Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 428
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 390
Като е ясно, че е навсякъде пак да питам каквоо правим и защо ни паникьосват постоянно? Докога ще се крием по къщите? Вие вярвате ли изобщо, че от това има и ще има полза? Аз вече не знам, шокирах се тотално вече. Май ми е време за едно розе.

Няма начин да няма полза, математически и статистически. Без мерки и с мерки темпът на нарастване не може да не е различен. Виж мерки, които да дават гаранция и да свалят риска до около нулата няма, така е.

# 391
Писах го по-рано - от летището си попълват декларацият, една разходка с метрото по линия 1 до Сердика, после на другата линия или по другите транспорти и ето ти през няколкостотин хора е минал да се поизкашля.
Това не бива да те притеснява, защото :
1. Може и да не е кашлял, или да го е направил, както ни инструктираха
2.Ти си с достатъчно добри предпазни мерки
3. Пътуваш спокойна, за да не си намалиш имунитета, не мислиш за болести и черни сценарии  Wink

# 392
  • София
Мислех нещо да пиша и видях какво става в Париж. Пффф.

# 393
  • Варна
Там пък какво става?

# 394
  • София
Трябва контрол върху влезлите вече в страната.

# 395
  • София
Пълна забрана за излизане и ченгета по улиците.

# 396
Като е ясно, че е навсякъде пак да питам каквоо правим и защо ни паникьосват постоянно? Докога ще се крием по къщите? Вие вярвате ли изобщо, че от това има и ще има полза? Аз вече не знам, шокирах се тотално. Май ми е време за едно розе. И с ММ се караме постоянно, в анкетата как ще свърши карантината за мен вече към отговор С ще добавя и D - алкохолизъм и развод.

Не Ви паникьосвт, госпожо. Казват на всеослушание да се пазят хората. Това, че вируса е навсякъде в момента е абсолютно естествено. Естествено, че ще е навсякъде. Това, че глупакът ще ходи на ски уикенда, "да диша чист въздух" си е негова / нейна отговорност.

Не е луд тоя, който дава брифинга, а тоя който го слуша и не го чува.

# 397
Мислех нещо да пиша и видях какво става в Париж. Пффф.

Един приятел точно там се връща утре. Направо от сега го мисля.

# 398
Пълна забрана за излизане и ченгета по улиците.
Искам и тук да стане така, сериозно ви казвам. Ние сме просто малоумен народ. Наложи се да изляза набързо. Ами навсякъде по пейки и градинки са се събрали по 10-15 човека - млади и стари, лафят си хората, набити един в друг. Комшиите вече трета вечер купонясват, през вратата им е манифестация от народ. Само карантина и яки глоби ще накарат някои индивиди да си седнат на задниците.

# 399
  • Варна
Ами да излиза полицията, мен и без тва ме е страх да изляза навън и ще работя от къщи до 10 април.
Елфичка,
Точно ме плашат! Плашат ме, а полза никаква, щото ММ не може да не ходи на работа, не може да не ходим до магазина и на практика каквото и да правим все тая! Мерки никакви, само пожелателни. Ми да пускат полицията по улиците и да приключва!

# 400
Да идват танковете!

# 401
Пф, на първата спирка на 60 в ОК има едно кафене. Тая сутрин, понеже явно не могат да стоят вътре, се събрали на седянка навън на тротоара, 10-15 човека. Скупчени, заемат ширината на целия тротоар. Няма маски, няма дявол. И минавам аз, един ми се изкашля точно в лицето - няма да сложи ръка, лакът, ниииищо. Малоумници.

# 402
Ами той и Гешев това предлага

# 403
  • София
После Бойко разпуска парламента....И управлява сам. Или с Гешев. Ох, защо нещата все повече заприличват на 1920-1940.

# 404
Според вас ок ли е да излизам с децата в парка, ако не им давам да играят с други деца и след люлките им дезинфекцирам ръцете или ще в безотговорно? Наистина искам съвет. Побъркват се у дома

Общи условия

Активация на акаунт