Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 845
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Еееее , Кабранска , не ни тормозиш !!! Ето , видях , че си се отчела и зарязах Готварския , за да те прочета ! Laughing

# 196
Добър ви ден и от мен   bouquet

Софийските мами как обличате бебковците тия дни? Аз снощи се опитах да го облека по-сериозно: леко боди без ракави и памучна блузка с дълъг ръкав и бермуди + чорапки, обаче то не беше пъшкане, то не беше охкане и се принудих да го преоблека по-леко... Обаче пък се развива и му изстиват ръчичките. Нали е калпазанин и все си прави каквото му скимне Simple Smile
Онзи ден сутринта като станах да го видя и гледам баща му го омотал като пашкул - само се подава една главичка и се хили  Joy

kabranska, добре знаеш че всички се кефиме на твоите постинги и ги чакаме с нетърпение Simple Smile Няма какво да си мислиш че ни тормозиш с тях!
Олче, тази твоя приятелка като се чуди как се "навираш в лайната" що тогава му се радва и го тормози с присъствието си?!?!?! Нали й е странно да гледа бебе  #Crazy

Пиле, надявам се вече да са се нормализирали нещата! Представям си какъв ужас си изживяла!

Дано утре се оправи това скапано време, че вече побеснях у дома!!! Имаме планове да ходим в София ленд с дребосъчко и да го качваме на кулата Simple Smile))) (това в кръга на шегата, разбира се  Mr. Green )

Хайде останете си със здраве  Hug

# 197
Здрявейте и от нас  Hug

Ей ама като заспа туй бебе и "цяяяяла неделя"  newsm78 Вчера е бил буден има-няма 2-3 часа. А пък снощи като заспа в 22:30 се събуди в 10:30  Shocked Давам аз да яде сутринта, мисля, че ще е озверял от глад, а той цокне 2-3 пъти и почва да гука и да ми се хили  Crazy И така няколко пъти, само дето след 10тия опит вече почна с рев да се дърпа и.. след малко пак заспа  Sleeping
От ваксината ли туй.. От хомеопатичните ли  newsm12
Само да няма някоя изненада  като му мине съня и да ревне както тй си знае, че няма кротване  Rolling Eyes.
Пък да ви се оплача, от няколко дни ни тормозят колики.. Мнного е кофти - ня дърти години ни хванаха  smile3518 Ама ще го преживеем, какво да се прави.. Дано поне не продължат много  newsm17.

А за приспиването - уф много е сложно при нас. Сами да спим не можем - рев до небесата. Трябва да съм легнала до него или да го гушкам.. или да го дундуркам дори понякога. И нещо да се смуче - цица, биберон.. Ама повечето случаи бибата търси, че като пуска мляко цицата много се сърди ей! Ама все трябва да е наврян някъде. В кенгуруто също много готино си спим  smile3524, за разлика от количката - е там е почти невъзможно да се заспи  smile3506 .. Не че обича особено да стои там  smile3516

# 198
  • Бургас
Здравейте и от мен,
Браво на вас, добре се справяте с писането в лошото време.
Пиле, направо изтръпнах като четох. Аз понеже живея близо до лудницата не смея сама да припарвам нататък, че си ги пускат да се разхождат свободно, а там е една сянкаааа.
Ей, Олче забравих да ти честитя новото возило. Да си я караш със здраве и много места да посетиш. Аз кола имах, но я продадохме миналата година като се заформи ремонт. Сега ми обещаха уж другата година да ми купят, ама като гледам каква криза се заформя с финансите май само ще си мечтая.
За раждането майка ми ми подари една златна паричка - предавала се 5 поколения в рода. Подарявала се при раждане на момичеце. Много се трогнах тогава, изобщо не знаех за съществуването и. Тя иначе стойност кой знай каква няма - златна е, но тъничка и пробита.
Мъжо ми подари телефон, какъвто исках, но ми се струва, че така или иначе щеше да ми купи.
На работа хич не ми се връща.Болничния ми свърши на 30.07. Нямам сърце да оставя Жасмина на друг - като си помисля, че 6 години я чакахме....
Това за 315 дни е много хубаво, но и на мен не ми е ясно как ще се смятат.
Стискайте палци - в 16 ч. сме на консултейшън. Последната ваксина. Направо ми се свива сърцето - нали последния път бяхме с температура ...

