Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 886
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • София
и ние нещо сме криви днеска, ядем през 1 час:(
едва пуснах прахосмукачка... и уааааааааа, а не обичам да я оставям са се дере, от това само се изнервят още повече... Rolling Eyes

# 61
Майчета, които сте водили бебетата на плаж, кажете как ги предпазвате от слънцето. Мислим да отскочим до морето за 2-3 дни и не може да не отидем да се попечем и да се бухнем във водичката, а няма на кой да оставим бебо. Таткото каза, че ще му направи нещо като заслонче от летви и чаршаф, аз ще го намажа с плажното мляко, а се чудя и дали да не му облека дрешки с дълъг ръкав и с крачолки.. страх ме е да не изгори нещо..
Не ти трябва дълъг ръкав.Обличай леко детето,дръж количката на сянка и не ходете на плаж от 12до 15 ч.Ние хем не сме я водили на плаж Жули само от разходките такъв тен е направила  FlutterА иначе като няма на кой да я оставим таткото стои на близкото барче на сянка с нея ,а ние с баткото на плажа и така.Може и вие единия на плаж др. на кафето и после се сменяте.Ако ли не поне го приберете в интервала 12 до 15 ,когато е най-жега.
А къде ще сте на море?

# 62
Днес времето беше чудесно и аз доста се разхождах. Като излязох сутринта и се прибрах чак в 15ч. Нито топло , нито студено.
Крейзи , мерси за поправката на сайта.  Peace а Кабранска, снимките са страхотни. Егати и селото. Кви са тия къщи с охранители. Браво , браво. Подбрала съм си района аз.
За заспиването вечер - Ивко докато го сложа в креватчето и след 5 мин е заспал. Само че без биберона не може. Ако се опитам да го прекарам без биба и после става по кисел и отива повече време за приспиване.

Еунос , честити 3 месеца на Никола.

аз да отивам да нахраня сладура и да тръгваме пак по разходки.

# 63
Здравейте, МАЙчета   bouquet

Ние малко се поизгубихме, че нали наш Никола не яде като хората и аз луднах от цедене, стерилизиране - все на мивката си вися. Докато се оправя и дойде време за другото хранене  Banghead

По темата с имената: Ние дребчо го кръстихме на свекърва ми (тя е Николина) - много свестна женица и заслужава внимание, пък и името много ни хареса и на двамата Simple Smile
В тази връзка за любопитните ето и един линк с най-често използваните имена през 2006 http://news.ibox.bg/material/id_402663975/fpage_0

Честито и на всички празнували и празнуващи  Hug

# 64
  • София
Здравейте, майчета!
Първо да честитя навършените месеци на празнуващите - да се усмихват повече и да плачкат по-малко!
Ние вчера се завърнахме от морето, много беше готино Sunglasses Мисля че и на Румен му се отрази добре, а на мен със сигурност. Много се радвам, че успях да се откъсна малко от еднообразието в София и естествено, да видя морето. Не че сме наблягали много на плажа, обаче ходихме веднъж на морето на плаж, а през останалото време, когато имаше възможност, на басейна. Поплувах си и определено се разнообразих и дори все още не сме се прибрали. С Румчо ще останем една седмица при нашите в Чирпан (аз съм от там), защото в Младост няма топла вода в момента. Все още сме в процес на свикване, обаче се радвам, че снощи Румен спа от 22.00 до 3.30 и после след кратко похапване, до към 7.00 часа, та успях да се наспя. И днес спа по едно време, обаче понякога му е страшно трудно заспиването - един рев, едно сърцераздирателно дране, ужас Shocked Редувам цицата със залъгалката, лягам до него и какви ли не методи. Виждам го че му се спи, обаче не се отпуска и дори рони сълзи, в чудо се виждам в такива моменти, не знам на какво се дължи и дори понякога решавам да го оставя да поплаче, защото ако го взема на ръце има някакъв шанс да спре да реве, обаче тогава се разсънва, кофти работа. Добре че не е всеки път.
Съжалявам, че не дойдох този път на срещата, сигурна съм че сте си изкарали приятно и се надявам скоро пак да има, за да съм на линия Laughing
Поздрави и целувки на бебоците baby_neutral
А има ли снимки от срещата?

# 65
  • София
Привет и от мен.
Включвам се за малко да кажа колко ме е яд че не дойдох на срещата, ама такъв дъжд праскаше , че се отказах. Снимките са супер. Надявам се скоро да направим нова срещичка.

Крейзи, тениската ти е страшна. Сега ще си поръчам и аз.

Момичета, как точно определят кога бебето има рахит. Четох доста из форума и съм малко притеснена, защото Милена наддава доста, а и си поти главичката често, пък вигантол не давам защото фонтавелата и е много малка.

Поздрави на всички и  Hug

# 66
  • София
Видях снимките от срещата, а после се опитах да изчета и старата тема, ама то няма изчитане - бая сте пописали пак Wink
Момичета, бебетата ви колко често акат? Ние сме само на кърма, обаче Румен не е акал от събота, а преди това пропусна четири дни Shocked Малко се притеснявам, дали е нормално? Според вас трябва ли да предприема някакви мерки?
Това с падането на бебоците доста ме плаши, все още си мисля, че Румката не е много шавлив, обаче ще внимавам повече.

# 67
Момичета, бебетата ви колко често акат? Ние сме само на кърма, обаче Румен не е акал от събота, а преди това пропусна четири дни Shocked Малко се притеснявам, дали е нормално? Според вас трябва ли да предприема някакви мерки?
Никола ака 2 пъти за 1 денонощие. Понякога се случва и 36 часа (денонощие и един ден/нощ) да не ака - ама се напъва яко и свива крачета. Правя гимнастика с крачетата и гледам да не му е твърдо коремчето. По принцип кърмените бебета - могат и по рядко да акат.
Няма спане вече при нас нямааааа  newsm45. Върти се като шило в леглото, обръща се по корем и започва да скрибуца. Обръщам я по гръб и на втората секунда пак е навирила краци и се мята по корем. Вече не знам какво да я правя, давайте акъл, че не се спи нощно време. На всеки час ставам да я обръщам. И не ще да заспива. Снощи баща и след 2 часа кански мъки я хвана за краката да не може да ги вири, аз люлеех кошарата и така я приспахме. Сега ходи горкия и я разнася из цялата къща, а я пусне някъде, а се е надупила и скърца.
Ами - пробвай да я повиете - като е топло става с тензухена пелена. Наш бебо - като е нервен - рита и маха с ръце постоянно, което не го успокоява - а напротив още повече се нервира. И така се получава един порочен кръг - та го повивам - отначало малко се сърди - но определено до 5 минути се е успокоил и заспал. При мен работи тоя вариант - пробвай - пък дано помогне, че знам как е с безсънието  #Crazy

# 68
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте, мацки от нас с Момчил!

Момичета, напоследък няма време да се добера до РС да ви изчета, а камо ли да пиша, вече ми домъчня!

Момчил е в такъв период на растеж, дето непрекъснато ме иска до себе си - играе му се, а все още не може да си играе сам и все ме вика. И ако може да е все прав да стои, най-добре. Даже като го гушкам легнал се дърпа и мучи и сумти. Та така съм по цял ден с него и около него, а и както денем продължава да не спи, докато се усетя и той денят се изтъркалял.

На всичкото отгоре, от вчера ме е тръшнал някакъв летен вирус дето не мога да си вдигна главата, повръщам, и другите екстри, та сега и кърмата ми понамаля от това... абе гадост.

Крейзи, темичката е пак какато винаги супер! Честито на всички месечковци и изчезвам, че пак позиви към тоалетната имам... пфу...

