Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 94 050
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 2 970
  • Варна
Точно. Това за маските на открито беше пълно безумие, а в топлото време си е направо противопоказно. Разходка в гората и планината също не виждам какъв риск крие. Брифингите отдавна са безсмислени, някой гледаше ли ги изобщо?

# 2 971
Точно. Това за маските на открито беше пълно безумие, а в топлото време си е направо противопоказно. Разходка в гората и планината също не виждам какъв риск крие. Брифингите отдавна са безсмислени, някой гледаше ли ги изобщо?
Изглежда никой не ги е гледал, но пък всички ги критикуваха. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 972
  • Варна
Ами около мен никой не ги гледа, съответно не ги критикува. Много отдавна са ми безинтересни. Така или иначе ако събират само критики  - още една причина да приключат. Не знам другаде имаше ли ежедневни брифинги.

# 2 973
Спряха брифингите, защото се виждаше, че противоречат на ББ.

# 2 974
Нещо не бях следила много нещата последната седмица,   и снощи и тази сутрин  разбрах, че нашите управляващи са решили да му изпуснат края,  
Не, по-скоро си пропуснала, че Световната забавна (извинете, здравна) организация, която войнствено ревеше за карантина, вече промотира Швеция като най-добър модел за борба с коронавируса. https://nypost.com/2020/04/30/the-world-health-organizations-swedish-flip-flop/

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:46 от Анонимен

# 2 975
Аз пък днес чух нещо много съществено - ние брифинги сме длъжни да правим за който се интересува, но никой никога не е карал никоя телевизия да ги показва. Та според мен в брифингите няма нищо лошо, ама да си ги слушат специалисти и журналисти, които после да обобщят накратко в новините. Пък това, че ни заливаха с часове брифинг, си е работа на телевизиите.

# 2 976
И можем вече да ходим в парка и планината - най-тъпата от всичките им мерки 😂
Днес пътищата към Витоша бяха пълни с колоездачи. Без маЦки Grinning !

# 2 977
  • София
За колоездене и тичане трябват супер специални маски. Не всеки може да си ги поръча.

# 2 978
Ами аз брифинги не гледам, така че не виждам проблем и да си продължават. Някои хора си ги следят, на който не му харесват, да не ги гледа.
Другите държави слизат от пика, така че могат и да отхлабват мерки, ама ние къде се бутаме е друг въпрос. От никъде не слизаме, може да предстои и пик, не дай Боже.

# 2 979
От никъде не слизаме, може да предстои и пик, не дай Боже.
Даже и метеорит може да ни падне на главите. Преди няколко дни един се беше доближил много опасно до земята.

# 2 980
  • София
Аз ги следя, интересни и полезни са ми. Дори да не ги гледам на живо, после мога да ги пусна на запис. Все едно имам учебник пред себе си, дори някои кадри си ги връщам понякога. Много жалко, че ги спират, за мен те са доста отвъд простото информиране.

И аз не мога да разбера защо така изведнъж пуснаха всичко, а до вчера ни разправяха, че катерим към втори, по-голям пик. И изведнъж разпуснаха седянката. Другите държави минаха "изпита", ама ние дори за тройка не сме учили още.

# 2 981
  • Варна
Другите държави имаха по много случаи. Ние, при положение, че нямаме, докога искате да спазваме крути мерки? И защо? От солидарност?

# 2 982
  • София
Докато се изчистят огнищата. Преди два дни отвориха махалите, продължават да идват хора през летището, имаме нови огнища, едното от които е Видин и там е сериозно. До вчера в Сливен се чудеха как да разкриват ново отделение и започнаха да прехвърлят пациенти в Медицинска академия. Онзи ден отвориха Витоша и парковете, а половината народ започна да пътува за ядене и пиене. Трябваше още две седмици да устискат мерките, за да се види какво се случва при новите обстоятелства, включително в София, защото тук случаите продължават.

# 2 983
  • Варна
Добре де, какво общо имат огнищата с цялата страна? И с маските на открито и с разходките в гората? Значи аз тук във Варна да получа дерматит от маската, дето я нося на улицата и да не мога да ида до морето, щото във Видин имало огнище? Или в някоя махала? Ми нещо не виждам логиката. Огнищата да си ги следят. Хората по летищата - значи да си пътуват и да си идват като в разграден двор и заради тях аз, дето не мърдам от града да ходя с маска? Да стегнат режима и проследяването на рисковите - нямам нищо против. Ама да не ме наказват заради тях!

# 2 984
  • София
Това с маските е най-малкият проблем. Не разбираш, че няма "всеки за себе си" в тази игра.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:17 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт