Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 342
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 285
Не знам за коя друга тема говорите ама чак нямам търпение някоя луда кокошка да вземе да ми държи сметка къде водя собственото си дете.

Във всички теми, но ги трият. Събота и неделя се скъсаха да размахват пръст, че имало карантина, как така излизате - тамън им обясниш, че няма карантина, и мине метлата. И айде следващата порция неориентирани започват да повишават тон, че имало карантина и ще докладват, за да глобят народа. И конфликтни, агресивни, скачат да правят скандали и да обиждат. Това още на първия и втория ден от затварянето на моловете, обяснявам си го с абстиненция.

# 286
  • София
И мен това ме дразни навсякъде /Във Фейса е ужас/. Разни кокошки се правят на мега съвестни. Редовният им лаф е: "Като ти се излиза толкова, отивай в Пирогов да помагаш!"

# 287
Според мен завиждат.Шубе ги е да си покажат носа на вън,и злобеят към другите ..Искат всички вкупом да се гърчат като листни въшки от страх и паника,че да са сигурни,че нещо не са се прецакали.
Друго обяснение,нямам.
Освен и абстиненцията от моловете(тва беше яко Joy )

# 288
Еми трябва да има баланс между необходимост и безхаберие. Като гледам, че някой се е запътил нанякъде, предполагам, че му се налага. Хората общо взето се държат на дистанция. Все пак при нас са най много доказаните случаи,  а като гледам докторите как още отсега абдикират,  тежко си и горко. Ако случаите се задържат малко, дано да могат да се справят.

Все още се надявам с топлото време тая гадина да вземе да пукне.

# 289
  • София
Нарича се ограничен ум. Слушат какво е казал генерала и не отстъпват нито на запетайка встрани. Като в някой виц за блондинки! 😜

# 290
Според мен на някои още не им се вярва, не следиха нещата отначало и сега с изумление и трепет забелязаха какво шета по света. И понеже досега свински, птичи и другите животински прелести ни подминаха, се надяваха, че така ще стане и сега. Само че с тоя отворен свят беше ясно, че няма как да стане...

Единствения шанс да не ни  излезе прекалено скъпо, със скапаното ни здравеопазване, е да свиваме уши в къщи и да се разболяват тежко по малко хора наведнъж, та да могат да ги поемат, но за съжаление не всички могат да го схванат.

# 291
Ода за тоалетната хартия

О прекрасна, непризната,
от поети невъзпята,
тая твоя чистота -
благодат е за света.

Ти си просто наслаждение
след момент на облекчение
и във твойта мекота
е приятна и смъртта.

Името ти - непризната,
от поети невъзпята
няма в ода - стройна рима,
но си тъй необходима.

Ти с просто наслаждение
след момент на облекчение
търсена от поколения.

Но ще дойде ден, когато
ти ще бъдеш всепризната,
от поетите възпята.

В небесата, там, да свети,
сред прекрасните комети,
името ти ще открия -

ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ

https://writecraft.io/posts/5bd326837002abe9622d1984

Питали радио Ереван,защо свършва тоалетна хартия.Радиото отговорило
-Моментът е такъв,че един ако кихне,сто се на*ират.. Joy

# 292
И още един - На Капитан Андреево заловили пратка тоалетна хартия, опакована като хероин.

При нас обаче все още има свободно навсякъде,  може би не е дошъл момента съвсем да се пос..ем.

# 293
  • София
За витамини, селени и какво ли не, сте абсолютно прави. Имам си хронични заболявания и съм много внимателна какво пия, дори витамин С и общи витамини. Издивявам като започнат отвсякъде да ми намилат за поредната велика идея - този лекар казал витамини, онзи селен, трети не знам какво. И народът се юрва да купува, а за хранителните добавки какво става!  Откъде знаят колко трябва да пият и дали трябва да пият? Явно щом пише "витамини" и "хранителна добавка", все едно е вода. същото като с "на билкова основа". Хубаво де, ама там нали има определено количество и комбинация от химични вещества, то не е като да пиеш вода!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:29 от Andariel

# 294
И още един - На Капитан Андреево заловили пратка тоалетна хартия, опакована като хероин.
Якооооо.. Joy

# 295
  • Варна
Добре, аз все пак продължавам да недоумявам как страни с много по-либерален режим бележат по-малък ръст на заболели и несравнимо по-малък процент смъртни случаи в сравнение с Италия. Всички статии, които уж обясняват въпроса някак не ми отговарят директно. Та наистина хората са объркани от тая супер противоречива информация навсякъде и е нормално да не вярват на абсолютно всичко, което прочетат.

# 296
Добре, аз все пак продължавам да недоумявам как страни с много по-либерален режим бележат по-малък ръст на заболели и несравнимо по-малък процент смъртни случаи в сравнение с Италия. Всички статии, които уж обясняват въпроса някак не ми отговарят директно. Та наистина хората са объркани от тая супер противоречива информация навсякъде и е нормално да не вярват на абсолютно всичко, което прочетат.
До одеве се шматках из квартала..Спокойни хората,дори и нямаше толкова маски,май им писнА вече..Гледам,по спирките стоят на разстояние,в парка всеки се усамотил..

# 297
  • София
Защото не ги тестват. Като няма тест, няма и резултат, който да влезе в статистиката. Ако умре от пневмония ще пишат пневмония, а не пновмония при пациент с корона.  това като цяло. То и зависи колко приток на зараза имаш, така на око, най-големите зарази винаги са ставали в Италия или Испания, а не в Германия примерно. Средиземноморието явно е проблемно.

# 298
  • Варна
Ами не знам, аз не съм там, но четох в германската тема, че тестват само тези, които са за болнично лечение. Така че със сигурност тежките и фаталните би трябвало да се диагностицират и дори да вдигат процента смъртност, предвид, че леките дори не ги броят. В Корея нали тествали 300 000 души? И само 75 ли колко смъртни случая на фона на 8000 диагностицирани. Ми огромна разлика в цифрите, просто се набива на очи. Не мога да си го обясня нито с избирателно тестване, нито с нищо. Освен с изкривяване на информация евентуално.

# 299
Според мен на някои още не им се вярва, не следиха нещата отначало и сега с изумление и трепет забелязаха какво шета по света. И понеже досега свински, птичи и другите животински прелести ни подминаха, се надяваха, че така ще стане и сега. Само че с тоя отворен свят беше ясно, че няма как да стане...

Единствения шанс да не ни  излезе прекалено скъпо, със скапаното ни здравеопазване, е да свиваме уши в къщи и да се разболяват тежко по малко хора наведнъж, та да могат да ги поемат, но за съжаление не всички могат да го схванат.
Мислиш,че светът бе пощаден от свинския грип ли?
In June 2009, the World Health Organization (WHO) declared the new strain of swine-origin H1N1 as a pandemic. This novel virus spread worldwide and had caused 18,500 laboratory-confirmed deaths with an estimated 151,700 to 575,400 deaths total[3][4] by August of 2010. On 10 August 2010, the World Health Organization declared the H1N1 influenza pandemic over, saying worldwide flu activity had returned to typical seasonal patterns.[5]

https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_A_virus_subtype_H1N1

Накратко, брой на жертвите - 575 400 
И това ако е пощада,здраве му кажи.

Общи условия

Активация на акаунт