Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 986
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 180
Знаеш ли какво е нарастване по експонента? За сега във всички държави в Европа случаите на заразени нарастват експоненциално. Който поне малко разбира от математика може да с представи как завършва един експоненциален процес. И респективно кога трябва да се вземат мерки за да стане по-полегат. Няма да ти давам линкове с картинки, защото няма да четеш.
Да, няма да чета.Защото е безсмислено.
Достатъчно е да видиш статистиките за минали години.И най-немислещия ще се светне, че сега нещата са, да речем, стотици пъти Преекспонирани.
А защо, си знаят преекспониращите, демек световния политически "елит".Те си гонят техните си цели, а гледам, масите им се връзват, доста успешно.
Добавям два линка
https://www.borbabg.com/2020/03/11/isteriyata-koronavirus-obyasn … 7LbmG6WY.facebook

https://blitz.bg/lyubopitno/nauka-i-tekhnologii/opasen-spisk-na- … 9_news732875.html

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 09:29 от Анонимен

# 181
  • София
Няма ваксина, няма лекарство. За около година-две всички ще го изкараме. Това, да си пазим родителите, беше прах в очите. Целта е да не станем като Италия и да се препълнят болниците.
Хубаво ще е да се пусне лесен тест. Поне ще знаем, когато го караме безсимптомно. И после - изкарал си го, обикаляй си.
Разбира се, ще има и лекарство, скоро.🙏

# 182
Както бях писала - в Англия са избрали метода без мерки (с голям пик)  и вижте какво очакват:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8305842

# 183
  • София
Ами поне са си казали честно до кога ще мине.
А нас тука ни будалкат - до 29 март. И какво точно ще стане на 29 март? Вирусът ще си тръгне ли? Или ще ни наложат още повече стоене вкъщи? И как това ще реши основния проблем?

# 184
Никой не знае до кога ще мине, всичко са предположения. И у нас никой не ти е казал, че нещо ще се промени на 29 март, а ако се в каква посока ще бъде.

# 185
Прилагам моя метод за справяне на паниката с Ковид-19

Корона

В царство най-щастливо и прекрасно,
народът си  живеел класно,класно.
Всеки по кола си имал,
вярно,може стара бричка,да мърси,
важното е,че не ходи пешки,
зер в тези времена,подобно нещо е човешко?
Дрехи еднодневки,струващи педесетолевки..
Парафюни и мобефони,
и глупаци с маски срещу някакви корони.
Е нали корона всеки искаше да носи?
'От сега пищите и се криете в дома си?
Та нали на всекиму е нужно,
за де е чиляк у кюпа най-задружно,
да си има апартаменти,вили,кинти,
че и вещи - тон,свесем ненужни.
То не бе и птицаи свиня,имаше и май коза..
Вече им забравих и реда..
Сума вируси ни извъртяха
ала ний не помъдряхме..
Айде бягай за хартия,
че у нужника,не знаеш да се миеш..
А пък нуждата голяма,
 всички нещо ги е напънАла,
Някаква корона ги уплаши,
юнашките ми аркадаши..
Ей,молете се и да не спре водата,
че тогаза хептен оплеска се хавата!
                              Psyhea 16.03.2020

# 186
Аз не мога да повярвам, че на работа едивствено аз и още 2-3-ма колеги сме с маски.. При положение, че сме доста хора, някои дори се кикотят като ме разминат. Един колега ми каза, че били само за болни и защо изобщо я нося...
Хич не ми пука, че ме гледат като извънземно, аз съм си спокойна. Но за съжаление е показателно за по-голямата част от гражданите.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:47 от Neni •

# 187
  • Най-красивата страна
Аз например не съм купила маски.Няма никъде.
Моя близка е купила 1 кутия за 96 лв.още преди да обявят извънредното положение.
Сега няма и за толкова.

# 188
Ама то първо на първо маски няма, та и да иска някой, все тая. Пък и наистина казват специалистите, че маските са за болните - да не им хвърчат заразните слюнки, а при здравите нямали много ефект. Ако стоиш далеч от колегите си маска не ти трябва - няма да долети вирус по въздуха. А ако допуснем, че има разтворени във въздуха вируси, тогава те ще минат и през маската.

# 189
Маските наистина са само за болни - да не заразяват околните. Затова всяка година се мрънка, че грипозните пред лекарските кабинети не носят маска, ами пръскат бацили.

# 190
  • София
На мен ми пристигнаха две маски от Алито. Бях ги поръчала още декември, заради мъглата. Загубена работа! 100 пъти си пипнах лицето, трудно се диша, замъгляват ми се очилата.
Аз днес излязох, взех учебниците от училището на малкия и се разходих из квартала. Меря си улиците, разминавам се отдалеч с хората.

# 191
Аз си мисля, че макар и в малка степен, защита има и е по-добре с маска. Това, което ми прави лошо впечатление е реакцията, а в същото време те стоят в затворени помещения, съвсем близо един до друг (доброволно, място има достатъчно) и си кашлят.
Да, наистина няма маски нявсякъде, но в нашия град има зареждане и то точно днес. Знам, защото питах в няколко аптеки и успях да си взема.
Това е моят начин да се справя с паниката, като взимам всички възмажни мерки, защото както не бях паникьосана преди 2 дни, толкова и бързо ме обзе паниката. И ми е странно и чудно как дори не се спазват правилата за дистанция, а дори се гледа с насмешка на хората взимащи мерки.

# 192
Предпочитам да наблягам на противовирусни терапии,отколкото да ходя с маска и да се пазя.

# 193
Вие пък изкарвате сякаш само в Бг има Коронавирус. Flushed Почти цял свят гори, наШте родни политици си го измуквали от пръстите едва ли не. Rolling Eyes

А нас тука ни будалкат - до 29 март. И какво точно ще стане на 29 март? Вирусът ще си тръгне ли? Или ще ни наложат още повече стоене вкъщи? И как това ще реши основния проблем?
Очаква се след двуседмична карантина вече да започне спад на заболелите. Нали именно това е идеята на изолацията. Има страни, които обявиха извънредно положение около 10- ия потвърден случай, други пък затварят граници без нито един такъв.
Малко самосъзнание в случая никому не би навредило, напротив!

# 194
  • София
Аз самосъзнание си имам, просто съзнанието ми си задава някои въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт