Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 887
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Страхотна среща сте си спретнали, направо ви завиждам. Замислих се за Ирка, прибира се от Англия и си има толкова много дружки с бебоци. Да е жив и здрав и-нета Laughing Жалко, че русенската групичка е по малка.
  Йонката заспива сама и то трябва да е легнала, в ръце и в люлки разни не иска. Като я видя, че и се спи, направо я слагам , през деня до мен на дивана, а вечер в леглото. Ей така сме по цял ден Embarassed
  Иска само да има биба в устата и да съм наблизо. Понякога я галя по главичката или и държа ръчичката и тя отнася плувката Joy Радвам се, че така лесно се приспива, а и доста време това прави Whistling
  Безпроблемно  ваксиниране на бебоците  love001

# 136
  • София
smily, a на малчонка как й харесват спагетите Wink?

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 137
  • видин
здравейте,
ние ще се кръщаваме на 27 на лопушанския манастир.
искат питка, бутилка вино,кърпи за попа и за бебето, китка здравец, бутилка олио и не помня друго- май няма.
много хубаво си прекарвате пазарджишки + пловдивски мами. направо сте за завиждане. приятелката на големия ми син е от маноле, много се изкушавам да й гостувам, но не зная как ще се приеме. че чакам сина да си дойде и тогава ще се самопоканя  в маноле и ще ви посетя.
ще ме гонят от компа.
честито на празнуващите.
много целувки от ани и мен  Simple Smile

# 138
Oooooo, Сори , сори , сори за съвета  Embarassed за пресите. Аз наистина като родих нормално и си мисля че всички са родили така. Браво бе Иги, ти си герой. С операция роди и си ме минала вече. Всеки ден ли правиш това? А такааа, то имало имен ден на 02.05 а аз да не знам. единствено ме успокоява факта , че като се замисля сега и Борис ми харесва толкова колкото Иван. а бе карай. Аз вече толкова свикнах да му викам Ивче, че не мога да си представя че му ходи друго име.

Честити 3 месеца на Александър и Бояна.   bouquet

крейзи , никой не ми се е обаждал да потвърдя поръчката, нито са ми пращали смси. само един имеил ми пратиха, но той мисля че е автоматичен , вследствие на моята заявка. Дали ще ми изпратят все пак тениските или да звъня да ги търся.  newsm78

Таня арк, ти май и преди беше писала че правите импровизирана разходка в хола. Ама всеки път ли миеш гумите на количката?  #Crazy

за приспиването, сега разбрах че трябвало да се приспива с нещо повече от люшкане. Аз никога не съм го приспивала. Като го нахраня слагам го в креватчето и му пъхам биберона в устата и го подпирам с едно гумено пате да не пада, люшвам 3 пъти и това е. А през деня когато си реши да спи спи, ако е буден и хленчи си играем. ама той ако реши да спи , нищо не му пречи. От 3 дни в нашия град има международен фолклорен фестивал в градската градина. И всяка вечер сме там. А там е страхотна дандания, но той усети ли музиката и заспива на момента.

И да се похваля и аз, днес Ивко се обърна сам по коремче. Вече наистина ме е страх да го оставям на активната гимнастика сам на масата.......

# 139
  • София
Хайде и аз да се отчета за днес. Тия дни все ходя на зъболекар и ми се очертават поне още две посещения, ама няма начин, трябва да се справя с кариесчетата.
Разгледах снимките от срещата в Пловдив, личи си че сте си изкарали много приятно. Да си призная, завидях на фигурите на Кабранска и Змейковица - евала, толкова скоро родили, а слабички. Искам и аз, ама няма, килата нещо не щат да намаляват Confused
По въпроса за приспиването - при нас не става много лесно. Румката трудно заспива сам и обикновено като му се спи се изнервя  и започва да реве доста. Гушкам го, докато се успокои и след това давам биберон или гърда, каквото дойде, понякога лягам с него на леглото и като че ли повече се успокоява ако ми държи пръста или някаква играчка. Оня ден направо се изненадах като заспа сам в количката, май не се беше случвало скоро. Не спи по много през деня, но въпреки това съм доволна, че вечер към 10 часа след хранене много лесно заспива и спи поне до към 3 и половина, а пък след кратко похапване, до към 6 - 7.
Лека нощ и приятни сънища... Simple Smile

# 140
Някой споменаваше фонтанелата,че като хълца бебето тя мърда- и при нас така и понякога и без да хълца мърда.Много страшно ми се вижда... Shocked
Крейзи къде са тия снимкиииииииии?Искам и аз да ги видяяяяяяяяя!!!!!!!

# 141
Ехо,аз пак съм тук. newsm68..и се радвам,че се е намерила добра душа като Духи Пухи ,да ви успокои,че не сме се затрили от ваксината,ами ни е скапан доставчика/не е хубаво да го разправям в нета,че и жена му е с бебе и може да чете,ама си е баш тъй-представете си,ние му влизаме в положение,че има проблеми с кабеляците дето опасват ма`алата надлъж и нашир и току някой му ги откачи...а той моля ви се да вземе да обърка и да ни изключи вместо някакава фирма дето не си била плащала Sick #2gunfire #Cussing out и още ред такива картинки/
Та да почвам отнякъде, и по-набързо,че откак дойде нета  съм окупирала РС то и след малко усещам че ще има реакция от страна на съпружеското тяло.../дано да съм докарала пълнените чушки на вкус,че да му се пооправи малко киселото настроение.../че вече два часа вися тук,чета и се хиля като дрогирана/а,пък що бира изпих през това време не е истина-ама като ги правят във все по-големи бутилки...аз какво -да я оставя да изветрее ли???/
Първо да честитя празника на всички вчерашни,днешни и утрешни месечковци-да са живи и здрави и много да си слушкат мамчетата и да им оставят повече време за нас!!!Черпя ги  от името на Ивчо с   Misc Baby Bottle pacifier bombs/кой каквото ползва/
За вчера-много ме е яд,че Крейзи се накани да дойде и аз баш тогава трябваше да ходя на консултация...ама нямаше друг начин...добре,че малкия гладник реши да поспи повече,та да успея да я зърна..А тя /ама това ви го казвам на ухо/ май се посмути при вида на толкова маймуни накуп...Иначе е много сладка и сигурно е и приказлива,но дано да се е изявила в мое отсъствие/щото в мое присъствие рядко някой може да вземе думата/И по тоя повод да й кажа,че ме е много яд,че неможах да разгледам Лео,но имам практиката да не будя спящи деца/но другия път няма да му се размине Naughty/,обаче сега като гледам снимката да я питам""Крейзи,ти сигурна ли си ,че това дете от теб?...то все едно баща му го е раждал!"/ надявам се че носиш майтап/ и поздрави на младата ви баба да предадеш-че тя ако е с количката спокойно и за мама минава..А другия път вместо да си губиш времето в скучни и скъпи стокови борси-питай-ще ти кажа къде има евтини и хубави магазини/май те излъгах пак да скокнете до Пловдив,а?/И за останалите мами-идвайте в Пловдив-ние сме сериозни...щом оня ден и в дъжда с децата висяхме в парка/ това е персонална благодарност към Змейковица и Пепита,но те са наистина железни Hug/
За консултацията-ние сме вече 6.150гр и 60 см-качили сме 1.050 и 3см за последния месец/ и както каза днес една позната-"Вие станахте ли вече на пет месеца?", #Crazy newsm78 а аз-"Ми,не,само на два сме...и Shocked/,и освен,че правихме половин час мо`абет със сестрата,че не се бяхме виждали откак съм родила, взехме че и го боцнахме Ивчо...пък той ревна само като го стиснахме,за да не шава и после като истински мъж-стисна бибата и заспа... smile3541 И понеже е случил на неортодоксална/по-скоро не нормална/ мама се понесе по паркове и градинки...и по улиците естествено,щото на мен това ми е фитнеса/ако имах километраж вече според показанията му вече щях да се водя амортизирана... newsm62/,а зя десерт като се прибрахме само си сменихме тоалетите и пак навън-тоя път в кварталната градинка,после и на кръчма до посред нощ...и накрая сън...та от ваксината ефект не усетихме/то м/у всичките работи дето отменах,поне за температура следях,ама нема.../Иначе,някой питаше-сложихме от ваксината по здравна каса,щото аз пари за глупости/т.е. ваксини/-не давам и преди  и след това това дадох хомеопатични за да смекчим остатъчните ефекти...
Ани ,и аз мила нито цедя,нитозимнина правя/ама то от обикаляне време остава ли?/ но не се притеснявам,ще давам каквото има като опем до захранването-че аз си вярвам,че е далаче още,пък и нямаме кой знае колко домашна продукция/пък купената не е 100% сигурна/...казала съм на маман да заляга на киселите краставички,че ако си направим трето бебе през бременността ще ни трябват промишлени кличества.... Wink
За пола-ние все за момиченца ги правим,ама нещо има грешка в програмата...все красиви като момиченца,момченца излизат...дано от третия път улучим рецептата,че вече поостаряхме...пък и нещо финансово почнахме да издишаме и сме малко Mr. Green
По тоя повод/че сега пак по новините казаха/-честит ви нов закон за майчинството-на тези дето са на по-големи заплати осигурявани...ще вземете по-някой месец по повечко парички...пък на тези като мен дето са на минимална-по едно студена beer,щото няма картинка със студена вода... Whistling
Е,засега чао от мен,че мъжо омете пълнените чушки и сега май ще трябва да ставам,но нищо,като заспи може пак да ви навестя/че съм изпуснала да си кажа мнението по толкова теми..../

