Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 863
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Ох, вече параноята ме хвана и само гледам дали диша това дете. какво да правя да го взема ли от креватчето , че вече ще се побъркам?

# 151
Здравейте мамчета,
Анна – лекичко ти завиждам за почивката – да си изкарате супер и после да се похвалиш!
Приспиването – оставям го в креата с биба  baby_neutral и излизам, ако реве много – се връщам погалвам челцето и тихичко му говоря и пак излизам. Отначало го праихме тоя номер по 10 пъти #Crazy, а сега с 1-2 и готово а има и моменти когато направо си заспива . Напоследък обаче иска да си мачка в ръцете една пеленка – та му сотавям да си гушка тензухена, че пък да не се задуши.  Ако е мноооого нервен – повивам!
Иги – парва си за секциото – много пазене трябва  Naughty – мен даже ме заплашиха поне 6 месеца да не правя коремни преси (но все пак ме отваряха 2 пъти де)
Ани – нашата активната гимнастика е на пода.
За пола – ами ние с таткото нямахме претенции – но роднините – половината искаха момиче, половината момче – и ние с таткото все се чудехме как да орзанизираме залагания – та да искараме малко парички  Joy Joy
За софииските мами – ето какво намерих:
“...Мляко е първото нещо, което истински си искал, и ако имаш късмет то е първото нещо, което си вкусил на този свят. Ако имаш сериозен късмет, първото мляко в живота ти е било произведено специално за теб от съществото, което най-много те обича и е било прелято от неговото тяло в твоето, чрез едно действие, което несъмнено е донесло дива радост и на двама ви...”Ще има изложба на кърмачески снимки в
Галерията на СИБанк ул. Тунджа 12 А

Изложба Mammalia 7-13 август

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 10:34 от eunos03

# 152
  • София
Добър ден и от нас! Hug
Аз вчера не се включвах  Embarassed, защото направих онази вечер една беля и сърцето ми се свиваше като погледна компа... Като се опитах да сваля малкото останали снимки от телефона на мъжо, понеже съм "яка българка" и "наш'то село е начело...", та съм напънала usb- то в погрешен жак и го разкекерчих на две.... Embarassed Embarassed Embarassed
Та до снощи мъжо се поти да го оправя, но не би и накрая с ново ги свали останалите снимки от Похода /ама съм компютърен спец, компютър да не си в моите "компетентни", "нежни" ръце   comp03
Ето ги останалите снимки:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1030644
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1030645
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1030646
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1030647
Това ме подсети, че снимките на Крейзи, на Пловдивските мами са СУПЕР! Ама много сте сладки всички, искам и ааааааааз при вааааас! newsm45
Кабранска  Heart Eyes, страшен постинг /снощния.../, хилила съм се като луда... hahaha
Да ви кажа "набързо" новините около нас:
Любимият ми купи кола  Shocked и на мен, да се возиме с бебо където искаме /ама аз съм един шофер...  Embarassed/, та ще трябва доста време да си поприпомня тънкостите на карането и няма да е много безопасно скоро да ми попадне  newsm01 в ръчичките...  Crazy
Велизар точно в деня на 3 - тия си месец седна  Shocked за пръв път сам от легнало положение... Очите ми събра! Досега като му дадеш пръстче и го гепваше сам и се надигаше до пълно седнало положение  Shocked , а онзи ден съм го оставила сам в кошницата за кола /незавързан! ooooh!/ и го гледам седнал сам, на косъм пак да полети към паркета...  #Crazy И вече като си хване пелената или някоя играчка и мисли, че може да се изправи и се надига наистина, като ръмжи и се напъва все едно съм го изпратила на нивата да копае... Страшна жилка е това дете! ooooh! Сигурно още нямаме 5 кг, ама сме опасни маймуни, егати изненадите всеки ден, не смея изобщо сам да го оставя вече. Monkey Monkey Monkey
За 3 - ия месец му купихме активна гимнастика да беснее на воля и да си изразходва дивотията и енергията,  Grinning аз по въпроса с приспиването нищо не мога да кажа, защото ние през деня ХИЧ не спим... #Shocked е такива очи е отворил и трябва да го занимаваш по цял ден... Crazy След къпането му към 7 вечерта заспива в люлката си и така може да откара до малките часове, това му е рекорда за денонощието, после се буди да яде  Animal Pig а докато се събуди циците ми стават така  Misc Bomb Misc Bomb
 smile3532
LaDiDa, пробвах твоята рецепта със сока от манго и действа! Много благодарности от още една екзотична последователка! Hug

