КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 329
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
То направо ще се окаже, че в дългосрочен план им се е отразила дюшеш на круизите тази скапана истерия. А за нас ще означава край на криизните пътувания изобщо. Нито смятам да им плащам за екскурзии в Европа, нито пък огромни цени за балкони, които не ми трябват. Иначе Гледах една хубава промоция за около Коледа, за януари - март на МСЦ, с доста хубави цени, да не кажа прекрасни, обаче там не пишеше, а сега прочетох, че на брода се качва само Шенген. За нас е забранено. До кога? И с тест предварителен. И с тест след слизане на опасните пристанища(????) Ама, по дяволите, дори и да си заразен в Малта, как може да се очаква теста да позитивизра веднага! Нелепо е! За какво го правят? Да кажат, че са взели всички мерки, не виждам друга истинска причина. То и това ще доведе до вдигане на цената, защото компанията трябва да си калкулира в цената тези тестове все пак. Обаче, за екскурзиите, в мерките на МСЦ пишеше само за Малта и Испания мисля че е задължително с екскурзия, на другите пристанища няма такова ограничение. Което пак бива. Аь започвам да се отчайвам. Съсипаха най-хубавото на 21 век. Излишно и прекомерно.

# 286
Аз също разбирам стремежа на компанията да предпази пасажерите от вируса, но не разбирам как точно гарантират това с организираната екскурзия? Нима ще изолират града и ще ходят сами по улиците? Това няма как да стане.... И на огранизирана екскурзия може да хванеш вирус и да го предадеш на кораба... Да не дава Господ!

# 287
Използва се ситуацията... И в много други сфери коронавирус се оказа удобно оправдание, не е прецедент.

# 288
  • Sofiа
Хъм, много странно! Имаме резервиран през Seereisedienst круиз с MSC GRANDIOSA 01-06.11. от Генуа, но на сайта на MSC в момента този круиз го няма. Първото плаване за ноемри на кораба е от 07.11. от Барселона.
Аз до момента не съм получавала никаква информация относно отмяна на този круиз, а още по странното е че на сайта Seereisedienst все още го виждам 🤔 ( когато резервирах го имашу със сигурност и на сайта на MSC)
Имате ли някакви предположения относно тази мистерия....? Но кой е по-умно да пиша в този случай за информация - на MSC или на тези, през които ми е резервацията?

А къде могат да се видят цените на допълнителните екскурзии, че не съм ги проучвала предварително когато правих резервацията в началото на годината преди Корона истерията?

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:24 от Valery

# 289
  • Sofia
А къде могат да се видят цените на допълнителните екскурзии?

На MSC май се виждат само като си влезеш в резервацията.

Аз нашият круиз май няма да го доплатя (ако не стане някакво чудо в следващия месец). Много ограничения, един куп протоколи, тестове ... нещо не си я представям така почивката.

П.с. Знам, че не е по темата, но има ли някой с ваучери от катарците? Изобщо не знам къде да ги търся и как да ги ползвам.

# 290
  • София

П.с. Знам, че не е по темата, но има ли някой с ваучери от катарците? Изобщо не знам къде да ги търся и как да ги ползвам.
Нямам ваучери, но имам билети за декември и им звънях да питам какви са опциите, ако канселират круиза.
На номера, на който беше преди българския им отдел(вече не работят) те прехвърля на кол центъра им - трябва да говориш на английски.
Аз за всеки случай им писах мейл, за да имам "черно на бяло" отговора им.

# 291
  • Варна
А къде могат да се видят цените на допълнителните екскурзии, че не съм ги проучвала предварително

допълнителните екскурзии организирани от кораба са прекалено скъпи

# 292
  • София
По принцип са скъпи, но гледах видео как е минало първото плаване на Грандиоза. Имало застраховка срещу коронавирус по желание, 18 евро на човек, а за екскурзиите е имало ексклузивно за тях пакети, 3 екскурзии за 100 евро. Предполагам, че екскурзиите са просто разходки с гид и за Карибите ще са доста по-скъпи, а и въобще като първи смелчаци са им направили комплимент, не се знае ще задържат ли такава цена.
За нашия круиз няма още опции за купуване на екскурзии.

# 293
  • София
Планът за рестартиране на Costa Cruises включва два нови маршрута само за италиански гости, плаващи до италиански пристанища.
Гостите ще бъдат допускани само  на организирани брегови екскурзии както при MSC.

От 6 до 27 септември Costa Deliziosa ще заминава всяка неделя от Триест със спиране в Бари и Бриндизи в Пулия, Corigliano-Rossano в Калабрия, Сиракуза и Катания в Сицилия.

На 19 септември Коста Диадема ще тръгне от Генуа и ще спре в Чивитавекия / Рим, Неапол, Палермо, Каляри и Ла Специя.

Протоколът за безопасност на Коста е в съответствие със здравните протоколи, определени от италианското правителство и европейските органи (Европейските здравни шлюзи).
Протоколът ще бъде постоянно актуализиран въз основа на развитието на вируса и медицинските познания.

Екскурзиите на първия круиз на MSC Grandiosa въобще не са скъпи, а по-евтини отколкото са били по принцип.
В Малта всички, които слязоха от кораба бяха тествани.

Аз вече резервирах първия си круиз след спирането. Но не ми се говори предварително...

MSC Grandiosa влиза в Valletta Cruise Port, Малта.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 21:53 от Bled

# 294
Планът за рестартиране на Costa Cruises включва два нови маршрута само за италиански гости, плаващи до италиански пристанища.
Гостите ще бъдат допускани само  на организирани брегови екскурзии както при MSC.

От 6 до 27 септември Costa Deliziosa ще заминава всяка неделя от Триест със спиране в Бари и Бриндизи в Пулия, Corigliano-Rossano в Калабрия, Сиракуза и Катания в Сицилия.

На 19 септември Коста Диадема ще тръгне от Генуа и ще спре в Чивитавекия / Рим, Неапол, Палермо, Каляри и Ла Специя.

Протоколът за безопасност на Коста е в съответствие със здравните протоколи, определени от италианското правителство и европейските органи (Европейските здравни шлюзи).
Протоколът ще бъде постоянно актуализиран въз основа на развитието на вируса и медицинските познания.

Екскурзиите на първия круиз на MSC Grandiosa въобще не са скъпи, а по-евтини отколкото са били по принцип.
В Малта всички, които слязоха от кораба бяха тествани.

Аз вече резервирах първия си круиз след спирането. Но не ми се говори предварително...

MSC Grandiosa влиза в Valletta Cruise Port, Малта.

Блед, много е приятно да те чета, продължавай.

# 295
Който бил на круиз- бил. Ето откъде ще избиват загубите от кризата.Екскурзиите може да станат и 2пъти колкото е самият круиз..

# 296
  • Sofia
Честно казано, дори не ми е за парите толкова. Отвращава ме мисълта да се мъкна в стадо с един куп хора, с които е необходимо да се съобразявам. Много по- различно ми е схващането за приятно изкарване.

# 297
  • София
finеsse Благодаря ти!

Аз не съм съгласна с това „Който бил на круиз- бил.“
И скоро ще тръгна.
Условията са такива, каквито са, и сме длъжни да се съобразяваме и да имаме търпение.

Както казах екскурзиите въобще не са скъпи в момента за корабите, които се движат. Ще видим и какви ще бъдат тепърва.

Когато не ми се слиза, ще си стоя на кораба, особено в Италия, където няма какво да гледам вече.
В Италия ходя непрекъснато и не я разглеждам от круиз. А първите круизи са там и Гърция, Малта/което е същото, поне за мен/.
Стига ми живота на кораба.
А хората въобще не ме дразнят когато съм с тях, нали и ние сме част от тези хора. Нови приятели, нови запознанства.

За мен е по-важно, че MSC Grandiosa завърши успешно първия си круиз и вече пътува по втория. На него има мои приятели италианци и ги следя изкъсо.

Holland America излезе  с много добри предложения, които ме съблазниха.
“Save Now, Cruise Later: Have it All”! – това е Промоцията.
Безплатни напитки, безплатни gratuities, безплатна специализирана трапезария, безплатен WiFi и т.н.

# 298
  • София
Ето го видеото за първото плаване на Грандиоза, за което писах в предния пост. Много е информативно и има много кадри как е протекло, хората, които Емма е питала за мнение, са доволни от круиза.
На 10 минута е относно екскурзиите, пакет от 3 екскурзии е бил 100 евро, дали ще се запазят цените, предстои да видим, но за момента не са високи:

https://youtu.be/S4ps_-uEw8o

# 299
  • Sofia
Споделям и аз едно видео, с добре описани мерките, които (ще) се предприемат:  https://youtu.be/UVgLtOqplYE

Общи условия

Активация на акаунт