Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 867
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Честит 3м и на Велизар и Борис!!  bouquet
А за акането ние сме почти всеки ден или пък през ден ама се събира такова количество ,че после не мога да изчистя половин час  Mr. Green

# 91
Лелеее , изчетох ви , писах , писах и кво цъкнах ... всичко изчезна !!!Ужас !

Крейзи - суупер темичка , бравос / как смогваш , не знам , ама пуста младост Heart Eyesенергия мноого Grinning/ .
Имам предложение - който затръгва за Пловдив да обявява по медиите ясно и на висок глас ... та да се организираме и колебаещите се    Grinning Grinning Grinning!

Иги от тоя гаден вирус ми спря кърмата - така се изтощих , че пресъхнах като африканска вада в сухия период #Cussing out!
Ладида - и аз го тача много това сокче , ама не ми го купуват често щот не ги кефи ! А тва количество , което си изцедила ... кво да ти кажа - на нас така ни изглеждат шишетата с АМ.
Марк пие по 170 мл. на хранене / някой питаше за количеството ???/ , вече с биба номер 3 , защото беше почнал да ми заспива , да се храни по 50 минути и да си оставя млякото .
Страйпър - моят мъж се казва Максим / мноооого си го обичам !!! Laughing/ и звучи много готино като му викат Макс .

Анна , и ние там в мазето на гишето Wink hahaha си записахме бебчо ! Обаче този път много трудно избрахме име - даже ни дадоха отсрочка от " мазето " , защото видяха , че съм много затруднена . Нас никой не ни е притискал за име , а татито само даваше предложения , които баткото категорично отхвърляше ... и така до деня , в който внезапно / наистина не знам от къде /в главата ми цъфна името МАРК - абе все едно някой ми го прошепна  Grinning! Обаче татито реши , че се майтапя ... и да видите , заставаме най- после росни , росни пред гишето , ще го записваме вече , и аз като викам , ама сигурен ли си , че е това името и мъжо Shocked Shocked Shocked... бърка в чантата и пред служителката вади справочника с имената , плюнчи пръста и вика избирай hahaha hahaha hahaha. И аз , за да не правим циркове отсякох - Марк и така - да ни е жив и здрав . Много го харесвам именцето - звучи ми мъжествено , а пък е и старо римско родово име , което на латински означава " войнствен " за кеф на баткото !!! А пък баткото е кръстен на Борислав Михайлов - вратаря  Joy , то тогава през 1994 нали пак Световно имаше и идва мача на истината с Мексико и ... дузпи . И аз като се притесних , викам Боже нека Боби спаси поне една и ако бебчо е момче обещавам да го кръстя на него  hahaha Joy Grinning и той взе , че спаси наистина . Е , тва ни е историята с именцата .

Целувки и поздрави на всички месечковци от онзи ден , вчера и днес  !!!

# 92
Здравейте и от нас с Димитър!  Whaasup

ОЛЧЕ, Ladida и Маниачка ЧЕСТИТИ ВИ МЕСЕЧИНКИ. ДА СА ВИ ЖИВИ ЗДРАВИ И МНОГО ГУГАЩИ!  newsm38

Първо да почна с оправданията  newsm03: не дойдохме на срещата, въпреки, че се бяхме запътили на там, защото такъв дъжд пляскаше  Wear Umbrella Wear Umbrella, че чистачките на колата трябваше да работят на максимум и пак нищо не се виждаше. Всъщност вие къде се скрихте и как мина походът??? (извинявам се ако съм пропуснала обясненията за похода и срещата, но нали не успах да изчета старата темичка, та сега гледам да наваксам. СОРИ  oops  smihesorry)

Второ: МАЙчета имам един въпрос  smile3547. Аз ще го пусна и във форума Кърмене и захранване, но задължително искам и от вас да чуя мнения.