# 199
   Леле,че кофти време беше вчера,цял ден валя.След ваксината беше умърлушен,спа,но се буди за папане и пак заспи.Завиждам ви,благородно,че спите по толкова.Ние през деня да направим някоя пауза от 4 часа и това е.
    Пиле,голям кошмар.Добре,че си я видяла навреме!Брррррррр косите ми настръхнаха!Трябва много да внимаваме!
  Олче,честита ти кола,със здраве да си я ползваш!
  Кабранска,аз бях предупредила мъжа ми да не забрави букет за мен  bouquet

# 200
Танче стискам ти палци  PraynigИ на мен хич не ми се оставя Жули,защото имам чувството,че с баткото бързо мина времето и не съм се нарадвала на бебе,даже някои неща съм забравила Sad Пък и като знам ,че др. бебе няма да има ,щото годинките ни ще станат доста вече и май няма за къде  Rolling Eyes Сега проблема е детегледачка -ей не им се работи на хората беее/както казва Крейзи/.В тоя малък град е много трудно.Дори и пенсионерки с по 80 лв пенсия не щат  newsm78 странна работа...
Но работата не мога да оставя просто ,защото фирмата си е наша и чужд човек не може да я върши/че да ми забатачи всичко за 1 година/  Close Ще се опитам да ги съвместявам.
За подаръците пропуснах да добавя/Таня ме подсети/ -освен возилото   car003 суперското и една гривничка от майка ,и едно златно от баба ми.

# 201
Ние пък напук на лошото време вчера цял ден скитахме. С бебето в кенгуруто и с един чадър ходихме къде ли не. Сега пак се стягаме да тръгваме.
Аз подарък не получих за раждането на момченцето. И букета сама си поръчах да е от рози и да е много хубав.
Олче, честита ти кола. Не се стахувай да я караш, с времето ще натрупаш опит. Аз събирах парички цяла година за кола, сега мъжът ми не слиза от нея, а аз пак си ходя с градския транспорт. Като карам аз само ми се кара, та и това не правя вече. Сега е на ремонт, но като я оправят ще си я карам повече.. все така си се заканвам...

# 202
  • Бургас
Привет и от мен! Ама много пишете, бе, мацки, немога да ви смогна изобщо! А и напоследък все по-трудно се вреждам за компа от мъжа вечерите. Хмм, ще трябва да се превъзпитаваме с него скоро, ама да видим... newsm48
Имах да пиша толкова много работи, половината сигурно пак ще ги забравя, ама като се сетя пак ще пиша!
Да започна първо с честитките: на месечковците да са здрави и да папкат много и да слушкат мама и тати, на Олчето за новата кола: да си я кара безаварийно и на други, ако имат за честитене! newsm78   bouquet
Ние от два дена вече си имаме много хубаво шезлонгче, ама малко трудно свикнахме на него да стоим. Голям рев падна, голямо нещо. Днес най-накрая след папото я сложих на него и след две-три клатушкания заспа бубката ми и сега се чудя, да я оставям ли да спи в него или да я местя в кошарката й? newsm78 newsm78 newsm78 Дали й е удобно? newsm78 Изобщо вие, които имате шезлонгчета как процедирате с тях?

Искам да питам нещо за ваксините. На два месеца сложихме ДТК- по здравна каса. Педиатърката ми каза, че следващата ако искам [може да е Пентаксим. То хубаво, но аз още се колебая. Не знам дали не трябва като се започне с една да си се завърши с нея. Сигурно ще прочета доста различни мнения, но все пак.....давайте ги насам, МОЛЯ  Simple Smile
Аз преди 3 дена като ходих на консултация изришно питах педито ми дали мога при положение, че първата й ваксина е била ДТК да сложа сега Пентаксим и тя каза: НЕ! Мен ме подведоха, че Пентаксима била забранена и някакви такива дивотии и в последствие сложих ДТК, та сега много съжелявам. Бях купила Пентаксим, ама дебелата ми тъпа глава дето слуша сульо и пульо.....! Пфууу, пак се ядосах. #Cussing out

На Пиленцето искам да й кажа , че й съчувствам много! Моля се скоро да й мине уплахата и да й тръгне млякото за бебчето! Praynig
Относно "старите"  приятелки: това дето го е писала Олчето все едно аз съм го писала! Същото нещо и на мен ми се случи уж с моята най добра приятелка. И все гледа да ме захапе с това:"ами така е, като си глупава и бързаше да се омъжиш! Вместо сега да си обикаляме по дискотечките лятото и да пием коктейлчета, ти сменяш памперси, просто ти се чудя на акъла.." и все от този сорт реплики. Ама аз хич не й обръщам внимание. Нали се чувствам добре, кво ме интересува кви ги бръщолеви...Много й здраве! Laughing

Относно подаръците -ето ги моите от мъжа:
и . Те не са ми само за раждането, ами и за рождения ден (05.05.), именния (06.05.) и появата на бебе Краси (08.05.). Другото бебе трябва да е на 7-ми май, че така много кофти с дупка по средата  newsm62 И хич не си мислете сега, че сам ги е избрал. Аз си ги харесах и направо му заявих, че това искам да са ми подаръците за въпросните поводи. Даже и за цветята за изписването му казах предварително, защото преди 7 години като ходихме на изписването на братовчедка ми само това ми е останало като спомен: как направо й се насълзиха очите от мъка, като видя, че мъжа й не се беше сетил да й купи китки. Та на моя през цялата бременност му го пилих това на главата, да не вземе да забрави да ми купи цветя. Даже, малко ме е срам да ви призная, ама и му бях казала точно какви да са цветята и какъв букета (само червени рози, вързани с червена панделка, без никакви стръкове треви, целуфани и хартии) Embarassed
А татко, понеже е на негово име бубката ми смени колата с по-голяма. Ама то и такава си беше уговорката, тъй като като бременна не можеха да ме свалят от автомобила, татко ми обеща, ако я продам и спра да карам докато родя да ми вземе по-голяма, за да има и място за количката. Ама аз това не го смятам за подарък, защото с колата аз си върша работата (не само моята, ами и на бащта ми най-вече, щото аз работя за него все пак!) И не се привързвам вече към колите , както в началото към първата ми, защото ми се налага да ги сменям на всеки 6 месеца и да взимам нови.Така, че гледам на тях просто като към инструмент, с който си вадя парите- за мен и семейството ми. Както и да е, отплеснах се малко.

Относно къде спи детето: Краси от 40-ия ден спи сама в нейната стая. Нарочно не съм сложила никакво друго легло там, освен нейната кошара, за да не се изкушавам да лягам. Трябва да ви кажа, че по мое мнение детето си спи много добре само. Нейната стая е точно да спалнята ни и държа вратите отворени. Чувам й всеки дъх и ако има нещо не ми пречи да ставам ако ще и по 100 пъти вечер. Смятам, че за детето е по-добре да си диша нейния въздух в стаята, отколкото на още 2-ма човека в тази жега. Това за спането сама се бях зарекла още докато бях бременна. По Нова година ходихме с едни наши приятели на вилата на мъжа ми и бях изумена как в едно легло искаха да спят и тримата (мъжа, жената и дъщеричката им, която е на 7 години, извинете!). Категорично отказваше това дете да спи с моята братовчедка, която бяхме взели с нас, за да си играят в друга стая и после разбрах, че те и в тях така спяли заедно, защото я било страх сама. Та така. От тогава казах на мъжа ми, че живот и здраве нашето бебе ще спи в отделна стая още като се приберем от родилното. Никой не ми вярваше, ама сега и приятелките ми, които имат деца тук ги отделиха всичките своите в отделни стаи...Това е мое мнение, не искам да го натрапвам на никой, само споделям! Hug
И накрая искам да ви помоля за съвет: боли ме зверски гърлото от вчера. Какво да правя? Мога ли да взимам някакви хапчета, които да не ми пречат за кърменето  или да чакам да ми мине от само себе си? newsm78 newsm78 newsm78

