Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 448
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 420
Как Тайван успя да се спаси от коронавируса
Доколкото чета статията - не с чудодейни действия и танкове, а с отговорно поведение на хората.

# 421
Този пост няма ли да бъде редактиран? Прегледах профила, смятам, че се е регнал, за да насажда паника - като пример давам друг пост "Минаваме във военно положение", и изобщо цялостното творчество.

Бивш президент на Реал (Мадрид), гостувал в Симитли и Банско, е с COVID-19 в тежко състояние

# 422
  • София
да, масовките са си гнуснички, не ги обичам, особено катерушки, люлки и каквото се сетиш там. Не обичах да смесвам децата къде да е с кого да е.

# 423
Ние имаме вила на 3 км от града, но там живеят свекърите и племенникът на ММ! И не ми се иска да контактуваме много, че не знам племенникът колко спазва предписанията. Не е малко дете, че да го затворят, а млад мъж- ходи на работа, предполагам се събира с приятели.
И се притеснявам за свекърите, че са на 65+ и си имат заболявания.

# 424
  • Варна
Моите родители живеят извън града, имат голям двор и не излизат. Много ми се иска да им пратя детето ама диването не ще да се отделя от мен.

# 425
  • Варна
Тази нощ сънувах, че сме се изнесли на вилата (продадена още през 90-те) и търся коритото, в което баща ми навремето забъркваше цимент, за да правя басейн на дребното Crazy Така ми се иска да имахме дворче и ние...

# 426
  • София
Ние мислехме да си ходим в Гърция, обаче вече не може.

Ох това "военно положение" ми се е забило в мозъка от снощи...

# 427
  • Варна
И на мен така, бях заспала и се пробудих към 23 часа, в просъница видях, че ММ гледа по новините как блокират Банско, сигурно затова сънувах катаклизми цяла нощ.

# 428
Как Тайван успя да се спаси от коронавируса
Доколкото чета статията - не с чудодейни действия и танкове, а с отговорно поведение на хората.
Не точно, Тайван много изпатиха при предната или попредната епидемия, ама са си научили урока отлично, че и отгоре.
С много, много активна роля на държавата се справят и използване на всички канали, бази данни, технологии и т.н.  на личната отговорност никой не разчита.

# 429
Ами,като не знаем още какво е демокрация Grinning !!! Сегашното положение ми прилича на това през зимата 1990 г  Simple Smile ,някои от вас сигурно все още не са били родени, но синът ми  беше на 8 месеца и трябваше да се редя на опашка за хляб с КУПОНИ с бебешката количка . Добре,че беше руска - тежка,здрава,яка и устоя на тълпата.Момичета, дано да се разминем само с уплаха и стоене у дома,защото е вероятно пикът на заразата у нас още да не е дошъл.

# 430
Какво представляват вирусите

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=408.0

# 431
  • Варна
Помня го това положение, тогава проблемът беше какво ще се яде. И сега се очаква да стане същото, ама преди това ще ни докарат до психоза и истерия и който оцелее ще се сблъска пък с тоя проблем - как да продължи да живее.

# 432
Не знам защо всичко отново е полярно - или ще е истерия, или ще са призиви за пълна анархия. Средно положение за вас няма ли? Има мерки, спазват се, но това не значи паника.

# 433
  • Варна
Всеки говори за себе си. Няма как да се обобщава, при положение, че виждаме хора на двата полюса, а също и в златната среда.

# 434
Чак пък психоза, тва да не е бубонна чума? Дръжте се малко мъжката. Спазвайте хигиена, избягвайте да се врете в хората и това е достатъчно. Вирус като вирус, но малко по-подъл към възрастните и хората със съпътстващи заболявания. Положителен тест за корона не е равно на смъртна присъда, стига сте изтерясвали.

Общи условия

Активация на акаунт