Искам да направя пюрета от плодове и зеленчуци, които има сега на пазара , и които като станем на 6м. няма да ги има -праскови, кайсии, спанак и всякакви такива подобни. Търсих из форумите и доста прочетох, но ОСНОВНО ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ. Разбрах как се приготвят и замразяват. Но възникнаха у мен следните въпроси  newsm78  newsm78

1. Как става с плодовите пюрета? Мога ли да измия плода, да го обеля, да го пасирам и направо да го замразя или трябва да го варя, да го бутам в бурканчета, които да варя отново или замразя. НИЩО НЕ РАЗБРАХ от това дето прочетох. (Аз малко съм затъпяла де, но не ми се сърдете ... може и да ми мине)
2. Мислите ли, че замразяване на отделни плодове и зеленчуци не си заслужава. По-добре ли е да правя направо пюрета, които да замразявам?  newsm78
3. След стерилизиране на бурканчетата (а именно изваряване) трябва ли да седят в хладилника или не?
4. Намерих мнооооооооооого рецепти (ако искате мога да ги публикувам, за да не се ровите излишно) за пюрета, манджи, замразяване и тям подобни, но ето например за прасковите не разбрах защо след като се бланшират трябва да се замразят в 40%  захарен разтвор. Не може ли просто плода да замразя БЕЗ ЗАХАР???

Моля кажете какво мислите да правите по този въпрос. Една приятелка започна да захранва бебето си и ми каза, че й излиза горе-долу по 8 лв. на ден. ЕГАТИ?! То ако е такава работата, то по-добре да си ги правим.

Моля ви МАЙчета - HEEEEEEEEEEEEEEELP

# 93
Марк пие по 170 мл. на хранене / някой питаше за количеството ???/ , вече с биба номер 3 , защото беше почнал да ми заспива , да се храни по 50 минути и да си оставя млякото .

Аз питах... Мерси за отговора!
Не мога да се оправя с това негово хранене и това си е! Мъча го да пие поне 110 мл. с биберон 2, не мисля че му е малък.... освен и с тройка да пробвам вече. Ужас!!! В голямо приключение се видях с това дете Simple Smile

# 94
  • София

1. Как става с плодовите пюрета? Мога ли да измия плода, да го обеля, да го пасирам и направо да го замразя или трябва да го варя, да го бутам в бурканчета, които да варя отново или замразя. НИЩО НЕ РАЗБРАХ от това дето прочетох. (Аз малко съм затъпяла де, но не ми се сърдете ... може и да ми мине)
2. Мислите ли, че замразяване на отделни плодове и зеленчуци не си заслужава. По-добре ли е да правя направо пюрета, които да замразявам?  newsm78
3. След стерилизиране на бурканчетата (а именно изваряване) трябва ли да седят в хладилника или не?
4. Намерих мнооооооооооого рецепти (ако искате мога да ги публикувам, за да не се ровите излишно) за пюрета, манджи, замразяване и тям подобни, но ето например за прасковите не разбрах защо след като се бланшират трябва да се замразят в 40%  захарен разтвор. Не може ли просто плода да замразя БЕЗ ЗАХАР???

Моля кажете какво мислите да правите по този въпрос. Една приятелка започна да захранва бебето си и ми каза, че й излиза горе-долу по 8 лв. на ден. ЕГАТИ?! То ако е такава работата, то по-добре да си ги правим.

Моля ви МАЙчета - HEEEEEEEEEEEEEEELP

bobsi,

моя приятелка ми обясняваше как е правила миналата година пюрета за сина й. значи може и да се приготви , както ти си описала и да се обърне с капачето на долу и да се завари 5 мин. мисля, че беше и после не е нужно да е н ахладно, то си става като зимните буркани, държиш ги в шкафа. но може и да сложиш приготвеното във формите за лед и после оттам замръзналото кубче го слагаш в пликчета за фризер и бум вътре.
но аз си мисля, че това количество (колкото за фризер) ще ни трябва като минат6-а месец, чак към 7, 8,, като почнат да ядат доста пюре и вс епо малко кърма или АМ. то в началото като представяш самата нова храна на бебо (6 м), се давало по 1 път кубче размразено пюре, значи дори бурканчетата трябва за после да ги оставим, то ще се развали , ако ядат само по едно кубче количество. а понеже първо се почвало със зеленчуци, плодовите пюрета вече ще ги има на пазара (самите плодове), но ако някой иска може да си направи сега праскова, мисля че можеше, или греша белена обаче), ако ще е за едните моркови и картофи, то и зимата ги има на пазара, пак купуваш вариш и пасираш....