# 142
Хайде и аз да се отчета за днес.
По въпроса със заспиването аз скоро се изказах, че от седмица практикуваме самостоятелно такова, демек да си се приспива момчето само, както му най-харесва. Щото с тия 6 кила и половина не си е работа да го люшкам и друскам - кръста и гърба смятам още доста годинки да си ги ползвам. Само първия ден настана голям рев, втория съвсем малко и последните дни беб само помрънква по малко, докато си заспи. Дано и така да си продължи.
Аз пък от самото начало си бях поръчала момченце, после бях сигурна, че нося такова, много преди ехографа да го покаже. Таткото нямаше абсолютно никакви претенции. Второто, някой ден като се решим да повторим, пак искам да е момче, но пък като гледам вашите хубавици по снимките, май ще се разколебая и ще търсим рецептата за мома  Wink .
За намесата на родителите, мен в началото повече ме дразнеха, сега някак си не им обръщам много внимание. Може би защото вече се чувствам по-уверена и си познавам детето. Главно ме съветват по въпроса с обличането, все искат да е навлечено горкото бебе.
Аз пък да се похваля, че не само си възвърнах килограмите от преди, ами и съм 1-2 в минус. Незнам как става, хапвам си без да се ограничавам, ям много плодове... може би всичко е резултат от кърменето. Мисля си, понеже не е време за диети (за кърмещите мами става въпрос), ако някоя мама иска да отслабне, защо не пробва с разделното хранене. Аз така една зима свалих сланинките по талията и ханша. Но пък нали съм си лакома, издържах само около месец.
А сега вече е време да се оттеглям в царството на сънищатата...

# 143
  • видин
ей, кабранска, ти се появи!
нали си в час със счетоводството - нас лови ли ни това с новия закон.
защото нали болничните ни изтичат преди  1.01.2007.
моят е до 1.09.2006 и на 2.09. трябва да съм на работа. и май ще се връщам, защото финансово става напечено - имам всичко - студент, тинейджър, бебе, котка и куче. и като се включат и другите пробойни в бюджета като кабелна, интернет, вик, бтк, джсиемки - и хоп нищо не остава!!!!
та ако нас ни оставят след 1.01.2007 на 170 лв ще е кофти. но сигурно така ще направят и новият закон ще е само за тези, при които първите 135 дни не са изтекли към 1.01.2007.
някой да ме поправи ако греша, защото не съм гледала новините.
вече не кърмя за съжаление... но започнах да пия кафенце и сега от сутрешното  сън не ме лови.............. #Crazy ето като този си кокоря очите!
а на вас лека ви нощ и приятни сънища!

# 144
Мария Ра,аз доколкото разбрах,ако към 01.01.2007 още си в майчинство и имаш дете под 9 месеца,до деветия му месец ще взимаш 90%,а ако си се върнала на работа-можеш да наемеш човек да ти гледа детето и от бюрото по труда/трябва да е регистриран там,но може и да ти е роднина/ ще му плащат 160 лв и осигуровките в/у тях/т.е. това ще му се води стаж/
А освен всичко във списъка си пропуснала и кандидат снахата,или ви е още далечно това... Winkщото ще се радвам като дойдеш на гости на сватовете да се обадиш... Peace
А за какфето-каква марка ползвате,че до вечерта те държи...аз пия по две на ден и следобед съм като ходеща спяща красавица...но виж вечер съм свежарка/без кафе/,но тогава мога на воля да си пиша:atwork05:...щото мъжете спят... Sleeping  sleepuu
А за намесите-одеве пропуснах-при нас вече няма ентусиасти,че ме знаят каква съм устатница и даже не се и пробват/ но не си мислете че все така е било...що съвети отнесох в началото със Сами..не е истина,но вече доказах,че и гледаните от мен деца могат да оцелеят,та сега е спокойно.../

# 145
  • видин
ами да - имаме най-готиното гадже!
аз няма да съм като вашите свекърви дето само намират кусури.
аз само похвали раздавам - браво моето момиче, браво ! но детето си заслужава - взима си всички изпити с много добри оценки, глези ми най-капризния бебчо и тн.
та наистина се очертава ходене до маноле-от миналата година се каня. ама сина е в америка на бригада и не зная как ще реагира.  не че може да ме спре, но не искам да му подбивам авторитета пред хората и затова няма да ходя зад гърба му. но сега ми хрумна златната идея да дойда по ваша покана  smile3521. като се появи в скайпа следващия път съвсем невинно ще го пусна.........така де - едни мами ме канят много да отида до пловдив да се видим, но се чудя дали да го направя, че много е далече, пък и не познавам града и тн. сам ще ме накара! това мъжете са много лесни за манипулиране. но да не каня много, защото ако ще се връщам на работа няма как да стане.

мечти, мечти...
чак ми се допи ариана.

това с новия закон наистина е добро решение. защото не виждам как може да се гледа дете със 160 лв на месец.
дали има други мами като мене, които ще се връщат на работа като им изтече болничния?

# 146
Добро утро на всички!
Аз пак се стегнах за разходка и чакам беб да се събуди, правим сутришен тоалет, папаме и да ни няма.

Обаче мариа ра много ме кефи. Егати и готината свекърва. Искам и аз така.  Wink

И да ви се похваля , че мъжа ми смени резервацията за по готиния хотел в Албена, щото съм го разправяла наляво надясно. Ами така де, за 3 дни отиваме, поне да е готино. 

# 147
Добро утро на всички!
Аз пак се стегнах за разходка и чакам беб да се събуди, правим сутришен тоалет, папаме и да ни няма.

Обаче мариа ра много ме кефи. Егати и готината свекърва. Искам и аз така.  Wink

И да ви се похваля , че мъжа ми смени резервацията за по готиния хотел в Албена, щото съм го разправяла наляво надясно. Ами така де, за 3 дни отиваме, поне да е готино. 
И аз съм само за бързо,че  хващаме пътя с Ивчо,докато не са ни застигнали тия страшни гръмотевични бури...дето ни ги обещават по ТВто
И мен ме кефи Мария ра,ама виж само какви манипулаторки сме мъжките мами...то така отдалеко и хоп...уж на него му дошла идеята.../аз все още съм в процес на усвояване на тоя подход,но вчера скъпата ми свеки май го е пробвала в/у синчето й,та си имахме проблеми-щото винаги личи като му е наливан мозък.../Мария ра-дано не се засегнеш,ама си е така...пък нали и аз като тебе вече двама ги имам,представям си каква свекърва ща стана... newsm78
А като гледам,понеже Ивко е малък,Ани  пък тренира върху татко му...точно така-мъжете трябва да са винаги в бойна готовност...и да се съобразяват с мераците ни...Я ние какви хубави деца сме им родили....
Това беше кратко-за събуждане...с кафето/дано няма сърдити/ пък като подишам малко свеж въздух,може и да ми дойдат идеи за после-че ако наистина завали...ще ви писне от мен

# 148
ОООф, това дете няма ли да става. Голям скука. Вече и ДДСто почти го оправих. Само на едната фирма де.

# 149
Сега сигурно ще ми се събуди това дете озверяло от глад и нма да смогна да му измия дупето. И всички срещи изтървах. Тука само ми звънят за разходки, но то обед ще стане. Поне си свърших работата.

Общи условия

Активация на акаунт