Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 344
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
Но МЦ си ми прескача . През месец.

Като прескача цикъла, ходите ли на преглед за проверка за кисти или не? На мен това ми е голямото чудене след кистата от миналата година. Тази година март не ми дойде, но не ми се пиеха хормонални, а и заради извънредното положение не можех да отида на лекар, и на 50-тия ден си ми дойде. Сега пак го няма вече 45 дни. Така или иначе днес взех направление за гинеколог и юли отивам на преглед. Дано дотогава поне цикъл се появи.

# 691
Против косопад - ампули Hergen, но рядко се намират. По-евтини са от Керастаз и подобните. 12 ампули през 1-2 дни ми намалиха косопада до съвсем приемливо ниво. Иначе съм с начален стадий на Хашимото, току-що открито и нелекувано. Вероятно причина за косопада и необяснимото напълняване, ще видим.

Еva+, успех! Ужасно звучи....

# 692
Има ли тема за преждевременна менопауза и лечение с билки, търсих , но само стари откривам.

# 693
Тези, които сте на по 47-48 години и още имате цикъл, спомняте ли си дали към 40 сте имали някаква промяна в цикъла вече? Например на мен през миналата година 2-3 пъти ми дойде на 23 ден от нормални за мен 27-28. Един-два пъти беше и по-оскъдно от нормалното за мен.

Да, след 40- 45г. започва да се скъсява цикъла, а после запчва да пропуска по един , два и т.н докато спре съвсем.

# 694
Ева, това което описваш за косопада все едно аз съм го писала и единственото общо между нас е стреса. Нямам хашимото или някакъв установен проблем с щитовидната. Не приемам лекарства. Преди половин година изследвах Б12 и макар и под 400 беше в референтните граници. Явно основната причина за такъв косопад е стреса. След прегледа би ли споделила тук какво са ти изписали като терапия.

# 695
Аз все още приемам примолут нор по схема и от няколко години.
Някaкви cтрaнични,неприятни ефекти имaте ли?
Тези, които сте на по 47-48 години и още имате цикъл, спомняте ли си дали към 40 сте имали някаква промяна в цикъла вече? Например на мен през миналата година 2-3 пъти ми дойде на 23 ден от нормални за мен 27-28. Един-два пъти беше и по-оскъдно от нормалното за мен.

Да, след 40- 45г. започва да се скъсява цикъла, а после запчва да пропуска по един , два и т.н докато спре съвсем.

Възможно е и преди дa зaпочне дa преcкaчa меcец,дa идвa не 18-19тия ден. Кaкто cе cлучвa при мен.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 12:54 от AnMary

# 696
  • Бургас
Ефикасни природни средства против косопад са - коприва за мазане тинктура, пиене на чай от коприва.
Чесън, маска с горчица, масло от канела, дори за магнезиево олио съм чела в ихерб-стимулират понеже загряват и щипят.
Аз си оправих косата с къна , добавям и канела и др.масла.

# 697
Аз все още приемам примолут нор по схема и от няколко години.

Някaкви cтрaнични,неприятни ефекти имaте ли?
Имам наднормено тегло, от което не мога да се отърва, въпреки усилията и много лесно се повишава теглото, буквално от нищото. Спазвам ниско въглехидратна диета и спортувам ежедневно.
За ползите - не усещам кога ми идва, няма ПМС както преди, няма ги нестабилните настроения, цикълът е редовен, няма ги кръвоизливите, повиши ми се либидото за радост на МП Grinning
Обаче този месец има проблем - за пръв път не ми дойде след курса с примолут нор. Другата седмица съм на преглед и ще видим какво ще каже доки. Имам миомен възел и без терапията цикълът или не ми идва с месеци, или изобщо не спира, отново с месеци. Това състояние ми го издейства една АГ с продължителна терапия с противозачатъчни и предозиране с естроген.

# 698
Беки и аз щях да се оплача от същото, но като чета тук момичетата имат много по- сериозни проблеми от напълняването и си мълчах. Аз съм на 50+ години  и на тези килограми съм била два пъти в живота си - бременна с двете деца. Това нещо няма сваляне . за пръв път лятото не мога да си вляза в дрехите. Ограничих още храната , ходя пеша, правя коремни преси - няма и няма. Направих детокс пет дена само на чай и смути , свалих три килограма , после ги качих. Няма сваляне,станаха плюс десет килограма за три години. Миналата година поне лятото свалих пет кг. Тази година- греда.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 08:50 от _re_ge

# 699
Реге, моите килограми са + 25, 20 от които качих за два месеца при предозирането с естроген преди 3 години! Няма сваляне, задържам ги с много стриктна диета и спорт и въпреки всичко пак натрупах още 5 и имам 5 които варират при приема на лекарството. Поне задържам процеса, пак е нещо...

# 700
Към косопада като ефект от стреса качих толкова килограми, колкото и през бременността, но когато реших да изпия вместо да изхвърля една добавка налична в къщи в комбинация с диета, от която до момента нямаше резултат успях да сваля трайно килограми. Имам още за сваляне, но сега е далеч по-поносимо откъм излишно тегло. На етикета пише, че добавката помага да се намали кортизола. Пия Rhodiola т. е златен корен.

# 701
Аз качих 6-7 от миналия септември, хем се храня нисковъглехидратно и изчистено от джънк, без грам сладко. Ееее, няма и няма махане, задържам и вода. Всички трикове приложих, и с ядене и с неядене, спрях виното, засилих упражненията, правя по 10-12 хиляди крачки и....едно голямо нищо.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 09:25 от Lemy

# 702
  • София
Аз успях да поотслабна,като спрях да вечерям. Ям на обяд, може нещо много малко към 17.30 -18. И повече нищо до сутринта.

# 703
  • тук и там
И аз имам проблем със килограмите,но аз така или иначе цял живот се боря с тях..До 42 -битката беше с променлив успех-отслабна,пак кача и т.н. След тази възраст обаче,си стана почти мисия невъзможна .Интересното е ,че при мен има локални натрупвания на мазнини..То навсякъде имам де,но си личат  къде са  най-проблемните места.На млади години трупах само на бедра и ханш,сега...на други места.
Имам натрупано мазнини от края на бедрата до малко над  пъпа,в бикини зоната..много странно..все едно някаква възглавница съм сложила там.На паласки трупам едно такова..Confused И на ръцете., на бицепса,вътрешната страна..Но тези мазнини в зоната под пъпа са много странни ..
Ако спра вечерите - и аз ще отслабна,но не мога да издържа просто .Събуждам се посред нощите озеряла от  глад,и търся нещо сладко,ако не вечерям...Та се отказах де.

# 704
  • В полите на Пирин планина
И аз не отслабвам. Държа едно ниво и то с много стриктно хранене. Трябва да тренирам всеки ден, за да се постегна, но нямам толкова време и воля. 😊

Общи условия

Активация на акаунт