А за акането ние сме почти всеки ден или пък през ден ама се събира такова количество ,че после не мога да изчистя половин час
енергия мноого
/ .
!
!
си записахме бебчо ! Обаче този път много трудно избрахме име - даже ни дадоха отсрочка от " мазето " , защото видяха , че съм много затруднена . Нас никой не ни е притискал за име , а татито само даваше предложения , които баткото категорично отхвърляше ... и така до деня , в който внезапно / наистина не знам от къде /в главата ми цъфна името МАРК - абе все едно някой ми го прошепна
! Обаче татито реши , че се майтапя ... и да видите , заставаме най- после росни , росни пред гишето , ще го записваме вече , и аз като викам , ама сигурен ли си , че е това името и мъжо
. И аз , за да не правим циркове отсякох - Марк и така - да ни е жив и здрав . Много го харесвам именцето - звучи ми мъжествено , а пък е и старо римско родово име , което на латински означава " войнствен " за кеф на баткото !!! А пък баткото е кръстен на Борислав Михайлов - вратаря
, то тогава през 1994 нали пак Световно имаше и идва мача на истината с Мексико и ... дузпи . И аз като се притесних , викам Боже нека Боби спаси поне една и ако бебчо е момче обещавам да го кръстя на него
и той взе , че спаси наистина . Е , тва ни е историята с именцата . 

: не дойдохме на срещата, въпреки, че се бяхме запътили на там, защото такъв дъжд пляскаше
, че чистачките на колата трябваше да работят на максимум и пак нищо не се виждаше. Всъщност вие къде се скрихте и как мина походът??? (извинявам се ако съм пропуснала обясненията за похода и срещата, но нали не успах да изчета старата темичка, та сега гледам да наваксам. СОРИ
)
. Аз ще го пусна и във форума Кърмене и захранване, но задължително искам и от вас да чуя мнения.

.....тях ги режа на 4 че ме домързява на по-дребно...като не ги пасираш......не им трябва захар, ако обаче замразяваш приготвено пюре......ще му трябва малко...ако е кисело.....идеята е да го размразиш и да го дадеш......ама аз предпочитам да се занимавам впоследствие с готвенвто и пасирането
.....единствено чушките пека и беля преди замразяване .....
'Щот' съм мързел

Добре, че тази седмица дойде свеки и днес цял ден разнася Дарито, та и аз успях да изчета новата темичка, че и да се включа с коментар.
Пък буквата на свекъра - Петър - е достатъчно експлоатирана и в двете фамилии, та от самото начало не беше в сметките. Много ми харесва името на беба и съм щастлива, че я кръстихме така. Освен това дълго я чакахме(имам един мисед аборт) и за нас тя е истински ДАР! 
А татко е служил в Балчик и винаги ни водеше първо там, после на Крапец.
аз на последък само чета и все не успявам да пиша защото все ми се спи.
даже вече спрях дуфалака.
цункай го от мен по дупето.
из града.айде цунки и по-късно обещавам пак да пиша
на всички месечковчета

), та и през деня като сме на разходка и реших повече време да сме навън. Само дето по-малко време ми остава за форумчето, ама нали и аз имам нужда от разходки...
Хубавото е, че се видях с една приятелка, а друга с бебче, която живее в друг град също се оказа в момента тук и ще се видим. Много е приятно да се видиш с хора, които познаваш от детството си и да обмените опит и клюки 
, обаче и аз съм много горда с това кърмене и се радвам че го има този форум, защото страшно много помага за трудните моменти. Повечето ми приятелки с деца са имали проблеми в началото, коя с малко кърма, коя със запушени канали и са кърмили съответно по 30 и 15 дни
и все си мисля, че ако са имали достъп до повече информация, нямаше да имат такива проблеми. Дори едната ми каза, че за запушените канали е била на инжекции окситоцин и същевременно на хапчета за спиране на кърмата. Спряла е хапчетата и кърмата е текнала в голямо количество, но лекарката й казала след като веднъж бебето е започнала с адаптираното мляко, да не го кърми
Както и да е, явно педиатрите все още не могат да консултират по тези въпроси.
) и нямам никаква представа как се правят и третират продуктите и не съм чела. Явно трябва да започвам...
.Алекс проспа по-голямата част от срещата,събуди се само да яде,та поне се отчетохне в подкрепа на шествието.
,чат пат и слуз има,знам че хич не хубаво,но така и не се установи от какво се получава,знам само,че захранването се отлага далеч във времето.Предполагам,че е от антибиотика в болницата
.
.
Така редовно си ви чета,ама така ме мързи нещо да пиша,а сега всичко за споделяне съм забравила май.Дай поне да се оплача-моят бебчо май е хванал някакъв вирус и най-редовно ми повръща-първо връщаше вода и тъкмо вчера се успокоих,че намаля а днес вече си повръща след всяко хранене и пищи милия , шишето си бута и аз не знам какво става(а и лекарката също).Дано утре е по-добре,че вече ще се побъркам
А днес се бяхме приготвили за ваксина и без това изоставаме с имунизациите и още не сме били първия Пентаксим(и него едва го намерих в скапания ни град) и го отложихме отново.По въпроса с името то и моят син си поседя без именце,че аз не исках да е на никои и само имах претенции да започва с първите букви на азбуката,а таткото така и нищо не измисли.Вечерта преди секциото ми се оказа ,че и двамата не сме спали и сме си изброявали имена по азбучен ред-аз бях предложила Александър,ама се отказах,че е често срещано вече,а после си избрах Деян ама таткото не го одобри и останаха Александър и Цветомир(Той така се казва и аз исках да е на него ,но не ми харесваше това Цветомир).Накрая ми каза пиши както искаш и аз избрах първото,но за да е на него бащиното го писах без наставката -ов и се почнаха едни саги...Още в болницата му казах намери връзки в общината,че ще го запишат с -ОВ,а той-няма и нали се сещате като взехме акта за раждане,че го бяха записали Цветомиров
И после дело и добре,че имаме приятел съдия,та поне разходите за адвокати спестихме,а общинските служители са ни обидени,но детето ми се казва вече както аз съм решила
), а утре ще почерпим ние
Целувки и хубави сънища
) има много интересно мнение по темата. Когато тя забременя упорито търсеше име, което да не съвпада с нито един от познатите и. Доста трудна задача. Така накрая избра име Траяна за момиче и име Илиян за момче, роди ни се племенниче Илиянчо 
Като се събуди сутрин я слагам в шезлонга и се оаква мощно
А често и привечер позацапва леко памперса 
Май затова съм по склонна да купуваме готови пюренца, поне са проверени.
Дали фризера е виновен не знам, но и двамата опитахме кърмата и пихме доста вода след този ужасен вкус. Татито дори със затворени очи опита прясна и замразена и отсече, детето не бива да я пие. Яд ме е само като знам с колко труд я събирах, по нощите цедях
Надявам се да имам прясна, а ако няма предпочитам да и направя адапте
, поне ще е прясно.
, ама кво да я правя, надвам се скоро да ми свърши, че да си хапва спокойно детето.