Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 437
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 405
  • София
ами, не, не е ок, но към момента и без да ни бяха казали да си стоим вкъщи, щях да гледам да избягвам контактите, включително за децата. Нещо такова съм го минала, когато бяха малки, защото доста боледуваха, а аз бях основно на фронта вкъщи - избягвахме струпването на много деца, водех ги по места, където няма много хора, гледах да спазват хигиена и навън да не ядат нищо. То не е за безотговорност към другите, а за лично предпазване. Не бих ги затворила тотално вкъщи, все пак трябва и да виждат слънце, най вече когато няма хора навън дори това да промени режима им. Не бих ги събирала с други деца. Изпитанието е най вече за теб, защото ти трябва да ги забавляваш. В парка не бих ги завела, защото там изкушението да са с другите деца е голямо, а без катерушки и люлки няма да умрат един месец. Но така или иначе трябва решението да го вземете вкъщи.

# 406
 Децата и да се разболеят, 99,9% нищо няма да им стане, само ще си имат имунитет. А да дишат въздух и да ги грее слънце е важно. По-скоро теб ще заразят после и това е проблемът.
Според мен премереният риск е да излизате, но това с люлките и катерушките го избягвайте - вирусът се задържал много по металните части, а децата да не си пипнат лицето докато си играят е почти нулева. По-добре да карат колело, тротинетка, ролери, да тичат и да се разхождат.

# 407
  • Най-красивата страна
Явно не е безопасно да се ходи на площадки и люлки.
Вчера четох,че започват да дезинфикцират детските площадки.
Не напразно постоянно говорят да си стоим вкъщи.
Дъщеря ми не е излизала от 5 дни.
Ако я изведем,то ще е с колата извън града в някоя гора или на пуст плаж.
От няколко дни в нашия град няма деца по улиците.

# 408
В Пловдив детски площадки, люлки, катерушки са заградени с бяло-червени ленти, има надписи да не се ползват.
Не знам дали всички, тези, покрай които аз минавам, са така.Не са разрешени за ползване.
Но пък в градската градина има хора, разхождат се, и бебета в колички имаше вчера.Хората обаче се движат на разстояние, аз писах, не знам в коя тема, че дори не се разминават наблизо.

# 409
Прави сте. Сглупих вчера като им дадох люлките, но веднага ги дезинфекцирах и не си пипаха лицата, защото ги следях. Мисля да идвм на вилата на двора да седят , а днес само разходка за 30 мин и това е, но сте прави много. Вече и аз се сбърках

# 410
  • Варна
Моят син от 29 февруари е излизал 2 пъти за лекар и веднъж да поиграят баскетбол с баща си... Това е. Направо се побърква вкъщи, той е от тези, които си играят с колички, с топки, обича да е навън, а не вкъщи пред компютъра. Но мен ме е шубе и не излизаме.

# 411
  • Най-красивата страна
Чудесно е,че имаш вила с двор.
Ако сте там,хем ще бъдете изолирани,хем децата ще могат да играят на двора.

# 412
Бивш президент на Реал (Мадрид), гостувал в Симитли и Банско, е с COVID-19 в тежко състояние

# 413
  • София
редактирам, защото разбрах, че било миналата година.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 09:41 от Andariel

# 414
Дори и в не-вирусни времена гледам да не си мешам много децата и да не ги пускам по най-активно потребяваните катерушки. По принцип са си мръсни, вечер ходят да пият тийнове и клошари и кой знае какво става, веднъж видях катерушка, ползвана за тоалетна. Така че не ми се променя излизането сега. Излизаме бързо, с маски в асансьора, отиваме на по-безлюдно място и така. Но по принцип децата ми са свикнали да се забавляват у дома, понеже пазя едното от болести много.

# 415
Преди повече от година е бил в Банско.

# 416
Бивш президент на Реал (Мадрид), гостувал в Симитли и Банско, е с COVID-19 в тежко състояние

Все пак е бил в Банско през 2018....
==============

Как Тайван успя да се спаси от коронавируса
Тайван успя да се предпази от опасния коронавирус - въпреки близостта си до континентален Китай. В Китай заразените са над 80 000, а в Тайван - под 50.
Над 100 000 души - толкова са заразените по света с опасния Ковид-19 само два месеца и половина след избухването на епидемията в китайския град Ухан.
Новият коронавирус обаче сякаш подмина 23-милионния Тайван, въпреки че островът се намира относително близо до епицентъра на бедствието и поради това още през януари се прогнозираше, че Тайван ще е особено силно засегнат. И докато заразените в Китай вече са над 80 000, в Тайван техният брой остава под 50. Да, под 50!
Ето какви мерки предприе островът:

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%B … %D0%B0/a-52752426

# 417
Четирима са гражданите на Израел, които са били на почивка в Банско, и са дали положителна проба за COVID-19, когато са се прибрали у дома

# 418
Значи по принцип ми се потвърждава житейската теза, че масовките са гнусни като цяло. Сега вече имам ясно доказателство. Пак ще се учим да живеем в двора зад дувара.

# 419
Дворът е чудесен вариант в такъв момент. Ако на вилата ви няма възрастни хора, бих отишла там.
Извънредно е за всички ни, уви...

Общи условия

Активация на акаунт