Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 94 002
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 090
  • София
Нали затова се плаща процент за безработица - когато остане без работа човек, да му изплащат обезщетение и да му търсят работа. Иначе за какво са всички тези удръжки.

# 3 091
  • Варна
Тъй де, ама системата действително не е изчислена за екстремен случай, в който наведнъж се изсипят прекалено много безработни. Къде точно ще им се намери работа при тотално свито потребление и затворени обекти?

# 3 092
  • София
Всичко й е наред на системата. А иначе какво ще направят - ще им дадат пряко или косвено едни пари за нищо, защото не били печелели. Ами, сори, така е, в бизнеса не е задължително да си на печалба, ще има моменти и да си на загуба!.

# 3 093
Ако всички се изсипят в БТ и за здрави, вероятно БТ ще изпълни и другата си функция- ще им намери работа
Къде?
Нали едно поне 50-60 % от бизнесите са затворени?А останалия, който работи, работи с намален капацитет?
Та, къде ще ги пратят на работа?На Марс?Да търсят нови форми на живот?   Smiley

# 3 094
  • София
От БТ предлага работа, те не пращат на работа. Безработният решава дали да кандидатства за работата.

# 3 095
От БТ предлага работа,
Скрит текст:
те не пращат на работа. Безработният решава дали да кандидатства за работата.
Тъй де, ама за да ти предложат, трябва да има работа за предлагане.   Smiley

# 3 096
Как разбрахте, че 50-60% от бизнесите са затворени?

# 3 097
Никога няма да е затворен целия бизнес. Дори сега, затварят едни бизнеси,но други се разрастват. Simple Smile Ако ще гробари и санитари да станат- зловещо, но факт.
При предлагане и отказ от работа, могат да ти спрат обезщетението Wink.

# 3 098
  • Варна
Е айде сега, не вярвам ако се озова на БТ, предложат ми работа като гробар и аз откажа да ми спрат обезщетението. Изобщо не вярвам да ми предложат подобна работа. Все пак се гледа и квалификацията преди да тръгнат да предлагат каквото им падне

# 3 099
Големи оптимисти има в тая група, чак ме напушва на смях. Само не разбрах на какво се надявате - да продължава да има работещ бизнес в мизерната ни държава, та да ви предлагат работа, въпреки че действително нещата при следващо затваряне биха станали още по-зле, или сериозността на заразата да си струва всичкия този цирк?

# 3 100
Ми някои не се научиха, че не е сега времето да ходят на село уикенда и да спретват целувки, прегръдки и запои с цялата рода. Как иначе е дошъл вирусът в Сърница и Доспат?  Да ходят, разбира се, ако имат работа, но малко по-спокойно със социалните контакти.

# 3 101
Фитнесите далеч не се само за помпане на мускули, там спортуват хора. В Германия здравни каси плащат добър процент от таксите за фитнес и въобще спорт, ако попълниш формуляр, който се подписва също от служител на клуба, защото спортът е здраве и разноските на ЗК за теб потенциално намаляват. Имам три формуляра в къщи, които трябва да попълним и върнем обратно и с тях връщат 80% или до 250 евро на човек.

https://www.aok.de/kp/rh/deinewahl/?cid=rhha2020_112011_jwk2020_keywords_tx

И какъв толкова контакт имат помежду си хората във фитнесите, който в супермаркети и пазари нямат?

# 3 102
  • София
Малко трудно ще се убедя, че точно фитнесите са място за здраве. И при нормални обстоятелства там е рисковано - по уредите винаги остават телесни течности като пот, често и слюнка заради интензивното дишане. 
В супермаркета не лягаме по плотовете запотени и тежко дишащи.

# 3 103
  • Варна
Точно място за здраве са, не всички ходят там, за да се помпят като плондери. ММ ходи на фитнес от 6 години. Преди да почне имаше перманентни проблеми с кръвно, сърдечен ритъм и т.н. Откакто ходи на фитнес кръвното му е абсолютно нормално, без хапчета и глупости. Сега докато бяха затворени фитнесите отново имаше периоди с оплаквания за щастие не толкова драстични. Но със сигурност промяната в режима му се отрази зле. Още повече, че и спортните площадки на открито бяха забранени.

# 3 104
  • София
Да беше запалил колата и да отиде някъде извън града да се разходи, пак щеше да му се нормализира кръвното. Фитнесите не са физиотерапия, а са повече за кеф, социално вписване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт