Отговори
# 255
Добро утро момичета!
И аз се присъединявам към страдащите от безсъние,а всъщност така искам да се наспя,но уви.
За заглавията всички са хубави,но аз се спирам на две от тях:
Септемврийки в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!
 Септемврийките щасливи чакат бебчета красиви!

Денис и Лесси спретнали сте страхотни стаички за мъниците,поздравления.
Ние сме на квартира и жилището е малко,за това нямаме много избор и беба ще си спинка при нас.Това ме ограничава много и в едрогабаритните продукти,т.к не се знае кога пак ще трябва да се местим,дано не се налага скоро.Искам и аз вече да излизам свободно и да ходя по-магазините,но все още ми е притеснено да не направя бела.Сутрин като се събудя всичко е ок,по малко контракции и дискомфорт,но вечер като се почне през 10 мин,голяма подготовка му удрям за раждането,дано наистина поне родя по-бързо.
Хубав ден на всички!

# 256
Добро утро и от мен!
Мен също ме гони безсънието и вечер имам контракции,но не са регулярни,доста ме боли,но само за 5-10 минути? newsm78Толкова се притеснявам и не мога да заспя,докато не се успокоя!Аз все пак имам още поне месец!
Ние сме почти готови с бебшката стая т.е.нашата я направихме на бебшка,защото аз мисля че ще е по-удобно в началото да е при нас newsm78
Ирини,в магазин Мечо Пух има много легла,той е малко далечко ,но всеки път като отида има поне по 15 легла Simple Smile
Аз излизам и хич не се спирам,толкова енергия имам Crazy,да се чуди човек от къде  ooooh!
Лек ден на всички!  bouquet Hug

# 257
Здравейте, момичета-кокичета. Вчера скитах извън София до вилата на леля ми/е, близичко все пак/ и днес смятам да се излежавам вкъщи. И аз от известно време имам контракции основно вечер и през нощта като alexal.
alexal, и моите са нерегулярни, но не са болезнени, само като силно напрягане на матката и свиване на корема.
Ирини, не съм получила лс от теб? newsm78. За стволовите клетки трябва да решим утре. С моят док ще се видим да го обсъдим. Той има предложение, но пък сайта, който ти ми даде, ме поблазни с това, че там май е доста по-евтино. Вие там ли подписахте договора /cryo save/? Предполагам, че добре си ги проучила, та и ние може да се ориентираме към тях, но трябва да видим как ще стане със взимането на материала, защото за няма да раждам в "Шейново", а в "Св. София", а по-добре да си го вземат те, а не израждащият ме лекар.
Lessyy, и аз мисля така:
За завиването на бебетата ще ви кажа, че е рано да се слагат в спални чувалчета. Те са толкова мънички в началото, че ще трябва вие да ги обръщате на една и друга страна, така че няма начин да се отвиват. Поне до 6-тия месец както го оставите да спи така ще го намерите. Завиване с едно одеялце е напълно достатъчно според мен.
Assita, аз за изписването купих камизолка с къс ръкав, за отгоре боди с дълъг ръкав, панталонче и чорапки. А си мисля, че и все пак бебетата ще са завити в пелени, така че няма да им е студено.

# 258
  • В света на мечтите
Здравейте момичета!
Искрено съчуствам на тези които не могат да спят. Доста позното чувство. Направо вече не издържам и искам да легна и да спя поне 24 часа без да се събудя.
За това с какво ще повивам бебчо въобще не мислих докато вие не поставихте въпроса. Купила съм едно сладко бебешко чувалче, което става и на завивчица като се отвори, но ми се струва че ще му е топло на бебенцето в него. Ама то само ще си покаже какво точно трябва да направим. Моя приятелка роди преди 1 месец и казва, че на втората седмица вече е имала чувството, че цял живот е преобличала бебета, кърмила, повивала, къпала и всичко за което се сетите. Явно майчиният инстинкт си казва думата.
Аз се чудя за нещо друго. Т.к съм от бързаците и вече всичко ми е готово за бебчо с изключение на ваничката за къпана, но другата седмица и нея ще вземем - та чудех се вие дали ще си вземете предварително помпа за кърма? Чула съм, а и из форума чета , че тези на Avent са най-добри. Но пък от друга страна има мами които са ги ползвали само два - три пъти и то не защото толкова много им е трябвала, а просто защото са я имали. Та съм изпаднала в чуденка сега ли да я взема помпата сега или след като се роди бебчо и дали изобщо е толкова необходимо нещо тя. Вие мислили ли сте по този въпрос?

# 259
  • Варна
Здравейте момичета! Аз съм от миналогодишните септемврийки и ми е много мило да ви чета, едни спомени ми нахлуват в главата  Heart Eyes
Гледам се чудите за някои неща, ще се опитам да ви помогна  Laughing
Avana, помпата за кърма е едно от най-важните неща в багажа за болницата. Аз се справих с обикновена тип-спринцовка. Кърмата идва на 1-2 ден след раждането, обикновено гърдите стават на камък, единствения начин да отпушиш каналите и да не стане някоя беля е с помпа, на ръка просто няма да се справиш. А и не всички бебета в началото успяват да засучат добре или пък достатъчно силно за да отпушат те каналите. Аз ползвах помпата до към 2 седмици след като родих, докато се регулира кърмата, и после от време на време.
За дрешките, които използвах в началото - бодита с къс ръкав почти не съм обличала, но родих в края на септември. Мони беше с боди с дълъг ръкав, отгоре гащеризонче или комплект блузка с ританки.
Не съм използвала чувалче, но както и Афродита каза, те изобщо не се мърдат в началото, чак към 4-5я месец почват да се въртят и евентуално да се отвиват.

Стискам палци на всички ви да си гушкате най-сладките бебоци на света и да не се отдавате на лоши настроения!  bouquet Heart Eyes

# 260
Авана аз си взех помпа на Чико тип спринцовка,по евтина е и ще ми свърши работа в болницата предполагам,а после може и да не се налага да я ползвам.Точно поради тази причина не ми се даваха много пари за авентската.Приятелката ми е ползвала тази тип спринцовка и и е свършила чудесна работа,така че ти си прецени.А за завиването на бебчовците смятам докато е малка да я завивам с одеало,защото както каза Афродита те дори не шават,така че няма страшно.

# 261
  • София
Здравейте момичета!
Септемврийките щастливи чакат бебчета красиви!

alexal, и аз имам контракции, но не са регулярни и не са толкова болезнени. В понеделник ще ходим при док да видим какво е положението.
Ирини, ние си поръчахме легло от DaNet. Поръчката идва за около седмица. Може да ти го докарат, а може и ти да отидиш да си го вземеш от офиса. Удобно е.
http://shop.danet.bg/images/mebelgen/mebelgen_erica_101_4.jpg

За завиването - ако септември и октомври са топли месеци според мен е достатъчно и едно чаршафче. Мъничетата са много чувствителни към прегряване. Иначе може и памучно одеалце. В началата няма страшно, защото както го сложиш така го намираш, то не маже само да се обърне. Когато започнат да се обръщат ще е вече люта зима Simple Smile

Лек ден на всички!

# 262
Авана, аз съм си взела помпа на Нук, но съм сигурна, че разликите в качеството не са големи за различните фирми. Според мен помпата е супер важна. още дори преди да имаш кърма трябва да я ползваш, за да стимулираш гърдите и да отпушиш каналите. После е полезна за доизцеждане, защото бебето няма да изсмуква всичко.

Момичета, логично ми звучи и мнението, че бебетата не се мърдат в началото и не могат да се задушат. На мен така ми бяха казали, ама аз като го гледам моя юнак колко е мирен, не мога да повярвам, че като се роди ще кротува  Grinning . Аз май като Веселка ще си взема от всичко пък бебока ще си покаже.

ирини, едва ли ще им е топло с чувалче. Аз съм виждала летни, зимни, дишашти и т.н.
Легълца има в СОМО, Mothercare, Премемен, Палавник (май така се казваше - при Арената), Пиеро, зависи какво търсиш.

Поздрави

# 263
Здравейте, мили мами! Първо да ви благодаря за топлото посрещане!  bouquet
Второ, благодаря за бързите отговори, относно дрешките за изписване на бебка!

Сега аз да споделя малко опит с вас!

Ирини, ние си взехме от легълцата на Дибо, модел Марго! Мисля, че са доста сполучливи и на прилични цени! Ето и сайта им: http://www.dibobg.com/products.html# След ълго вайкане и обикаляне, мисля, че е най-разумната покупка!

# 264
Авана, и аз дочух, че тези помпи на Avent са най-добрите, затова се заредих вече с една такава от форумска мама! Малко е използвана, даде ми я на добра цена 35лв! Такива помпи излизат доста често във форума, а резервните им части най-често не са разпечатвани изобщо! Мисля, че наистина ще ни трябват!

# 265
  • София
Момичета, аз мисля да не си взимам помпа предварително. Разбрах че след 10ия - 15ия ден гърдите могат да станат много наляти, големи и напрегнати и тогава е хубаво преди кърмене да изцедим малко. Но за няколко пъти едва ли е оправдано покупката на помпа за 80 лева. Най-добрата помпа е бебето! Също така, след кърмене не трябвало да се изцеждаме. Природата се е погрижила за всичко. Например за близнаци, майката имала достатъчно мляко и за двете бебета. Изцеждане чрез помпа се препоръчва ако майката, не дай се боже, трябва да пие някакви лекарства, антибиотици и пр. или когато смята да се връща рано на работа и някой друг трябва да храни бебето с майчината кърма.

Ирини, леглото което си беше харесала (на фирма "Арбор", нали?), ние си го взехме от електронния магазин на "Пакостник". Хем ти правят отстъпка от 10%, хем ти го носят до вратата за 3 лева. Само че чекмеджето отдолу трябваше да се дозакове с малки пирончета, защото иначе се измъкваше от релсите.

Момичета, удръжте ако можете до 37 г.седмица - след нея бебето се смятало за доносено.

Приятен ден!

# 266
Здравейте момичета1
Аз токущо си писах в кю-то,с една от августовските мами:) тя роди близначета (бях ви писала) на 6.08.2006г.,вече е исписана ,секцио и каза че вече изобщо не усеща че има операция,и двете и кукли са добре  newsm44

# 267
Привет, мами!
Вчера накупихме всичко от първа необходимост за бебока, а на таткото му спретнах един дългичък списък с разни дреболии за купуване след раждането.
Решихме да не купуваме чувалче за спане, а само чаршаф и одеялце. След пазара, разопаковахме всичко, разхвърляхме на спалнята и си ги разглеждахме... направо се разтопихме от кеф Laughing
Още се чудя за помпата, Avent, Chicco, а и дали още веднага ще ми трябва...?
За заглавието съм за
Септемврийки в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!
Мили ритничета на всички

# 268
  • Варна
Здравейте бъдещи и настоящи майчета! Включвам се във Вашата тема , за да Ви съобщя, че Сладурче в4ера роди син-2650, 48см. термина и беше за 2 септември, но малкия мъж реши да излезе по- рано! Раждането беше секцио-майката и бебчо са добре, а баткото е много доволен, че имат бебе и че ще има само играчки за момчета Joy
Когато майчето се прибере вкъщи, ще Ви пише отново!
Леко раждане на всички!  bouquet

# 269
Сладур4е , да ти е жив и здрав сина  Grinning  bouquet!На теб желая бързо въстановяване  Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 16:24 от Sesiliq

Общи условия

Активация на акаунт