Студенти в Нидерландия - 7

• 69 037
  • 881
  •   1
Отговори
# 705
Колко време ще останете в страната? Аз трябва да придружа дъщеря ми в края на месеца, но престоят ми ще бъде кратък (само 5 дни). Сега съм в голяма чуденка дали изобщо да тръгвам...да не вземат да ме "карантинират" насилствено за 14 дни или да ме глобят. Свързах се с посолството в Хага и казах да следя ситуацията и че засега карантината нямала задължителен характер.

# 706
  • София-България, Израел - където си поискам
Току що кацнахме в Айндховен. Никакви проблеми няма, не искат декларации, само проверяват личните карти. Никой нищо не спомена за карантина.
Дъщеря ми е била с вашия полет. Никакви проблеми на летището, карантината е препоръчителна за сега.

# 707
Колко време ще останете в страната? Аз трябва да придружа дъщеря ми в края на месеца, но престоят ми ще бъде кратък (само 5 дни). Сега съм в голяма чуденка дали изобщо да тръгвам...да не вземат да ме "карантинират" насилствено за 14 дни или да ме глобят. Свързах се с посолството в Хага и казах да следя ситуацията и че засега карантината нямала задължителен характер.

Аз се връщам на 21.08., но наистина всичко е много спокойно. Пазарувахме и в един магазин. Никой не носи маски, само гледат да спазват дистанция.
Идвайте без притеснения.

# 708
  • дядовата ръкавичка
Допускат ли изпращащи на Терминал 1?

# 709
Допускат ли изпращащи на Терминал 1?
Не, изпращачите са само до входа на Терминал 1. Влиза се с бордна карта.

# 710
Здравейте ,и ние заминаваме за Маастрихт на 24.08.но нямаме квартира.На място дали ще успеем ,как мислите.Ако има някое дете на някоя мама от групата ,ще помоля  за съдействие.Напрежението и притеснението ми е огромно,ще се справи ли сама ,живяла е в друга държава но при семейство.Ох, много мога да пиша но стана доста дълго.Благодаря Ви, че Ви има !Много неща научих от вас.

# 711
Изпратих багажа по транспортна фирма. Тя пътува в петък, а в неделя ще й го закарат до кампуса. 60 кила натоварихме, в общи линии всичко, което притежава. Днес направихме последно пълномощно и нагласихме компютъра с лицензиран софтуер, който се предоставя от университета. Утре ще пусне заявка за банкова карта и се надявам от университета да качат линк за среща в общината. Отиде да се види с приятелите за последно, а утре е и на изпит кормуване. Изобщо ще е напрегнато до финала, аз взех да се напрягам.

Да питам, ако банковата карта й откаже в автобуса от летището може ли в брой да плати или по-добре още на летището да търси автомат, за да купи билет. Картата е visa debit на ДСК. Летището е Айндховен
На летището в Айндховен има автомат за билети,от който може да си купи OV -chipkaart и да си я зареди.Там със сигурност минават всички дебитни карти,докато на гарата доста от автоматите не разпознават нашите и това би било проблем.Може също и билет да си вземе,това е по ваша преценка,но нека го направи още на летището за по-сигурно.

# 712
Току що кацнахме в Айндховен. Никакви проблеми няма, не искат декларации, само проверяват личните карти. Никой нищо не спомена за карантина.
[/quote

Благодаря за информацията,това звучи много обнадеждаващо за тези,които ни предстои пътуване.Но за каква декларация говорите.Може би съм изпуснала някакво изискване?Rolling Eyes

# 713
[/quote

Благодаря за информацията,това звучи много обнадеждаващо за тези,които ни предстои пътуване.Но за каква декларация говорите.Може би съм изпуснала някакво изискване?Rolling Eyes

От авиокомпаниите предоставят декларации за здравословно състояние. В общи линии, че нямате симптоми и ще спазвате въведените правила. Но никой не ни ги поиска, въпреки че на летището имаше много табели с напомняне да си ги приготвим.

# 714
Привет и от мен. Вчера кацнахме сутринта с полета на Уиз в Айндховен. Приятно съм изненадана - полета беше най много на 50% пълен и всички носеха маски както трябва. Потвърждавам за купуването на билет от летището - приема всички карти, опция за кеш не видях. Ние взехме еднократни билети до гарата. За наш лош късмет на половината път до Грьонинген се оказа, че има проблеми по трасето и отмениха доста влакове. Намерихме опция, макар и да загубихме 2 часа.
Ударих на камък с наемането на кола тук. Поне успяхме да накупим легло матрак и малко домакински неща от Икеа. Бях подготвена от София с необходими инструменти и снощи дори сглобихме, да не сме на пода.
Температурата ме изненада неприятно. Беше си откровено доста над 30градуса. Съответно обикаляне, мъкнене багаж и други си беше мъка.
Днес сме в общината, за колело и по вторите употреби за мебели.
Маски не искат никъде по магазините, но спазват дистанция и хигиена. Доста услужливи, така че поне комуникацията е ок.

# 715
Има ли деца , които ще учат във Венло?

# 716
  • дядовата ръкавичка
Здравейте, съжалявам за крайно битовия въпрос, но откъде може да се закупят възглавница и завивка в Айндховен?
Синът е бил в Action - там няма, Jysk и IKEA са му твърде далеч.

# 717
В HEMA https://www.hema.nl/
Има в центъра по една от търговските улици
Иначе до икеа и юск ходи автобус

# 718
  • дядовата ръкавичка
Благодаря!

# 719
Здравейте на всички.Някой кандидатствал ли е за rent allowance, тоест помощите които дават.

Общи условия

Активация на акаунт