Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 892
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 180
Слава Богу. Сега колко родители са си отдъхнали...

Ама много неточни тия тестове, добре, че не правиха с тях масово тестване, както призоваваха.

# 3 181

И къде съм ти приписала позиция?

Цитат
Но не разбирам каква е твоята позиция? Пир по време на чума? Да се правим, че нищо няма и злото ще ни отмине? Усещам, че си недоволна, но какво искаш всъщност?

Като искаш яснота, и като е нормално да не помня, не се прави на ощипана, а отговори. Аз отговарям по сто пъти на еднакви въпроси, защото нямам претенции всеки да помни пътеводните ми слова.
Болднатото е жалък опит за приписване на позиция. Сега по-ясна ли съм?

Сега ПСР са им отрицателни на всички.
Колко интересно.

# 3 182
Ей, че обичам такова увъртане - десет поста с увъртания ще напише някой, но не иска в два реда да си изложи позицията... Ми хубаво, нека е тайна, ама тога ще предполагам (няма да ти вменявам) Smiley

А за детската градина нещо не разбрах - има три заразени и никоя от другите, или изобщо никоя не е заразена. Така го усукват, че не става ясно. Ако никой не е заразен, защо ще дезинфектират?

# 3 183
  • София
Излиза, че пср-те на целия персонал са отрицателни. Кога успяха толкова бързо да ги изкарат? Сутринта ги взеха, преди час най-късно бяха готови. Чакаме официално да кажат по новините.
И все пак, отрицателен пср не означава незаразен, ако вирусът вече не е в носоглътката. И на мен ми се струва, че го усукват.

# 3 184
  • В царството на игрите:)
Ако има заразени учителки, проблемът е за персонала, а не за децата. Не се ли разбра вече, че не е толкова лесно да се заразиш. В градините, и не само, хората не се целуват под път и над път, не си кашлят, не се плюят и въобще смятам, че повечето хора се държат цивилизовано. Но пък иначе нека истерията продължи. Явно тя е здравословна Simple Smile

# 3 185
Трудно ми е да си представя място, на което да се обменят повече бацили от детска градина.

# 3 186
  • София
Верно ли не си кашлят в детските градини? Децата са си деца - и кашлят, и сополи текат, и кихат. И какво като проблемът е за персонала или персонала кучета го яли?  Ако при децата се развиваше подобна клинична картина като при възрастните пак ли щеше да е "проблемът е за персонала"?

# 3 187
Всеки може да си е шашнат, колкото иска, но вируса трудно се предава от дете на възрастен по простата причина, че количеството вирус при децата е малко и, че често са само носители. Поради по - малкия брой рецептори в дихателните пътища при децата, за които вируса се захваща не могат да развият болестта дотолкова, че да я предават. Така твърдят експертите, не аз, а и практиката го доказа Simple Smile При възрастните нещата в общия случай не стоят точно така и точно за това персонала помежду си може да се зарази по - лесно и то пак при много условности. А иначе бацили и вируси в градините има и ще има, но заради тях не ни налагат извънредно положение. Тази "привилегия" има само Короната.

# 3 188
  • София
Трудно ми е да си представя място, на което да се обменят повече бацили от детска градина.

Така си е. Майка ми беше детска учителка в градина, изкара разни и разнообразни вируси и вирусчета. Постоянно беше болна, постоянно. От момента, в който се пенсионира и напусна градината, рязко спря да боледува.

# 3 189
Ако бяхме нормална държава, сега тия учителки, след цялата помия, която се изля върху тях, биха си докарали поне няколкостотин хиляди лв обезщетения.За публична обида/нанасяне на морални щети/уронване на престижа....не знам как би било формулирано по адвокатски.
Ама, тук, в Бг, едва ли.....

# 3 190
Ако бяхме нормална държава, сега тия учителки, след цялата помия, която се изля върху тях, биха си докарали поне няколкостотин хиляди лв обезщетения.За публична обида/нанасяне на морални щети/уронване на престижа....не знам как би било формулирано по адвокатски.
О, да, и аз си го мислех вчера, но сега най - много да ги уволнят тихомълком.

# 3 191
Имат някаква съпричастност към истерията, аз поне така си мисля.
дали са се тагнали за майтап, дали и какво, още не  е ясно.
А и са в отпуск в момента.
Едва ли нямат покани от журналисти за изявления.
Директорката ми се стори, че си отстоява своето - информирана, дала указания.

# 3 192
По същия начин и родителите могат да претендират за излишни нерви, притеснения и неудобства...
Че то акъл... не се намира лесно..

Скрит текст:

# 3 193
И от какъв зор ще искат обезщетение? На първите тестове  са показали положителен резултат - факт. Понеже са учителки и работят с деца се налага да се спрат от работа и да се тестват колегите им - неоспоримо. Сами са си направили неуместна шега - факт. В каквото и да ги обвиняват, това са медиите и форумите - кого ще съдят?

# 3 194
По същия начин и родителите могат да претендират за излишни нерви, притеснения и неудобства...
Скрит текст:
Че то акъл... не се намира лесно..

Скрит текст:
Да, ако насочат претенциите си към тези, които им причиниха излишните нерви и притеснения....т.е., тези, които обявиха учителките за "виновни и наказани без доказана вина", съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт