Операция на миома - 7

• 86 120
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
Fireche, не мисля, че е възможно миомата ти да е нараснала с 1 см за няколко дни. Измерването с ултразвук е неточно, освен това миомата е неправилни размери, тоест зависи кой диаметър са хванали. В темата е дискутирано, че размерите и варират също така и от месечния цикъл. Не се стряскай.
Отиди и на още консултации ако така ще се чувстваш по-уверена. Междудругото плановите операции не са ли спрени в момента заради Ковид?

# 631
И на мен ми се видя странно, отдадох го на момента от цикъла, би трябвало да ми дойде средата на седмица.
GerKa и аз се изненадах за планов прием, но явно не са спрени.
Аз съм със силни болки долу, явно от притеснение.
А и се чувствам неловко,че ме гледаха двама лекари в Майчин дом и няма как и двамата да ме оперират....

# 632
И на мен ми се видя странно, отдадох го на момента от цикъла, би трябвало да ми дойде средата на седмица.
GerKa и аз се изненадах за планов прием, но явно не са спрени.
Аз съм със силни болки долу, явно от притеснение.
А и се чувствам неловко,че ме гледаха двама лекари в Майчин дом и няма как и двамата да ме оперират....

В Майчин дом си остават, според мен, едни от най-добрите хирурзи. Не всички там са такива, разбира се, но като крайна бройка са най-много. Така че шансът да попаднете на много добър е доста висок.

# 633
Usnivka и аз разчитам,че са най-добрите там, но то не е и до това.
Иначе имах впредвид,че по скоро се чувствам неловко,че ме гледа един лекар, каза за операция си, на следващия ден друг, пак същото и аз ще се оперирам при втория, а първия е там в отделението.
Аз съм с напрежение и стягане в целия малък таз, според мен ще се поболея от напрежение и нерви.

# 634
Usnivka и аз разчитам,че са най-добрите там, но то не е и до това.
Иначе имах впредвид,че по скоро се чувствам неловко,че ме гледа един лекар, каза за операция си, на следващия ден друг, пак същото и аз ще се оперирам при втория, а първия е там в отделението.
Аз съм с напрежение и стягане в целия малък таз, според мен ще се поболея от напрежение и нерви.

Щом няколко лекаря са казали, че трябва спешна операция, значи явно е така и не е хубаво да се губи време. Това, че си избрала един лекар пред друг не трябва да те притеснява. Дали са ти право, имаш възможност - избираш. Малко е като на пазара, ама това е реалността. Това си е твоето здраве, твоето тяло, трябва да направип това, което за теб е най-добре. Не е най-важното кой лекар как ще се почувства. А и отва, че са в едно отделение, вероятно няма да е проблем. Там наистина са добри специалисти и предполагам са над тия неща. Все пак са колеги. Този вид притеснения по-често са само в нашите глави, лекарите не ги мислят тоно така, или поне не всички. Но, действай бързо, след като такова е мнението на няколко специалиста. Не губи време.

# 635
А, те и на мен българските лекари ми казваха, че съм за спешна операция, даже едната веднага извади календара и ме притискаше да е следващата седмица.
Колко да е спешна операция на миома без кръвоизливи и симптоми? Това да не е спукан апендесит или аневризъм в мозъка.
Не казвам, че не трябва да се оперира или да се отлага до безкрайност, но подобно преувеличаване и притискане на пациента е ужасно.
Fireche,  като се употребява думата "спешно" най-вероятно не е защото животът ти е застрашен, а защото искат да те спечелят за клиент.
Не се шашкай, снимките никога не могат да покажат точно колко е голяма миомата, също така обикновено миомите растат много бавно.
Успокой се, няма как да почне да те боли точно сега и то толкова много от миома, която не си усещала до вчера. Това са някакви болки от страх и притеснение.
Наистина е добре да направиш операцията бързо, но не защото е по спешност, а за да видиш, че не е толкова страшно, да се успокоиш и да си продължиш живота нормално.

# 636
Момичета и аз съм на същото мнение със спешното състояние. Не мога да си обясня защо така притискат пациентите. Аз съм на работа, имам семейство, не мога хей така да кажа веднага влизам.
Явно болките са наистина от стрес, чудя се човек какво може сам да си причини😐
Като те изпишат ли се плаща в МД?
За капак сега ми дойде, явно за това са били болките, но те не са характерни за мен....

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 10:51 от Fireche

# 637
  • София
И аз не разбирам тази истерия на нашите лекари с тая спешност за операция на миоми. И наистина бавно растат. Моята я откриха март миналата година, 3 см. Сега, почти година по-късно, същите размери. После да ми разправят, че ставало по-зле ако нямаш операция.

# 638
Защото прибират тлъсти пари от стандартни операции на конвейр! И защото в България е наложена мантрата, че има ли миома, има проблем, независимо дали причинява проблеми, къде е, колко е голяма (имаше случаи за оперирани миоми по 1 см!!) и т.н. А истината е, че като се направи операция, се появяват нови миоми…
Fireche беше писала, че болките в корема са и от притеснение. Миомите не болят. Преди 1м като не е знаела за миомата нищо не я боляло, а тя не е била по-малка.

# 639
Герка точно така, сега ми дойде МЦ и затова са били болките.
Защо смяташ,че след операция се появяват нови?
Цял ден се разнасям от кабинет на кабинет в Майчин дом и когато ме капиха на 9ти етаж се указа,че ще ме оперират в сряда и съответно поисках да се прибера, в сряда в 07 ще съм в отделението.
Надявам се, това,че избрах майчин дом да не ми излезе солено с отношение и обстановка,че натам отиват нещата.
Платих пакет консумативи 450лв, избор на екип 900лв ще платя при изписването.

# 640
Явно не са особено заети, иначе не виждам как ще вмъкнат още една операция.
Списъка с операциите се прави месеци предварително, а те ще те оперират една ли не още на същия ден.

# 641
Защо смяташ,че след операция се появяват нови?

Първо ми го казаха няколко доктори, при които ходих. Понеже още нямам деца ми казаха - "Оперираме миомата и имаш 1г да забременееш, защото после пак ще се появи". Писала съм назад в темата. После почнах да чета и за съжаление при доста жени пак се появяват.

Стискам палци всичко да мине бързо и без усложнения при теб!

# 642
Савова според мен са заети, аз чаках с поне 20 жени, всяка за хоспитализиране.
Но да, ядосах, се защото уж бях за вторник и се настроих, чух лекаря как казва,че вече графика за утре е пълен и той имал лекции следобяд, това автоматично ми даде да разбера,че съм за сряда. Иначе определено ме взимат бързо, нямам идея как стои въпроса и с плановия прием, на документите ми пише спешен прием.
Силно се надявам да не ми се появи пак, доста зле ми се отразява всичко това, Герка аз изчетох поне е три теми назад, явно съм пропуснала информацията,че пак се появяват.
Ако се следят хормони и всичко е в норма?
Моят така или иначе е много голяма, матката ми е като в 5ти месец бременност, не мога да стоя така, макар и без оплаквания.

# 643
Fireche, щом така или иначе ще трябва да се оперираш, не виждам какъв би бил смисълът да го отлагаш. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Иначе само ще го мислиш, премисляш, ще се изнервиш и напрегнеш още повече. Поради различни причини, моята операция се отложи няколко пъти, което ми донесе само негативи, много излишни нерви и стрес.
И не е вярно, че миомите не болят. Боли и още как, даже и от обезболяващо не минава...

# 644
  • Бургас
"Спешният" прием е най-вероятно за да оправдаят операцията ако са забранени плановите.

Общи условия

Активация на акаунт