Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 345
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 270
Сега в тази изолация възрастните хора, а и не само ще направят много повече инфаркти  (например ).112 прегравя от паникьосани, истински болните не могат да подадът сигнал за състоянието си. Няма посещение от комшии, няма кой да установи смъртта дори, няма събор долу да разберат, че някой приятел липсва.
И мн др аспекти на паниката и страха от смъртта

# 271
Е ти не гледаш ли в другата тема?
Възрастните нямало какво да ги мислим ако останат без пенсии,те си имали спестявания?!?!?!?!
Драйфа ми се..

# 272
Кристин Лагард е наредила да се затворят границите на ЕС! Най-после. Поне весели скиори от цял свят повече няма да идват. Сега остава по най-бърз начин да ги изпратят обратно, откъдето са дошли. Не знам българите как ще се прибират обаче.....Много хора ще останат блокирани където са, ако са извън ЕС.

# 273
И аз мисля да изведа днес детето да кара колело. Няма да се навираме в хора, ще отидем на безлюдно място да се раздвижи и да подиша въздух. Ще взема мокри кърпи и дезинфектант и няма да му давам да пипа нищо освен колелото си.

# 274
  • София
Ние излизахме заедно в петък и събота.

Брат ми има само температура! 🙄😲😱

# 275
Ние излизахме заедно в петък и събота.

Брат ми има само температура! 🙄😲😱
Още ли не сте го застреляли?
Ми ако е корона?

# 276
Ами нали цялата работа е за да се предотврати колапса на здравната система и да се избегне точно това, да не може да се помогне на хора с други тежки състояния.
Сякаш така и не се разбира това, всеки си мисли, че заради вируса е ограничен, да, заради вируса е, ама не е с цел да не се заразиш а приори, а с цел да не се заразят всички накуп. А че най-вероятно мнозинството ще го изкарат е ясно, въпросът е да не е по едно и също време.

# 277
  • София
Не, вчера аз си мислех, че е така, но не е. Идеята е да се спре разпространението и да намалее съвсем броят на болните.

# 278
Не може да се спре разпространението така, но може да се забави, защото никой не знае реалния брой на болните. Знае се този на тестваните, а те не са толкова много. Вече и да искат не могат да проследят хода на заразяването, за да открият всички. Целта е забавяне и ограничаване на безотговорните, доколкото това е изобщо възможно...

# 279
  • Варна
Не знам за коя друга тема говорите ама чак нямам търпение някоя луда кокошка да вземе да ми държи сметка къде водя собственото си дете.

Отдавна трябваше да се затворят границите. Тези, които остават блокирани, за съжаление ще си стоят там, докато нещата отминат, това е положението. Те и в Китай ако бяха ги задържали да не плъзнат по цял свят, сега можеше да не сме на този хал ама не, да си приберяли гражданите. Ми прибраха ги. С все болестта.

# 280
  • Варна
Точно. Невъзможно е да се спре.

# 281
Няма лошо да излиза човек навън, все още не е забранено Simple Smile макар че четох някъде, че и в Италия можело сам за малко и наблизо (но не знам дали е вярно). Времето сред природата се отразява добре на имунитета, особено ако човек може да иде някъде в гора например. Но дори и в парка пак е хубаво.
Но.. не на детската площадка с още куп деца, не наврени един в друг и на разходка с приятелчета и т.н.
Всеки може да прецени кое е ОК и кое не е. От там нататък личната отговорност...

# 282
Пием мултивитамини. По това време  - пролетта - обикновено купувам на всички мултивитамини и ги следя да си ги пият. Мъжът ми донесе витамин Д и сега ще го пием него, чел, че трябвало.

Притеснява ме, че детето стои много в къщи по тоя начин, ужасно е вредно. Ще трябва събота и неделя да отидем поне малко на въздух. Иначе ние излизаме - мъжът ми не може да не ходи на работа, аз понякога също, имаме график.

Докато все още сме в извънредно положение, а не карантина, аз извеждам децата навън.
Не се събират с други деца, избягваме площадките, но с колелото или тротинетката правим няколко обиколки.
Нося дезинфектант и мокри кърпи и бършем през половин час.
Мисля, че ако не пипаме нищо навън и се движим, нито заразяваме някого , нито ние бихме се заразили.
Децата имат нужда от движение на открито и от слънце, не смятам да ги лишавам от това, докато са здрави.

Да, да, разбира се. Моето просто е среден пубер, който не може да бъде изведен на разходка в парка, а си движи ссмостоятелно. Но ще трябва да се примири с една семейна разходка сред природата.

Вярно е за Италия. Не може да се излиза. Там наистина е много страшно, дано до другата седмица да почне да пада броя на заболелите. Те са жив пример какво става, когато се смята, че няма нищо, вирус като вирус.

# 283
Още в началото, слава Богу, здравият разум не ме беше напуснал. Не по отношение на това дали има вирус, или не, а по отношение на някои ДОКАЗАНО вредни съвети, които са масови и сега, а и излизат от устата на всеки лекар. Говоря за пиенето на витамини. Да напомня на истерясалите, че преди винаги се уточняваше, че някои витамини не се пият без доказан дефицит, че има огромна група заболявания за които е супер супер опасно пиенето и на вит Ц. За вит Д да припомня ли също?  Селен също. Не съм многословна, но пиша само от телефон, та. ..разбирайте ме  Simple Smile Ако хронично болни започнат да пият хаотично витамини, за да се превантират,  то скоро ще има повече влошаване и смъртност в резултат на тая превенция, отколкото от короната.
Нито един лекар не отвори скобата за предупреждение кои болни какви витамини не трябва да пият. Не

# 284
Сетих се за един виц аз.
Северна Корея - 14:15 - 1 болен от корона вирус. 14:20 - 0 болни от корона вирус.

Снощи казвам на една позната, че са ми възпалени венците щото съм настинала, а тя ме пита имам ли температура. Отговарям, че нямам, 37 я измерих към 17 часа. А тя " Олеее, веднага отивай в спешното, не е добре!“. WTF, хората изтрещяха.

Общи условия

Активация на акаунт