Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 454
  • 806
  •   1
Отговори
# 300
Запалиха ме и аз да пия бял равнец на чай,но сякаш някъдв четох ,че се пие за апетит ,а на мен ми е е Повече апетита..

# 301
Малко по- горе пишеше че се предполага , че редуцирал мазнините по корема. Гарантирам че не се случва. Не съм станала фиданка а що чай изпих.

# 302
На мен белият равнец не ми отваря апетит, но билката е брана от мен, а не купена.

# 303
Моят е купен.едни пръчици семена такова няма листа като листа. Апетит ми е непроменен. В смисъл все така си ги имам.

# 304
  • Русе, у дома
Аз пих няколко месеца бял равнец за редуциране на мигрена, циклична. А през 2017 оперирах киста на яйчника, след която около година след операцията имах тазови болки. Сега ме замислихте, че ми е минало от равнеца, докато аз го отдадох на куркумата...
Иначе от една “майка от балета” знам следното - ако искате вие и момичетата ви да нямате “женски” проблеми - пийте чай от бял равнец.
Ето го моя от аптеката;

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 12:36 от barfly

# 305
Същия е моя равнец.
 И мигрената ми е непроменена, защото е с букет от причини, не е само на хормонална основа. Но тази и на хорминалната  не се повлиява де.

# 306
Апетита не се увеличава от равнеца. И мазнините по корема не се махат. Действа по-скоро срещу подуване, поспихва корема.  От там и илюзията че топи мазнини.

# 307
А белия равнец на Тошков, който е на хапчета дали е ок?

# 308
На хапчета не бих пила - не знам какво са добавили вътре, особено на наш производител...

# 309
  • София
На хапчета и аз не бих го пила. Не само белият равнец, де. Има в аптеката чудесен, на стръкове, бих го предпочела.

# 310
Vici75, сложи и 3-4 ореха при лука ( заедно с черупките), тъкмо ще ти мине и кашлицата.

# 311
ха, ха ей сега си отвори работа да обясняваш Simple Smile Как 3-4 ореха? в смисъл ядката на 3-4 ореха ли? Дай тука точна рецепта Simple Smile, че ще се задуша от суха кашлица, изпих всички възможни сиропи, чайове, бонбони за гърло. Нищо не става. Два пъти и на доктор ходих. Иначе нямам температура и не ми тече носа. Само нещо ме души. Писна ми вече над 1 месец съм така. От как съм взела да застарявам, много често взех да се разболявам от настинки, грипове, кашлици. По два пъти годишно задължително. Вие забелязвате ли подобно  нещо?

Видях после че си казала с черупките.

# 312
  • Нидерландия
Vici75: пожелавам ти бързо оздравяване! Аз също забелязах че с напредване на годините имунитета ми пада и боледувам по често. Особено седмица преди цикъл симптомите ми бяха грипни. Лятото все ме хващаш вирус зимата все се чувствах грипозна. Този порочен кръг го спрях когато вече от зор реших да не си слагам противогрипна ваксина всяка есен. От 20 години слагах и от 2 вече не и започнах да се стабилизирам здравословно. Наблягнах и на здрава и силна храна, добавки и много сън. Намалих и тренировките по принуда защото се контузих. И всичко това в комплект ми помогна да задържа положението.
 ( чукам на дърво че съм мн суеверна😂) вече не си спомням кога за последно боледувах... Мисля някъде ноември. Та моите наблюдения са: повече почивка и по малко стрес. Вече не сме на по 20 😊

# 313
Да, това за тренировките съм си го мислила. И уж все ще намалям. Сега по принуда съм ги олекотила. Остана и грипната ваксина да спра. И аз всяка година слагам. Но май ще пропусна тая, да видя на къде ще съм. Взех и да поспивам по до късно. Аз преди в 5-6 се надигах делник и празник. Сега вече и хлапето като поотрасна и не ме търси за нищо, взех да се излежавам по до късно. Абе не е чак толкова зле да остаряваме май. От няколко ъгъла по ми харесва. Ей това, че децата отлитат, ние не изглеждаме чак толкова добре и пази Боже болестите се концентрират край нас.

# 314
Вики, опитай с паракофдал или само кодеин, ама е със специална рецепта. Имах такъв период със суха кашлица, та го пих месец някъде, само с него спираше.

Аз пък взех да се ваксинирам след като влязох в критическата, че все бях болна. Помогна ми.

Общи условия

Активация на акаунт