Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 365
  • 806
  •   1
Отговори
# 645
  • тук и там
Да,извинявам се. Към МАРИ77 е  въпросът за диетата..

# 646
Сега се замислих...имам за мазане още около 15 дни прогестерон и трябва да ми приключи курса от 5 месеца. Какво да очаквам? Дали прогестерона следващия месец ще си е ок и без хормоналния крем? Ако не го добавям допълнително как ще избегна проблемите за които го мазах?

С какъв точно прогестерон се мажите и докато се мазахте как беше цикъла, а преди това имаше ли проблеми с него? И има ли някакви странични ефекти от прогестерона? Благодаря!

# 647

Аз го бях обяснявала веднъж, но пак ще споделя накратко. В края на октомври 2019 внезапно
Благодаря за споделеното. Аз от време на време си сравнявам тук симптомите с вашите Wink
Изпитвала съм неща от описаното от теб. Преди години се появи едно главоболие и световъртеж, но много рядко. Ходих на лекари - нищо. Имала съм шипове във врата, но не са ми казали навреме, т.е. докторът професор не ми е разгадал снимката на прешлените...Вече съм взела мерки, макар и късно.
Имам редовен цикъл, АГ преглед есента супер. Сега е ред на ендокринолог...
И само да се похваля - преди 10-ина дни разбрах какво е горещи вълни - 1-2 дни преди Ц късно нощем се сгорещявах и изпотявах...почва се Wink
И само да споделя, че се чувствам добре откакто пия 4 билки в дните без Ц. Комбинацията ми я предписа хомеопат и явно ме е уцелила. Друго досега не съм пила.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 13:15 от Nothinger

# 648
С какъв точно прогестерон се мажите и докато се мазахте как беше цикъла, а преди това имаше ли проблеми с него? И има ли някакви странични ефекти от прогестерона? Благодаря!
Изписа ми обикновен крем от аптеката- Прогестогел. Не е този на Аквасорс. Не съм имала проблеми с цикъл. В упътването пише, че може да подрани с 1-2 дни. Само това. Странични ефекти не съм наблюдавала. След края на предния цикъл бяг на гинеколог- няма образувани кисти и други подобни.

# 649
Тоя прогестеронови крем кога ви го препоръчват? - като има проблем с цикъла, да прескача ли или....?

# 650
Не, имах проблеми с гърдите. По- точно преди цикъл ме боляха мишниците и ми се подуваха лимфни възли. Казаха, че е от хормонален дисбаланс.

# 651
p_vacheva, а сега на колко си години? Притеснява ме, че наистина повечето жени отчитат промяна към 43-44, не още от 40-41.
dtodorova и аз не мога да спя, но от много години. Още от 20тте си, тъкмо започна да се наспивам и нещо леко да ме притесни и съм дотам. Дълго време ми помагаше Ашваганда, но на Хималая и на други фирми съл пробвала, но те не са ми помагали. Просто сънят е много фино нещо и според мен прецака ли се веднъж, много пъти остава слабо място.
-

# 652
И само да споделя, че се чувствам добре откакто пия 4 билки в дните без Ц. Комбинацията ми я предписа хомеопат и явно ме е уцелила. Друго досега не съм пила.
Чувствате се добре, в смисъл намаляли са вълните ли?
Може ли комбинацията от билки и как се пие?

# 653
Тоя прогестеронови крем кога ви го препоръчват? - като има проблем с цикъла, да прескача ли или....?

Кардиоложката не каза как и кога се използва, само каза сутрин като се вземе душ /т.е. на чиста кожа/, се намазва малко количество на сгъвката на ръката при лакътя, на шията и деколтето, да попие в кожата.

Цитат на: Nothinger в ср, 24 юни 2020, 13:09

И мен ме интересува комбинацията от билки. Аз пия от на време чай от бял равнец и невен, но или не е достатъчно или трябва и други билки. Миналата година, когато за пръв път не ми дойде цикъл, пих билки, пих и на д-р Тошков една комбинация точно за тази цел, но пак стана киста 5/7 и гинекологът каза, че това с билки не се оправя и така пих хормонални.

# 654
  • Козлодуй
marigold, на 46 съм в момента и периода ми е 22-23 дни и доста оскъдно в момента Simple Smile

# 655
  • София
Аз сега се връщам от АГ преглед по повод на втората киста която ми беше останала 4.6/3.4см, и е изчезнала само от хомеопатията.

Пих два цикъла Билкова смес номер 20 на Здравница и студено пресовано олио от черен кимион сутрин и вечер по 1 супена лъжица. Дано на някой е от помощ.

Лекарят ми каза да си изпия все пак Примолут Нора 10 дни и да мина за последна контрола на чист ден.

# 656
Аз пък съм след примолут нор и цикъл няма... Ако и с тези хапове не идва не знам вече какво ще правя... Предполагам след това ще се излее като река Worried

# 657
  • тук и там
Aз като пих Примолут нор,на третия месец от приема не ми дойде също.На следващият месец обаче всичко беше точно-дойде си на датата и кръвотечението беше нормално.

# 658
  • София
Момичета, аз имам нужда от съвет. Вече при втори гинеколог ходя и питам как действаме с тея пременопауза оплаквания - кисти и безсъние. Най-вече безсънието, щото кистите второ лято ги оправям с билки само. Дайте ми съвет, при какъв специалист трябва да ида? Искам някой да ми види хормоналните изследвания, да ми изслуша оплакванията и да започна да пия нещо (тип див ямс, вечерна иглика, нещо друго подобно) което е съгласувано с лекар и да се наспя!

# 659
Пия следното: по 1 щипка невен, коприва, бял равнец и полски хвощ се варят 1-2 мин. в 500 мл вода и се пият през деня топли от термос. Избягват се дните с цикъл. Аз пих малко над 3 месеца и спрях за пауза. Точно тогава ми се случиха две нощи подред с вълни (досега не съм имала никога). След 2-3 дни ми дойде. След като мина пак започнах да си правя комбинацията. Смятам да я карам така по 3 месеца с малко пауза между тях.
Досега не съм забелязвала болки, напрежение или стягане в гърдите, както пишат някои от вас. Цикълът ми е часовник. На 45 съм.

Общи условия

Активация на акаунт