Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 94 060
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 2 955
Манипулативното поднасяне на информацията винаги е проблем.

# 2 956
  • Варна
Да, ама аз не говорех за него!  Та не разбрах защо точно ме апострофира, като коментирам съвсем друго нещо!

# 2 957
Нали коментираме съобщаването на случаите два пъти дневно, при което случаите от вечерта се съобщават два пъти - веднъж самостоятелно, а на сутринта, прибавени към общата бройка?

# 2 958
  • София
Същия стар трик от едно време, когато вестниците са се печатали вечер.

# 2 959
Аз се впечатлих от снимките на Люксембург.
Толкова празни улици при нас не е имало и в първите дни на ИП, когато много хора си мислеха, че ни е забранено да излизаме освен до магазина и аптеката.

# 2 960
Аз се впечатлих от снимките на Люксембург.
Толкова празни улици при нас не е имало и в първите дни на ИП, когато много хора си мислеха, че ни е забранено да излизаме освен до магазина и аптеката.
И това без катастрофични монолози и вменяващи страх и вина брифинги.
И още нещо любопитно от там: За първи път в новата си история/ като историческо събитие го определят този първи заем/ , пускат държавни облигации за 2,5 млрд Е . С пет и десет годишен падеж , ще ги търгуват през тяхната борса-чак се размечтах  ....за една облигацийка😁😷

# 2 961
Според мен е напълно възможно Люксембург да си ги е страх и без никой нищо да им вменява, защото имат много случаи, като се има предвид колко малко народ са.
На тяхно място и аз нямаше да си показвам носа навън.

# 2 962
Аз се позачетох в коментарите под статията, Ами и там хората не са доволни(поне с моят английски Grinning) и очакват адекватен план от правителството.
Та явно положението на всякъде за хората под карантина е едно и всички негодуват и са объркани от обстоятелствата.

# 2 963
И аз не знам какви са тези хвалби за Люксембург, за Белгия, само от Ню Йорк още няма. Изтървали положението и сега си седят по къщите - логично. Няма и нужда да ги плашат по тв, те цифрите говорят достатъчно.

# 2 964
И аз не знам какви са тези хвалби за Люксембург, за Белгия, само от Ню Йорк още няма. Изтървали положението и сега си седят по къщите - логично. Няма и нужда да ги плашат по тв, те цифрите говорят достатъчно.

Не хваля Люксембург, а споделих линк към техните ежедневни доклади на заболеваемостта, за да дам пример колко подробно се отчита всичко - брой тестове за деня включително. Та в тези линкове има и съответните диаграми от които ясно се вижда колко и въобще дали са "изтървали положението". Трендът им от две седмици е силно надолу , а имат "много" случаи, защото в пиковите дни стигаха до 1800 -2000 теста на ден.
Срещу мерките всички малко или много недоволстваме и коментираме ефекта им тук и по целия свят, даже би било от психологическа гледна точка ненормално да НЕ недоволстваме...Дадох пример с тях не за да дразня Вас, Нина , а за да покажа и други гледни точки и примери.

# 2 965
Люксембург с население една трета от София прави по 1000-2000  теста на ден.............., а ние правим все още по 400 на ден.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 11:55 от zari65

# 2 966
Да напомня ли онзи случай за болен с два отрицателни теста, приет в болница, и изпозаразил сума ти народ, защото чак третият тест го хванал. Та тестовете на килограм за мен не са най-добрата стратегия, ако нямаш и пари на килограми. И което е по-лошо - явно отрицателният тест дава едно погрешно чувство, че всичко е ОК и мерките се разхлабват. И ако е бил неточен следва масово заразяване. А и точен да е бил, след ден може да прихванеш и вече да не си здрав. За мен полза има от положителните тестове и е нормално да се търсят такива след риск анализ.

# 2 967
Нещо не бях следила много нещата последната седмица,   и снощи и тази сутрин  разбрах, че нашите управляващи са решили да му изпуснат края,  тоест това, което Бойко обикновено прави - за да се хареса на хората да ги остави да си правят каквото искат, каквото и да ни струва това.

Бъдете здрави и се пазете.

# 2 968
  • София
Е какво толкова са отпуснали? Без маски на открито и без брифинг. Голяма работа. Все същото.

# 2 969
И можем вече да ходим в парка и планината - най-тъпата от всичките им мерки 😂

Общи условия

Активация на акаунт