Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 903
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 165
  • Варна
Защо лов на вещици? В момента има един случай, който се нищи. По-вероятно е да е вярно, че са били в Сърница, иначе ще е баси невероятното съвпадение хем да са се измайтапили, хем да са положителни точно те!
Сега чета из ФБ коментари... Не съм специалист, но потвърждават това, което си мислех по-рано. Засега са им правени бързи тестове. Те нали отчитат антитела, а антитела не могат да се изработят за 3-4 дни, чета за минимум седмица. Или бавният тест ще отхвърли заразата или ще я потвърди, но ако наистина имат антитела са заразени по-рано, така излиза.

# 3 166
  • София
да, и аз до същия извод стигнах, което е по-лошият вариант да си я имаме в София, по-точно да си я имат в градината. Не помня кой от инпекторите каза, че чакат утре след обяд да излязат резултатите, за да могат да кажат на родителите дали затварят градината или не.

# 3 167
Само се надявам здравият разум да надделее над масовата страхова невроза и параноя.

От самото начало смятах, че всичко е преувеличено и продължавам да го смятам, но последиците за икономиката и най-вече за образованието на децата ни, които ще са 6 месеца у дома, са значително по-притеснителните.

При нас от утре отварят детски площадки, фитнеси, ресторанти, услуги  и плажове и се надявам вчерашното решение да отворят у-щата нормално от есента да не се променят пак заради някой и друг случай....

# 3 168
Не разбираш каква е моята позиция или се опитваш да ми приписваш позиция? Второто е повече от излишно, защото аз съм изразила позицията си многократно, сравнително ясно. Да я обяснявам отново би било обидно за интелекта на четящия.

E, не всеки следи детайлно дискусията и си води записки. Аз пък не помня каква ти е позицията, длъжна ли съм да водя досие на всеки пишещ, та да знам кой какво е писал някога?

От самото начало смятах, че всичко е преувеличено и продължавам да го смятам, но последиците за икономиката и най-вече за образованието на децата ни, които ще са 6 месеца у дома, са значително по-притеснителните.

При нас от утре отварят детски площадки, фитнеси, ресторанти, услуги  и плажове и се надявам вчерашното решение да отворят у-щата нормално от есента да не се променят пак заради някой и друг случай....

Е да де, ама точно за икономиката е важно хората да са дисциплинирани, защото ако не са това ще се отрази зле. Ето един пресен пример - няколко дена пикови стойности и има отражение:

https://www.24chasa.bg/region/article/8685607

# 3 169
Нормално е да не помниш. Не е нормално да се опитваш да ми приписваш позиция.

# 3 170
Защо лов на вещици? В момента има един случай, който се нищи. По-вероятно е да е вярно, че са били в Сърница, иначе ще е баси невероятното съвпадение хем да са се измайтапили, хем да са положителни точно те!
Сега чета из ФБ коментари... Не съм специалист, но потвърждават това, което си мислех по-рано. Засега са им правени бързи тестове. Те нали отчитат антитела, а антитела не могат да се изработят за 3-4 дни, чета за минимум седмица. Или бавният тест ще отхвърли заразата или ще я потвърди, но ако наистина имат антитела са заразени по-рано, така излиза.

Тестът им е показал наличие на антитела от вид, който  показва активна инфекция IgM. Това трябва да бъде потвърдено с PCR.
Това не са антителата, които показват прекарана инфекция.
Ако са се заразили веднага след пристигането си може, но на мен не ми се вярва, по-скоро тук се върти нещо.

# 3 171
Нормално е да не помниш. Не е нормално да се опитваш да ми приписваш позиция.

И къде съм ти приписала позиция? Питам какво искаш да кажеш, защото писанията ти ми говорят нещо, което за мен е абсурдно. И понеже е абсурдно, питам (слагам въпросителни в края на изреченията). Това за мен не е никакво вменяване.

Цитат
Но не разбирам каква е твоята позиция? Пир по време на чума? Да се правим, че нищо няма и злото ще ни отмине? Усещам, че си недоволна, но какво искаш всъщност?

Като искаш яснота, и като е нормално да не помня, не се прави на ощипана, а отговори. Аз отговарям по сто пъти на еднакви въпроси, защото нямам претенции всеки да помни пътеводните ми слова.

# 3 172
  • Варна
Ирис,
Точно на ИгМ им трябва седмица да се изработят. ИгГ доколкото помня се позитивират след месец-два.

# 3 173
  • София
Учителките нямат Ковид. Отрицателни са  на PCR. Целият персонал е отрицателен.

# 3 174
  • Варна
Ето на. Ай честито, много шум за нищо излезе. Друго ми стана интересно, с. Изгрев го слагат под карантина за 12 случая, а Доспат и Сърница за доста повече - не. На какъв принцип го решават?

# 3 175
  • Варна
Добре, де, ама защо ще пускаш таг от местоположение не слизащо от новините и коментирано като огнище на Ковид? И това от детски учителки, за които се предполага някакъв потенциал на втория етаж..

Не знам каква е конкретната история, ама не може ли да са били преди време заедно в Сърница, а някоя сега да е качила снимката? Нито е майтап, нито пък са ходили точно сега там. Какво, хората нямат право в момента да  казват снимки от "много заразни" места?! Че то сега тече едно предизвикателство - за 10 дни снимки от любимите места, на което си ходил - аз, ако кача снимка от Лондон днес, някой да не вземе да ме издоносничи, че не съм в карантина?!

Снимка във Фейсбук не може да е доказателство за нищо.
Както се вижда, даже не са с положителни тестове госпожите, а медиите и социалните мрежи вече ги изгориха на кладата...

Мисля, че всеки здравомислещ човек се притеснява да не се зарази. Аз се надявам някак да сме го прекарали неусетно, но, ако, не дай си Боже, някой от обкръжението ни се окаже положителен, сигурна съм, че ще се притесня доста.

Така че разбирам притеснението на родителите на децата от тази градина и двете групи. Не разбирам медиите, кметицата на София, здравния министър, всички в социалните медии - кой им дава право да оповестяват и коментират лични данни и поведението на хората, даже без да е доказано, че са заразени?!

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 16:56 от chockolina

# 3 176
  • София
Маркирах в другата тема, че ми е много чудна тая работа. Ако правилно помня, групичката учителки са били 5, от които 3 с положителни бързи. Сега ПСР са им отрицателни на всички. Толкова ли дава фалшиво положително бързият, та от 5 три да даде фалшиви положителни? Или вече от носоглътката го няма вирусът и затова пср дава отрицателен?

# 3 177
  • Варна
Май често дава фалшиви резултати, това е една от причините да не се препоръчва поголовно тестване.

# 3 178
Много неща може да са. Може отрицателният тест да не е верен - напред писах как на Домусчиев първият тест е бил отрицателен, на сина на Хасан Адемов - първите два.
Остават въпросите дали са ходили там, след като вече е било препоръчано да не се ходи, дали наистина са се пошегували - въпреки, че за мен такава шега от психически здрав човек не е възможна.

# 3 179
Явно на всеки поотделно трябва , та:

Ако аз се тагнс  от Сърница-ми дреме, ти дреме, им дреме... Аз не работя в детска градина и не нося отговорност за малки деца..
Дано е по-ясно.

Общи условия

Активация на акаунт