Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 404
  • 806
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
Само ще добавя, че прогестреново гел на Аква сорс струва 50 лв. за 50г, а "обикновен" около 15 лв. за 80г. Всеки сам си решава какъв да купи.
Вчера попаднах на някаква добавка DMAE... Принадлежи към ноотропици, т.е. хранителни агенти за мозъка. Някой някакви впечатления от/за тях?

# 496
На Аквасорс крема не съдържа прогестерон, а Див ямс, който уж тялото лесно превръщали в прогестерон... Освен това има и други билки, които пък са с естрогенен ефект, та не знам....

# 497
  • София
и накрая всичко е пак хормони.
ама да не ги пием дозирани, а някакви рекламирани?

# 498
  • Перник
Здравейте, хормоните LH, FSH и естрадиол на гладно ли се пускат или не?

# 499
  • София-Младост
На гладно, да.

# 500
На Аквасорс крема не съдържа прогестерон, а Див ямс, който уж тялото лесно превръщали в прогестерон... Освен това има и други билки, които пък са с естрогенен ефект, та не знам....
Не знам защо, но мисля, че някъде съм чела че див ямс не е ок за щитовидни проблеми.... и при миоми пак не е ок.

# 501
  • София
точно тия хормони няма смисъл на гладно.

# 502
  • Перник
Питах в лабораторията казаха на гладно и до 10 ч., което ме очуди

# 503
  • София
точно тия храната няма как да ги промени.
иначе би било много добре.
ама като са ти казали пък пусни ги на гладно.

# 504

И аз не смея да ползвам продукти без препоръка и достатъчно мнения. Кардиоложката похвали много този гел без да е дистрибутор. Препоръча ми все пак да се консултирам с гинеколог след като ми пусне за изследване полови хормони. Последно бях на гинеколог в края на септември 2019 и тогава той ми каза, че няма нужда да изследвам полови хормони, както и че засега нямам нужда от хормонална терапия под каквато и да е форма. Може би защото все още имам цикъл /на 48,5 години съм/. Тази година като го посетя пак ще го питам за хормоните и за гела.

# 505
И на мен така ми каза гинеколога, макар че аз на своя глава пуснах полови хормони... Всичко беше нормално и не можах да си обясня оплакванията, които имам.. Но аз пуснах само Фсх, ЛХ и Естрадиол... Де да знаех, че трябва андрогените да проверя за тая работа... Иначе да, храната не ги променя тези хормони, че да е на гладно, но кафето ги променя

# 506
Аз също се притеснявам от само назначени хормонални продукти.
Имаме профилактични прегледи другата седмица. Чудя се дали да не посетя гинеколога и да питам за по-сериозни изследвания.

# 507
  • Пловдив
Аз миналата седм.минах през АГ-то, точно година след посл.преглед...Уж всичко ми е ок, цитото също. Даде ми напр.за мамограф, че трябвало да 2 год.да се ходи.

# 508
  • София
Здравейте ,нещо го закъсах с цистит. Беше обсъждано преди и особено някой беше писал какво пие. Може ли да ми помогнете да намеря това мнение?

# 509
Ако искаш антибиотик- монурал или фосфомицин зентива
Всичко друго с боровинки- уробиотик, уринал, и т.н.
Нещо с бреза- Неоренал ср
 с Д-меноза- Цистостоп рапид

Общи условия

Активация на акаунт