Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 890
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
Кабранска , снимките не се отваряяяяяяяят! В моя разказ действието се развива в една къща с басейн , има ли такива къщи във ваше село!?
Олее, момичета , изплашихте ме че като ви дойде и бебетата не харесват кърмата. Аз все се молех да ми дойде, но щом има такава работа, не искам. Мразя да цедя и 2 капки дори.

# 46
ЕХОООООООО ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ НАС С ДИМИТЪР.  newsm51

Най-накрая и ние да се включим. Опитах се да изчета старата тема, но не успях  Weary Много сте писали. Ще се опитакм следобед пак. Ние малко се позагубихме, защото се опитваме да стъкмим ремонта на детската стая и нямам време, а като се сетя и ... то станало никое време и ми се спи   smile3524. Избрахме тапети - зелени с някаква джунгла. Страхотни са. Решихме да е зелено, защото нали този цвят успокоява, та дано Дребчо се чувства добре. Пердетата ще са на жирафи. Изобщо една джунгла ще се заформииии  Monkey  smile3535 smile3536  Animal Snail  Animal Tropical Fish newsm57 Animal Pig Animal Cow Animal Chicken ... всичко за каквото се сетите. Но поне ще е весело.

Да се включа и аз за името ни. Аз исках да е Борис, мъжа ми искаше да е Димитър. Бюхме се разбрали, че няма да се съобразяваме с мненията но родителите. Нашите не ми даваха акъл, но свекър ми и свекърва ми даваха на мъжа ми. Един ден той се прибра от техните и каза ДИМИТЪР е КОМПРОМИСНОТО ИМЕ! (Димитър е баща ми. Оказа се, ме и в тяхната рода има Димитър)

Аз гледах ей така  #Shocked #Shocked #Shocked. Ама нали се разбрахме да не слушаме родители.

Както и да е. Когато Димитър се роди толкова много приличаше на баща ми, че просто нямаше как да не го кръстя Димитър. И ето ни сега с Миташки, който продължава да прилича много на дядо си.

Пък за цикъла - аз се надявам да ми дойде колкото се може по-късно. Все още нямам, но усещам остри, пронизващи болки в яйчниците от време на време.

Хайде за сега чао от нас. Надявам се да пиша и чето по-редовно!

# 47
Здравейте момичета и бебоци,
мале, ако знаете какъв дъжд, та даже и град имаше, вали тук. И няма намерение скоро да спира. И е едно приятно прохладно, но и мноооого мокро. Отиде ни разходката днес май.
За имената - Емо е комбиниран вариант на дядо си Еньо и баба си Милка. А за Калоян исках по възможност да е царско име. Написах двайсетина харесвани имена на татито и му предложих да избира. Той си избра Калоян и Боян. И аз взех последното решение да е Калоян. А между другото баба му /свеки/ се казва Карамфилка, та може да се каже, че е кръстен на нея.
Крейзи, завиждам ти за смелостта за зъба. Аз отлагам от година. Първо го закрепихме, после се наду, но бях бременна, сега кърмя и ме е страх от стреса да не ми спре кърмата и така.... Все отлагам, че ме е страх, но положението намирисва на скорошна екстракция  Wink. как го казах само. И за темичката - супер сладурска е наистина.
Сега трябва да се занимая с един дребен, който от половин час заявява: "Мамо аз не искам при дечицата". Приятен ден на всички ви.

# 48
Здравейте Simple Smile
Крейзи, браво за темичката, след котетата - гарджета Joy
Може ли да ни включиш и нас с Анна в списъка, ще изместим класацията за най-разпространено име.

Анна го избрахме след съгласуване с мъжа, беше единственото,което харесахме и двамата.
Той държеше да е Мария,  Grinning аз пък имах цял списък , но той не одобри нито едно. И така - Ана, а сина ми е Иван и на мен много ми харесва това име.

# 49
Първо да кажа за това 34, че май то е по-интересното  Mr. Green
Петя разконспирира загадката   bouquet 34-та тема подред е. Бях написала и на 33-тата, ама при някоя от редакциите (най-вероятно още на 2-та) съм го затрила  Embarassed На 32-та не се събра, та така...

За имената - мноооого бясна тема за мен  Mr. Green
Миналата година по това време бяхме свежи гаджета от 3 месеца  Mr. Green bowuu си говорихме на майтап, че ако имаме дете, ще се казва Лео. Даже не сме и допуснали, че може да е момиче  Joy В края на месеца (на 28ми) отидохме на палатки за 2 дни. Направихме си бебето и такааааа. В 3-тия месец седнахме с мъжо на едно кафе и аз зачекнах темата как ще се казва бебето. Решихме да го изберем заедно и всеки казваше мъжки и женски имена, които харесва. Аз си казах, че от едно време съм намислила Кристиян, той не помня кво каза  Blush Отнякъде измъдри Леонардо и аз се пляснах по челото - ИДЕАЛНО! Решено..Ако е момиче - Милена, Мая, Магдалена, Маргарита и т.н. все с М. Щяхме да решаваме в последния момент женското име. Тоя разговор за имената го проведохме няколко пъти, да не кажа всеки месец  Joy Той всеки път казваше :"Е, какво ще говорим пак, нали сме решили вече?"  Rolling Eyes
Аз като жена, предвиждам всичко (и на боб гледам!  hahaha ) Знаех, че роднините му ще почнат да го обработват като вляза да раждам и му го казах. Викам му :"Сигурен ли се, че Леонардо искаш да се казва бебето? Не искаш ли на баща ти да го кръстим?" Той "Не, Лео ще е! Решил съм, няма да е на баща ми." и аз спокойна, че няма да се поддаде.
Като влязох в 8-мия месец почнаха да идват роднини (негови) и най-вече на свекър ми брат му. Много го намразих тоя човек  #2gunfire Викаше в хола, та целия вход да го чуе - "Айде наздраве, па живи и здрави лЕтоска ще си имате един Милан или една Латинка (свекърите така се казват)" Да не споменавам какъв е прост селянин, във всички измерения... Направих се на луда няколко пъти, ама той всяка седмица идваше и се оплаках на мъжо  Crossing Arms Почнахме да мислим как да им кажем, че няма да се казва Милан. Още при първия намек от наша страна само как не ни обесиха  Mr. Green hahaha То не беше "Ама как, първо внуче момче, Милан трябва да е" "Ми редно е да се продължи традицията (каквато бобще няма  newsm78 )" "Длъжни сте (откъде на къде Thinking )" и т.н. простотии. Собствената ми майка до последно ме убеждаваше колко хубаво име е Милан или Милен. Хубави са, но в тъпоте село на мъж ми, откъдето е цялата му рода +майка му и баща му, ще му викат Милчо или Миле  Sick ТОЧНО заради това НЕ го кръстихме така  Crossing Arms Аз малко подробно го давам, ама сефте...Темата ми е много емоционална и ще ви разкажа, пък дано не ми се сърдите  Rolling Eyes Praynig
Та, по някое време вече аз влизам за задържане в 8-мия месец и мъж ми остава сам. Пова се едно обработване, едно чудо...И той казал на свекърите, че "няма да е Милан, проблем има ли?" и те - "ми не" ....
После 2 седмици преди да родя се обажда на свекъра майка му, буди мъжът ми и му казва:"Ако не го кръстите Милан ще се обидя! Така е редно, баба, бля бля бля  #Silly" Имаше нещастието да е рано сутрин, аз да съм будна и телефонът да има висок звук....  Crossing Arms Това като че ли още повече ме амбицира и уби всички изгледи да преглътна бебе Милан евентуално...
Мъжът ми беше толкова сънен, че не знаеше как да реагира. Каза само -"Ще видим...Ми ако е момиче?" И оная патка - "Както искате го кръщавайте, ако е момиче"  Shocked
После отивам да раждам, пак питам мъж ми сигурен ли е, че сега ще го обработват най-много.... Личната ми гинеколожка е първа приятелка на свекър и, той им слага плочки в кухнята даже  Mr. Green Викам я, че ще раждам от тенис корта... Ръгнаха ми 2 системи окситоцин и почвам да умирам  #Puppy dog ... Питаха ме точно тогавак ак ще се казва бебето и аз в един вик ЛЕОНАРДОООООО. Сигурно цялата болница ме е чула...  smile3532 И те - кво е тва име, на кой ще го кръстиШ, няма ли да е на свекър ти... Абе ужас. Не го записахме веднага с мъж ми, оставихме за после. Тва май повече амбицира докторицата и всеки ден пиех кафе в лекарския кабинет по няколко пъти  Sunglasses , а тя ми обясняваше какъв прекрасен човек е свекъра и как щял да се радва... Верно е хубав човек и заслужава, но не желая детето ми да се срамува цял живот. После като стане на 14-15 и го подиграват с името ще обвини мен и баща му, а не някоя бабичка сръдлива или друг настоятелен фен!  Crossing Arms
По едно време идва една сестра с някакви документи и вика "Айде казвай как ще се казва, ама сериозно, че трябва да оправям документите"  Shocked "Колко по-сериозно да ви кажа, че бебето се казва Леонардо вече 10 месеца! Аз на къф език говоря? Или вие на друг слушате?  Thinking" И оная го записа и беж да я няма  hahaha Joy
След като ни изписаха сръдливата бабка не дойде да го види 1 месец  #Crazy , обади се да честити "детето" на 3-тия ден от изписването  Rolling Eyes и още нека се сърди! Досега не съм и дала да го пипне, освен един път по петата, ама щот не я видях по-рано  Twisted Evil Нека още се сърди ако иска!
Свекърите ми се оказаха страхотни хора и добре че! Казваха по едно време - който ще го ражда, той да го кръщава  Laughing И аз после виках на една лелка - Който иска да кръщава деца, да си ражда  Crossing Arms
Свекърва ми е кръстила и двете си деца на нейните свекъри (един заядлив дядка и сръдливата бабка - Трепка  Sick). Много я е яд, а младото Трепче се представя като Тери и умира от яд. Забележете - на майка си я е яд, че е подала, а не на дъртите  newsm78

Майка ми е имала същите проблеми с името ИВАН. Кръстила е брат ми Ивайло, влюбена в това име и баба казала - Ако не е Иван, няма да влезете вкъщи  Shocked Татко се разфучал и намерил апартамент под наем за 2 дни, ама както майка ми казва, не може прясна родилка и бебе в неисчистен, неоправен апартамент без удобства. И склонила... Цял живот и тежи и като се спомене случая се просълзява. ПРеди време намерих дневниците и прочетох малко  Blush Намерих точно тоя момент. 3 дни му е викала Иве, Ивенце и на 3-тия нищо...  Cry После 2 месеца - "на мама" "маменце" "бебенце" и т.н. и толкова и е било тежко, че ми идеше да пребия баба ми  #2gunfire Та както мойта майка ми обясняваше какви хубави имена са Милан и Милен, като и споменах за нейния случай дума не издума повече и ме подкрепи, ама напълно!  Mr. Green

А за да се убедите каква съм лоша внучка, ще ви разкажа как никой не знае, че брат ми се казва ИВАН  Mr. Green Joy
От 5-6 години насам всеки му вика Иво  smile3501 Имаме познат, който се казва Иван и му викаха Иво всички. И аз реших, че е идеално за нас. Моментално прекръстих брат си и на него също му хареса така да го наричам, на другите също. Сега като му видят документите и всеки - "Чакай, ама ти не си ли Иво?  Shockedhahaha

Малииии, добре, че е предварителния преглед на пост, за да видя колко дълго е станало  #Crazy Давам медали ГЕРОЙ (Ирка, страшно ми хареса идеята ти   bouquet )
Айде после пак ще пиша, че аман от мен  Crazy

A на Кабранска снимките са - http://snimka.bg/album.php?album_id=53437&photo=1  Wink

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 09:23 от crazybrat

# 50
Обаче наистина вали ужасно тук. И така гърми, че брррр, настръхвам  #Crazy
От сутринта, тъкмо изгря слънцето и като се затъмни...егаси облака, няма отминаване. Ама върви към Пловдив  Confused Rolling Eyes

# 51
  • София
...но като гледам,че за краткото ми отсъствие се се натрупали запитвания за скромната ми персона...направо почнах да се главозамайвам/явно  вече почвам да ставам известна,...но както каза мъж ми можеше да е с нещо друго/например с акъл/-не с цици по главната /
smile3532 rotfImao rotfImbo smile3534
E това беше просто върха! Направо ме разби! hahaha Joy Mr. Green
Кабранска, определено се усещаше липсата ти, толкова си духовита и готина, направо думи нямам да ти се обясня в любов!!! Laughing Sunglasses Heart Eyes
Така искам да се запозная и с теб, и с Крейзи, и с Духи Пухи, и със Змейковица и сие, направо почнаха да ми се раждат едни идеи в главата - дали при хубаво време да не накарам мъжо да ни докара една събота /или неделя/ до Пловдив и да се присъединя към вашата "заголи - цица"  Joy компания...? Thinking Идеално ще се впиша...  Embarassed Пък и на него ще му е интересно да пообиколи наоколо, защото е служил в Пловдив и ще си припомни "любими" хора и места... newsm78 Много сериозно се замислям, ама много! Любовта и симпатиите ми към вашата агитка надделяват "времето и разстоянието" /ама съм сладкодумна, бе...  Embarassed Embarassed Embarassed/ Какво ще кажете?
Да ви кажа един куриоз: като пътувахме към НДК за срещата в събота, мъжо - шофер, аз на задната седалка в колата, а бебе на цица /извадена цялата "на проветрение".../  Laughing На едно кръстовище любимият спира в средна лента, а от двете ни страни 2 автобуса народ и всичко живо гледа "атракцията"... #2gunfire И той като викна: "абе скрий се /си ги.../ 2 рейса те гледат!", а аз с най - чаровната и невинна усмивка му викам: "к'во ми пука! днес тепърва цяла София има да ми гледа циците! нали за това съм отишла на шествие... Mr. Green" и той така:  #Shocked #Shocked #Shocked
Ама ще свикне, няма къде да ходи, щом с Велизар на цица минахме ЦЯЛОТО шествие...  Embarassed Може да се каже, че е закърмен на Витошка! bowuu
Мими, Бобси, радвам се, че се появихте, липсвахте нииии! Hug
Ама защо не дойдохте на срещата, така исках да се запозная и с двете ви! Бобси, ти си страшен образ, да си на линия другия път! Naughty
Мими, как можа да не доведеш адаша! Crossing Arms Велизар №3  Party на икати /много сладо бебче, през цялото време спинка за разлика от нашето  Twisted Evil/ беше на линия, а вашият нъц... Naughty Много ми се искаше да ги срещнем и тримата адаши. За другата среща да си на линия и ти! Naughty Wink Grinning
Като ви слушам за цикли - микли и се моля да не ми идва /досега не е, да не чуе дявола... Praynig/, че ако дребньо "не ме иска" или "долюбва" поради тази причина, и както не мога нищо да изцедя, ще стане весело... Crazy Дано имам късмет да не "цъфна"! Praynig Praynig Praynig
Чао засега и много цунки по пухкавите бебешки муцунки! lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss

# 52
Аз както винаги, все имам какво да кажа  Crazy

Честити 4 месеца на Жасмина! Лелеее, как мина времето  Rolling Eyes Heart Eyes  bouquet
Честити 3 месеца на Дженика, Нелия и Никола!
Да са ни живи и здрави бебочците, да растат и хубавеят за гордост на мама и тати!  Grinning

