Отговори
# 225
Lessyy, мерси за инфото. Идната седмица трябва да свършим това с договора, че аз вече съм в 9-я месец и може да съм една от първите отчели се септемврийки.
По този повод, момичета, иска ли някой да ми изпрати GSM на лични и да ми бъде щъркел, та да съобщи във форума когато се случи събитието, живот и здраве?
А като се заговорихте за изтекли води, безопасно ли е да се изкъпеш и обръснеш след като ти изтекат водите и тогава да тръгнеш за болницата или може от къпането и най-вече от бръсненето да стане някакво замърсяване и съответно инфекция?

# 226
  • София
Днес ходих да се тествам за алергии към упойки. Много бързо става. Отиваш в клиниката по алергология, там доктора те праща в манипулационна, правят ти 14 съвсем леки одрасквания с игла, на всяко капват по една капка от съответната упийка и стоиш така 20 мин. След това където е зачервено и подуто го мерят и после доктора прави констатацията. При мен се оказа, че съм алергична при една от упойките за секцио. Затова, ако се наложи да се ползва, преди това 3 дни се пият някакви хапчета. Надявам се да съм била полезна и ви препоръчвам да си направите теста.

# 227
Шоколадче, пращам ти мобилния си на лс.
Ако ти изтекат водите СЕ ЗАБРАНЯВА взимането на вана, но не и бързия душ. Ако цветът на водите не е бистър и прозрачен - трябва веднага да се тръгне към болницата.
Аз поради тази причин асъм решила общо взето през ден да се депилирам, пък да видим  Thinking Ти последно в коя банка ще оставиш стволовите клетки?
Базел, алергологията някъде в МА ли се намира и трябва ли да си нося някакъв документ или просот си плащам и ми правят всичко?

Само да допълня, че имате специални поздрави от Мерци!!! Лека-полека се възстановява, но й е мъчно, защото засега си вижда бебчетата за съвсем малко време вечер. Те все още са в интензивното отделение и тя се надява скоро дазапочнат да й ги носят. Дано скоро са заедно!   Praynig

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 19:00 от irinii

# 228
  • София
иринии - да в МА е. Нищо не носиш, аз имах от предният ден запазен час от "Закрила". Там съм осигурена. Но имам тел. на лекарката - д-р Стаевска, може да си запазиш час предварително. Пращам ти го на лични.

# 229
Шоколадче, права е Ирини - без вани, депилация, крема за бръснене също е противопоказен. Ако са ти бистри водите, можеш спокойно да се забавиш, изкъпеш, оправиш багажа, но не дай си Боже да са зелени или примесени с кръв, незабавно в болницата, колкото и часа да е.

Денис, и твоето бебешко обиталище е много сладурско  Peace . Много весела историйка ни разказа. присъединявам се към забравящите GSM-ите  Wink . Моя мъж много се ядосваше, но вече е свикнал  hahaha

# 230
Честито и на Мама Иги! Да е жив и здрав, да порасне голям и много да слушка!
bazel, исках да те помоля да пратиш и на мен координатите на д-р Стаевска, защото се замислям и аз да си направя такива тестове, въпреки че нито един от лекарите ми не е сметнал, че е необходимо, но аз май все повече се навивам... newsm78 Имам някакъв вид слънчева алергия, но досега не съм си правила никакви изследвания, а ще е добре и това да проверя.
irinii, какъв депилиращ крем използваш? Аз само веднъж съм правила тази процедура с Veet, но на краката и сега прачетох в упътването, че не трябва да се ползва за интимните зони, та честно казано нямам никакъв опит и ще се радвам на препоръки Hug
Чета всеки ден какво споделяте и ми се щеше да ви кажа, че стискам палци на всички ви и колкото по-малко време остава до края, толкова по-малко да са тревогите ви!!! Hug
Аз напоследък доста се плаша като се сетя за раждането - направо си се паникьосвам - и седя 5-10 мин. като препарирана, после спирам да мисля за това и така до следващия път ooooh!