# 203
Здравейте мами и бебоци!
Ужас, Пиле - направо изтръпнах  #Crazy!!!! Слава Богу, че Георги и ти сте добре!!! Изобщо очите трябва да са ни на всички страни, че не се знае кой луд, кой с каква цел и т.н., пък и в центъра, а бе не мога да си събера мислите  #Crazy! Целуни малкия Георги и от нас!
А относно тези 315 дни вече съвсем се побърках и ще побъркам и нашето счети,че аз съм първата родила във фирмата.Всеки ден и изтърсвам ново инфо,че нали уж ще прехвърлям от ноември майчинството на майка ми и аз ще се връщам на работа,а сега с този закон съвсем се ошашавих :crazyeyes:BgViki чакам с нетърпение да разясниш.Нас ще ни хване още преди 1 януари или чак тогава,т.е от 1 януари,който е в майчинство ще може да ползва 1-2 месеца болничен на база на новия закон newsm78.

Имар, промените в Закона влизат в сила от 01.01.2007 г., така че преди тази дата важи стария закон.
Олче, изказванията на тази твоя приятелка са доста крайни, дори нетипични за жена, ама както казва Кабранска - докато не "изпиташ на гърба си майчинското чуство,трудно можеш да разбереш тези които са щастливи с децата си". Нищо друго не може да ме направи така щастлива, както преживяванията ми като майка. След като и аз станах майка, разбрах същността на майчиното чувсто, грижите, болките, радостта и всичко, което не го ли изживееш - няма как да го разбереш.
Танче, стискаме палци  Praynig да мине леко ваксината!
За времето - и аз съм бясна  #2gunfire! Преди обяд излезнахме, стори ми се, че няма да вали, после като се заоблачи и един вятър - хайде в къщи, а сега - напече. Дано да се оправи, поне да не вали. За сметка на това, тук е доста интересно, а за дългите постинги - пишете всички се кефим като гледам  Joy  Joy  Joy
Много  Hug по дупенцата на малките беборани!

# 204
Ние от два дена вече си имаме много хубаво шезлонгче, ама малко трудно свикнахме на него да стоим. Голям рев падна, голямо нещо. Днес най-накрая след папото я сложих на него и след две-три клатушкания заспа бубката ми и сега се чудя, да я оставям ли да спи в него или да я местя в кошарката й? newsm78 newsm78 newsm78 Дали й е удобно? newsm78 Изобщо вие, които имате шезлонгчета как процедирате с тях?

От както стана на 1м Жули по цял ден спи в шезлонга/не защото съм чакала да порасне ,а просто тогава купихме шезлонг/.Даже тя като мърда и сам се люля.Единия се люля като люлка,а др. /Фишер-Прайс/ пружинира.Ей тук една снимка -по цял ден сме така
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1025347
Това е една от най-ценните ми придобивки.
По въпроса за приятелките -нямам такива проблеми ,защото почти всички са женени и с деца даже 2,а тия които не са вече искат да са така,че се радват  Hug

# 205

Първо - честита нова придобивка на Краси, а и за твойте подаръци - много са стилни ! Ние също ползваме шейзлонг още нямаше и месец Никол - няма никакви проблеми - спи си в него когато съм на компа до мен. Нали имаш легнало положение на шейзлонга? А това, че плаче - явно нещо я е страх може би, не ми се вярва да не и е удобно, пробвай първо на спалнята да сложиш шейзлонга и тогава я постави там и го застопори да не се люлее, може от това да е.
За гърлото - мисля, че хомеопатичните лекарства не вредят при кърмене, но тук е думата за специалистите - Кабранска и Вечерница.
Хайде пак  Hug!
Къде се загубиха Крейзи, Катето и Стайпър??? Липсвате осезаемо.

# 206
  • Varna
  Ей и аз да се отчета най после. Първо да се похваля че вчера ми беше първия почивен ден откакто съм почнала работа /от началото на юни/ то добре че Бетка трябваше да я водя на консултация. Та вчера цялден съм я разхождала, че следващия може би ще е чак катосвърши сезона.  Оносно връщането на работа и на мен много не ми сещеше веднага да се връщам ама нямаше как поела съм ангажимента от години насам да се занимавам с този хотел  и няма мърдане.
  А и днес какво ми се случи .... Излизам от входа сутринта с бодра стъпка след почивния ден и гледам автобус и бегом след него      та така и неразбах къде се препънах но полетях   напред и се намерих по очи на земята с обелени колена и ръце а в това време ми звъни собственика на фирмата  /той в момента е в хотела /  и ми вика недей да бързаш ние ще идваме до варна  и ще те вземем да не пътуваш  с автобуса  и след това какво да кажеш.
   Хайде че пак ме викат аман  нищо не мога да пробчета днес а утре ще ви опиша какво ви чака като станат бебчетата на по 16 17 18 години в чудо сме се видяла с лагерниците в хотела   ..................

# 207
  • Русе
   Привет, майчета!
   И Дарито спи много този следобед, та успях да изчета 5 странички и да се включа и аз Mr. Green
   1. Крейзи и на мен ми е много смешна тази комбинация от имена и затова я споделих с вас, да ви развеселя Laughing Изобщо не съм се обидила Peace
   2. За обличането - при мен пък е обратния проблем Shocked Тези дни идваха свекъра и свекървата и излизахме с бебка. Времето беше хладно и ветровито, пък те все вадеха Дарито от количката да й се радват. Аз ги карах да я загъват поне малко, пък те-нямало нужда, ще изнежим детето и т.н. После тя започна да киха (а вечерта ака зелено) и свекито ми вика"да не сме я простудили днеска?" #2gunfire Че и дъжд ни наваля, ама нали са дошли, не може да не излезем! Офф! #Cussing out
   3. За пола-аз първите месеци бях сигурна, че е момче, имах и такива сънища, та реших - ще го кръстим на татко. Още в 5-тия месец доктора ми каза - "момиче е и хич не се надявай да е друго". Сега съм много щастлива, че си имам дъщеричка Heart Eyes
   4. Гледам вашите бебоци в активната гимнастика как се забавляват. Аз от кога я слагам Дарито, ама тя много не се впечатлява. Едва тази сутрин се загледа в зайчето, дето виси по средата, ама само за малко. По й е интересно да си разглежда ръцете Grinning
   5. Дарито се роди с тъмно сиви очи, сега се избистриха и са сини, точно като моите. Предполагам, че ще останат такива, защото и татко ни е синеок Grinning
   6. Като ме взеха от родилния дом мама ми подари ръчен часовник и хавлиен халат специално за това, че съм я дарила с внучка! Беше ми надписала и картичка. А другите подаръци са от мъжа ми-излязохме заедно и аз си избрах каквото искам-нови дрешки, обувки и GSM.
   Дарито се размърда, тичам да се цедя, че след малко ще нададе боен вик Mr. Green

# 208
Момичета здравейте аз съм малко притеснена юнска мама и се включвам да ви питам как мина при вас втората ваксина ДТК защото моята буба много рева , гръбчето и се поду, доста е сънлива и нервна и малко взех да се притеснявам. Tired

# 209
Аз пак за малко,че ние нали е петък и поемаме към вилата-пък като слезем от гората повече ще пиша.Видях,че Вили1 е питала тук за ваксината и затова тук ще и отговора-слагай риванол на /компресче/ на мястото,ако се подуе,мери и температурата и ако вдигне много висока и дай тогава Панадол или Ефералган/най-добре да е на свещички-в аптеката обаче кажи колко кг е детето,че се дават според теглото/ и се въоръжи с търпение-а следващия път преди ваксината и вземи Thya 5СН/хомеопатично/ и и разтвори пет гранулки във водата/малко количество/ и и ги налей по някакъв начин в устичката-с шише с биберон...тАм както решиш.Ако имаш въпроси ми пиши на ЛС.
Чао засега и целувки.  bouquet  bouquet  bouquetПоздрави на всички петъчно,съботно,неделни месечковци!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт