Здравейте на всички родители, чиито деца учат в 19 СУ Елин Пелин и които обмислят да запишат децата си в това училище. Ще ви разкажа накратко моята история и моето мнение за въпросното училище и най-вече за ръководството и директорката на училището за периода 09.2018-09-2020.
НЕ ЗАПИСВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ В ТОВА УЧИЛИЩЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
През Септември месец 2018 год. синът ми трябваше да започне първи клас в 19 СУ ЕЛИН ПЕЛИН ,ГР. София, ул. Яков Крайков 16. Не знаех какъв АД ме очаква там. Тъй като с баща му започнахме дело за родителски права през 09.2018 г. детето ми беше прието в 2-ро СУ Емилиян Станев-по адресна регистрация. Дни преди началото на учебната година разбрах, че синът ми е преместен, без мое съгласие в 19-ТО. Казах си, ОК Няма проблем, 19-то е хубаво училище, в Централен район и т.н...... Тъй като лелята на бащата е училищната библиотекарка- Адът за мен и синът ми започна. През периода 20.09.2018-31.10.2018 г. бях възпрепядствана от библиотекарката, СЕГАШНАТА ДИРЕКТОРКА - К.А.И КЛАСНАТА- В.М. на синът ни, които не ми даваха да си взимам детето от училище, по молба на бащата и предоставена от него ФАЛШИВА БЕЛЕЖКА, че само той се грижи за детето, че само той го води на училище и т.н... Подавах няколко сигнала до МОН И РИО, където ясно се казваше, че след като нямаме решение, ние сме с равни права и че училището няма право да се меси. Всеки път когато се опитвах да си взема детето от училище, беше викана полиция и бащата на синът ни и аз винаги отстъпвах за доброто на детето и да не бъде травмирано. Директорката излезе със становище, че за периода 2016-17г, само бащата е водим детето в предучилищната група -а К.А. директорката по това време не е работила в това училище- НЯМАЛО Я Е. При всичките ми сигнали до МОН, ме уверяваха, че разговарят с нея и трябва да спре да се меси.
След няколко сигнала успях да си взимам детето, в случаите когато не го извеждаха по-рано и го предаваха на баща му. И ДО ДЕН ДНЕШЕН ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ВЪПРОСНОТО УЧИЛИЩЕ. Не мога да го преместя, защото все още няма решение от съда.
Относно приемането: Всеки, който даде някой лев на директорката може да си "уреди" детето в адското училище.
За изминалата година се смениха 6 учителки по Немски език, синът ми е в немска паралелка.
Тоалетните смърдят, няма ред и дисциплина в коридорите по време на междучасията.
Няма тоалетна хартия и сапун в тоалетните на първият етаж. Чистачките ходят през работно време да чистят на частно апартаментите на хора от квартала, за да си докарат някой лев отгоре.
На 16.09.2019 г. бях ударена в лицето от бащата на синът ни в училищният двор. Никой не взе отношение по въпроса. Слава Богу съдът ни защити. Всеки път когато се виждаме с директорката в коридора бивам обиждана, каква съм селянка и т.н......
Уважаеми Родители, мога да напиша цяла книга по темата и ще го направя.
Това не е първият случай на жалба срещу това училище и тази директорка.
Нека не забравяме как 20 деца си тръгнаха от това училище, защото последваха свой любим учител в друго столично училище. Учителите от 19-то СУ непрекъснато напускат и се сменят, заради лошото управление.
Всеки с връзки и пари може да си запише детето там, но дали си струва?
Въпреки, че синът ми нямаше адресна регистрация на адреса на училището, беше приет още на първо класиране? Когато попитах как стават тези неща, отговорът беше: ами нали лелята е библиотекарка и бащата се има с директорката. Към днешна дата се водят няколко дела сруще директорката на училището.
Уважаеми родители, не държа да ми вярвате, имате право ва си мислите: ох, поредната луда.......
НЕ ЗАПИСВАЙТЕ  ДЕЦАТА СИ ТАМ. НЕ СИ СТРУВА, НЯМА СМИСЪЛ. НИТО ИМАТ БАЗА, НИТО ПРЕПОДАВАТЕЛИ, А И НЕ СЕ ЗНАЕ СРЕЩУ МАЛКА СУМА ПАРИ КАКВО МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ И ПОЛУЧИТЕ ОТ ДИРЕКТОРКАТА.
Ръководството трябва да бъде сменено, в училищата трябва да работят хора с любов към децата и родината. Хора които искат да променят страната ни към по-добро, а това става с любов, много труд, честност и вяра в доброто. Качества, които липсват в учителите, не всички, и в директорката на 19-то СУ Елин Пелин, гр. София.
Уважаеми родители ако искате децата ви да станат добри и възпитани хора, които да имат ценности не ги записвайте в 19-то СУ или ги преместете.

P.S= "Лудата", която си позволи да пише този пост е Регионален Мениджър в известна българска банка и управлява екип от 200 човека.


Оставам на разположение за съдействие.