Вижте накрая  мойто "шило" на новата си придобивка:

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 10:32 от ol4eto

# 153
Eй, големи сте сладурани всички. Нямам търпение да вляза във форума и да ви прочета. И на всякъде разправям: "Ами това обсъждахме със майките във форума", "Ами еди-коя си майка каза че бебето й прави също като нас". Майка ми и свекърва ми все ме питат за вас и за другите бебчовци, а мъжо вече взе да ви научава една по една от снимките. Благодаря, че ви има. Чувствам се, че все едно имам едно голямо семейство.  Hug Hug Hug
Аз пратих бабата на разходка с дребка, че трябва да се прави ДДС, а май съм на никъде и сега яко ще се бачка. newsm12 smile3508
Ние с приспиването сме много трудни. Като ни се доспи започваме да мрънкаме, да се кривим и трябва да я люшкам и да я милвам по главичката, като бибата й е задължително в устата.
Мария Ра аз имам такава готина свекърва като теб и се радвам много за това. Дано повече жени имат такъв късмет (пу-пу-пу да не я урочасам).

# 154
Пак съм аз.......аман от мене днес Rolling Eyes
Олче, честита ти кола. Много се зарадвах като прочетох, че скъпия ти е подарил кола. Ама искам и снимкв материал и кажи нещо повече, каква е колата. Че и ние търсим една за мен, но вече 3 месеца не можем да харесаме. Мъжа ми ми е обещал да ми подари кола, послучай раждането на сина му и аз вече няма търпение. Харесах си един опел , но е без климатик и тон не иска да го взема , че без климатик било гадно. И ми демонстрира веднъж с наща кола  Whistling Та сега ми хрумна една идея за питанка..... Я споделете , какво ви подариха мъжете по случай раждането на малките съкровища, или каво ви подарха тези на когото си кръстихте детето (само които са го кръстили на някого де)?  А и Олче, гимнастиката ви е супер! А бе то много яки гимнастики имало. Моята не е много шарена, ама нали ни е подарък, няма как да избирам.

Еунос, защо са те отваряли 2 пъти. Изтръпнах!  Sick
Аз пратих бабата на разходка с дребка, че трябва да се прави ДДС, а май съм на никъде и сега яко ще се бачка. newsm12 smile3508
И аз това направих преди малко. Нали го започнах, поради голямото успиване, и викам поне да довърша всички фирми.

# 155
  • Бургас
Олче, направо ме разби - какви са тези дълги ръкави и крачоли бе душа? Че и чорапи? Shocked
Бебиш-дребиш е само по потник и пак се поти.  sweating
Вече посяга за дрънкалките като и ги подавам. И естествено след това са набутани в устата. Но това реши проблема с яденето на ръцете. Сега ръфа една костенурка и пее. И едни плюнки текат, не ти е работа. Чак се дави в собствените си лиги.

# 156
Здравейте мами ипухкави бебоци!
Пъров ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧНИЦИ! Много да папкат, да пълнят пампите и гугат!
Много нещо сте изписали - БРАВО!
За срещата в Пловдив - страхотни сте, а на живо сигурно е било още по-страхотно!
Олче, честита ти кола! С пожелания за безаварийни и невероятни преживявания с нея!

