Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Играта – идеалният момент за нови знания и семейни моменти с LEGO® DUPLO®

 • 6 285
 • 216
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10
Децата изследват и опознават света чрез игра. Именно докато играят, малчуганите най-лесно усвояват нови знания. Игрите развиват въображението, стимулират любопитството, научават най-малките на стратегическо и логическо мислене, развиват социалните им умения. Детството, прекарано в забавни образователни игри, има решаваща роля за бъдещето развитие на детето и до голяма степен предопределя какви ще бъдат неговите интереси и умения като възрастен. За да бъде играта истинско образователно преживяване, тя трябва да провокира вълнение у детето и да успее да задържи вниманието му.

LEGO вярва, че във всяко дете има един малък откривател, който има нужда от начален тласък. По тази причина са създадени сетовете LEGO® DUPLO®. Те стимулират креативното мислене на малчуганите още от най-ранна детска възраст. Колкото повече децата играят с тях, толкова повече научават.

Първото броене на детето – с LEGO® DUPLO® Number Train

Шареното влакче е идеалният конструктор, който ще въведе вашето дете в света на броенето и числата. То е предназначено за най-малките – от 1.5 до 3 години. Те със сигурност ще се забавляват много, строейки и разглобявайки влака. А докато играят, неусетно ще се научат да разпознават числата и ще ги заобичат.Размерът на DUPLO детайлите е изцяло съобразен с възрастта – той е два пъти по-голям от класическите детайли на LEGO и идеално пасва на малките детски ръчички.

Всички конструктори от серията LEGO® DUPLO® развиват фината моторика, провокират децата да се потапят в различни социални роли и им отварят вратите към света на въображението.

Време за игри и ценни семейни моменти

Няма по-голяма радост за един родител от тази да вижда как детето му расте щастливо и научава нови неща. Затова LEGO вярва, че присъствието на родителя по време на играта на най-малките е съществена част от образователния процес. Докато родители и деца строят заедно с конструкторите LEGO, те се сближават още повече и заздравяват връзката помежду си.
LEGO знае, че езикът на играта е универсален. Той дава възможност на родителите да надникнат в красивите и цветни детски умове, а на хлапетата – да изразят своята индивидуалност и креативност, дори когато още не могат да говорят.
Включете се в предизвикателството на LEGO и BG-Mamma!

Споделете с нас: Кое е любимото ви време за игра с децата и кое в тяхното въображение ви учудва най-много?

На 25 март на томболен принцип ще изтеглим шестима победители от всички коментирали в темата.
Трима от тях ще спечелят сет LEGO Bakery, а други трима - сет LEGO Playroom.

Моля, запознайте се с Общите условия на активацията ТУК.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:57 от Редактор***

# 1
 • Мнения: X
Обожавам да си играем целодневно. Изненадва ме с усета си и новите неща, които прави и бърбори. Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 1 973
Освобождавам време за детето. Играем предимно почивните дни, имаме си време, той засича. Учудва ме техническата му мисъл, създава сам машини и системи, които аз не бих могла.

# 3
 • Мнения: 3 988
Всяка минута прекарана в игра с моят двегодишен юнак е любима.Обожавам да го гледам как учи и усвоява нови неща,как се радва на нещата които научава,как експериментира с различни начини на сглобяване на пъзели,конструктори и всевъзможни играчки.Учудва ме как малката му глава ражда различни идеи за подреба на частите,как се мъчи и не успява с някоя част,но не се отказва,не я хвърля,а върти и преобръща докато и намери точното място.Всичко в него ме удивлява,изобретателността и креативността му.

# 4
 • Мнения: 813
В тази ситуация играем по цял ден вкъщи или на двора, но любимото време за игра е когато сме вечер всички вкъщи. Учудва ме как децата построяват нещо, което в техните очи може да бъде всичко Grinning

# 5
 • Мнения: 647
Обожавам да прекарвам почивните си дни с детето ми. Гледаме да играем заедно като най - често редим пъзел. Изумява ме, колко е малък, а толкова креативен. Другия ни любим момент за игра е вечер, след работа и градина. Той прави големи писти и роботи 😊

# 6
 • Мнения: 1 180
С детето играем предимно вечер, сега обаче в това положение играем целодневно. Постоянно измисля нови и нови игри и ме "учи" как се играят.

# 7
 • Лясковец
 • Мнения: 656
Изненадва ме бързото му възприемане към нещо ново,както и лесната адаптация,време за игра намирам по всяко време .

# 8
 • Мнения: 1 334
Досега събота и неделя беше любимото ми време, защото тогава всички сме си вкъщи и правим много неща семейно. Сега сме по цял ден заедно, но само вътре и ще започна да се изчерпвам от към идеи какво да занимавам детето, но Лего ми е верен помощник - малкият много обича да строи с него.

Най - много ме учудва как разиграва сцени с фигурките и провежда доста смислени разговори между тях.

# 9
 • София
 • Мнения: 778
Обичам да играя с децата. Предпочитам да го правя в ситуации, когато сме спокойни, не ни гонят задачки, за да можем да се отдадем на игрите. Учидвам се, когато от наглед насипни кубчета, формички и блокчета създават форми, които са динозаври, автомобилчета, герои. Играят си с удоволствие.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 532
Основно имаме време вечер, както и почивните дни.  Изненадва ме колко бързо възприема нови неща и забелязва малки детайли, които ние възрастните често пропускаме

# 11
 • Пазарджик
 • Мнения: 1 289
Обичам времето прекарано с дъщеря ми.Играем по цял ден.Любимата и игра е да играе на майка и бебе.Впечатява ме нейната креативност

# 12
 • Мнения: 223
Играта е през целият ден. От ставането и преобличането и всички сутрешни ритуали до песните и танците вечер. На година и половина е така. Кубчета, колички кукли...и с един конец , макара или обръч става луд купон.

# 13
 • Мнения: 791
Времето за игра е предимно вечер и през уикендите.
Изненадват ме измислените думи, забавляват ме всевъзможните варианти да построим “къща” и песните с текст, който сама си измисля.
Опитвам се да записвам забавните ситуации и думи, защото са много и ми се иска един ден и тя да се посмее с тях.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 009
Кое е любимото ви време за игра с децата и кое в тяхното въображение ви учудва най-много?

През целия ден намирам време за игра с дъщеричката ми Марая Simple Smile , тъй като съм.в майчинство. В нейното въображение ме учудва нейната способност да комбинира различни видове играчки в нова игра Simple Smile
Blush

Общи условия

Активация на акаунт