Отговори
# 240
На мен ми харесва предложението на  Катнадийн:

Септемврийките щасливи чакат бебчета красиви!

а също ми харесва и:

Вижте  календара Септември наближава   Party

или с  малко промяна предложението на  Ирини
Лъвче, Девичка или Везна септемврийките ще гушнат скоро у дома Grinning

# 241

Вижте  календара Септември наближава   Party

Това определено ми хареса най-много!

Здравейте, бъдещи мамчета! С някои от вас може да сме се срещали по другите темички, но мисля, че за първи път пиша тук!

Казвам се Ася, на 21години, от София. Чакам първо дете с термин 20.09.2006г, аз и докторът казваме, че е момиченце stork-girl Мисля да раждам в Майчин дом!

Ще се радвам да се присъединя към вашия списък! И разговор, разбира се!

# 242
Да се включа с един въпрос, който сигурно сте коментирали, но...

Малко съм объркана какви дрешки да купувам за края на септември? Летни или зимни! Все още не съм срещнала средна дебелина дрешки по магазините! Помогнете!!! Вие какво купихте?

# 243
Аз съм за :
Септемврийче, искам аз да те прегърна, и да дойдеш вече докторът не ще те върне!

Вижте  календара Септември наближава   

Девойки имам един въпрос - вие как мислите да предпазите бебето да не се задуши с одеалцето докъто спи. Много е лесно да се попъхне под него и да се задуши. Аз съм в голямо чудене.
Чувала съм, че чувалчетата мъчели бебоците, защото ограничавали движенията им.
Друг начин било, бебето да е в долния край на леглото, като одеалцето е защипано от матрачето в долния край, но и това ограничавало движенията и дразнело бебето.
Можело и със щипки да се закрепя одеалото за леглото.
Вие какво сте избрали?
Поздрави   bouquet

# 244
 Simple Smile Здравейте момичета!
Аз днес се събудих към 7 сутринта чистих,подреждах и към 10.30 както прочитам и Ирини прави си поспах до 12,после разходки навън ,пазаруване и към 3 следобед просто умирах за сън и за мое щастие бебока явно също не мръдно допреди 30 мин.спала съм като в добрите стари времена безпаметно.Сега чакам да ме вземат двете ми братовчедки за вечерна разходка из южният парк и после ще мислим задружно нещо интерестно за вечеря  Laughing
Аз не мога да измислям нищо в рими  newsm78 ,но засметка на това като има предложения мога да избирам и най-много ми харесва това :Септемврийче, искам аз да те прегърна, и да дойдеш вече докторът не ще те върне!
Assita добре се присъединила към отбора !
Lessyy за мене от моят опит е най-удобно в чувалче ,което ако е достатъчно дълго и широко никък не им ограничава движенията,а и не се тревожиш ,че ще е отвит бебока цяла нощ,ръчичките са  му свободни ,а после като се върти и премята и с чувалчето става номера,от опит съм защипвала одеалцето под матрачето и пак на сутринта е измъкнато,а с щипките беше едно потракване и дърпане цяла нощ.
Лека вечер !  bouquet

# 245
Септемврийче, искам аз да те прегърна, и да дойдеш вече докторът не ще те върне!  Peace

Assita добре дошла в нашата сепемврийска дружинка!   bouquet
За дрешките ние сме купили и с къси и дълги ръкавчета.Последните няколко години времето е много хубаво и то чак до декември месец!Ако искаш влез в албумчето ни и разгледай по-подробно какво са купили мамите.

# 246
Леси и мен много ме е страх от тея  одеялца , имам чуството , че  няма да спя  цяла  нощ, за да  ходя  да проверявам през  5 мин. дали бебето не си е  навряло носа  в  него ....

Затова и аз ще съм с чувалче за  през  ноща. Още  повече , че  си имам вече едно прекрасно  чувалче, подарък  Grinning
Като гледам мойто, колко е широко и много по дълго от едно средно статистическо новородено бебе, не  вярвам да  му се  ограничават движенията. То си има място спокойно да си ритка в  торбата, а  ръчичките му са извън чувалчето съвсем свободни.
Според мен много повече ще  му ограничим движенията, като го слагаме  да  ляга настрани м/у две  възглавници , както някои педиатри препоръчват, така едната  му ръчичка със сигурност ще е затисната, а  може  и крачето, незнам , не  мога да си го представя как ще е точно...

# 247
Септемврийки в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

То наистина сега основното занимание на всички май са приготовленията, затова това заглавие най-ми допада.  Grinning
При мен нищо ново, нямам търпение да дойде понеделник когато съм на консултация.
Днес съм като пребита тук се чисти, боядисва, размества, подрежда и постоянно народ напред-назад. Краката ме болят ужасно, особено петите. Но сега вече си лежа блажено и ви чета  smile3502

# 248
Denis, Зия, благодаря ви за отговорите. То и аз към чувалче се бях насочила, но "разни хора" ми твърдяха, че ще е ограничено движението му. Зия и аз като теб се притеснявам, че няма да мигна от ужас какво ще стане с това одеалце.
Денис, твоя опит е много полезен.
целувки

# 249
Здравейте,момичета!
Днес го отдадох на разходки и мързелуване за разлика от вчера,разходихме се по гребната база с мъжа ми и детето,там дойде и моята приятелка Лорекса (от августинките) с двете кукли(Алиса и малката Кари)-изкарахме си супер,децата си играха,а ни си побъбрихме на воля.
Снощи имах доста силни и продължителни болчици и тъкмо станаха на 7-8 минути и преминаха,много ме хвана яд #Cussing out,искам  бебка да се роди под знака на зодия лъв,но в крайна сметка това е божа работа,важното да е жива и здрава и всичко да мине успешно.
По отношение на одеялото и аз смятам да си купя тип чувалче,предния път с дъщеря ми не съм мислила толкова,защото беше лятно бебе и все беше завита с тънка памучна пелена или в големите жеги дори не съм я завивала,а зимата беше вече 5-6 месечно бебенце и вече по- осъзнато newsm78.
Assita добре дошла при нас!  bouquet

# 250
  • София
Здравейте, момичета! Усещам как малко време вече ни остава до срещата с бебковците и затова и аз напълно съм се потопила в трескава подготовка. Днес цял ден обикаляхме по магазините с мъжа ми-купих 2 бодита с къс ръкав, хавлийка, лигавниче и още някои дреболийки. За количката пада голямо чудене и все още не сме си избрали. За дрешките също се чудя-колко да бъдат плътни, с къс или дълъг ръкав, но май е най-добре да се купят различни, защото никой не може да предвиди какво ще бъде времето. Една приятелка ме съветва да купувам само бели бодита, за да е сигурно, че кожата на бебето няма да се докосва до разни багрила и химикали. Да ама на мене все цветни ми харесват. Надявам се, че боите за бебешки дрехи са тествани за безопасност! Кой знае newsm78

Мари Анка, на Илиенци, близо до МОЛа има склад, в който се предлагат количките на Cangaroo. Там видях модела Excess, който е триколка, към него има и кош за новородено. Мисля, че всичко струваше 495 лева. Можеш да разгледаш  сайта www.cangaroo-bg.com, има телефони за контакти.

Да са честити сладките бебчета на мама Мерци и мама Иги!!!  bouquet Колко е хубаво, че вече си имаме списък с бебчовци!!! Grinning

Аз гласувам с две ръце за предложението на Ирини-Септемврийки в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща! Много ми харесва и мисля, че то напълно отговаря на нашето състояние.

Последна редакция: сб, 12 авг 2006, 21:44 от Steffi

# 251
Добър вечер, дами.
Има още поне 1 ден до пускането на новата ни темичка. Така че тогава ще преброя за кое заглавийце има най-много гласове /а следващите според гласуването ни ще бъдат заглавия на последващите теми  Peace/
Ние днес в някакъв прилив на ентусиазъм  Crazy скокнахме с таткото да купим легло и се оказа, че няма... направо съм изумена!!!  Shocked Магазин Щъркел беше полупразен /по отношение на легла, коритца и плотове за преповиване/ После бяхме на кино  bowuu Доста коремк исе разхождаха из Арена - винаги като видя бременна жена и им става много мило.

Лесси, аз пък май само за задушаване със завивката н ебях се притеснявала досега...  Wink  Но сега като повдигаш въпроса с езамислих. Бях се настроила първия месец бебчо да се завива само с чаршафче и памучно одеалце. Сега като ви слушам всички ще ползвате спални чувалчета и се чудя няма ли да им е горещо на бебешорите така?! newsm78

Валентин, добре че се появи. Точно си мислех, че нещо ми се губиш и дали няма да имаме радостна вест скоро... Между другото все си мисля, че ти ще си следващата родила... Thinking Grinning
Асита, добре дошла!   bouquet Значи по правило бебето винаги трябва да е облечено с един кат дрешки повече от нас. Прогнозата е, че септември ще е топъл месец - пък да видим. Аз лично съм решила нещата така: памперс, боди с къс ръкав, гащеризон /или комплектче ританки и блузка/. При изписването /живот и здраве  Praynig / така облечено бебчето ще го повием и с пухкава пелена и ще му сложим шапчица.  Heart Eyes
Момичета, харесва ми, че някак всички се поуспокоихме вече и живеем по-пълноценно отколкото през предходните месеци.

А иначе аз на моменти малко се стряскам като се сетя, че всеки момент може да е ГОЛЕМИЯ МОМЕНТ. Хем ми е радостна тръпка срещата с човечето, хем ми е адреналин самото раждане, хем малко ме е страх дали любимото ми момченце ще е напълно добре и т.н. Сегурно и вие сте така, но аз имам нужда да си го кажа пак. Simple Smile
Лека нощ!  Flutter

# 252
Здравейте сладурки,
За чувалчетата има едни много сладки одеалца, които са с цип  и стават на чувалчета. Такива ли мислите да взимате или обикновенно чувалче  newsm78 , че и аз не мога да реша какво да правя
Вижте календара Септември наближава  Peace
Ден след ден минава, скоро ще съм септемврийска мама

# 253
Момичета за заглавието каквото изберете, на мен всички ми харесват  Laughing
За завиването на бебетата ще ви кажа, че е рано да се слагат в спални чувалчета. Те са толкова мънички в началото, че ще трябва вие да ги обръщате на една и друга страна, така че няма начин да се отвиват. Поне до 6-тия месец както го оставите да спи така ще го намерите. Завиване с едно одеялце е напълно достатъчно според мен.

# 254
Здравейте всички Simple Smile
Аз пак не спя,както обикновено по това време...Днес се разходихме добре с мъжа ми,хапнах сладолед с пресни малини на въздух(отдавна не бях излизала по-далече от някой магазин,Била или до нашите,които са на 5 мин от нас...)
За спането на бебето в началото-и аз мисля,а така са ми и казвали че бебето в началото неможе да се обърне само,не мърда много и няма опасност да се завие в одеалото.Аз съм взела възглавничка за спане настрани(въобще всички лиготии каквито видя-веднага се запасявам,пък после ще видим кое ще влезе в употреба)..кой знае дали ще я ползвам..За начало мисля бебето да го слагам да спи в количката-там ще му е по-уютно,за да направи плавен преход от майчината утроба-където е било натясно и на топло,чак след месец може в кошарката..По тази логика някои бебета като ги повият добре -спират да плачат,но май не важи за всички..
Ние още няма да правим бебешка стая,ще спи при нас,така е и по-удобно.По-натам ще видим кога,нищо чудно няколко години да се наложи да спи в спалнята.Тя пък е с доста шаренки стени,наскоро сложих и по-детски картини,така че става за детска Laughing

Ами..Лека и безпроблемна нощ!!

Общи условия

Активация на акаунт