# 95
Здравейте,
Имар....... майчинството се превежда от НОИ на работодателя и той ти го изплаща...... има предложение да се превеждат директно от НОИ по сметка на майката..... но това ще стане след 01.01.2007 и като начало предопредиха че поне до март ще има проблеми и забавяния.......но това е ако предпочиташ да ти ги превеждат на теб.....ако имаш проблем с работодателя или просто така искаш...иначе ..... по старата схема....през фирмата.

Бобси..... и аз зареждам камерата...... всичко на кубчета и в пликове.... и то само зеленчуци и плодове,които не мога зимата да намеря замразени......тиквички например....или копър и магданоз.....и повечето плодове.....така или иначе после се налага да минават топлинна преработка.....та прасковите от плика.....на компот Simple Smile .....тях ги режа на 4 че ме домързява на по-дребно...като не ги пасираш......не им трябва захар, ако обаче замразяваш приготвено пюре......ще му трябва малко...ако е кисело.....идеята е да го размразиш и да го дадеш......ама аз предпочитам да се занимавам впоследствие с готвенвто и пасирането Simple Smile .....единствено чушките пека и беля преди замразяване .....
Иначе спанак, карфиол, зелен фасул, грах, моркови.....има ги замразени целогодишно почти ..във Фантастико ......,А в МЕТРО има пакети по 5 кила......зеленчукова смес....аз си падам по нея Simple Smile 'Щот' съм мързел Simple Smile

# 96
  • Русе
Привет и от нас Grinning
   Днес в Русе е много ветровито и няма да правим разходка Sad Добре, че тази седмица дойде свеки и днес цял ден разнася Дарито, та и аз успях да изчета новата темичка, че и да се включа с коментар.
  1. По въпроса за имената-аз го избрах и то още преди да знаем пола. Измислих имена за момче и момиче, обсъдихме ги с таткото и после ги съобщихме на родителите. Ако беше момче щеше да е на татко Никола, а свекървата е Даринка и само махнахме "к"-то от нейното име. Отначало вариантите бяха Елена/Димитър (мама е Емилия), но Елена Вълчиновска ми се стори много горско... Grinning Пък буквата на свекъра - Петър - е достатъчно експлоатирана и в двете фамилии, та от самото начало не беше в сметките. Много ми харесва името на беба и съм щастлива, че я кръстихме така. Освен това дълго я чакахме(имам един мисед аборт) и за нас тя е истински ДАР! Heart Eyes
  2. Таня арк, аз храня Дарито с по 120 мл. Първо цедя и понеже не мога да ги докарам тези 120 дори и от двете гърди, допълвам количеството с АМ. Разбира се в отделни шишета. Иначе педиатърката каза да увелича на 130, ама тя и тези едвам изяжда, та по-нататък. Аз днес си купих сок от Манго, да видим дали ще има ефект...
  3. За северното черноморие-това е моята любов! Аз съм израстнала всяко лято на село Крапец и обожавам морето там Heart Eyes А татко е служил в Балчик и винаги ни водеше първо там, после на Крапец.
  Поздрави на месечковците!  bouquet

# 97
 здравейте и от мен Grinningаз на последък само чета и все не успявам да пиша защото все ми се спи.
1.относно акането -ние 1 месец имахме проблем.в крайна сметка вече акаме всеки ден или през ден,а днес акахме два пъти.newsm44 newsm44 newsm44даже вече спрях дуфалака.
2.относно храненето-малката яде 120мл.+4лъжички което става около 130-140.почти всеки път си изяжда,само преди 2-3 дни се цупеше но предполагам че е от жегата.
много ви се радвам на всички даже по някога ми се струва че мястото ми не е при вас-вие сте си толкова близки............
Iggiberry -много се смях като видях мерките на твоя беборан,защото ние на два месеца бяхме толкова колкото момчил се е родил Grinning Grinning Grinningцункай го от мен по дупето.
да ви се похваля че преди малко случайно установих че вече влизам в най-малките си дънки.и как пък не като по цял ден afwitchиз града.айде цунки и по-късно обещавам пак да пиша newsm59на всички месечковчета newsm53

# 98
  • видин
здравейте,
не съм чела и писала няколко дни, защото бях притеснена с това акане. май ще се окаже вирус някакъв, макар и без температура и добре, че е така, защото алергията към кравето мляко много ме плаши.
мога да се похваля, че отслабнах видимо!. поне така ми се иска. мисля да започвам с коремните преси - нали не е рано. много ми се ходи на фитнес, но не зная дали ще мога да се организирам - не съм добре домакиня и у дома все си има нещо несвършено.
по темата с имената - първо да каже, че пишете толкова интересно, че ви чета като роман. не съм влизала в темичките на другите мами, но си мисля ,че нашата е най-интересна.
ами името на ани го избра баща й. знаехме , ч, ще е момиченце много рано и не сме мислили за момчешко име. лекарите бяха категорични , а и си правих генетичен тест. та той каза,че най много му харесва името анна. майка му се казва божана и мислех, че ще иска да я кръстим на нея, но той не го каза и аз си премълчах. и после няколко пъти прочетохме именника, добре сам си го четеше - на спокойствие - и пак същото. виждаш ли, казва ми, от анна по-хубаво има няма. и толкова много се радваше, че изобщо не съм и помисляла да предлагам друго. така и си остана.
сега много се смеем, защото се оказа, че много лесно се римува : анка-мецанка, анка-мързеланка, анка-калпазанка, анка-сладуранка и много такива.
не знам дали да се похваля и с това, че от няколко дни насам изобщо не я приспивам - сама си заспива. сутрин в креватчето, а след обяд както си лежи в активната гимнастика. дано да е така винаги.
не помня кой питаше за количеството АМ. ани доскоро пиеше само по 60-80 мл. сега сме на лечебна хумана и пие много повече - по 130-140мл. много й харесва, защото има аромат на банан.
завиждам ви на срещите. аз по цял ден се разхождам сама. въпреки, че живея вече 15 години в този град познавам много малко хора и почти никой с бебе.  тези на моите години още нямат внуци, но децата да им студенти. какъвто си е и моя син....
много ми е странно, като ги гледам приятелите ни как се радват на ани. толкова отдавна не са имали бебета в къщи и е направо смешно. отиваме на гости при едно приятелско семейство,  в което има две големи дъщери на по 22 години. и понеже сме задълго си носим портбебето пълно. та оставям аз ани  на тяхната спалня в активната гимнастика доволна, нахранена и спокойна,  с бибката в устата - вече готова да заспи и отивам в другата стая да се пия биричката. след малко пристига домакинята понесла бебка и казва:
ми тя не спи, тя гледка, тя не спи. и през цялото време я държа, като ни обясняваше, че разбирате ли на детето хич не му се спи. и ако имаш двама трима такива приятели детето ти е научено на ръце веднага. ама нали са приятели, нека се радват.
и моето стана дълго, но това е за компенсация за отсъствието ми.
много целувки от нас!  bouquet

# 99
  • видин
писах, писах , а забравих:
поздрави на месечинките!

# 100
В един по- ранен пост питах за акането:И по точно каква е консистенцията???Нашата е като на рядко кисело мляко абе течна.. newsm78Така ли трябва да е и как е при вас??????
Мерси за отговорите   bouquet

