Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 353
  • 806
  •   1
Отговори
# 600
Да, да. Всичко е точно. Откриха малка киста или разширен кръвоносен съд, което за гърда е ок. Ако беше на друг орган- не.
Видяха го на ехографа.

# 601
  • София
Vici75 трудна възраст се оказа между 40 и 50. Споделям и аз подобни на твоите усещания и мисли.

# 602
  • с/у ОколоМръсТното
Галчудо, много благодаря! Полезен линк...
Остава да си нацеля и подходящия период от цикъла за моите 10 дни в БГ.
Иначе съм и с миоми, махнати 2 полипа...
Сега имам напртавление и за мамолог. Там пък да я видим каква ще е.
И да, някакви си много смотани се оказват тези 10-ина години м/у 40те и 50те.

Поздрави!

# 603
  • Бургас
И аз съм на същото мнение-година след година, нови и нови нещо изскачат.Не съм свикнала да ми има нещо и ми е много терсене последните 2 години.

Шани, да те питам тогава след премахването на полипите имаш ли болки при цикъл? Аз получих много гадни болки ниско долу и то 2,3 ден от цикъла, едва минават, а преди това имах съвсем леки неразположения само първия ден за няколко часа.

# 604
Здравейте!
От 2-3 години цикълът ми е разбърничкан. На 46 съм.
През периода пиех добавки и последно Дуфастон по схема за три месеца по лекарска препоръка.
Докато пиех Дуфастон - идваше навреме, сега този месец пропусна. Това на какво се дължи? Да чакам или пак на лекар?

# 605
Левскарката, отиди на лекар. По принцип би трябвало да понесеш месец, два след лекарствата и да ти идва без тях.

# 606
А защо се изписва лекарство за да идва цикъла? Не се ли оставя всичко по естествен път да спре? Питам за да знам дали да не поискам и аз нещо, макар че моята лекарка ми каза - спре ли, почваш да броиш 12 месец. Да не съм ходела при нея, освен ако нещо не ме боли, кръвозиливи или т. н. проблеми.

# 607
Ти си го написала - изписват се лекарства, когато има проблем - не спира или прави кръвоизливи, или възрастта е неподходяща (като при мен).

# 608
Аз по-скоро се зачудих за момичето преди теб на 46, която спомена че пие за да ѝ дойде.

# 609
Пише, че докато го е пила ѝ е идвало, а за какво са ѝ го изписвали не е казала. Нормално е когато има хормонзаместваща терапия да има проблем без външен внос на хормона. И аз понякога не успявам да се справя когато трябва да почивам от хормона. Изчезва цикъла и това не е страшно за мен (според доки не трябва да е така), но после като тръгне и не спира с месеци. Затова си друсам хормона и си седя дебела, ама не "тъна в кърви" Sweat

# 610
Момичета, пих го щото така каза доктора. Понеже преди това няколко пъти пих Фемикур и сега бях толкова зашеметена, когато ми го изписа (диагностицираха мъж ми, операции и т.н.), че си го пих ей така, без да се замисля защо.
Така или иначе вдругиден съм на преглед, но реших и вас за питам.
Впрочем след третия прием отново ми дойде и сега го няма (вече 45 дни). Но ме боли в областта на яйчниците, сякаш опитват да си свършат работата, но не могат. Имате ли такива оплаквания?

# 611
Е лекарят е преценил на базата на нещо, най-вероятно на твоите оплаквания. Иначе няма за какво да ти го дава. Не е от добавките, а си е лекарство и не се ползва за профилактика...

# 612
Впрочем след третия прием отново ми дойде и сега го няма (вече 45 дни). Но ме боли в областта на яйчниците, сякаш опитват да си свършат работата, но не могат. Имате ли такива оплаквания?
Да, всеки път, когато ми закъснее. Имам задържани фоликули. Понякога болката е много силна. Обикновено почвам турта невен и бял равнец   секи ден и след седмица до десет дена ми идва. Така се оправям ввече две години.

# 613
Левскарката, според повечето гинеколози е добре да имаме цикъл до към 50 години. На 47 съм. И мен ме мъчат с дуфастон от януари. Регулираме силата и честотата на идване. Януари, февруари и март -ок. Април не ми дойде. Някъде през май много слабо за 4-5 дни. Юни, със закъснение - за  1 ден -леко зацапване. Мисля да ги спирам. Много ме напрягат психически и напоследък ефект  нулев. Явно, като дойде време да спира, и с тях и без тях , все тая.
Пиех ги от 16 ден на МЦ  за 10 дни. 2 пъти по едно.
Дуфастон се изписва и за кисти.
Не мисля да ходя на лекар специално за това. Няма смисъл. Не се и притеснявам вече.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:22 от el73

# 614
Е лекарят е преценил на базата на нещо, най-вероятно на твоите оплаквания. Иначе няма за какво да ти го дава. Не е от добавките, а си е лекарство и не се ползва за профилактика...

Да, да, аз знам какво е дуфастон. Просто наистина преди три месеца се доверих на лекаря, без да мисля защо трябва да го пия. Не ми беше до мен тогава.
Просто исках да се информирам дали спирането му води до последващи проблеми с регулиране на цикъла, очевидно ДА.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:34 от левскарката

Общи условия

Активация на акаунт