По въпроса за количеството, което изяждаме - ние сме на АМ и на хранене приготвям по 180 мл. вода и 6 лъжички от млякото, значи става около 200 мл. разтвор и да ви кажа честно не ни стига.  newsm12 Но как да ни стигне като сме по цял ден като вятърна мелница, не спираме нито за секунда да махаме с ръце и крака (само когато спим се укротяваме), а и вечер като хапнем към 8-9, че после чак сутринта към 8 и после явно през деня се опитваме да си наваксаме.
FY, това за вятърната мелница - все едно ми описваш Никол. Ние и викаме "гинко пружинко"  Joy.
По въпроса за количеството храна - ние сме в долните граници на размерите, доста финна е, но пък за сметка на това в горните граници за количество храна - всички се чудят, че много ядем. То и затова започнах да дохранвам с АМ, след като по 110 мл на 3 часа не и стигаше и плачеше (аз вече не смогвах), мина на 150 мл, а сега вече иска още и плаче и ще вдигаме на 180 мл. Да е жива и здрава малката лакомница! Иначе пълним почти всеки памп с аки, то при това ядене ...... Laughing
За приспиването вечер - нямаме проблеми - слагам си я в креватчето, а тя е почти заспала (да не чуе дявола) - рецептата е къпане, хранене и лягане. Иначе през деня на вън, след като се е наяла - заспива веднага. Но от известно време забелязвам, че се опитва да си завива глават с нещо преди заспиване - дърпа си пелената или каквото хване и се завива през глава, което доста ме плаши и я следя много внимателно.
За промените в Кодеска за социалното осигуряване - вчера е прието на второ четене. Болничният за раждане и майчинство става 315 дни (90 % от заплата), т.е. близо до 9-месечна възраст на детето. Промените влизат в сила от 01.01.2007 г. и за заварените, т.е. такива като нас. Но до 01.01.2007 г., след като ни е изтекъл болничния 135 дни - или в отпуск (160 лева) или на работа. Поне това е информацията, която аз имам, но най-сигурно е като публикуват промените.
Да ви кажа - тези дни ми казаха какво е това "лоши очи". Нали казват да се измиват очите на бебоците след разходка, да не "хващат очи". Бях чувала, че сините очи били "по-лоши" и т.н. Казаха ми, че "лоши" очи имат хора, които са кърмени и отбити и след това пак закърмвани и ме предупредиха ако спра да кърма да не почвам пак. Колко е вярно незнам  newsm78, но все пак да споделя с вас.
И друго исках да ви питам - на някой бебок промени ли се цвета на очите вече. Ние още не сме. Аз бях чувала, че като спрат да се кърмят се променял цвета.
Още имаше, ама по- късно.
Много  Hug по пухкавите дупенца и дано спре да вали и приятни разходки с малките беборани!

# 157
tanya_79 , в София е доста хладно - сутринта беше 14 градуса, сега е някъди към 19. По този повод - и аз никога не съм навличала Никол досега - все по-леко облечена е била, но от няколко дена вечер вече си е доста хладно, особено в парка. Една позната ме изплаши, че тя така простудила нейното бебче много малко и хванало хрема, която прераснала в синузит. Така, че много внимавайте, времето се "преобърна" вече - сутрин и вечер, а и като няма слънце не е топло. Вече излизаме навън с дрехи топло и студено, че е толкова променливо времето.  Даже да ви се оплача, аз съм настинала - хрема и вчера и кръста ме боля.

# 158
  • София
Олче, направо ме разби - какви са тези дълги ръкави и крачоли бе душа? Че и чорапи? Shocked

Танче, в София е доста хладно, мрачно и дъждовно, вали и духа силен вятър, в стаята е 25 градуса...  Rolling Eyes
Живот си живеете вие край моретоооо. Laughing Искам и аз там!!! Mr. Green

Мерси на всички за честитките, ама трябва малко да и посвикна на колата, че току виж - първия стълб е мой...  Embarassed Embarassed Embarassed
А н и, колата е Renault 19 /нова маска се водело ми подсказва мъжо...  Crazy/, няма климатик, но аз и не исках да е с много екстри, че имаме вече една по - луксозна /и скъпа откъм поддръжка кола - Audi  Money/ и не исках да се заробвам с втора и да и треперя. Сладка е колата, елегантна и най - вече запазена. Ще кача снимки тия дни.

# 159
   Здравейте и от нас Радомир!До като ви изчета и бебо се събудил!
   Днес бяхме на консултация.Вече сме 6570кг +1420кг,направо изумихме сетрата,което се чуди,че сме само на кърма!И сме дълги 61смс+3,5.Сложиха ни ваксината,тази,която ни се полага по здравната каса>Малко по плака,сега спи,дано не вдиха температура! Praynig
   Много съжелявам,че пропуснах срещата,но се надявам на другата да съм на линия!
   И на мен ми е много хубаво с вас,като пропусна ден да не ви чета и ми е криво.Жалко,че не успявам да пиша редовно,ама малчо винаги се буди в неподходящо време.
  За името Радомир-кръстен е на свекърва ми Рада,аз сама предложих.Мислех да е Радостин,но решихме да е по-рядко срещано име и така.
  Приспиваме се или в количката с биберон или без както му е кеф!Или на нашето легло,като подаваме бибата и го галим по главичката,понякога заспива така и в леглото,много рядко заспива сам!
   Чао от мен,че много писах!И майка ми е на гости и дава зор Laughing
   Целувки по дупенцата на бебоците!

