Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 896
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 75
  • Най-красивата страна
Излязохме навън следобед и видяхме,че бабите вече са се наредили на огромна опашка пред кварталния магазин.
Отидохме в Кауфланд.
Народът спокойно си пълни количките.
Няма паника,няма блъсканица,обаче пълнят догоре количките...
Не разбрах защо.Вижда се,че стока има.Персоналът зареждаше непрекъснато.Гледаха да не остава празен рафт.Работят като пчелички.Всички каси работеха.
Опашките огромни.

В един момент обявяват,че на касите не може да се плаща с карта.
Само в брой.
Много неприятно.Някои хора си излязоха с празни колички.
Имаше и румънци.Учудих се,че са дошли.
В аптеката също имаше опашки.
Витамини купуват.
В нашия град все още няма болни от коронавирус.
Обаче аз повече няма да ходя в големи магазини.
По-добре да чакам на опашка с бабите пред кварталния.
По-малка е вероятноста да има някой болен.

# 76
Четох някъде, че заради засиленото пазаруване системата за картови плащания се претоварила и блокирала за известно време.

# 77
Да чакаш с бабите пред кварталния магазин е добре решение само ако си 100%, че не си контактувала и не пренасяш вируса.

# 78
Варна , час след като обявиха извънредно положение паркинга на Кауфланд беше препълнен и имаше задръстване в магазина не зная как е било. Отидох  до Лидъл, който по обед обикновено винаги има макс десет коли отпред, но днес буквално заех единственото свободно място. Всички с маски и пълни колички, рафтовете с пакетирана стока (боб, ориз,леща и макарони бяха празни .......а вечерта е имало и полиция там.
Да ви кажа като се прибрах бях доста паникьосана. Ако не съм на инжекции, щях да си сипя едно (а може би и не само едно)за вътрешна дезинфекция.

# 79
  • Варна
Аз пазарувах в Кауфланд до мол Варна в 16,30 и нито беше тъпкано, нито видях празни рафтове, да не говорим за истерични пазаруващи. Направих си седмичния пазар спокойно.

# 80
  • София
Темата е как да се справим с паниката.
И паникьорите, разбира се, я налазиха...
Извънредното положение, което въведоха, всъщност е нож с две остриета. Целта е да се попречи на ония, дето не им пука и се репчат в стил: "Ти ли ще ми кажеш какво да правя?", да разнасят заразата,  но едновременно с това налива вода в мелниците на други - тези, дето са хукнали да се запасяват като за световно, опразвайки магазините, и са готови да убият с камъни всеки, който се осмели да кихне.
Не знам кое от двете е по-опасно.

# 81
  • Варна
Дъщеря ми бори една кашлица от две седмици, какви ли изследвания не пуснахме, здрава е, явно нещо алергично ще излезе. Ама ме е страх, буквално, да влезем в кварталния магазин с нея, че ако се изкашля вътре, кой знае какво ще ми чуят ушите. Ей до тоя хал я докарахме от паникьори, да не ме е страх, че детето ще се зарази, а от отношението на околните.

# 82
Ти се бъзикаш за камъните, обаче примерно аз реагирам много кофти на прах и редовно си прочиствам гърлото и носа. Зимата пък ми се изсушават лигавиците и още повече се дразнят. От септември до април плътно звуча като болна, а не съм. Познай как ме гледат. Днес с една колежка говорихме и тя казва 'ама то си личи кога си болен, кога си пушач, кога си се задавил'. Личи си, но за нас. За паниките не си личи.
А, Хайчето ме е изпреварила.

# 83
Надявам се паниката да отшуми скоро, защото накрая всички ще сме на ярко розови хапчета и усмирителни ризи.

# 84
За мене е абсолютно излишно човек да се презапасява.Днес в Кауфланд в София купуваха със стекове олио,брашно и захар.Като че ли с олио ще се къпят и пият.Абсолютно безсмислена паника.Ако се спазват инструкциите без такова презапасяване няма да действа на психиката.

# 85
  • София
В кварталния магазин "Фантастико" днес следобед пускаха по няколко човека, останалите чакаха отвън на опашка. И понеже е на централна  улица и място няма - опашката си беше доста плътна. Щастливците, допуснати до щандовете, избираха дълго какво да купят и с кеф четяха подробно етикетите на стоките, докато другите се бутаха пред вратата, чакайки си реда.
Важното е, че инструкциите бяха спазени.

# 86
Надявам се паниката да отшуми скоро, защото накрая всички ще сме на ярко розови хапчета и усмирителни ризи.
ха дано! Ама не би трябвало да има паника за храна, паниката трябва да е за друго. Нейсе, гладни да не останат, за живи.... все три  който разбрал!

# 87
  • София
Брашно не употребявам.
Заредихме като за нормално седмично пазаруване - месо, зеленчуци, мляко и т.н.

# 88
Вчера взех 3 млека - то едното ми е само за кафето за 2 дни - но се чудех дали на касата (Лидл) ще ми кажат нещо. То стандартното им ограничение е 5 бр, сега извънредно да не ги намалят.

# 89
Вчера взех 3 млека - то едното ми е само за кафето за 2 дни - но се чудех дали на касата (Лидл) ще ми кажат нещо. То стандартното им ограничение е 5 бр, сега извънредно да не ги намалят.
При нас няма ограничение на бройка. Днес имаше хора, които пазаруваха на стекове и никой не им направи проблем.
Но хората по касите бяха видимо изморени, а беше още обяд.

Общи условия

Активация на акаунт