Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Заместването на млечното хранене с немлечни храни започва постепенно от 5-6 месеца. Започва се с въвеждането на 1-2 лъжички от новата храна, като постепенно се увеличава количеството. През около 10 дни заместваме едно хранене, като увеличаваме количеството поетапно. Въвеждането на различни видове храни трябва да става последователно и никога едновременно. Първата въведена храна е зеленчуковото пюре, последвано от плодова каша или кисел за следобедно хранене в началото на 6-ия месец. След това се въвежда жълтък и пюре с месо. Важно е да следвате тези принципи при въвеждането на различни видове храни.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Според българската школа, захранването започва при навършени пет месеца. Препоръчва се въвеждането на безглутенови каши и безглутенови бисквити. Освен това не се препоръчва силно алергизиращи храни като какао, шоколад, ядки до 3-4 годишна възраст, мед и мъхести плодове. Плодови сокове могат да се дават след 5-6-тия месец, прясно изцедени, а не от компот. Важно е да се спазват тези препоръки за хранене, за да се осигури правилното развитие на бебето.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
Участниците във форума споделят различни мнения и съвети относно храненето на бебета. Някои се фокусират върху определени видове храни, като салати, супи и плодове, особено диня и нектарини. Други обсъждат коликите и препоръчват лекарства като Neoral за облекчаване на симптомите. Освен това те обсъждат въвеждането на безглутенови каши и бисквити без глутен, както и използването на лентички за проследяване на албумина в урината.
-
Каква информация се споделя във форумите за хранене на бебета и допълнително хранене на бебета?
-
Каква информация се споделя във форума за кърменето на бебетата?

И ти изкара една бременност - тревоги, доктори... За гест диабета не се тревожи - моя позната имаше опасност да го развие от самото начало на бременноста. В началото спазваше диета, после - чак толкова, но слава богу д оден днешен никакви грижи няма. Убедена съм, че и ти ще си така! За бъбречето вече не мога да разбера - преди ти казаха, че едното е по-малко, а сега, че е по-голямо - къде е истината? На какво може да се дължи? И има ли диагноза или просто се отчита разлика в размера? Аз също съм оптимист за малкат ати принцеса - още повече, че ти си супер отговорен човек и ще обърнеш света, за да направиш всичко необходимо. Стискам палци. Силно!!!

- бушуват от всякъде! Аз обаче забелязах кога ставам по нервна и немога да си намеря място - когато съм хапнала повечко наведнъж и имам чувство, че всичко ми пречи и ме дразни. Освен шопинг терапията аз практикувам и чистене, подреждане - страшно много ме успокоява.
ZDRAVEITE NA VSI4KI! Kak se 4uvstvate s golemite koremi? A, niakoia ot vas kupuvala li e ne6to za bebeto? Za6toto az 4akam da doide devetia mesec i 6te si nakupia niakoi ne6ta. Zasega samo si nabeliazvam tova onova.
A,da vi kaja az biah 49kg predi da zabremeneia a sega sam 58kg. Sa6to ne sam ka4ila mnogo, no az vinagi sam si bila klio6tava.
Ne sa mi otekli krakata, samo malko prastite na racete.
tova e ob6to vzeto. Nie sme izmislili imeto DANAIA
za momi4e, kakto ni kazvat 4e 6te e. No ako se rodi mom4e 6te bade Dimitar.
Uspeh pojelavam i az na vsi4ki kato otidete da rajdate.
4ao za sega.
какво беше това
, направо съм я забравила тази думичка в речника си. През цялата бременнност все навивам мъжо и му обяснявам, че няма нищо страшно, ама той ме не ще
Все се притеснява милия , че нещо ще стане, даже днес му викам ей след 2 седмици може спокойно да се обичкаме, той пак твърдо НЕ
Ще поизчакам още некой друг месец и като го сметна, майкоооооооо, почти година без секс, голям майтап. Важното е бебко да е добре, пък после ще наваксваме доколкото можем 

Ние също още не сме свършили с ремонта и това допълнително ме изнервя 
Но щом е такар още по добре.
Дали не трябва да пия по 2?

Никой не очакваше да изглеждам така добре,а къщата все едно я бяха взривили и изпаднахме в такъв нервно –разтоварващ кикот когато се разбра какво се е получило.Изчистихме ,простряхме и обядвахме дружно и всички се завърнаха на работа,а мен ме предупредиха да не върша нищо повече ,да си лежа и да вдигам телефона.
моите поздравления .Отдавна бях в очакване да видя някоя стаичка.Ще пусна снимки и от нашата.
и чиста урина Но за съжаление не гледах ме бебо Много ми стана мъчно но моята генеколожка заяви че няма нужда да го гледа всичко си било наред Как така прецени не знам Все пак на 21 съм на 3Д и нямам търпение да видя бебчо Моля се всичко да му е наред
Надявам се този път да случа и да остане за дълго време