# 53
Мили мамчета,
днес да ви почерпим  newsm38 beer beer3 beer2 cheers
"говорещото" бебе Никола - става на 3 месеца!!
Честити месечковци Жасмина, Дженика и Нелия!!
Ехх - кога минаха тея 3 месеца - а колко още интересни неща ни чакат!!!
Мамчета - вие мислили ли сте какви ще станат децата ви? Винаги съм заявявала, че Никола сам ще си избира пътя - ама признавам си - планината искам да заобича и ските!!
Хаиде, че се е осрал  Embarassed Embarassed и чак тук пред компа миришееееееее!
 Hug Hug Hug

# 54
Добрютро! Доколкото може да е добро при това мрачно и кисело време навън-аз като казах захлаждане си го представях приятно топличко и слънчево, а не тоя мрак и влага Wear Umbrella....Пак не сме се разбрали нещо със синоптиците...Пфу...Крейзи-определено вече дойде при нас...само кажи при вас пекна ли,та да обличам детето занавън...или да вадя плика със слънчогледа и да се настанявам по-удобно ред компа....
Първо,да Ви благодаря пак за милите думи-Олче,и аз ще се радвам да си видим,но прецени си все пак риска на "живото предаване",че ако се съберем може и да стане страшно....питай Ирка-не само аз съм толкова приказлива...та хората може да си помислят,че нещо се караме.... smile3503това беше майтап Но поканата ти за Пловдив-не е  smile3521
Ани,Крейзи вече  ме е поправила,но сега видях,че снощи съм сложила малко повече наклонени черти в линка/за разкош,или поради факта,че никага не правя по едно нещо.../А вилите в наше село са почти всичките с басейни и има такива архитектурни и снобарски изцепки,че направо ме е яд/щото развалят  ефекта от красивата природа/.Ние сме в по-скромна,но удобна къща и имамме няколко басейна/но надуваеми/,обаче като се замогнем,ако не изкопаем един с олимпийски размери.... newsm53А на теб ти обещавам,като си взема кенгуруто другия път/или най-после се обзаведа със слинг/да ти направя снимки от баровските вили/пък дано не ме гръмне някой несговорчив охранител #2gunfire/
Крейзи,надявам се ,че поне ти олекна като сподели за името-ама наистина вие сте хората които решават....аз също съм кръстена на баба ми/като компенсация,че първата и внучка не е била кръстена на нея и е имало сценки/,но още се сърдя на майка ми/пък и никакви дивиденти не съм извлякла от това-даже не искаха да ме водят с тях по улиците,че съм била мургава!?!?!?/И само за информация-свеки,която при нас е била инициатор на вълненията около името на Сами,се казва Ганка/по паспорт,но се представя като Гери или Галя/,та точно тя беше решила,че по заслуги ли,поради нещо друго ли първородното ни дете трябва да е кръстено на нея...обаче smile3534 smile3533 ще има да почака....
Ладида,ако ти кажа,че цяла нощ съм сънувала шишетата ти с мляко/а аз не сънувам,или поне не момня/,...та недей така моля те,ще вземеш де ни комплексираш-че ние се смятахме за млеконадойни централи,пък...ти направо ни скри топката ooooh!

Аз както винаги, все имам какво да кажа  Crazy

Честити 4 месеца на Жасмина! Лелеее, как мина времето  Rolling Eyes Heart Eyes  bouquet
Честити 3 месеца на Дженика, Нелия и Никола!
Да са ни живи и здрави бебочците, да растат и хубавеят за гордост на мама и тати!  Grinning
А,аз имах предположени е и за 34/и него го сънувах,но Крейзи се сдаде без бой/...Мислех си че толкова сме редовните  списващи темата,...ама не съм познала.Я дайте друг въпрос за да си поразмърдам мозъка,че това време нещо ме успива...

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 11:11 от Анонимен

# 55
  • Пловдив
Здравейте и от нас в това кофти време!
Не мога много да пиша, исках само да споделя, че един малък мишок ми седи на коленете  и ви се хили на писанията все едно разбира  JoyЧе даже и гука и се възхищава от време на време  hahaha
Честито на всички месечковци! Наистина много бързо минава времето  ooooh!