# 101
  • София
Здравейте майчета и бебчовци, първо да честитя навършените месеци на Велизар, Красимира и Борис! Да слушкат и да са здравички!
Аз пък нали съм в провинцията и понеже през последните години все тук съм ходила при един зъболекар, вчера ми скимна да ида на преглед и да видя дали има поражения след бременността. Не че имам някакви оплаквания, обаче  въпреки че си ме е страх от ходене на зъболекар, реших че е по-добре по-рано, за да не боли повече след това. Оказа се че имам две кариесчета и докторът ме пита да ги прави ли. Викам си, то се е видяло че трябва (а нали не може с упойка заради кърменето), а и в София нямам зъболекар, да се почва. Дълба единия, било много хубаво че съм отишла, защото ако  още малко съм чакала, щял да се засегне и нерва  Confused. Изчисти го и ми сложи лекарство, хич не ме боля, дано и утре като ида да е така...
По въпроса за акането аз за Румен се бях притеснила, обаче си е редовно детето, въпреки че не ака всеки ден. Консистенцията е течна, обаче малко ме притеснява, че цветът е тъмен, не както преди на горчица. А при ваште бебоци как е? newsm78
Иначе не мога да се оплача от Румен, много си е добричък, спи си през нощта (дано не го урочасам, ама пък нали си има червен конец Wink), та и през деня като сме на разходка и реших повече време да сме навън. Само дето по-малко време ми остава за форумчето, ама нали и аз имам нужда от разходки... Simple Smile Хубавото е, че се видях с една приятелка, а друга с бебче, която живее в друг град също се оказа в момента тук и ще се видим. Много е приятно да се видиш с хора, които познаваш от детството си и да обмените опит и клюки Wink
А за количеството мляко, ами аз не знам колко яде Румен. Вече и не цедя, защото не съм си взела тук помпата, не ми се препълват и гърдите толкова, а пък в София понякога ме мързеше да я сглобявам през нощта. Понякога се притеснявам, че не изяжда много мляко и си усещам прекалено празни гърдите, обаче пък нали си спи и наддава, гледам вече по-малко да  се паникьосвам за такива неща.
Дано нещо не разсърдя некърмещите майски  Stop, обаче и аз съм много горда с това кърмене и се радвам че го има този форум, защото страшно много помага за трудните моменти. Повечето ми приятелки с деца са имали проблеми в началото, коя с малко кърма, коя със запушени канали и са кърмили съответно по 30 и 15 дни #Crazy и все си мисля, че ако са имали достъп до повече информация, нямаше да имат такива проблеми. Дори едната ми каза, че за запушените канали е била на инжекции окситоцин и същевременно на хапчета за спиране на кърмата. Спряла е хапчетата и кърмата е текнала в голямо количество, но лекарката й казала след като веднъж бебето е започнала с адаптираното мляко, да не го  кърми #Crazy Както и да е, явно педиатрите все още не могат да консултират по тези въпроси.
С тия въпроси за пюренцата много ме заинтригувахте. Аз все още не съм се замисляла за това (много сте предвидливи, браво на вас Hug) и нямам никаква представа как се правят и третират продуктите и не съм чела. Явно трябва да започвам...
  bouquet  bouquet

# 102
Здравейте,майски майки и бебета!
Аз от срещата не съм писала,че нещо не смогвам,иначе беше ми много приятно да се видим и запознаем на живо с тези,с които не се познаваме Heart Eyes.Алекс проспа по-голямата част от срещата,събуди се само да яде,та поне се отчетохне в подкрепа на шествието.
По аканата тема-Алекс ака по 4-5 пъти,с рядка консистенция,даже воднисто с парченца,на цвят от жълто,през оранжево,до всички разновидности на зеленото Sick,чат пат и слуз има,знам че хич не хубаво,но така и не се установи от какво се получава,знам само,че захранването се отлага далеч във времето.Предполагам,че е от антибиотика в болницата Cry.
За името-Александър беше първото,което обсъдихме и то си остана,не го кръстихме на никой,че имам кофти спомени с моето име.Предупредих и нашите и свеки,че няма да е на тях и те нямаха нищо против.
За пюренцата впрегнах майка ми да стерилизира-тиквички,чушки и круши-това съм заръчала,подсетихте ме за праскови и кайсии Grinning.
Айде,чао,че се разпищя малкия бандит.

# 103
Здравейте най-сетне и от мен Simple SmileТака редовно си ви чета,ама така ме мързи нещо да пиша,а сега всичко за споделяне съм забравила май.Дай поне да се оплача-моят бебчо май е хванал някакъв вирус и най-редовно ми повръща-първо връщаше вода и тъкмо вчера се успокоих,че намаля а днес вече си повръща след всяко хранене и пищи милия , шишето си бута и аз не знам какво става(а и лекарката също).Дано утре е по-добре,че вече ще се побъркам SadА днес се бяхме приготвили за ваксина и без това изоставаме с имунизациите и още не сме били първия Пентаксим(и него едва го намерих в скапания ни град) и го отложихме отново.По въпроса с името то и моят син си поседя без именце,че аз не исках да е на никои и само имах претенции да започва с първите букви на азбуката,а таткото така и нищо не измисли.Вечерта преди секциото ми се оказа ,че и двамата не сме спали и сме си изброявали имена по азбучен ред-аз бях предложила Александър,ама се отказах,че е често срещано вече,а после си избрах Деян ама таткото не го одобри и останаха Александър и Цветомир(Той така се казва и аз исках да е на него ,но не ми харесваше това Цветомир).Накрая ми каза пиши както искаш и аз избрах първото,но за да е на него бащиното го писах без наставката -ов и се почнаха едни саги...Още в болницата му казах намери връзки в общината,че ще го запишат с -ОВ,а той-няма и нали се сещате като взехме акта за раждане,че го бяха записали Цветомиров CryИ после дело и добре,че имаме приятел съдия,та поне разходите за адвокати спестихме,а общинските служители са ни обидени,но детето ми се казва вече както аз съм решила LaughingПоздрави на месечниците(така ли трябва да ги нарека newsm78), а утре ще почерпим ние Simple SmileЦелувки и хубави сънища

# 104
Вечерница, много интересно сте избрали името на първото си дете. А както виждам повечето мами са имали агитации от страна на родата. Много странно нещо е това да наричаш бебето на някого. Моята зълва(хич не знам дали така се казва, сестрата на мъжа ми Blush) има много интересно мнение по темата. Когато тя забременя упорито търсеше име, което да не съвпада с нито един от познатите и. Доста трудна задача. Така накрая избра име Траяна за момиче и име Илиян за момче, роди ни се племенниче Илиянчо Laughing Тя смята, че детето си е нов човек и не бива да се нарича на някой, за да няма като неговата съдба. Хм, има резон. Е, ние искахме именцето да ни е звучно, приятно и да има кратко име Йонка Hug
  Бебка дриска редовно, за което се радвам. Поне два пъти на ден. Има си даже и режим Crazy Като се събуди сутрин я слагам в шезлонга и се оаква мощно Embarassed После към обяд в люлката я свършва Crazy А често и привечер позацапва леко памперса Peace
  Аз отдавна чета за захранването и ми е много интересно. Няма смисъл обаче да замразявам, защото повенчето плодове и зеленчуци си ги има целогодишно, друг е въпроса за вкусовите им качества Sick Май затова съм по склонна да купуваме готови пюренца, поне са проверени.
  Принцеса Йоана, като Клеопатра се къпи вече в мляко Mr. Green След като опитахме и изхвърлихме няколко пакетчета от замразената кърма, решихме че за друго освен за баня не става. #Cussing out Дали фризера е виновен не знам, но и двамата опитахме кърмата и пихме доста вода след този ужасен вкус. Татито дори със затворени очи опита прясна и замразена и отсече, детето не бива да я пие. Яд ме е само като знам с колко труд я събирах, по нощите цедях #Crazy Надявам се да имам прясна, а ако няма предпочитам да и направя адапте Peace, поне ще е прясно.
  Вече псовикна с моя цикъл и суче по-добре. всякакви опити да я нахраним с шише, чаша, бяха пълен провал. Накрая просто я оставих намира, посуква по малко и като огладнее пак , доста бой изядох тези дни Joy, ама кво да я правя, надвам се скоро да ми свърши, че да си хапва спокойно детето.
Честито на всички празнуваще! Бъдете живи и здрави , вие и бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт