Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 517
  • 806
  •   1
Отговори
# 60
Нв-вмх не е панацея, години се занимаваме с него, стриктно кето мето и какво ли не, еми дъщерята докато не почна метформин, нищо не се получаваше.
При мен в началото имаше голям ефект от към отслабване, че бях качила едни 10 кила от лекарствата за хипера, но после ме удари в корема. Сега съм ниско въглехидратно, и не високо мазнинно, но пременопаузата си оказва влияние. С гладувания и фастове и мастове вече не искам да се занимавам. Да, ще отслабна вероятно, но ще си прецакам други неща. Та, така, ще видим по нататък.
Може да се пробва с режим и спорт, без крайности (кетози, прекалено ниски въглехидрати)намалете въглехидратит, като те да не са от тесто а от варива, кореноплодни, но не е гаранция, че само това ще е достатъчно.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:46 от Lemy

# 61
  • София
Тоя метформин така го наплюха в една група, че сега ме е страх да го пия. Тъкмо го бях започнала от 2 месеца, правел бели, нам кво си развалял, не знам.

Vache, ти имаш ли някакви оплаквания от приема му?
Аз пия глюкофаж. Никога не съм имала проблеми, откакто съм започнала да го пия, нито стомашни, нито каквито и да е. Щом си го пила вече 2 месеца и особено ако не си имала проблеми защо го спираш? А и той не се спира рязко, а както се почва постепенно , така се и спира. Аз питах ендокриноложката. Тя каза, че диабетиците го пият цял живот. Засега не виждам проблем за себе си, смятам, че ако се сдобия с диабет тип 2 ще имам по-голям проблем.

the_demon, пусни си пак контролно и двете, инсулин и захар. Има и един показател гликиран хемоглобин. С него можеш да видиш средното ниво на кръвната си захар мисля 3 месеца назад. Аз съм го пускала, нормална ми е. Това защото един път ми излезе захар 9 и инсулин примерно 16. Лекарката каза, че при дозата, която пия глюкофаж КЗ не може да е толкова.

Lemy, мисля точно като теб. За себе си аз видях, в момента, в който ми влезе инсулина в норма трайно и усещам засиления метаболизъм. Може би при мен проблемът не е бил дълго време. Аз на ръст 173 съм била около 60-65 кг. Дори след първото раждане си върнах килограмите, а бях на 30 г. И с двете бременности качих о 30 кг, което показва проблем по принцип, втората внимавах какво ям и пак... След това задържах килограми и започнах да се надувам и да качвам още повече без да променям каквото и да е в ежедневието. И отидох на ендокринолог. Тогава почнах от 90 кг. Сега съм 75. Е, наясно съм, че повече от 70 не мога да постигна, ама съм на 47 г. и няма ка да станат работите Wink Чувствам се супер, имам си енергия, понаместих някои липси в организма като Б12, желязо и т.н. и съм доволна. Намалиха ми глюкофажа от 1500 мг на 1000 дневно. Но това са си близо 4 г. и повече. Режим ме спазвам, просто ям по-малки количества, избягвам бързите въглехидрати и тестените. Ядем 80% домашно приготвена храна и така...

# 62
  • Пловдив
Последно ми дойде на 20.01. И от тогава никой. Имам направление за гинеколог, но гинеколожката ми е възрастна, та не знам въобще дали работи сега, а и честно казано, малко се притеснявам да се мотам из ДКЦ -то. Така бях и миналата година по същото време, тогава си ми дойде без лекарства в началото на април, но за това време бях може би два или три пъти на преглед. Притеснявам се и не знам какво да правя.

# 63
Обади се на лекарката за твое успокоение.

# 64
Здравейте, не е точно за тук въпросът ми но като възрастова група май съм тук. На 40 съм. Цикълът ми винаги е бил оскъден, но поне е редовен. Питам за друго. Забелязала ли е някоя от вас с годините да се засилва телесната миризма. При мен, поне от около година го забелязвам. Не на пот. Просто засилване. И телесна, а и интимната. Не е по различна, просто аз я усещам много силно. Пия някакви лекарства но не мисля, че е от тях, не съм болна, нямам инфекция? По принцип съм със силно обоняние но това винаги е било така. Къпя се ежедневно, но винаги се притеснявам, да не мириша лошо. Ще се радвам да се включите с мнение.

# 65
Май има някаква такава работа. Не е на пот, но е някаква по-специфична миризма. Усещам го в косата си, по носени дрехи и т. н. Не правя нищо допълнително. Стандартното къпане и пране, което всеки човек прави. В предвид че и на фитнес ходя, още по-педантично подхождам. През месец ползвам антибактериални сапуни и душ гелове, че не знам да не ми навредят ако ги ползвам с месеци. После сменям с нормални.....И така.

# 66
Това с миризмата е... Weary
С обоняние на хрътка съм, за съжаление. И собствената си миризма усещам след няколкочасов работен ден и не я понасям. Но при мен има причина - Хашимото. Проверете щитовидните хормони.
Върши работа Одорекс Део, но все пак трябва да кажа, че има и много мнения против насилственото спиране на изпотяването.

# 67
И аз наблюдавам такива неща с миризмата... Даже не мога и да го обясня правилно.

# 68
Одорекс е за туширане на обилно изпотяване с миризма на пот. Казах, че си се потя но миризмата не е на пот, просто телесна миризма. Знаете за всеки е специфична.
 Да и по косата.
За ЩЖ съм се лекувала преди години, сега съм ок.
 Качила съм кг, обаче дали това е само причината? Мислех си, че миризмата на старост може да не е само от нечистоплътност? Абе, побърквам се.

# 69
Е аз нямам кг качени и щитовидната ми уж наред, излиза да е от възрастта. Да, не е на пот миризмата.

# 70
Здравейте, на 48 год. съм. Засега без значителни промени в цикъла.  Пуснах си изследвания, но гинекологът ми не работи в момента. Ще помоля да ми помогнете с разчитане на изследвания на хормони: щитовидна жлеза на чист ден от МЦ и FSH, LH и други на 4 ден от МЦ.

# 71
  • тук-там
Според мен само ФСХ ти е високо, нормално за тази възраст (трябва да е 1:1 с ЛХ). Говори за ИЯР.

# 72
  • София
за на 48 г направо си е добре.

# 73
На мен с FSH 9 гинеколожката ми каза че това е показател който говори за изчерпване на яйчниковия резерв. Аз бях на 49. Така че е нормално.

# 74
  • тук-там
Аз пък на 46 съм с ФСХ 6, ама пак ми е на изчерпване запасът. Да не се заблуждваме, възрастта си казва думата!

Общи условия

Активация на акаунт