# 231
  • Варна
Да се включа и аз. Не бях влизала няколко дни и гледам, че много сте изписали..... докато прочета всичко. Първо честити ни първи бебчета на септемврийската групичка  Two Hearts : . Да носят много радост на мама и тати  lovekiss .
Шоколадче, благодаря за предложението за лентичките, но засега нямам нужда, албумина ми е наред /изследвах го в лаборатория /. И оттоците на краката ми спаднаха, явно са били от горещините. Аз вчера също се бях панирала , защото моето бебе по принцип е мързеливо и не мърда много , много. Но тоя път минаха повече от 24 ч. без изобщо да го усетя и вчера сутринта беж към клиниката. На всичкото отгоре моя пулс беше много ускорен и кръвното ми беше малко високо, та ми препоръчаха да ме види кардиолог. При което след 2 часа се наложи пак да ходя в болницата, но поне кардиолога ме успокои, че нямам проблеми със сърцето. Слава богу всичко беше наред, само че след това бебето май реши да се преобръща -такива лупинги и ритници досега не е имало. Днес вече се движи нормално и го усещам през около 2 часа как ме подритва лекичко, много сладко усещане  Laughing.
На пълни изследвания съм в понеделник и лекарката ще ме гледа и на ехографа, тогава ще решим как ще раждам и кога.
Между другото аз вече няколко пъти ходя на "пожар" и при доки и при акушерката. Винаги ми казват, когато имам притеснения по-добре да отида и да няма нищо , отколкото да стоя в къщи и да се притеснявам пък да излезе нещо сериозно. Така, че момичета като имате някакви притеснения - смело се обаждайте на следящите ви лекари, никой няма да ви "нахока".
На всички мами, за които събитието наближава успех. Аз смятам да почакам още поне месец. Или поне се надявам... Wink

# 232
Добро утро, мамета!
Тази нощ нещо не можах да спя добре, въпреки прохладното време. Малко ме е яд, но това е положението. Чувствам се толкова изнервена, че все по-трудно сдържам сълзите си. Вчера направихме с мъжа ми и две приятелки маратон по магазините из Пловдив. Така се надявах да си купя скрин, за да подредя на бебка нещата, че са пръснати по нашите гардероби. Уви! Избора беше толкова ограничен, че накрая си купих само един бебешки прах за пране и един лигавник. А за количките - нямам думи. Никъде не бяха чували за модела на Кенгуру Ексес. В Хипо дори се обадиха по телефона на техните доставчици и от там им отговорили, че модела на триколката не бил Ексес, ами Екстайл. Но аз бях абсолютно сигурна за името на модела. Попитах каква е цената със зимния кош, а от там с изумление обясниха, че няма към нея такава екстра. Стана ми ясно, че говорим за различни модели и го казах. Отговора беше да проверя добре модела на количката и тогава да питам Shocked. Та за това момичета ви питам, ако някой знае къде в София е склада на Кенгуру, нека ми обясни.
А какви разкошни кошарки има по магазините, чак ме е яд, че имам от Мими и ще ползваме нейната.
Тази сутрин доста обилно ми течеше кръв от носа. Какво е това чудо newsm78, никога преди не ми се беше случвало такова нещо? Та малко се притесних. А десния бъбрек все така си ме боли. Доки го гледа на видеозон и каза, че задържал малко урина, но това било често явление при бременните. Според него няма предпоставки за камък или някакво възпаление и каза да пия но-шпа за болките, а ако станат непоносими да му се обадя. Това е за днес от мен. Приятен ден на всички тумбалачета!  bouquet

# 233
А за количките - нямам думи. Никъде не бяха чували за модела на Кенгуру Ексес. В Хипо дори се обадиха по телефона на техните доставчици и от там им отговорили, че модела на триколката не бил Ексес, ами Екстайл. Но аз бях абсолютно сигурна за името на модела. Попитах каква е цената със зимния кош, а от там с изумление обясниха, че няма към нея такава екстра. Стана ми ясно, че говорим за различни модели и го казах. Отговора беше да проверя добре модела на количката и тогава да питам Shocked. Та за това момичета ви питам, ако някой знае къде в София е склада на Кенгуру, нека ми обясни.

Mari_anka защо не провериш в търговията на Брезовско шосе?Там със сигурност знам,че има този модел колички,една моя приятелка от там си купи.

# 234
Здравейте момичета!
Май вече на всички ни идва на баир ,но нека стискаме зъби!
Ирини,какво е положението с бебчетата на Мертци,защо са в  интензивно?!?!? ,МОЛЯ ТЕ ПРАТИ И СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ОТ МЕН,И ЦЕЛУВКИ !