# 160
Здравейте момичета и от нас!!! Едно от най малките бебета!!!
Ние сме на 2 месеца и сме 5 500 кг и 57 см. Рекорд за един месец е наддала 1 300 кг а е само на кърма Мариса. Докторката ни похвали даже - сложихме и първата ДТК и я понесе просто прекрасно.
За приспиването ние сме голям зор - спи й се и плаче и се започва едно носене друсане на ръце като се умори единия поема другия просто сме картинка. Дано с времето нещата да се поуспокоят че сега едвам се издържа понякога особено в жегите като се поти в ръцете ни.
Това от мен!!!

# 161
  • Бургас
Имаше такава глупост за "лошите очи", кърмени веднъж и отбити и после пак закърмени - беше май на мода по едно време. И за сините бях чувала. Ама откакто родих не съм се сещала, а и на такива глупости като уроки и тям подобни не вярвам. В тази връзка да ви разкажа: От цялата фамилия жени - аз, 2 сестри и майка ми - само аз не им обръщам внимание на въпросните "уроки", които ни дебнат отвсякъде и трябва да правим какви ли не свещенодействия, че да се опазим.  bishopТа миналата седмица бяхме на разходка и сестра ми започва да обяснява как племенницата ми / на 1г. и 3 м. / била урочасана предния ден. Вечерта вдигнала температура, било и много лошо, плачела, не можела да заспи - имали чувството / двете с майка ми / че детето си отива едва ли не. Чак по едно време посред нощ се сетили, че имат "светена вода", измили и очите и о,чудо - Моника заспала като къпана дълбоко чак до сутринта. След този покъртителен разказ, аз явно трябвахе да ахкам и охкам, но водена от здравия разум само ги погледнах и казах : А дали не вади зъб, или е болна? Мигом бях нападната с думите : Ти се смееш, но дано не ти идва на главата и знаела ли съм аз какви лоши неща ставали и колко страшно било и как детето се мъчело. При което вече бях дълбоко възмутена как може интелигентни хора на зряла възраст да робуват на такива "бабини деветини". Е, приключихме темата запазвайки добрия тон като им казах, че в такава ситуация аз бих търсила друго обяснение на неразположението на детето, но всеки сам си решава. Тези мои думи бяха посрещнати с възмутено мълчание / един вид ти си приказвай като не разбираш нищо/. Същата вечер Моника вдига Т 40 градуса, викат линейка, карат ги в спешното, където се оказва, че детето е пипнало вирус. Изписаха и антибиотици и разни други свалящи Т илачи и детето оздравя. Аз естествено не попитах защо са викали линейка като имат "светена вода" - но малко ми остана. Ноооо мъжо нали милия се усеща малко трудно попита - а, това онази вечер след урочасването ли се случи? Смънкаха му само едно - ами да.
Мисля, че това описва точно моето мнение за "лошите очи".
Къде са табелките "герой"

# 162
  • Бургас
Пак съм аз  Mr. Green
Олче, дано не се засегна нещо, ама щот тука 30 градуса вън, 28 в стаята и аз нали уж в една страна живеем и си мсля, че навсякъде така. Лелееее как издържате на тоя студ, аз вирея само на топло  cold
Някой питаше за очите - на Жасмина вече се променят, пък уж сме само на кърма. Сега са пъстри - един такъв цвят - зеленикакви.