# 69
Здравейте МАЙ-ски мами и пухкави бебоци!
 Peace Крейзи, поздравления и от нас за суперското оформление на темата!

Буболина,а нашия тати е пленен от вашата хубавица и не само той де.След срещата с вас за първи път да сподели,че нещо му е харесало,цяла вечер говори за малката сладурана и то доста развълнувано,така че се надявам да успее да  измайстори една щерка и на нас Simple Smile
Имар, пожелавам ви от все сърце след време, когато решите и една малка принцеска!
adi101 , на вас кой ви каза да спрете вигантола? На нас миналата седмица на контролния преглед педи изрично ме пита дали взимаме вигантол, защото е много важен при този бърз растеж.
По въпроса за имената - аз не мисля, че за да покажа уважение към родителите трябва да кръстя децата си на тях, защото винаги ще има засегнати и т.н. А уважението се показва по ред други начини. При нас до последно нали не се знаеше пола, но всички големи "специалисти" - познати и роднини - по корема и т.н. ми казваха - момче ще бъде. Така ми го бяха втълпили, че аз като че ли почти бях повярвала. Бях решила ако е момче, че ще го кръстя на съпруга ми - Илиан. Няколко дена преди да родя той  ми казва - добре за момче имаме име, ами ако е момиче???? А Аз  #Crazy. Той каза, че много му харесва името Никол - женствено, но в същото време и много "мъжко" звучи. Аз му казах ОК и така я кръстихме без да сме имали някакви пререкания.
Исках още нещо да пиша, ама ме викат за баня ....
За сега лека и спокойна  нощ и много  Hug по пухкавите дупенца!

# 70
Иги, как си смени снимката в прозорчето? Аз като направя опити да я сменя и ми пише че съм си използвала петте опита и край, не ми  дава да сложа нова.
За акането и аз да пиша - Ивко започна да ака вече по 3 пъти на ден, не му смогвам на памперси. понякога тъкмо съм го сменила и нашия си свършва работата. Сега купих на Хъджис. Много са ми весели. Аз така обичам да са с различни картинки, защото все му обяснявам нещо по картинките. Вдъхновяват ме!  hahaha

# 71
  • В сърцето на любимите мъже!
Да, и на мен ми го даде, но аз си направих нова регистрация и имам пак пет възможности за смяна!  Wink

# 72
  • София
Момичета имам едно спешно питане относно майчинството и се надявам тези мами от вас,на които са свършили болничните и вече са в отпуск по майчинство да дадат мнение.Последният ми болничен свършва на 20август и от 21 излизам в майчинство,но ми казаха,че майчинството вече се изплаща от социални грижи по постоянен адрес,а не както до сега да се привежда на работодателя и той да ми го изплаща.Та въпроса ми е:Какви документи трябва да представя в социалните,че да почнат да ми изплащат майчинството?А на работодателя само молба за отпуск ли се пуска или има и друго?
 Питането ми е спешно,защото моят постоянен адрес е в Хасково,а тази седмица смятам да пътувам до там,за да си подам декларацията за еднократната помощ за раждането(той Иван сигурно ще проходи аз докато я взема) и искам да съм готова и за пред социалните за майчинството ако имат по специални изисквания.

# 73
  • Бургас

Краси ака по 2 пъти седмично. Мен ако питаш, а и педито и да не остане по-назад и небезизвестния д-р Спок за изцяло кърмените бебета е нормално да ходят по рядко. Стига коремчето да не е твърдо като камък няма от какво да се притесняваш. Моята бубулина около 1 месец ми акаше точно по веднъж на седмица, тука от една-две седмици почна да ака по два пъти на седмица. Така, че: споко!  bouquet От време на време прави на бебока гимнастика: присвивай по няколко пъти крачетата към коремчето. Това е напълно достатъчно като терапия! Hug
Отивам да гушна по-голямото ми бебе сега! А за вас:  love001

# 74
Имар, да не се бъркаш нещо,   възнаграждението от 160 лева по време на платен отпуск по майчинство до 2 годишна възраст на детето -  изплаща се от работодателя, а той си ги тегли от НОИ, както болничните. А тези, които се взимат от социалните са помощи, но за тези майки които са неосигурени до 1 година на детето. От социалните се взимат тези 18 лева - детските, за които се представя бележка за дохода на родителите за 1 година назад.
Поне така беше, но мисля че няма промени.

Общи условия

Активация на акаунт