# 235
Добро утро /то вече си е ден.../ wavey

Вече за пореден път ми се случва да се събуждам и СТАВАМ към 6.00 часа - мия се, свършвам нещо дребно //днес прострях/, гледам телевизия и към 7.30 пак си лягам, з ада си доспя сладко докъм 11.00 Shocked Много ми е странно.
Базел, благодаря ти за телефона  smile3525 Ще видя дали ще го ползвам. Имам вече няколко оперативни интервенции по себе си и то с пълна упойка - до сега никакъв проблем не съм имала. Ще реша.
За депилатоара, е.т., препоръчвам ти този на Виши. Аз съм привърженик на кола маската и епилатора, но сега е по-добре да не си правим експерименти. Значи този депилатоар е и за интимни зони. Удобно е защото дор ида не виждаш всичко - не е проблем. Мажеш обилно с ръка. Изчакваш 5 минути и с по-груба кърпа или гъба обираш във всички посоки. Става идеално!
Присила, радвам се, че всичко е било фалшива тревога и бебочка си е добре.
Марианка, на мен преди месец някъде ми течеше всек иден кръв от носа - сутрин. Сега не е така. Не се тревожи. Много ме е яд, че нищо не си си купила. Човек като се настрои и нещата не станат е много неприятно - особено свързани с бебешорските неща  Sad За количката аз не мога да ти помогна, защото не съм никак наясно с това къде е склада.
Либра, не ми е удобно да безпокоя Мерци с такива въпроси, но си мисля, че нещата са наред, защото ми писа, че или днес, или утре ще започнат да й ги носят. Все пак са дребчовци и може би затова се е наложило да бъдат под специално наблюдение докато се адаптират към новата среда. Знам, че обикновено така се прави с близначета.
Аз днес ощ ене съм решила как да протече деня ми - разкрасяване,малко домакинстване и може би разходка навън.
А сега ще си доям корнфлейкса и ще ви пожелая много лек и оптимистичен ден! lovekiss Flowers Bouquet

# 236
Здрвейте мами
Голямо вълнение настъпи ве4е с появата на 1-те беб4ета  Simple Smile
Ирини,искам да те помоля да ми сложи6 синьо 6търкел4е Grinning,ве4е 2 лекар каза 4е 6те е момък,пък да видим.....На моята сестра 3-ма лекари казваха моми4енце и доки който я изражда съ6то и познайте какво стана...роди се мом4енце  Laughing
Ина4е Бебо е добре, в 34 седмица съм и тежи 2600/+,-/доки каза 4е вървял 1 седмица напред,но е с голяма глава тя е с 2 седмици напред-какво зна4и това се 4удя....вярно 4е някои бебета се раждат с големи глави.... Thinking
Е,приятен и прохладен ден ви желая  Grinning

# 237
Сесилия, честит ти момък!!!

Момичета, искам да ви помоля да помислите за оптимистични и отговарящи на ситуацията ни заглавийца за новата тема. Има няколко предложения и на първа страница./лично на мен засега нито 1 не ми харесва/...Засега ми хрумва -
Лъвче, Девичка или Везна, чакаме те сладко бебче есента - септември 2006
Септемврийче, искам аз да те прегърна, и да дойдеш вече докторът не ще те върне!
Септемврийки в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

# 238
  • София, "Младост 3"
Септемврийките щасливи чакат бебечета красиви!
или Септемврийските ни мечти, сатват реалност, нали?
 Heart Eyes не е нищо особено, но е от мен с любов и пожелание наистина нашите мечти лека полека да станат реалност

# 239
Здравейте и от мен,днес доста прекалих с излизането,чак сега се прибирам и съм толкова уморена Wink,разхождах се и добре ми се отрази на нервите,защото тези ремонтни дейности у нас наистина ме дразнят т.е.майсторите,искам да изчистя и да ми е спокойно,но уви има още работа! ooooh!
За заглавието-харесва ми третото предложение на Ирини!
Аз познавам д-р Стаевска и мога да кажа,че е доста добра,там съм си карала и стажа по алергология,нали и аз вече съм д-р Wink,та всички учебни и университетски болници са ми познати!

При мен няма нищо ново,пожелавам ви приятен уикенд и да се пазите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт