Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 422
  • 806
  •   1
Отговори
# 420
Има ли нещо по- зле от жена в менопауза?
- Да, жена в менопауза с деца в пубертет и мъж в криза на средната възраст....

# 421
Има ли нещо по- зле от жена в менопауза?
- Да, жена в менопауза с деца в пубертет и мъж в криза на средната възраст....
Simple Smile)))))))

А ако искате да знаете аз си пожелах за РД преди 2 седмици гъзарски шумозаглушаващи слушалки - и даже си ги получих Simple Smile)))))))

PS А ММ го удари кризата на  средната на 39, та се наложи да му подаря кола, да си я човърка в гаража и да ходи на състезания с нея. Но преди няколко седмици домъкна и мотор и аз наложих вето ( бил на приятел, той само щял да го потегне!)

# 422
Моя мъж за сега кротува, не смее да гъкне, че като нищо ще забраня да се пие и вода повече в нас. Да отиват на водопой на друго място. Не знам тях пременопауза лови ли ги? Дано мен ме отпусне докато го хване него, че чисто сме се изтрепАли из нас. Всеки е в някаква фаза на хормони и толерантност няма.

Агентче аз още карам на тапи за уши, но пак ги чувам като пият вода. Ебасиму нали уж и трябва да оглушавам вече Laughing

# 423
  • Нидерландия
Мъжът ми си купи мотор още февруари и сега прави навес в двора да има къде да стои през зимата. Аз за сега съм ок с това, стига да не купи и червен кабриолет за са да вози с него чужди жени ☺️
И да разкажа във какъв виц попаднах тук: преди изстерията, с корона, вируса, някъде фефтуари гинеколога ми каза че ще ми маха оперативно миомни възли. После дойде короната и тишина. Миналата, седмица в понеделник ми се обадиха да ме питат дали може да ми се обади анестезиолог. Във, вторник ми се обади асистент анестезиолог да ме пита, дали в петък може да ми се обади анестезиолог. В сряда ми се обадиха да ми кажат че ми пращат линк с който да инсталирам приложение с което ще ми се обадят в петък. Изпратиха ми и код. Инсталирах го в четвъртък ми се обадиха от аптеката да ми проверят медикаменти те. В петък чаках цял ден и никой не ми се обади 😂👍🏻😂
Днес ми се обади гинеколога да ме пита дали има дата. Доста се посмяхме. Казах му че съм попаднала в романа на, Кафка 😂 бахти здравеопазването бахти чудото

# 424
Купуването на мотор и напъните да правиш вино / ракия са два много ясни признака на кризата на средната възраст при мъжете. Наблюдавам го сред 3-4 наши семейни двойки.

При мъжа ми кризата на средната възраст се изразява в други лудости и повярвайте ми е също толкова неприятно. На моичкия кризата се изразява в хипохондрия. Първо от някъде научаваме за дадена болест. После се оказва че имаме пълен набор симптоми, после тихо боледуваме като се оплакваме постоянно. Накрая все пак отиваме на лекар, после специалист, оказва се че ни няма нищо, но за всеки случай ни изписват по една рецепта разни тип-  хранителни добавки-- да не е без хич. Това се купува носи се вкъщи и край. Следва чудодейно подобряване. И не се смей те, моля ви. Сериозна съм. Съпругът ми си в правил тест за лаймска болест. В един период когато беше сигурен че я има. Ако питате за мен, аз съм здрава, все няма време за мое боледуване...

# 425
Да, да чували сме ги и тия: “ Аз умирам, тя аспирин ми дава. “ 😂

# 426
ММ има мотор, който за моя мъка не е каран вече трета година. А така обичам да ме вози....

# 427
  • София
Мене по принцип шумове са ме дразнили и от преди. Много мразя ябълка някой да ми хрупа до ухото и ако някой дъвчи дъвка и пука балончета в устата си. Леле откачам. В градски транспорт слагам слушалки,усилвам музиката и вярвайте ми пак чувам това отвартно пукане на балончета.😡🤬

# 428
Когато ми изписваха да пия противозачатъчни с естроген, не давах дори да ме погледне някой, камо ли да диша покрай мен Close Синът ми ме кръсти буря и генерал...
След това случих на доктор, който ме "оправи" с прогестерон и сега нямам спирка Blush По-зле съм от партньора, а той, милия, така се радва - свикнал с женското "главоболие", ме гледа с широко отворени очи и усмивка до ушите Satisfied

# 429
Беки, какъв точно прогестерон? Крем, хапчета, период на мазане/пиене?

# 430
Примолут нор - писала съм за него. Пия го по схема, защото или не ми идва, или не ми спира цикъла. Либидото е страничен ефект Grinning Към страничните ефекти обаче прибавям и килограмите и то нагоре (добре че партньора ми предпочита такива жени, дори ми е "забранил" да отслабвам, не че се получава де...).
Докато пиех естрогеновите противозачатъчни сериозно си мислих, че мога да постъпя в манастир и няма нищо да ми липсва Joy

# 431
  • тук и там
Аз съм пила Примолут-нор за три месеца, при мен не е влияел в тази посока по никакъв начин.

# 432
Аз го пия от години - след първата година се получи дефекта Grinning

# 433
  • Пловдив
М да...обаче аз се чудя как мога да го изследвам тоя прогестерон, след като се пуска на 7-ми ден от доказана О...? А като подозирам, че няма как се случват нещата?

# 434
  • Варна
На 7-ми ден не е ли показателен само ако се планира бременност. Иначе си има референтни стойности във всяка фаза, мисля си, че в случая не е задължително да се гони 7-ми ден, а просто да знаеш дали евентуалната овулация е минала или не. Всъщност ако в лутеалната фаза е прекалено нисък това май навежда на мисълта, че няма овулация. По спомен от едно време Confused

Общи условия

Активация на акаунт