# 56
Кабранска, определено си ми олекна, кат разказах за името  Blush ТЕНК Ю   bouquet
Олче, свиркай кога ще ходите към Пловдив, да се опитам и аз да дойда. Засега аз се глася утре (пу, пу, да не ни мине котка път Praynig) да ходя натам и да заголвам и аз цици   hahaha Mr. Green

Иначе времето тук се оправи. В момента е един пек, та не се трае. Чудя се да събличам ли бебето или да го изкарвам навлечено  newsm78 Намън го нагласих и като погледнах вънка..  sweating
Ама ще бягаме, че пак закъснявам за доктор  Confused С наще секрети от очето...после ще докладвам новини. Дано са добри  Praynig Praynig Praynig

# 57
  • София
Честито на всички бебчета с малки рожденденчета!!!
Срещата беше супер,жалко,че заради времето не дойдоха повече хора;хайде да си направим една наша си среща в някой парк на теферич другия месец.
Ние за Георги нямахме колебания-така се казва моят любим дядо/и мъжът ми го обожава/,който ме е отгледал.Това му е първи правнук и даже се задави от вълнение като разбра,беше супер.
Ама че време,пак заваля,а малкият плаче цял ден и няма разходки,гадост.

# 58
  • Бургас
Здравейте и честит празник на месечковците!
Аз днес вече съм в кондиция, че се бях побъркала няколко дни, но нещата ще се оправят.
Благодаря от името на Жасмина за пожеланията   bouquet
Фокуса на Ladida със сока за кърма май става. Предо малко както си седях и взе да слиза кърма.  bombsА това не ми се е случвало от 2 месеца.
Няма спане вече при нас нямааааа  newsm45. Върти се като шило в леглото, обръща се по корем и започва да скрибуца. Обръщам я по гръб и на втората секунда пак е навирила краци и се мята по корем. Вече не знам какво да я правя, давайте акъл, че не се спи нощно време. На всеки час ставам да я обръщам. И не ще да заспива. Снощи баща и след 2 часа кански мъки я хвана за краката да не може да ги вири, аз люлеех кошарата и така я приспахме. Сега ходи горкия и я разнася из цялата къща, а я пусне някъде, а се е надупила и скърца.

# 59
Ние добре, че направихме сутринта една голяма разходка до Кауфланда, защото и тук заваля. А до преди час напичаше яко... абе шантаво време... Купих на малкия няколко ританки с Мечо Пух (по 1.19 лв са) и бодита. На пловдивската фирма Стеда са, аз съм доволна от тях. За дрешки, които носим по 1 месец цената е идеална. После минахме през Била и си прибрахме една дрънкалка за 20-те лепенки-сърчица, които бяхме събрали. Най-после са получили нови играчки. И така, радостни от придобивките си се прибрахме. По пътя си мислех, че това е един чудесен период от развитието на децата -  2, 3, 4 месеца... коликите отминават, още не са дошли проблемите със зъбките, бебончовците са все по-интересни, смеят се и издават разни смешни звуци. Аз се опитвам да се наслаждавам максимално на това време.
Майчета, които сте водили бебетата на плаж, кажете как ги предпазвате от слънцето. Мислим да отскочим до морето за 2-3 дни и не може да не отидем да се попечем и да се бухнем във водичката, а няма на кой да оставим бебо. Таткото каза, че ще му направи нещо като заслонче от летви и чаршаф, аз ще го намажа с плажното мляко, а се чудя и дали да не му облека дрешки с дълъг ръкав и с крачолки.. страх ме е да не изгори нещо..
А как се справяте с нощното заспиване? Ние от 5 дена го привикваме да си заспива сам в креватчето. Първия ден пищя най-много, около половин час, на втория 10-тина минути, а вчера изобщо не рева, помрънка малко и се унесе. За успехите спомага и това, че понастоящем наоколо няма баби, само за съседите малко се притесняваме, че спалнята им е до нашата.
Това е засега от нас. Цунки по крачетата на бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт