Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 986
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 165
Седя си вкъщи,спазвам инструкциите ,но ми идват в повече новините и приказките за вируса.Кой ли не се изказа.Гледам канали,където не дават никакви новини.

# 166
Седя си вкъщи,спазвам инструкциите ,но ми идват в повече новините и приказките за вируса.Кой ли не се изказа.Гледам канали,където не дават никакви новини.
И аз така, ама вечерта пуснахме новините и отново се стресирах

# 167
Аз ви се чудя как гледате новини. Не че съм от бесните позитивисти, които пръскат лъчезарност и слънчево настроение... докато не ги перне злобната истерия... Но това чудо, новинарската емисия, ми е трудно да намеря добра дума за него. Спестявам си го от години.

# 168
  • София
Само започват: "Едиколко си  БОЛНИ от корона".....
Не са болни. Те са доказани носители. Повечето от тях даже нямат симптоми.

# 169
А тези дето имат симптоми, според вас не са ли болни.
 Онзи ден десет минути спорих с един, че двамата починали не били починали от вируса, според него.

С някои хора няма оправия, сигурно така им е по спокойно.

# 170
  • София
Които имат симптоми, са болни.
Които нямат, са носители.
Не е честно да се обявява една цифра за двете групи, за да се шашкат хората. Журналисти...

# 171
А какво значение има болни ли са или са само заразени, като с тях се увеличава опасността за всички останали, които не ще се разболеят, ами направо ще си умрат.

# 172
Че е опасно, опасно е, ама май и умишлено преувеличават ситуацията, представят нещата сякаш хванеш ли го, умираш и това е. Все едно бубонна чума има. Тръбят хората да избягват да се скупчват на едно място, а предизвикаха точно това с бомбата, която пуснаха в петък и всичко живо се юрна по суперите, банкоматите и аптеките. И от една страна хората са прави, защото не знаят утре какво ще решат. За два дни говоря няколко пъти с РЗИ да ми дадат яснота имаме ли право да отворим, или не. Отговорите са тип националната лотария. А най-големият куриоз беше днес, когато с колежка едновременно сме разговаряли с тях. На мен казват, че можем да работим при засилени мерки, на нея са казали категорично, че не можем да отворим. Няма такъв цирк просто. Държавата блокира при 30 заразени, не ми се мисли при 300 какво ще е.

# 173
Никой не е кзвал "хванеш ли го и умираш" , поне из официалните медии. Ама слушане/четене с разбиране трябва. Иначе настава бой за тоалетна хартия... мъка.

# 174
Казах, че създават това усещане у хората, а не, че са го казали. Четене с разбиране трябва. Wink

# 175
Според мен се взеха мерки “овреме”, а не чакаха да станат стотици случаите.

# 176
Не знам как е при вас, но аз от около седмица не съм виждала цигани по кофите. Само хората от чистотата.

# 177
То ще има и 300, и 3000, и 30 000 според мен. Заразата едва ли може да се спре преди да се натрупа някаква критична маса преболедували (и починали). И броят заразени с и без предпазни мерки ще е горе-долу еднакъв, но без мерки болниците ще се задръстят с тежки случаи и новите заболели ще лежат в халето на Централна гара и ще мрат интензивно. При мерки здравната система ще може да ги поеме и евентуално смъртните случаи ще са по-малко. Това е целта на всички мерки, а да се спре болестта едва ли е възможно, не сме Китай. Предимството на без никакви мерки пък е, че всичко ще свърши много по-бързо и после кой умрял - умрял, кой оцелял - оцелял. За сега Великобритания тества тази система.  Ето и една картинка за илюстрация на написаното:

# 178
А тези дето имат симптоми, според вас не са ли болни.
 Онзи ден десет минути спорих с един, че двамата починали не били починали от вируса, според него.
Ами, прав е.
НЕ са починали ОТ вируса.
И двамата са били болни, със сериозни съпътстващи заболявания.И една обикновено настинка е щяла да им "помогне", най-вероятно.Просто са имали лошия късмет да не е ти да кихнеш срещу тях, а да ги "срещне" вируса.
------------------------------------------------------------------------------
На мен, честно казано, тая повсеместна лудост ми идва в повече.И няма да живея според нея.Поне докато, и дано НЕ СТАНЕ, не задължат хората да си стоят по къщите.
Лично мнение:
всичко това е ако не 100%, то 99% политическа манипулация.Или нарочно създадена, или някой е видял шанс в този вирус и е яхнал "вълната", за да извлече максимум дивиденти.Нито вируса е толкова бърз, нито е толкова опасен, нито е толкова смъртоносен.Не повече, а гледайки темповете, дори е по-МАЛКО опасен от всеки друг сезонен, зимен вирус.
"Годишно вирусните епидемии причиняват почти 5 000 000 -ПЕТ МИЛИОНА, случаи с тежки усложнения. Стотици хиляди жертви взима всеки пореден грипен вирус."
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/bolnite-ot-gri … snost-383946.html
Ето ви една статия за миналата година.Само за една СЕДМИЦА е имало 143 000 болни.Само за седмица.
Ето още една, пак за миналата година
https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/idva-nay-s … odini-408633.html
Предвид, че всеки вирус обикаля всички страни, къде беше паниката миналата година?Къде беше епидемията/пандемията?Защо никой не броеше стотиците жертви на ден?
А сега за двама души подлудиха българите?
Дано политиците скоро да се наиграят и да спрат с простотиите.
Не знам, ама май наистина си мислят, че са богоизбрани, а ние долу, в "низините", сме едни безмозъчни амеби, дето нищо не разбират.
Аман от умници!
Аз си продължавам живота както досега.Не гледам новини, ама и по моите канали се прокрадва по някой надпис.Не успявам да го игнорирам на секундата.След час ще се стопли още, отивам да си извървя дневните километри, после на пазар.Не се запасявам, нямам и намерение.
И пак лично мнение:Очаквам до дни нещата да почнат да затихват.
Освен ако политическия "елит" наистина не готви нещо голямо и сложно, та да му трябва повече време за да изпълни машинациите си.

# 179
Знаеш ли какво е нарастване по експонента? За сега във всички държави в Европа случаите на заразени нарастват експоненциално. Който поне малко разбира от математика може да с представи как завършва един експоненциален процес. И респективно кога трябва да се вземат мерки за да стане по-полегат. Няма да ти давам линкове с картинки, защото няма да четеш.

Общи условия

Активация на акаунт