Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 415
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 375
Значи карат ни се от телевизора, обаче границите отворени за всеки.

Границите са отворени за български граждани, както и би трябвало да бъде.

# 376
  • Варна
Да, но българските граждани не би трябвало да вършеят свободно без да спазват карантината и за това, че вършеят не съм отговорна аз, а тез, дето сме ги избрали да ни управляват и защитават! Все ми е тая какво ще ги правят, но щом не могат да въдворят ред просто да спират да ни плашат и квото стане! Щото хем се оказва, че всъщност сме безсилни, хем сме ужасени до крайност. Ми ай сиктир!

# 377
  • София
Едва сега, обаче, от утре. До днес всичко живо, де що е турист и не знам какъв си влиза безпрепятствено.

# 378
И сега в задачата се пита имат ли предпазни средства лекарите в Банско или трябва дружно да подадът оставка. Явно всеки с мед образование ще трябва да се хвърли във войната.

# 379
  • София
Те вече нямат избор, така и да подадат, и да не подадат е все тая.

# 380
Ами не, не би трябвало да е така. Идеята е да се ограничи/забави разпространението, не свидното чедо да си дойде и да изпонатръшка бабите и дядовците, и лелята с диабета.

# 381
  • Варна
Банско под карантина и що само Банско? Ами селата, пълни с гастербайтери? Не ги знаят кои са ли? Айде де!

# 382
Ами не, не би трябвало да е така. Идеята е да се ограничи/забави разпространението, не свидното чедо да си дойде и да изпонатръшка бабите и дядовците, и лелята с диабета.
Там вече е ролята на държавата да наложи на чедото или не-чедото ефективна карантина. Не да му отказва правото да се върне в страната си.

# 383
Ама какво като са българи? Да си седят там, където си живеят, защо се юрнаха насам? Ето това е безотговорно. И аз от петък не съм на работа, поне до 29-ти,ама не съм се юрнала 300 км при мама и тате в провинцията, че да натръшкам и там хората евентуално, ако ми има нещо. Седя си в квартирата като кукувица и си говоря сама. Дали не ми е по-добре да се прибера? То малко мозък се иска, ама навреме да дойде.

# 384
И как да наложи ефективна карантина? На летището ли ще го държи, или на автогара Сердика? Нали идеята на карантината е да няма контакт с хора - то като се прибере в родината и в бащината къща, заразява семейството, а семейството - всичко навън.

# 385
Банско под карантина и що само Банско? Ами селата, пълни с гастербайтери? Не ги знаят кои са ли? Айде де!
Защо не София? Защо не позволиха на Николов да ни затвори доброволно Бургас още в петък?  А защо не затворят всеки град? Мислиш ли, че не им е ясно, че вирусът е навсякъде в страната.
Нека да агресираме срещу алчните хотелиери в Банско. Носоглътката се преохлаждала,  р'иш

# 386
  • София
Писах го по-рано - от летището си попълват декларацият, една разходка с метрото по линия 1 до Сердика, после на другата линия или по другите транспорти и ето ти през няколкостотин хора е минал да се поизкашля.

# 387
Ама приятелите на ББ наистина излязоха големи свине - виждат какво става по ски курортите в Европа, обаче не, никакво затваряне на съоръженията и хотелите, студеният въздух е толкова полезен... Чак вчера със зор затвориха пистите, когато вече нямаше къде да мърдат.

# 388
  • Варна
Като е ясно, че е навсякъде пак да питам каквоо правим и защо ни паникьосват постоянно? Докога ще се крием по къщите? Вие вярвате ли изобщо, че от това има и ще има полза? Аз вече не знам, шокирах се тотално. Май ми е време за едно розе. И с ММ се караме постоянно, в анкетата как ще свърши карантината за мен вече към отговор С ще добавя и D - алкохолизъм и развод.

# 389
  • Варна
Да си седят там, където учат/работят/емигрантстват или по нещастно стечение си изкарват отпуската/почивката! За чий са се юрнали обратно тука, да не мислят, че тук по-лесно се боледува? И моята сестра хич не е щастлива в Германия ама си седи там, пази квартирата и кротува, не е хукнала обратно насам! Български граждани как не, баш тия мургавите...

Общи условия

Активация на акаунт