Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 920
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност идеята за пълните колички при много хора вероятно е да си стоят вкъщи, а не да излизат през ден да пазарят. Стана ми смешно от една двойка днес - очила, маски,  а най-отгоре на количката стек бира "Корона" Simple Smile

# 91
Извинявайте, току-що прочетох, че заболелите у нас са 23 в 3 огнища.
Сериозно ли обявиха извънредно положение за един месец заради 23 души в 3 града?? Аз си мислех, че съм изпуснала някаква вълна новини за лавинообразна зараза.
Ами, така е... Когато и властимащите са неуки и невежи, и действат по метода "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак", се натворяват подобни... глупотевини. "Всеки народ си заслужава държавата!". Да ни е честито!

# 92
Ей сега гледахме с жената пресконференцията по някаква телевизия беше. Е такива простотии... Как може ти с цялото си дебелокожие и егоизъм в кризисно положение да се интересуваш от прическата и маникюра си, и дали щели да работят студията за грозота? И някакви тираджии си правили каквото си искали по заведенията. Съд по бързата процедура и 5 години на топло. За нарушение на карантината. Ама правата ми, ама бизнесът ми... Особено бизнесът и ония античовеци, търговците. Няма такива положения. Бедствено положение. Вземат се превантивни мерки, които включват при нужда и ограничаване на някои права и свободи. Защото един от тия ако носи витуса без да знае и като почне да се блъска (он бай Ганьо и в празен трамвай да се вози, па че се блъска), никой не може да каже колко хора ще зарази от простотията си. Щом като дебелокожия селяндур не е способен адекватно да се грижи за себе си и близките си, властите ще се погрижат. Чета за някакви дето искали да си правят кръщене и щели да пристигат от чужбина. На пук на карантина. Как може такова стадо блъскащи се овце в кошара? Аз наистина не знам кое повече убива. Простотията селска, овча и ганьовска или вирусът... Оня ден пазарувах в т-маркет и положението беше доста спокойно. Но тая вечер... МЕТРО, БИЛА, Кауфланд... Все едно ще има ядрен удар. Хора бе, забравихте ли Индиго?

# 93
100% гаранция, че насадените страх, паника и психоза ще вземат повече жертви от вируса!

# 94
Франсоаз, нали беше ограничила всичко свързано с корона вируса, спри да пишеш и тука!

Официален доклад има на СЗО, че за справяне с вируса са необходими строги, немедицински мерки, както ги наричат, защото няма лечение, по-заразен е от предишните корона вируси. Докладът е изготвен след посещение в Китай, всичко се прави превантивно.
По последните математически модели, при един доказан заразен, има още 40 неригистрирани, които разпръскват зараза.
Не знам защо хора, които правят торти си мислят, че знаят повече от експерти, които с това се занимават.
Стига с конспирациите, целия западен свят се затваря и обявява извънредно положение.

Броят заболели в щатите като съотношение спрямо общ брой население дали не е същият като у нас?

Никой не ви е заключил у вас без храна, ток и вода, никой не ви е опънал да копате полуголи като в концлагерите....и моля, мислете преди да пишете, щото хора всякакви четат.

# 95
Таман си идвам от пазар в Лидл на Сточна гара. Първо почнахме с фал, понеже отидохме по-рано и се изненадахме от извънредно работно време - от 9 часа, вместо от 7:30. Както и да е, върнахме се пак в 9 часа. Имаше известна навалица от 30-40 човека. Хората пазаруваха обилно, но не като за запасяване, а като за седмица. И това си е добре - еднократно пазаруване, вместо всеки ден. Станаха опашки от по 5-6 човека и след първоначалния пик даже поспаднаха. Може би имаше няколко липсващи стоки, но като цяло основните неща (месо, мляко, сирене, яйца, зеленчуци и плодове) ги имаше.

# 96
  • София
Ау, не думай, Мис Бонг!
Аз ще си мрънкам пък!
Снощи не можах да спя. Задрямах в 2:30 и се опулих в 7:30.
Сега се опитвам да огранизирам видео урок. Уж е нормална събота, ама не е.

# 97
А, има ли яснота ние не работещите, поради извънредното положение, неплатен отпуск ли сме, платен?

# 98
Това обявяване на извънредно положение беше доста необмислено. Вчера пуснаха бомбата как всички търговски обекти трябва да затворят, без хранителните и аптеките. Аз работя в мебелен магазин, звъннах в РЗИ да питам кога да затваряме, отговорът беше " Веднага!“. Настана лудница - звъним на клиенти с платени транспорти, че няма да им доставим стоките, звъним на доставчиците да не ни карат стока, звъним къде ли не. Днес ставам и виждам промяна в наредбата. Пак звъня в РЗИ, от там ме прехвърлят към други телефони. 30 минути няма свързване, накрая се свързах да питам ние можем ли да работим, или не можем. Отговорът беше " Щом не сте в мол, или търговски център, значи може, ама звъннете пак следобед, че и ние не знаем". Почвам да звъня на колегите да имат готовност за утре да работят, ама не баш. Междувременно след вчерашното извънредно положение всичко живо хукна по родните си места и утре обратно заради промяната. Малко стана като" Що само в София да има вирус, нека го разнесем и в провинцията". Безотговорна, необмислена история. Като е толкова зле положението да бяха затворили изходите на София. А те плеснаха едно извънредно положение и хората решиха, че тва е ваканция и хукнаха да пътуват.

# 99
  • София
Простотията е страшна. Налагат се тъпи правила на тъпи хора, при това се променят всеки ден. Всъщност няма никакъв смисъл.
Мисля, че реалното положение в България ще се усети след месец.

# 100
Извънредното положение е само основание да се въвеждат мерки, а само по себе си нищо не прави. От там нататък вече има по-добри и по-недомислени мерки в зависимост от това кой ги издава. Но то никой няма опит и гледайки едно се пропуска друго... Неизбежно ще има настройки и напасване, от раз не може да стане.

# 101
Според мен промениха това с търговските обекти, защото се усетиха, че много фирми ще се окажат в затруднено финансово положение заради загубите за тези две седмици. И ще поискат помощ от държавата, за да си платят разходите. Те ще съсипят малкия бизнес с тази заповед за затваряне.

# 102
Новина - втора жертва на вируса. Заглавието крещи просто. Като се зачетеш обаче - човекът е на 74 и с хронични белодробни проблеми.
Тия журналисти да ги риташ с Док Мартенс - малко ще им е.

# 103
И какво като е на 74г. с хронични заболявания? Да мре там. В Норвегия имат първа жертва за близо 1000 заболели. Там сигурно всички са първа младост и без хронични заболявания.

# 104
Оф... Това, че не е причина короната! Елементарно е! Ама jewрналята трябва да генерират трафик с крещящи лъжливи заглавия в е-медиата и да приберат пари от рекламодатели, паниката ша я опраяме евентуално после.

Общи условия

Активация на акаунт