# 163
Имаше такава глупост за "лошите очи", кърмени веднъж и отбити и после пак закърмени - беше май на мода по едно време. И за сините бях чувала. Ама откакто родих не съм се сещала, а и на такива глупости като уроки и тям подобни не вярвам. В тази връзка да ви разкажа: От цялата фамилия жени - аз, 2 сестри и майка ми - само аз не им обръщам внимание на въпросните "уроки", които ни дебнат отвсякъде и трябва да правим какви ли не свещенодействия, че да се опазим.  bishopТа миналата седмица бяхме на разходка и сестра ми започва да обяснява как племенницата ми / на 1г. и 3 м. / била урочасана предния ден. Вечерта вдигнала температура, било и много лошо, плачела, не можела да заспи - имали чувството / двете с майка ми / че детето си отива едва ли не. Чак по едно време посред нощ се сетили, че имат "светена вода", измили и очите и о,чудо - Моника заспала като къпана дълбоко чак до сутринта. След този покъртителен разказ, аз явно трябвахе да ахкам и охкам, но водена от здравия разум само ги погледнах и казах : А дали не вади зъб, или е болна? Мигом бях нападната с думите : Ти се смееш, но дано не ти идва на главата и знаела ли съм аз какви лоши неща ставали и колко страшно било и как детето се мъчело. При което вече бях дълбоко възмутена как може интелигентни хора на зряла възраст да робуват на такива "бабини деветини". Е, приключихме темата запазвайки добрия тон като им казах, че в такава ситуация аз бих търсила друго обяснение на неразположението на детето, но всеки сам си решава. Тези мои думи бяха посрещнати с възмутено мълчание / един вид ти си приказвай като не разбираш нищо/. Същата вечер Моника вдига Т 40 градуса, викат линейка, карат ги в спешното, където се оказва, че детето е пипнало вирус. Изписаха и антибиотици и разни други свалящи Т илачи и детето оздравя. Аз естествено не попитах защо са викали линейка като имат "светена вода" - но малко ми остана. Ноооо мъжо нали милия се усеща малко трудно попита - а, това онази вечер след урочасването ли се случи? Смънкаха му само едно - ами да.
Мисля, че това описва точно моето мнение за "лошите очи".
Къде са табелките "герой"
ха ха и аз така!не вярвам и не мога да разбера млад човек да ми говори такива глупости,да е някоя 80 годишна баба иди-дойди ама млади хора  #Crazy
По въпроса за приспиването ние самички се приспиваме ако е нахранена,ако се разреве пак на цица и така се успокоява.Залъгалки не ще и това е ,но днес ще пробвам пак Mr. Green

По въпроса за подаръците мъжа ми ми купуваше преди да родя,сега не ме спира  ако си харесам/и без това аз съм финансовият министър  Laughing/А още като бременна получих голям подарък нова кола от магазина,по мой избор Heart EyesСтрахотна е много се кефя. Peace
Аз също много обичам да ви чета и съм пристрастена,също споделям с др. майки кое бебе какво прави,а мъжа ми се изнервя ,че постоянно вися на лаптопа и ме заплашва,че ще го хвърли  Thinking

Олче-честита придобивка!Със здраве и безаварийно  PeaceМного са ви сладки бебоците от снимките пред НДК ,а Велизар голям гъзар/чак пък го римувах  Wink/ с тая кърпа...тц тц страшен пич!!!!!!!!!!!!!
Ани- мъжа ти е прав климатика е много важен,даже ако може и климатроник.Предишната ми кола нямаше такива екстри зимата ръцете ми замръзваха докато се затопли,а лятото все едно си в сауна не е работа.Сега тая е със всички възможни екстри и климатроник -супер си е .Така,че по-добре изчакай и си вземи нещо по-добро  Peace
Честито на всички месечници и стискам палци за ваксините!
айде сега по 1 медал-герой  Party

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 15:42 от mimozata

# 164
  • София
Танче, няма нищо бе душа, за какво да се засягам!? Hug
Всичко е ОК! Радвам се, че на моренцето е лято, че тука все едно сме в Сиатъл, удави ни от дъждове... #2gunfire
Браво на бебчовците, придали толкова само на кърма! Радвам ви се много! Heart Eyes
Ние май сме най - дребните мъже до момента, ама за сметка на това сме най- дивите /да не пренебрегна обаче Тони на Духи Пухи, че той нали ни е конкуренция... Laughing Joy hahaha/
Лелеее изперквам в това време, няма оттърваване от мен... Embarassed
... на всичкото отгоре чакам една приятелка на гости, а нея никаква я няма... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт