Мога ли да осъдя лекар за слагане на ваксина?

• 15 359
  • 185
  •   1
Отговори
# 45
Цитат
че що въобще ходите да раждате в болницата, като за вас там са само некадърници...по тази логика най-добре си раждайте в къщи /има и такива ентусиасти/. Там никой няма да ви "грабне" детето от ръцете да го ваксинира
Много хора си мислят,че бременността е болест и бременната жена е пациент/болен,който трябва да си "иzкара" болестта в болница.Други алтернативи няма zа такива хора...
Ами ходи да ядеШ в болница да ти следят прегльЩането,че може да се zадавиШ в кьЩи и лоШо....
не разбрах само ти от кои си точно....
ай стига с тез агитации...не си бийте ваксини, не раждайте в болница....
ти лекар ли си...щото по всеобщата логика да им нямаме капка доверие..на теб що да ти имаме?
работя в системата и доверието ми към лекарското съсловие доста...понамаля..но като съм му в ръцете и ми вади детето..ще ми се да му вярвам....
друг е въпроса, че гаранции няма за нищо..недай си боже
айде следващия път те цаня да ме израждаш в къщи Crazy
извинете всички за острия тон Embarassed
 Mr. Green
пък и малко съм off

# 46
но като съм му в ръцете и ми вади детето...

newsm78 Май раждането днес е работа на  лекарите, а не на родилката, която трябва да ражда...  Confused  (говоря за нормалното раждане)

# 47
  • София

newsm78 Май раждането днес е работа на  лекарите, а не на родилката, която трябва да ражда...  Confused  (говоря за нормалното раждане)

Вие вече на подигравки го избихте!
И на мен така ми казаха в болницата, че друг трябвало да ражда вместо мен, ама аз имам над 20 напъна. Е, как без лекар?! Още повече, че при мен се наложи епизиотомия да ми правят. Мисля че се налагат много крайни публикации!!!

# 48
  • София
Или може би има и закон, където пише, че не може да си тръгнеш веднага след раждането от болницата. Ако има такъв, то аз не знам за него.

че що въобще ходите да раждате в болницата, като за вас там са само некадърници...по тази логика най-добре си раждайте в къщи /има и такива ентусиасти/. Там никой няма да ви "грабне" детето от ръцете да го ваксинира.
аман от компетентни мнения
Този вариант също съм го мислела Laughing
Може и така да направя, като се има предвид, че си имам в семейството един много кадърен доцент неонатолог спасил много недоносени бебета Laughing и се нагледал на много увреждания след ваксина Sad

# 49
Или може би има и закон, където пише, че не може да си тръгнеш веднага след раждането от болницата. Ако има такъв, то аз не знам за него.

че що въобще ходите да раждате в болницата, като за вас там са само некадърници...по тази логика най-добре си раждайте в къщи /има и такива ентусиасти/. Там никой няма да ви "грабне" детето от ръцете да го ваксинира.
аман от компетентни мнения

Този вариант също съм го мислела Laughing
Може и така да направя, като се има предвид, че си имам в семейството един много кадърен доцент неонатолог спасил много недоносени бебета Laughing и се нагледал на много увреждания след ваксина Sad

така и аз се навивам Mr. Green

# 50
за осъждане и дума не може да става,ТЕ са недосегаеми.За другото може да се обърнеш към д-р Евлогиева,тел.9211554.Тя не е педиатър,но от години се занимава успешно с деца

# 51

Вие вече на подигравки го избихте!
И на мен така ми казаха в болницата, че друг трябвало да ражда вместо мен, ама аз имам над 20 напъна. Е, как без лекар?! Още повече, че при мен се наложи епизиотомия да ми правят. Мисля че се налагат много крайни публикации!!!

Не видях подигравка в думите си, ама карай. Исках да кажа, че бременните и родилките се третират, като болни, (ама не съвсем),които трябва лекарите да лекуват, защото сами няма начин да се справят. А това естествено не е така. Не искам да подценявам изобщо ролята на акушер-гинеколозите! Само да има повече избор.. или по-скоро някакъв избор дали да си по-активна и участваща в раждането или по-пасивна...   

Само че, яко оспамих темата  Embarassed за което се извинявам на автора и няма да пиша повече, освен по темата Simple Smile

# 52

ПП Винаги сьм каzвал.Когато се роди бебето,НИКОГА не го давайте и не го иzпускайте от очи,уж да го  мерят,хранят,кьпят и тн.Не го пускайте от скута си.То е ваШе и само ваШе.С наглите си и самоуверени действия сестрите и лекарите покаzват власт и притежание кьм собственото ви дете беz никакво право.Не се поддавайте на таzи наглост и го паzете.  bouquet

Да, да, ама в повечето болници третират бебетата, като тяхна собственост.  ( Шейново е абсолютен пример за това)

# 53
Цитат
Да, да, ама в повечето болници третират бебетата, като тяхна собственост.  ( Шейново е абсолютен пример за това
)

Ами покажете как една информирана майка може да третира болничния персонал. Grinning Wink
Като нейни слуги. bowuu
ВсьЩност лекаря и сестрите са слуги на пациента.Така е от древността.Друга е обаче реалността.

# 54
Цитат
Да, да, ама в повечето болници третират бебетата, като тяхна собственост.  ( Шейново е абсолютен пример за това
)Ами покажете как една информирана майка може да третира болничния персонал. Grinning WinkКато нейни слуги. bowuuВсьЩност лекаря и сестрите са слуги на пациента.Така е от древността.Друга е обаче реалността.
hahaha hahaha hahaha Кристиян, пробвах го този вариант и неонатоложката разтрепери ръце и каза: Нямам нерви да споря с теб! Joy Joy Joy
Иначе си прав, така трябва да бъде, за съжаление лекарите си мислят, че след като са такива с еди колко си г. стаж ти нямаш никакво право да им се месиш, защото не разбираш и не знаеш нищо! На всичко отгоре не ти дават никакви обяснения, те си знаят работата и това е!
Обаче сега при наличието на толкова информация това не трябва да продължава!

# 55
Знам,че много искам,но не е невьzможно.По цял свят се опитват да поддьржат това дьржане и маниер,но пациентите са с друг манталитет (раzбира се,не всички) и може да се види как на лекар или сестра му "треперят гаЩите" при пове4е самоувереност от страна на пациента.
Затова моето е само АПЕЛ кьм родителите и кьм всеки,който  е пациент.

# 56
Е всеки има право да избира.аз съм за ваксините.подкрепям и Кристиян,стискам палци дано успеете.

# 57
  • в мъжки прегръдки
Аз не исках да слагам на детето си противококлюшната ваксина тъй като е жива и комисия в педиатрията ме освободи от нея. За целта си заведох детето на преглед при детски невролог защото като плаче се захласва (като повечето деца) и го обявиха за свръхчувствително. А пък полиомиелитната ваксина си я купувам убита и не давам на лекарката да ми слага живата. Тя се съгласи след като все пак слагам някаква ваксина. Сега обаче треперя при всеки слух за коклюш в яслите и градините. Освен това всеки път напомням на педката че слагаме само ДТ и убита полио. Освен това се притеснявам какво ще стане ако някой ден сестра в училище му сложи ваксина без мен и като не знае какво слагаме ще му блъсне живите ваксини и ще направи беля.
Мисълта ми е много внимателно да премислите въпроса за ваксините преди да се решите да не слагате изобщо. Познавам човек болен от полиомиелит - болен, сакат, тъжен, грозен, самотен, нещастен човек. П-добре намерете някакъв вариант с вносни ваксини които не дават реакция.

# 58
П-добре намерете някакъв вариант с вносни ваксини които не дават реакция.

Няма такива.... Tired Confused Cry

# 59
мисля  ,че  вече  не  слагат ваксини  в  училищата а  пък доколкото  знам  коклюша е  опасен  за  кърмачета  да  6  месеца .Оставете  това но  дори  ваксинираните  деца  могат  да  се  разболеят  моя  позната е  боледувала .Полиомиелит  вече  няма  мисля  че  от  2002 поне  в  Европа .Страхът  е  най -  опасното  нещо  по  същата  логика може  да  се  страхувате  от  въздуха  който  дишаме  всички  знаем  колко  е  мръсен  от  колите  които  всеки  ден  могат  да  ни  прегазят и  да  ни  направят  инвалиди от  всякакъв  род е   какво  да  не  живеем  ли ? Или  да  се  оставим  да  ни  обработват . Мисля че  не  можете  да  я осъдите  но  да  и  счупите  ръцете  да  не  може  да  ваксинира  поне  няколко  месеца  можете .

Общи условия

Активация на акаунт