побърква ме неяснотата.

# 576
То какво беше преди да разрешат "сватбите" на открито в групите. Слагам в кавички, защото с тези изисквания и мерки това, което ще се получи е много далеч от нормална сватба. Като излезе информацията, че позволяват културни мероприятия, се започнаха едни гадаения, че щом и кината отварят и сватбите значи може, то пак било събиране. Или че концерти на открито значело, че пак сватби трябва да може. Е добре де, общото е, че са събирания на открито и до там. Не се ли замислят, че социалната дистанция на сватба няма как да се спазва. Не знам хората толкова ли се отчаяха, че ще трябва да си местят сватбите и се хванаха като удавници за сламки, или новата истерия се породи от нещо друго, но с риск да засегна някой, няма да казвам каквото си мисля Smile

Хара, спокойно, ние имаме да раздадем още 20 и няколко покани. Младоженеца също не си дава зор, ама ще се задейства надявам се. То още даже нямаме финален списък. Чакаме родителите му да решат кои свои приятели ще канят. Но ако се замотаем още малко, дори да разрешат за юни-юли, ние с подготовката увисваме сериозно. Не сме ходили на хореография, не сме ходили да ни учат да играем хоро, а това са неща, които не стават от днес за днес.. не знам какво ще правим Grinning

Да споделя малко информация. Ходихме до Хасково и се обзаведохме с халки. Не мога да кажа точна цена, защото заменихме с наше злато, но не са били повече от 420лв. Изработката на грам е между 15 и 20 лв. Имаше налични готови всички размери, ние от тях си взехме. Класически избрахме. В повечето магазини моделите бяха едни и същи, но навсякъде приемат поръчка. Магазина, от който ги купихме изработва и по снимка, човека каза за 1 ден, че ще станат по поръчка, но се отказахме от първоначалния модел избран в София. Качвам снимка ако искате да ги видите. На заден фон се вижда и кутийката, за която ви казах от Алиекспрес. Остана да купя изкуствени цветя за нея (ще ги сложа вътре, а халките върху тях).
Скрит текст:

# 577
  • София
Juicy Pigeon, халките ви са много хубави!

Аз мисля, че до юли и август всичко ще се успокои. То и за заведенията има мерки, които са написани на хартия, но аз не виждам някой да ги спазва и да минават проверки. Онзи ден гледах снимки, че клиентите са буквално "гръб в гръб". Не виждам причина 100 непознати да могат да пият кафе в заведение, а 100 познати да не могат да се веселят в един ресторант. И рестрикцията за танците ще отпадне.

# 578
Missence, благодаря!

И аз забелязах доста заведения, в които нито отстоянията се спазват, нито броя хора на 1 маса. Но все пак, има си изисквания засега и това е.

Някои гости започнаха да ме питат какво ще правим. Мисля да  подготвя анкета, която да изпратя на гостите да кажат какво мислят, ако разрешат сватби на закрито. Според вас удачно ли е провеждането на такова проучване? Въпросите още не съм ги формулирала ("ще дойдете ли на сватбата през юли" не ми звучи добре). По- лесно е по телефона, отколкото да го го мисля писмено, но пък не смятам, че трябва да занимавам всеки човек по телефона.

# 579
  • София
Няма нищо лошо да попиташ за намеренията на хората. Нашите младоженци ще започнат да питат в началото на м. юни (сватбата е през м. юли). Засега има само едно сем-во, което е отказало по лични причини. Засега притесненията са за тези 14 дни карантина. Ако те отпаднат, предполагам, че сватбата ще се състои.

# 580
  • София
Според мен е по-добро да им звъннете все пак.
 Булката, която си отмени сватбата от юли за май догодина, помоли кумата и да ни пише в групата за моминско парти за промените. Много, много лошо впечатление ми направи на мен като гост.

# 581
  • София
Според мен няма как да ги питаш отсега, то може, де, но ситуацията е толкова динамична, че анкетата няма да ти даде нужната информация. Някои сега ги е страх, но може да им мине дотогава, ако пък се влоши положението, може пък повече да се уплашат.
Бих те посъветвала да изчакаш още.

# 582
Sea, да и мен това ме притеснява, че може да изглежда грубо. Единственото, което ме подтикна за анкета беше, че не искам да отнемам от времето на всеки гост по телефона.

Niya, за рано, рано е и според мен, но като няма яснота за датата пък не могат да се запазят и стаите в хотела (иска се плащане на момента), да се пускат отпуски, да се планират пътуванията от другите градове. Ще го мисля кога и как да стане допитването, вероятно началото на юни.

Баба ми и дядо ми се оказаха много мотивирани да дойдат, милите. Вече обмислили всички възможни варианти как ще пътуват до София Smile

# 583
  • София
Вече няма КПП-та. От страната може да си пътуват спокойно към София.

# 584
Sea, да и мен това ме притеснява, че може да изглежда грубо. Единственото, което ме подтикна за анкета беше, че не искам да отнемам от времето на всеки гост по телефона.
Извинявам се за включването, но това ме изненада много като съображение. Гостите ни преди да бъдат гости на сватбата ни са били близки, роднини, приятели, колеги. С всеки човек от тези категории хора бих се радвала да се чуя без значение по какъв повод. Никога не бих го почувствала като загубено време, ако на мен ми се обадят, дори за такъв въпрос - напротив!

Общи условия

Активация на акаунт